Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4677 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שירות טוב - אופטיקה בסופרפארם. לקוח מזדמן. רכשתי שם משקפיים. בחו"ל גרמתי להן נזק ברשלנותי. חזרתי לארץ ומסרתי אותן לתיקון. חזרו מתיקון, לא רצו כסף. שירות.

אל-על - לקוח מתמיד. טיסות לארה"ב וחזרה. צוות דיילים מקסים, שירותי ולבבי. מדיניות חברה מזעזעת. מושבים איומים. מכתב תלונה למנכ"ל.

ומקרה שהיה אצלי בסניף - היום נאלצתי להזמין משטרה על מנת להוציא מהסניף לקוח משתולל ומאיים, אני הייתי כבר דרוך לקראת אלימות פיסית. חברים, בחייאתכום, אל תאיימו על נותני שירות. אל תקללו. אל תצעקו. בוודאי אל תתחילו לערב את הילדים של זה שמולכם, או את ההורים שלו. גם בצד השני יש בני אדם. כשהתחיל "לפתוח" על הילדים שלי, קיבל תשובה בשקט שאם לא הייתי מנהל הבנק הייתי פותח לו את הצורה. אח"כ כבר הגיע משטרה.

סירבתי להגיש תלונה בניגוד לעצת אנשי הביטחון של הבנק, כי:

1. אני עדיין חושב שהוא בחור טוב אבל עם פתיל קצר מאוד.

2. לא רוצה לעשות לו באלאגן ערב ראש השנה. לא יושב לי טוב.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אין מאבטחים, וטוב שכך.

זו סיטואציה שצריך להרגיע לא להכניס מאבטח בן 65 שיקבל התקף לב...

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

דווקא בסניף בנתניה (לאומי, נכון?) יש כמה וכמה מאבטחים. וחבר'ה צעירים. אחרת מה ימנע מאותו אדם לפגוע באחרים?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מעריך אותך ואת השיקולים שלך שלא להגיש תלונה במשטרה (למרות שאיני יודע מה הייתי עושה בסיטואציה דומה במקומך. ביריונים כמו ההוא - עדיף להזהיר באיזושהי צורה, אולי יימנע מבחינתם מקרה חוזר, חמור יותר).

לצערי, נהיינו מדינה אלימה, שבה תקיפת נותני שרות (ובכלל אזרחים "סתם") נהייתה יותר ויותר שכיחה.

alfa 156 2.5.

פורסם

בתור נותן שירות (לשעבר) שנאלץ לא פעם להזמין משטרה על לקוחות עם פ(ין)תיל קצר, אני מזדהה אתך, כל הכבוד ששמרת על קור רוח.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אני בטוח גם שTD5 מבין את רגישות המקצוע שלו,

בעוד מבחינת המון אנשים הוא מי ש"יושב" על הכסף ואמור לשמור עליו.

ברגע שיש בעיה מבחינתם הוא האשם כי הוא כביכול הדמות הכי "גבוהה" שאפשר לפנות אליה בסניף.

אנשים קשי יום שגדלו להיות בהמות יכולים להתפרץ בשניות במיוחד בדברים רגישים כמו חשבון הבנק (לחלק מאלו הבנק שולט בחיים), כמו שיש אנשים עם לא מעט מזומנים בחשבון, שגם הם גדלו להיות בהמות והם יכולים להתפרץ בשניות רק כי הם ערסים וחושבים שהכל מותר להם.

אני נוטה לחשוב שהלקוח היום הוא מהסוג הראשון.

וכן, להיות נותן שירות זה חרא.

מבחינת אנשים כל מאמץ שאתה עושה בכל נושא שחורג מגבולות או תחומי העבודה הוא דבר מובן מאליו, מעטות הפעמים ששמעתי 'תודה' רק בשם זה שיצאתי מהמזגן שלי, ותיזזתי ברגל ממקום למקום בשבילהם בחום הקיץ- רק בשביל שיהיו מרוצים.

ועל זה שאתה שק חבטות לא נדבר בכלל.

וח"ח על קור הרוח, אגב. זה אמנם מה שמצופה ממנהל בנק, אבל לא כל אדם היה מצליח לשלוט על עצמו במצב דומה.

פורסם

דיסקו,

כל הכבוד על קור הרוח ואני מעריך את ההחלטה שלא לערב משטרה ערב חג ובמיוחד ערב תחילת שנה חדשה, לעיתים אנשים יוצאים מכלל שליטה\פרופורציות מבלי שהתכוונו לכך וכל עוד זה לא הגיע לאלימות פיזית כנראה שהייתי נוהג כמוך ומאחל לאותו מתפרע שנה טובה.

