Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4677 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דור, אין לי נסיון עם הצי של אל על לטווחים ארוכים. טסתי לא מעט בצי ה-737 ומעולם לא היה לי תלונה - לא למטוס ולא לשירות. אבל אולי הדרישות שלי נמוכות. וד"א - מבחינת מרווח הרגליים הוא אינו נחות מזה של כל חברה אירופית שבה טסתי, וה-IFE הוא אחד הדברים שמשעממים אותי ביותר, ולא משנה באיזו תצורה, כך שאיני מקדיש לו תשומת לב.

אני מודה ומתוודה - כבר למעלה משנה שלא עברתי בנתב"ג. אבל לפני קצת למעלה משנה היה לי התענוג המפוקפק לטוס באייר-פראנס. A320 צפוף מאד. בדרך חזרה עוד A320 - הפעם בתצורה המיועדת לטיסות פנים אירופיות קצרות. נוחות של אוטובוס עירוני של אגד. מטוס בתצורה מקבילה של אל-על (EKM) שטסתי בו כעבור מספר שבועות היה יותר טוב. לפחות אפשר היה להשעין קצת את המושב. המטוס גם הוקצה לטיסה הרבה יותר קצרה, שלה הוא יותר מתאים.

לגבי ה-753 של ארקיע - איני יודע איזה שיפוץ הם עברו, אבל הם זכורים לי כצפופים במיוחד. נדמה לי שמרווח המושבים הוא פחות מ-"30 (לעומת "32 בשאר החברות, כולל אל-על). מצד שני - הטיסה האחרונה שלי עם ארקיע היתה ב-2007. הוספה של כנפונים אינה ייחודית לארקיע - אתה רואה אותם על 737 ו-757 של מרבית החברות. בדגמים אחרים יש התקני קצה כנף אחרים.

עידן - תינוקות תמיד מהווים גורם מרגיע בין אנשים. טיסה עם תינוקות, לכל טווח, אבל בודאי בטיסות של 12 שעות, נראית לי חווייה מפוקפקת. אבל העלמות של צוות הקבינה היא תופעה לא נדירה, מבחינתי השיא היתה טיסה של אייר-קנדה שבה הצוות חילק מים לאחר ההמראה מסן-פרנסיסקו ונעלם ל-6 שעות, והופיע רק לבדיקת חגורות לקראת הנחיתה בטורונטו. אתה כנראה רגיל לחברות המזרח אסיאתיות, שבהן השירות כנראה ברמה שונה מכל חברה מערבית. לא זכיתי להתנסות.

מה שרציתי לומר בפוסט הזה הוא שלפחות בטיסות הקצרות אלעל לא יותר גרועים מחברות אחרות. כולם חיים על הקשקש מבחינה כלכלית, ותמיד נדמה שכל בקבוק מים מינרליים שאתה שותה יכול להפוך טיסה מרווחית למפסידה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לטיסות ארוכות אלעל לא חברה טובה.

לאירופה כן,אבל מחירים גבוהים מידי.

לגבי הלקוח התוקף,

הייתי מגיש עליו תלונה והורס לו את החג-בן אדם מבוגר,שילמד לשלוט על עצמו.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

לגבי הלקוח, כל הכבוד שלא הגשת תלונה, אבל אני חושב שהיית צריך לבקש מהשוטרים שיצננו אותו קצת בחדר מעצר.

לדעתי, היית עושה לו בזה שירות לפעם הבאה שיתחמם לו הפתיל.

שנה טובה!

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

למתלוננים על השירות במטוסים, נסו פעם את אתיופיאן איירליינס. חוויה. יש 767 שמותאם לאכלוס דרדסים, יש את ה-777 שאמנם בן שנתיים, אבל מרגיש כמו בן 70 עם מחלות גריאטריות, יש כמה 737 שבמקרה הטוב הם סבירים. רמת הנקיון מזעזעת, הריח מדהים ופעם אחת אפילו התעופף (לבוס שלי) חלק מהמטוס באמצע הטיסה לארץ :shock: .

