Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה לעשות עם המכונית שלי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4668 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשתף אתכם בהתלבטות גדולה שיש לי, מה כדאי לי לעשות עם הרכב שלי/

מדובר (למי שלא מכיר) בסובארו רקס 1983, שהצלתי מאבדון לפני שבע שנים בערך, שהיתה במצב מוזנח ובכיוון אחד להפוך לפחית קולה בסין, טיפלתי בה לאט לאט, קודם מבחינה מכאנית, אחר כך גם פחחות וצבע, מאז היא שימשה אותי כרכב היומיומי שלי באמינות סבירה לרכב בגילה

לפני פחות משנה, מעט לפני שהגיע הזמן שאפשר להעביר אותה לסטטוס אספנות אחרי כל השנים שחיכיתי לכך, נגשתי למשרד הרישוי מהסיבות הלא נכונות... להקפיא את הרישיונות...

בנסיעה שגרתית החל הרכב להתחמם וכשעצרתי בצד גיליתי "טחינה" בשמן, הלך הראש מנוע... הבלוק פסול ולמצוא אחר זה בלתי אפשרי... (לרכב הזה בעיה חמורה של מחסור בחלקי חילוף ), אז קיבלתי החלטה לחפש לאט לאט חלקים ובינתיים חבל לצבור אגרות אז להקפיא זמנית, אבל כידוע הזמני הופך לקבוע, בלוק מנוע חלופי לא נמצא והטויוטה הישנה של המשפחה שלקחתי לשימוש זמני ( "עד ש..."), הפכה בנתיים לרכב הקבוע שלי, יחד עם הוצאות הדירה שנרכשה לפני שהתקלקלה הסוברית ושאר סלט הירקות של החיים...

ככה שאני רואה שאני לא רואה את עצמי מצליח להחזיר את הרכב בזמן הקרוב לכביש וכל יום שהרכב עומד לא עוזר לאף אחד...

מצד אחד תמיד עניתי כששאלו אותי "איזה יד?"- עניתי "יד אחרונה" (והתכוונתי ), מצד שני הדבר ההגיוני זה להעביר הלאה, אבל אם היינו עוסקים בהגיון נטו כנראה שלא הייתי מתעסק מראש עם הרכב הזה...

מה אתם הייתם עושים?

פורסם

אם אכפת לך מהרכב, היחידי שיהיה יכול ומסוגל להחזירו לכביש

יהיה זה שיקבלו במתנה, אחרת למצוא משהו שגם ישלם על הרכב

גם ישפץ אותו יהיה קשה מאד, למתנה יהיו קופצים ומהם לבחור את זה

שיש לו הכי הרבה סיכוי לתקן את הרכב כבר יותר קל.

אם נניח לרגע שלהחזיר רכב כזה למצב נסיעה יעלה בסביבות 6000

ש"ח, ערך הקניה אפילו של 2000 ש"ח יהפוך את מציאת הרוכש

הפוטנציאלי לקשה מאד.

אני קיבלתי כמה רכבים כמעט במתנה חלק העברתי הלאה לבעלים ששיפצו

אותם, אחד הפך לתורם חלקים שעזר לכמה כלי רכב אחרים לחזור לכביש

ואחרים שרתו אותי זמן מה.

למען הסר ספק אין לי עניין ברכב, אבל אני בטוח שיהיה מי שיאמץ אותו בשמחה - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

למכור או לתת ללא תמורה לאחד שישפץ אותה.

הרכבים שלי: פיאט 127 73, פיאט 127 81 ספורט, פיאט 127 81 4דלתות, אלפא סוד 1.3 81, פיאט 131 77, פיאט טיפו 89, פיאט אונו 1.1 91. מחפש כל פיאט או איטלקיה לשיפוץ. חבר מועדון ה-5 מס14409. גיא למברסקי.

פורסם

קונים ובכסף יש, זאת לא הבעיה, זה יותר תובנות לשאלה העקרונית של עצם המכירה של הרכב, אני לא מצליח לקבל החלטה

פורסם

מהרגעשאתה מתלבט אזי התשובה פשוטה - להעביר לאחר ...

השמירה ללא תזוזה לא תורמת לרכב אלה רק מקלקלת אותו יותר.

אם תדע בוודאות שבעוד X זמן יהיה לך את הכסף הנדרש שיגיע ממקור Y ברור אז ניחה ... אבל אחרת הסבירות שעוד תגיע לשפץ אותו נמוכה מאוד.

לגבי מסירה או מכירה- אני מאמין שעדיף למכור במחיר ראלי - 1500 עד 3000 שח וזאת מסיבה פשוטה - חייב להיות לבעלים החדש מוטיבציה לשפץ !

אם יקבל במתנה יהיה לו קל הרבה יותר להמתין ולהמתין עם השיפוץ ..