גם ההחלטה לא לערב את המאבטחים בבנק נבונה, לערב את המאבטחים באירוע היה עשוי להיות הקש ששבר את גב הגמל, אכן צריך להרגיע רוחות ולא להוסיף גורם שלעיתים עלול להחריף את חומרת הסיטואציה.

תשמח, אתה פותח את השנה עם מעשה טוב, שמכאן הכל יתחיל וימשיך ברגל ימין ושתהייה אחלה שנה ידידי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אלעל חברה גרועה ואני כותב את זה כל פעם מחדש.

זה שפה ושם יש להם משהו סביר זה קורה, אבל לרוב לא משהו.

בעוד ישראייר חידשו את כל הצי שלהם, אמנם מדובר בצי קטן אך חדיש מאוד.

ארקיע עתידה לקבל 4 מטוסי A321 NEO, ובנתיים חידשה את צי ה757-300 שלה, שיפצה אותם והוסיפה שיפור לחסכון בדלק (כנפונים), לפניי כמה שנים קיבלה עוד ATR72 חדש ואמברייאר 195. גם 787-9 באופק אולי.

אלעל רק קונה גרוטאות. 3 מטוסי 747-400 שנקנו מבעלות קודמת. אחד מהם מטוס מטען די ישן. השניים הנותרים מטוסי נוסעים. אחד מהם מצוין, השני נוראי (4X-ELH, מטוס זוועה). אני לא מאחל לאף אחד לקבל את המטוס הזה בשום טיסה. אגב, הוא משרת הרבה על הקו לבנגקוק. המטוס היחיד בצי של ה747-400 שאין לו מחלקה ראשונה. הוא פשוט גרוע. (לא בגלל המחלקה הראשונה שאין לו)

הצי הזה בכללי מיושן ברובו.

צי 767, גם כן עתיק יחסית. רובו מורכב מדגמי ה-300, חלקם חצו את גיל 20. וכן, זה מורגש. טסתי באחד מהם בטיסה חזרה מבייג'ינג לארץ. אמנם המטוס מרווח ונוח, אבל אי אפשר להתכחש לעובדה שהגיל עושה את שלו. כל הקבינה צהובה בפנים, מערכת בידור שעשתה בעיות לאורך הטיסה, התחושה של מטוס ישן, פלסטיקה סדוקה. לא נעים. חברות אחרות על הגלובוס השקיעו ב767-300 שלהם, והקנו להם מראה מודרני, הוסיפו טלוויזיות אישיות וכו'.

יצא לי לטוס במטוס החדש ביותר בצי (בן 13), והוא דווקא היה טוב. הוא מעט מציג את סימני הגיל אך עדיין נראה טוב יחסית.

שוב, המטוסים האלו מוקצים לקווים בהם אין תחרות. בייג'ינג, בנגקוק למשל.

צי ה737 הוא מעורבב והוא צי טוב יחסית שברובו מורכב מדגמי 800. בקרוב יצטרפו לצי דגמי 900ER. שידרוג מבורך.

צי ה777 הוא הצי הנורמלי היחידי של אלעל שהמטוס "המבוגר" בו הוא בן 11 והצעיר בן 5 או 6 שנים. זהו הצי היחיד שמורכב ממטוסים חדישים שאלעל היא היד הראשונה ואין בהם יותר מדי שגעונות ותקלות.

צי ה757 שהיה בעבר היה צי גרוע ומיושן וטוב שהתפטרו ממנו. עם כמה שאני אוהב מטוסים ישנים, אי אפשר להמשיך להטיס את הגרוטאות האלו בלי להשקיע בהן. דלתא למשל שיפצה את המטוסים הללו עם כנפונים ומערכות בידור. אלעל נתנה להם מראה מיושן כי המשיכה להשתמש בטלוויזיות CRT מהפלמ"ח ופלסטיקה צהובה מגעילה.

אני לא מצפה באמת שכל יומיים חברה תשפץ ותנקה יסודית את המטוסים שלה, אבל באמת שזה נראה מגעיל ומזלזל.

השירות בסדר, האוכל מאוד השתפר, מארחים אותי בקוקפיט כל פעם שאני רק מבקש, ובטיסה האחרונה היו טייסים מאוד נחמדים שאירחו אותי כשעה וחצי בקוקפיט בטיסה.

אבל ראבק, מה הבעיה לקנות 747-400 משומש נורמלי ולא אחד מתפרק? מה הבעיה לחכור מטוסי 767-300 מודרניים יחסית ולא גרוטאות מתפרקות?

זה לא שאלעל גובה 30-40% פחות מהמתחרים ויש עילה לתחושה הזאת. היא לרוב במחירי המתחרים ואם לא, אף יקרה יותר.