לעומת זאת - מי שמאוד הפתיעו אותי לטובה - בראסלס איירליינס (חברת בת של לופטהנזה). צוות האוויר לא עזב אותנו לשניה (4 טיסות שונות). חוץ ממצ*&ה השירות כלל את הכל (אקונומי, כן?) ונדמה לי שאם הייתי מבקש (לא בא לי על הדייל, אז ויתרתי) גם את זה הם היו נותנים.

מי שמע על חברת תעופה שמחלקת ארטיקים לנוסעים אחרי ארוחת הצהריים? הרגשה כמו של קייטנה :lol: .

פורסם
דור, אין לי נסיון עם הצי של אל על לטווחים ארוכים. טסתי לא מעט בצי ה-737 ומעולם לא היה לי תלונה - לא למטוס ולא לשירות. אבל אולי הדרישות שלי נמוכות. וד"א - מבחינת מרווח הרגליים הוא אינו נחות מזה של כל חברה אירופית שבה טסתי, וה-IFE הוא אחד הדברים שמשעממים אותי ביותר, ולא משנה באיזו תצורה, כך שאיני מקדיש לו תשומת לב.

אני מודה ומתוודה - כבר למעלה משנה שלא עברתי בנתב"ג. אבל לפני קצת למעלה משנה היה לי התענוג המפוקפק לטוס באייר-פראנס. A320 צפוף מאד. בדרך חזרה עוד A320 - הפעם בתצורה המיועדת לטיסות פנים אירופיות קצרות. נוחות של אוטובוס עירוני של אגד. מטוס בתצורה מקבילה של אל-על (EKM) שטסתי בו כעבור מספר שבועות היה יותר טוב. לפחות אפשר היה להשעין קצת את המושב. המטוס גם הוקצה לטיסה הרבה יותר קצרה, שלה הוא יותר מתאים.

לגבי ה-753 של ארקיע - איני יודע איזה שיפוץ הם עברו, אבל הם זכורים לי כצפופים במיוחד. נדמה לי שמרווח המושבים הוא פחות מ-"30 (לעומת "32 בשאר החברות, כולל אל-על). מצד שני - הטיסה האחרונה שלי עם ארקיע היתה ב-2007. הוספה של כנפונים אינה ייחודית לארקיע - אתה רואה אותם על 737 ו-757 של מרבית החברות. בדגמים אחרים יש התקני קצה כנף אחרים.

מה שרציתי לומר בפוסט הזה הוא שלפחות בטיסות הקצרות אלעל לא יותר גרועים מחברות אחרות. כולם חיים על הקשקש מבחינה כלכלית, ותמיד נדמה שכל בקבוק מים מינרליים שאתה שותה יכול להפוך טיסה מרווחית למפסידה.

שמע, IFE לטיסות קצרות זה לא רלוונטי. נחמד אם יש, אבל לא קריטי. מצד שני תסתכל על זה שבריטיש עד לא מזמן (ועוד כמה חודשים זה יחזור שוב), באו לטיסה יחסית קצרה עם מטוס שיש לו בידור אישי. כנ"ל לגביי טורקיש שהרבה פעמים מגיעים לפה עם A330, 777 וכו'. לופטהנזה גם כן עד לא מזמן היו מקצות לקווים לארץ מטוסים עם מסכים אישיים.

מצד שני, תחשוב שבטיסה ארוכה, במקום להסחב עם לפטופ אתה יכול להנות מסרטים ושירים טובים שיש במערכת הבידור האישית. זה הרבה יותר נוח.

אני ב2 הטיסות האחרונות שלי טסתי למזרח עם אלעל (לצערי). הלוך חזור ב747-400 הנוראי של אלעל שדיברתי עליו מקודם (ELH). מזל שהיה לי טאבלט שהעסיק אותי, כי לא הצלחתי לישון בטיסה (מזגן דפוק, משענת ראש שבורה).

ב767 היה הרבה יותר מרווח והיה לי לפטופ (אין בידור אישי). היה נחמד בטיסה, להסחב איתו בשאר הטיול לא היה הכי נחמד. אני לא ישן יותר מדי בטיסות, פעם ראשונה שנרדמתי זה היה השנה, וגם זה לשעתיים - 3 שעות.(בטיסה של 10 שעות כמעט).