פורסם

לא יכלתי להגיד יותר טוב- הוצאת לי את המילים! להזכירכם- זה בדיוק מה שעשיתי גם עם הרקס שלי- שהיה הרבה יותר נדיר וחיפשתי כזה המון זמן- וגם אני בהתחלה חשבתי שאני "היד האחרונה" שלו- אך לא, וברגע שהבנתי שאיני יכול לתת לו את היחס שמגיע לו- מכרתי אותו למי שכן עשה כן, וגם הוא מכר אותו אחרי שטיפל בו והחזיר לחיים- ובסוף אני מקווה שהגיע לידי מישהו שיש לו גם מספיק אמצעים לתחזק אותו ברמה הראויה לאוטו נדיר שכזה!8)

אז לך על זה- אבל כדאי שתבחר מי שלדעתך באמת יטפל בו ויחזיר לחיים- כי גם הדגם הזה כבר לא ממש נפוץ- וזה בעדינות!

אני נגד לתת בחינם- כי מי שמקבל בחינם- אין לו את הארכה מספקת למה שיש לו ביד לרוב, ואין מה לעשות- זוהי פסיכולוגיה של האדם. וחוץ מזה: סליחה- אבל למה שהבן אדם לא יקבל משהו, ולו סימלי, עבור הדבר שברשותו? -נראה לי הוגן!

דרך אגב- לבחור מהמסגר (שיטרית)היה כזה מנוע שלם- אך לצערי כנראה שכל מה שהיה לו שם הלך לברזל...

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אהלן !

נשמע שאתה לא בטוח בעצמך ומחפש סיבות למשהו שרק אתה יכול לענות לעצמך.

זכור - אין דבר שעומד בפני הרצון ואין דבר כזה שאי אפשר להשיג משהו, הכל עניין של רצון, השקעה, זמן ואמונה.

כבר לפני חודש פתח נושא בחור בפורום שלנו (סובארוהוליק) שיש לו רקס שלמה שמניעה והכל לחלקים והיא אפילו מפורסמת כבר כחודש באתר יד2 במחיר סמלי ביותר של 2K ₪ - לחץ כאן .

את עניין הרצון האישי לשפצה רק אתה תדע ולא אף אחד כאן, גם לא אם כל התגובות יהיו כאן זהות.

בכל אופן שיהיה רק בהצלחה !

פורסם

"אהלן !

נשמע שאתה לא בטוח בעצמך ומחפש סיבות למשהו שרק אתה יכול לענות לעצמך"

נכון, אבל תמיד טוב לשמוע כיווני מחשבה נוספים מאנשים עם ניסיון בנושא, לא? כמו לדוגמא מי שהמליצו למסור אותו, אבל בכסף בשביל מחויבות הרוכש של השיפוץ, אני בהחלט מסכים שזה הצורה הנכונה למכור (כשמצליחים להכריע...), העניין שמקשה עלי את ההחלטה עוד יותר, זה שזה לא רכב שהיה אצלי זמן מועט או עוד רכב בין שאר הרכבים הנוספים לשיפוץ.

בוא נאמר ככה שאם הרכב לא היה מתקלקל, אז לא הייתה בכלל עולה שאלה של מכירתו, זה פשוט הסיטואציה...

"מה פסול בבלוק?"

יש לי ידע טכני כללי ולא מספיק מקצועי לצערי, ממה שהבנתי הבלוק נשלח לשיפוץ ונקבע שהוא נפגע בצורה כזאת שלא ניתן לשפצו (אם אני לא טועה הוא לא "מחזיק לחץ" או משהו בסגנון )

פורסם

יואל

שוחחנו בזמנו , היה לי כזה רקס , נוסע יומיום אך מצריך עבודה רבה.

אני הרמתי ידיים. מכרתי.

מבחינה טכנית :

אני בטוח שאם תחפש מספיק תמצא ראש או מנוע , את החלק הפסול.

יש בחור בחיפה / עכו עם כזה רקס. שאל אותו.

יש לי חבר שיכול לשכב אצלו מנוע , שוחחנו עליו , אני מוכן לשאול אותו שוב.

מבחינה אישית :

אם נגמרה לך האנרגיה בשבילו , כי יש שינויים בחיים , תמכור.

אם יש לך התלבטות תמכור. הזמן לא יעשה לאוטו טוב.

אם אתה בטוח שתשפץ - תגדיר לעצמך זמן , נגיד שנה. אם תוך שנה לא נוסע - תמכור.

בהצלחה בדילמה

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם

צור איתי קשר יש לחבר שלי מנוע וגיר ביחד 700 סמ"ק , המחיר הוגן.

אם אני לא טועה , צריך לבדוק את העניין יותר לעומק..

054-6884877 אסף.

חבר מועדון ה-5

• תוכן חדש...