טסתי בTHAI, מטוסים ישנים, אבל הקבינה מסתירה את זה (גיליתי לפי רישומים)! הכול נקי ומצוחצח, מושבים נקיים ונראים טוב, אמנם אין מסכים אישיים גם ב747-400, אבל היה מרווח מדהים לרגליים, מזגן מצוין, שירות מדהייייים, אוכל טוב וטיסה מצוינת.

הכול עובד ותקין ונראה טוב. אין פלסטיקה צהובה או שבורה.

טסתי בA300-600 בן 15 פעמיים וב747-400 בן 15 גם הוא, כולם היו מצוינים!

הגיל לא קובע. פשוט אלעל נותנת תחושה זולה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לפעמים אני באמת לא מבין, באת לבנק, קיללת את מנהל הסניף, את ילדיו והוריו, איימת עליו, הוציאו אותך עם משטרה - ואתה נשאר שם לקוח?

איך אתה חושב שתתנהל מערכת היחסים שלך עם הבנק מאותו הרגע?

עריכה:

ראיתי מה רשמתם. תודה. הסיבה שלא באמת חששתי היא שלהערכתי מדובר בבחור נורמטיבי עם פתיל קצר מאוד.

מאידך, וזה חשוב מאוד, גם העובדים שנרצחו בבנק הפועלים בבאר שבע לא חשבו שהם צריכים לחשוש לחייהם מהבחור שירה בהם.

הרבה חשבתי על זה היום.

לשעבר:

פורסם
מאידך, וזה חשוב מאוד, גם העובדים שנרצחו בבנק הפועלים בבאר שבע לא חשבו שהם צריכים לחשוש לחייהם מהבחור שירה בהם.

הרבה חשבתי על זה היום.

לא רציתי להיות הראשון שיגיד את זה, אבל אם כבר פתחת את תיבת פנדורה..

מה אם הבחור הנורמטיבי הזה היה חוזר אחרי כשעה עם אקדח? הכל היה על הידיים של זה שלא רצה להזמין משטרה 'כי הלקוח בסדר וזה ערב חג'.

לדעתי זה לא אמור להיות שיקול שלך, תן למשטרה לעשות את העבודה שלה ולהחליט עד כמה הוא נורמטיבי.

(בכל זאת, לא מכיר הרבה אנשים נורמטיביים שמאיימים על ילדיו של נותן שירות)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

ואגב שיחות המטוסים - טסתי ביוני 8 טיסות סה"כ (ישראל -> ניו יורק -> מקסיקו -> ניו יורק -> סן פרנסיסקו -> ניו יורק -> תל אביב) - אני לא רוצה להגיב בכלל על ההבדלים במטוסים... במיוחד כשנכנסתי למטוסים של Virgin America, באמת אמריקה.

הדבר היחיד שהיה ברמת אוטובוס ויותר גרוע היתה הטיסה חזרה ממקסיקו (כמדומני) עם יונייטד שהיתה דיי מזעזעת.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

Dorsht,

ראשית- אחלה בקיאות.

דבר שני, צריך להפריד בין גיל המטוס לבין איך שהוא נראה ומרגיש.

מקובל מאוד הסחר של מטוסי נוסעים (ולא רק) בענף התעופה מכיוון שלגיל המטוס יש חשיבות עיקרית מבחינת החוזק המבני שלו, כל עוד המטוס עומד בבדיקות חוזק מבני וטיפולים ״על פי הספר״ אין לגיל המטוס משמעות מבחינת הלקוח ששילם כרטיס לטיסה בו.

זה מעביר אותנו לפנים המטוס, המטוס הוא מודולרי, אין מטוס צפוף, יש חברת תעופה שמצופפת מושבים כדי להרוויח עוד שורות, ההחלטה על מרווח המושבים הינה נטו בידי חברת התעופה ושיקוליה הכלכליים.

כנ״ל איבזור פנימי, אפשר לצייד מטוס במושבים נוחים יותר, נוחים פחות, אפשר להתקין מערכת בידור פשוטה עם סרטים מוגדרים מראש שיוקרנו על מסכים מעל ראשי הנוסעים (מקובל בטיסות קצרות), אפשר מערכת בידור משודרגת עם מבחר ערוצים שמשדרים בלופ (לרוב ימצא בטיסות בינוניות או כאלה שלא שודרגו למערכת הבאה בתור) הלא היא מערכת בידור עם VOD שכיום נפוצה ומקובלת בהרבה חברות תעופה בטיסות ארוכות (כאן קטונתי מלהבין למה בטיסה של כמעט 12 שעות באל על אין VOD).

אותו כנ״ל לגבי הדיפונים בפנים המטוס וכדומה, נטו שיקול כלכלי אל מול רצון (או חוסר רצון) לספק את הלקוחות.