טסתי 3 טיסות פנים בTHAI וזה הספיק לי. השירות מטורף. בטיסה של 45-50 דקות מספיקים לחלק אוכל (די טעים), לנקות, להגיש שתייה חמה וקרה ולעבור שוב ולהציע לך עוד שתיה! כמות הזויה של דיילות (כי בתאילנד כוח אדם זול), ודיילים מסבירי פנים ונחמדים מאוד, והכי חשוב - יעילים.

לגביי ה753 של ארקיע - טסתי ב2010. (טרם השיפוץ הנ"ל) היה בסדר גמור. אולי כי אני לא גבוה (אני תקוע כבר די הרבה על 1.70 מ'). השיפוץ החיצוני של הכנפונים הוא לא חובה ולא קיים בכל 757/737. ישנם עדיין מטוסים כאלו בעולם בלי כנפונים.

בעקרון אחד הטייסים בטיסה האחרונה סיפר לי, שתמורת כמה מיליוני דולרים, שולחים את המטוס לבואינג והם משפצים אותו מא' עד ת' בקבינה. מתקינים מערכות בידור אישיות, מושבים חדשים על פי דרישות הלקוח, ממש בונים את הקבינה מאפס. ומוסיפים כנפונים שמשפרים את צריכת הדלק ב4-5%.

לטיסות ארוכות אלעל לא חברה טובה.

לאירופה כן,אבל מחירים גבוהים מידי.

מה טוב באלעל לאירופה?

תכף בריטיש יחזירו את הקו ללונדון עם ה777, ואז איפה התחרות של אלעל עם כל ה767 הישנים שהם שולחים לשם?

טורקיה גם כן, טורקיש מנצחים את אלעל בכיף. יש להם אפילו מטוסים לטווחים קצרים עם טלוויזיות אישיות. (לא שיש מה לחפש בטורקיה יותר מדי, אבל לעשות קונקשיין עם טורקיש זה אחלה)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ראבאק. סניף לב הפארק ברעננה!!??

לא בלוד, לא ברמלה, לא בכפר קאסם. בפאקן רעננה!!??

הייתי במקומך מגיש תלונה בכיף בלי לחשוב פעמיים. כי רק ככה הילדים לא מחונכים לומדים מהם גבולות המותר.

עכשיו נתת לו סיבה להמשיך בהתנהגות כזאת.

פורסם

ומקרה שהיה אצלי בסניף - היום נאלצתי להזמין משטרה על מנת להוציא מהסניף לקוח משתולל ומאיים

סירבתי להגיש תלונה בניגוד לעצת אנשי הביטחון של הבנק, כי:

1. אני עדיין חושב שהוא בחור טוב אבל עם פתיל קצר מאוד.

2. לא רוצה לעשות לו באלאגן ערב ראש השנה. לא יושב לי טוב.

כנראה שברעננה המשטרה מגיעה יותר מהר מאשר בנתניה, אחרת היית כותב את זה מבית החולים.

לא הייתי שם ואינני מכיר את הלקוח, אך על פניו לא נראה שפעלת באופן רציונלי במיוחד.

מקווה שזה לא יחזור אליך כמו בומרנג. (הרי ידוע שאף מעשה טוב לא נותר ללא עונש)

מי שמאוד הפתיעו אותי לטובה - בראסלס איירליינס (חברת בת של לופטהנזה).

מסכים ומחזק, מנסיון של טיסות רבות.

פורסם
לפעמים אני באמת לא מבין, באת לבנק, קיללת את מנהל הסניף, את ילדיו והוריו, איימת עליו, הוציאו אותך עם משטרה - ואתה נשאר שם לקוח?

איך אתה חושב שתתנהל מערכת היחסים שלך עם הבנק מאותו הרגע?

ראית אתמול בערב את התוכנית "בחזרה לבית" עם אסי עזר וארז טל ?

נאלצו להביא את זוג ה"מיילים" (רוני מיילי וגילי מיילי) בנפרד מכל דיירי הבית לצורך ראיון.

גם בראיון איים רוני מיילי על ארז טל ש"יקרע אותו בכל הזדמנות ובכל ראיון" (משהו כזה) כי הוא שונא אותו.