בקיצור, אין מניעה שאל על תרכוש מטוס בן 20 מחברה אחרת ותשפץ אותו כך שירגיש כמו חדש.

הבעיה מתחילה שלמעט כמה דיילות פה ושם או מנהל שירות עם מוטיבציה ורצון לתת שירות טוב- באל על השירות לרוב בינוני ומטה ועוד יותר מקומם שכבר 2 טיסות בחודשים האחרונים שמרגע שהסתיימה ארוחת הערב צוות הדיילים כאילו מתאדה, ממש סדר גודל של שעתיים- 3 שעות שלא עובר דייל אחד בין הנוסעים, וגם לחיצות מרובות בלחצן הקריאה לדיילים לא הניב פירות (הייתי עם ילד רדום בידיים ולא יכולתי לקום, למען האמת במחיר של 1400$ לכרטיס הגיע לי לקבל תשומת לב מדייל אחרי 100 קריאות בכפתור הייעודי.

ולמרות זאת אסייג ואומר שלמעט אותם שעתיים-3 שבהם חששתי שגם הטייס התאדה ביתר הזמן קיבלנו שירות שהיה באמת בסדר גמור, יכול להיות כי עלינו לטיסה עם 2 ילדים קטנים (אחד מהם תינוק) והם בדרך כלל משתדלים לתת אקסטרא יחס למשפחות עם ילדים קטנים, יכול להיות שזה בגלל שיש לי ילדים ממש חמודים (נשבע לכם, בצ׳ק אין כמעט הייתי צריך לקרוא לאבטחה כי אחת המנהלות שם לא רצתה לשחרר את הבן שלי התינוק שיש לו פרצוף מתוק מעבר לגבולות הסביר). :lol:

ויכול להיות שמשהו באמת מתחיל לזוז שם, אני באמת מקווה כך כי למרות התקליט המאוד פטריוטי בנחיתה ״להרגיש בבית בכל מקום בעולם, אנחנו מודעים לתחרות ומודים על שבחרתם לטוס איתנו״- יש להם עוד כברת דרך לעשות כי כרגע הם לא באמת בתחרות עם החברות הזרות שמאבזרות מטוסים כך שיהיו מרווחים יותר, מציידים אותם במערכות בידור מתקדמות ונותנים שירות שהתלונה היחידה עליו זה שלעיתים הם אפילו מעיקים עם הרצון לשרת (תנו לישון, באמא׳שכם...).

לא הייתי מתלונן על מחיר הכרטיס הגבוה יחסית אם בתמורה הייתי טס במטוס נורמלי שנעים לשהות בו, במקום זה תמורת 1400$ מקבלים כרטיס במחלקת תיירים שגורמת לקופסת סרדינים להראות מרווחת.

חבל, יש את הפוטנציאל כי הרבה אנשים גם היום חשים בטחון לטוס עם אל על (טייסים בוגרי חיל האויר וכו׳) אבל בחייאת, הייתי מזה שמח לעוד איזה 2-4 ס״מ במרווח הרגליים ולמערכת VOD בטיסה של 12 שעות, לא בקשות מוגזמות.

אה כן, ראבק, יש שקעים של חשמל בין המושבים, כל כך קשה להפעיל אותם?!

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

טייסים באלעל כבר הרבה לא יוצאי חי"א, במקרה כבר לא פעם ראשונה שהייתי בקוקפיט ושוחחתי עם קצינים ראשונים ותיקים ועם קברניטים שאינם יוצאי חיל האוויר אלא חברות אזרחיות ובתי ספר אזרחיים לטיסה.

מעבר לכך, אני יודע שמטוס הוא דבר מודולרי, העניין שאין לי בעיה עם מטוס ישן. אני חולה על ה767. מטוס ישן וטוב (ואת האמת לדעתי הוא יפה), אבל לא בתצורה של אלעל. בפנים הגיל מורגש. כשאתה תכנס לקבינה של MD11 של KLM, אתה תחשוב שאתה יושב בקבינה של 777. כשאתה תכנס ל767-300 של אלעל אתה תחשוב שאתה בקבינה של איזה מטוס משנות ה80.

הגיל עושה את שלו מבחינת הבלאי לקבינה גם כן.

בריטיש למשל שיפצו חלק מה767-300 שלהם לשתי תצורות. אחת היא תצורה לטיסות אירופאיות, אין שם מסכים אישיים אך המושבים חדשים ונראים מודרניים. תצורה שניה לטיסות ארוכות כוללת מסכים אישיים וכו'.

אני אבהיר שוב - אין לי בעיה עם הגיל, אבל הקבינה נראית מוזנחת ודי מסגירה את הגיל של המטוס. התחושה הכללית וכו'.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...