רוני מיילי ניסה לגנות את ההתנהגות של עצמו על המסך בזה שהתייחס לעצמו בגוף שלישי ואמר שהרוני מיילי שכולם ראו על המסך הוא בן אדם לא טוב וככה לא צריך להתנהג. ארז טל ענה לו והסביר: זה הרוני מיילי שכולנו מכירים, זה מהמסך. לא מכירים את הרוני מיילי מהבית. כמובן שזה לא עזר לאדון רוני מיילי להבין שזה באמת מה שכולם מכירים והוא המשיך במנטרות הידועות שהוא קורבן ונעשה לו רצח אופי. יש אנשים שככה הם מתנהלים באופן שגרתי.

לפני שבוע הלכתי לחמי לעזור לו בהעברת דירה (פירוק מסכים והתקנתם בבית החדש, לרבות גופי תאורה ותמי-4).

בחניה בה הם חונים כבר 10 שנים, חניתי את ה 306 ועליתי לדירה.

השכן מקומה 2 התחיל לצעוק עליי שאזיז את הרכב (למרות שאמרתי לו שיש לי אישור מבעל הדירה) ובמשפט השלישי כבר איים עליי שאם הילדים שלו לא היו בבית, הוא היה יורד למטה לקרוע אותי.

חצי שעה לאחר מכן הוא רואה אותי ושוב - ואז הוא מתנצל על איך שהוא התנהג ואמר שקיבל שיחת טלפון קודם לכן והיה מאוד עצבני. לפעמים נדמה לי שהחום של יולי-אוגוסט באמת מחרפן אנשים. קיבלתי את ההתנצלות, אמרתי לו שזה בסדר ולא קרה כלום, וטסתי משם.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בעקבות בשרשור הקודם על אלעל וגם עכשיו אני נוטה להאמין שאולי עשינו טעות שרכשנו טיסה ישירה דרכם לתאילנד.

רק החוויה תאשר או תפריך את הממצאים שהועלו פה - עכשיו יש לי עוד סיבה לעשות פרצוף 9 באב לקראת הטיסה מעבר להיותי פולני :-)

יואב - יפה שהצלחת לשמור על איפוק במקרה הנ"ל, לגבי ההתנהלות על תלונה וחוסר הגשתה, אם זה נכון או לא נכון זוהי פעולה שכרגע לא תיהיה עליה תשובה אלא רק הזמן יגלה את תוצאותיה. נקווה שהבחור אכן נורמטיבי ושלא יחזרו מקרים כאלו

לגבי הDJ - פשוט זוועה, זה אמור להיות ארוע השמחה של בני זוג - מעניין איך הם יזכרו את זה לשנים הבאות

ובנימה זו - שנה טובה לכולם נגיב גם בשרשור השני

Confidence In Motion

פורסם
למתלוננים על השירות במטוסים, נסו פעם את אתיופיאן איירליינס. חוויה. יש 767 שמותאם לאכלוס דרדסים, יש את ה-777 שאמנם בן שנתיים, אבל מרגיש כמו בן 70 עם מחלות גריאטריות, יש כמה 737 שבמקרה הטוב הם סבירים. רמת הנקיון מזעזעת, הריח מדהים ופעם אחת אפילו התעופף (לבוס שלי) חלק מהמטוס באמצע הטיסה לארץ :shock: .

לעומת זאת - מי שמאוד הפתיעו אותי לטובה - בראסלס איירליינס (חברת בת של לופטהנזה). צוות האוויר לא עזב אותנו לשניה (4 טיסות שונות). חוץ ממצ*&ה השירות כלל את הכל (אקונומי, כן?) ונדמה לי שאם הייתי מבקש (לא בא לי על הדייל, אז ויתרתי) גם את זה הם היו נותנים.

מי שמע על חברת תעופה שמחלקת ארטיקים לנוסעים אחרי ארוחת הצהריים? הרגשה כמו של קייטנה :lol: .

כנראה הייתם חשודים כ"כ, שהצוות סרב לעזוב אתכם...:wink:

alfa 156 2.5.

פורסם
בעקבות בשרשור הקודם על אלעל וגם עכשיו אני נוטה להאמין שאולי עשינו טעות שרכשנו טיסה ישירה דרכם לתאילנד.

רק החוויה תאשר או תפריך את הממצאים שהועלו פה - עכשיו יש לי עוד סיבה לעשות פרצוף 9 באב לקראת הטיסה מעבר להיותי פולני :-)

יש מצב שעשית טעות.

אתה יודע באיזה מטוס תבוצע הטיסה? רשום דגם המטוס.

לרוב זה 767-300 או 747-400.

לעיתים נדירות זה 777-200. אם תקבל את זה, יש לך מזל גדול.

תגיד לי מה קיבלת, אני אדע אם לבאס אותך או לא :)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

האולם שבו התרחש העניין עם הDJ הוא ממש לא בלב הפארק ברעננה (יותר דרומה), ומזוהה בעיקר עם אוכלוסייה "גבולית" שיש קצת ממון בכיסה.

לא הפתיעה אותי, לא הפתיעה אותי גם שהייתה שם בעיה חשמלית בפעם המי יודע כמה.

כשאנשים יתחילו לקחת אחריות על המעשים שלהם ולא יאשימו את מזג האוויר או הטלפון הסלולארי הכל יהיה טוב יותר.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

טסתי בחיי לא מעט פעמים, ואני חייב להודות שבד"כ אני לא ממש זוכר מה היה במטוס, אני טס מאותה סיבה שתרנגולת חוצה את הכביש - כדי להגיע לצד השני.

העיסוק האובססיבי בדגם המטוס, ממשק הבידור, ריפוד המושב ועיצוב מדי הדיילות מתאים למי שזה תחביבו.

האדם הנורמלי יושב כמה שעות בכיסא מרופד בלי יותר מדי מקום, אוכל אוכל גרוע, רואה סרט דבילי ואחרי הנחיתה מתחיל את חופשתו או חוזר לשגרה, גם זו וגם זו בדרך כלל לא מושפעות במאום מאיכות הטיסה.

מטוס הוא בסה"כ אוטובוס מתוחכם.

זו לפחות דעתי, אם כי אני מניח שהנטייה שלי לשינה ערבה וארוכה בטיסות בטח משפיעה גם היא.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
טסתי בחיי לא מעט פעמים, ואני חייב להודות שבד"כ אני לא ממש זוכר מה היה במטוס, אני טס מאותה סיבה שתרנגולת חוצה את הכביש - כדי להגיע לצד השני.

העיסוק האובססיבי בדגם המטוס, ממשק הבידור, ריפוד המושב ועיצוב מדי הדיילות מתאים למי שזה תחביבו.

האדם הנורמלי יושב כמה שעות בכיסא מרופד בלי יותר מדי מקום, אוכל אוכל גרוע, רואה סרט דבילי ואחרי הנחיתה מתחיל את חופשתו, שבדרך כלל לא מושפעת במאום מאיכות הטיסה.

מטוס הוא בסה"כ אוטובוס מתוחכם.

זו לפחות דעתי, אם כי אני מניח שהנטייה שלי לשינה ערבה וארוכה בטיסות בטח משפיעה גם היא.

כן, זה אחד מהתחביבים שלי,

אני אשכרה נוסע לנתב"ג מדי פעם לצלם מטוסים ומבזבז על זה דלק וזמן, אז כנראה שאני מספיק מורעל ;)

אגב, זה לא רק אני. יצא לי לדבר עם הרבה אנשים שלא מבינים מאומה בתעופה, ועדיין התבאסו לקבל מטוס שמרגיש ישן וללא טלוויזיות אישיות. (רק מה שהם חשבו, שבגלל שמטוס מגיע בלי טלוויזיות אישיות הוא ישן יותר, שזה בכלל לא קשור)

האוכל אגב לא כל כך גרוע. באלעל פעם אחרונה היה ממש נחמד. הופתעתי ממש לטובה. באמת פעם היה אוכל מגעיל, האוכל השתפר בכמה מונים ונהיה אכיל ואפילו קצת טעים.

קח אותי בתור דוגמה, אני לא ישן יותר מדי בטיסות כמו שאתה יכול להבין. אז זה כן קריטי.

• תוכן חדש...