Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4704 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

ברשותי פיג'ו 306 XR, מנוע 1.4 ליטר (PSA TU3 M), שנת '96. מטופלת היטב בסך הכל. עברה שיפוץ ראש מנוע לפני כ-4-5 שנים. המכונית עצמה לא שווה הרבה כיום, משהו כמו 4-6 אלף.

לאחרונה הייתה לי הרגשה שמשהו לא 100%. המאוורר מוציא אוויר חם מאוד, והמנוע נוטה להיות על 100 מעלות ולא על 90. אולי זה קשור לקיץ.

בכל מקרה, לפני כמה ימים שמתי לב לנורית חירום שנדלקה מדי פעם כשהבלמים נלחצו עד הסוף - אף פעם לא ראיתי את הנורית הזו לפני כן. מדובר על נורית לחץ נוזל בלמים?

Xlff4im.jpg

פתחתי את מכסה המנוע וגיליתי את הדברים הבאים:

1. כמות נוזל הבלמים נראית סבירה, ייתכן ויש בעיה אחרת? הרכב בולם כרגיל, כך נראה, אולי קצת יותר רך מבדרך כלל.. מה דעתכם בנושא?

2. יש לי קורוזיה במחבר שבין המנוע לרדיאטור. הנה תמונה מלמעלה:

W9Wot8U.jpg

ניתן לראות מימין את המחבר, והנה צילום מקרוב:

vYVU0Mc.jpg

מה אפשר לעשות בנושא? לשמן איכשהו, וואזלין? משהו שיימנע עוד קורוזיה? או ששווה לטפל בזה ולהחליף את המחבר? סיפור יקר?

3. בנוסף, שמתי לב שהמנוע מכוסה בשכבה דקה של שמן משני צדדיו. הנה תמונה מלמעלה של כלל המנוע:

8cJH4MJ.jpg

כך נראה החלק הקדמי-שמאלי של המנוע, מכוסה שמן.. ניקיתי קצת עם נייר טואלט וזה נראה כאילו השכבה חזרה אחרי כמה ימים:

UsypruY.jpg

יש את החלק הנ"ל (אני לא בטוח מה הוא - הוא ליד פילטר האוויר..?) מאחור/מעל המנוע, אשר סגור עם איזו בנדה, ונראה כאילו השמן דולף ממנו או לפחות ממש הרבה עליו:

SWpDZOI.jpg

והנה תמונה של האזור לידו, יש איזו שלולית קטנטנה של שמן לידו:

Bh3K82c.jpg

האם ייתכן וכל הדליפות הללו קשורות לראש המנוע? מה החלק העגול עם הבנדה, והאם הגיוני שיצא ממנו שמן? מה אתם ממליצים לעשות? אלך למוסך עם ההערות שלכם בראש, כך שלא אבוא חסר מושג לחלוטין.

תודה רבה לכם על כל הערה והארה!

Peugeot 306 XR '96

1.4l Petrol

פורסם

בוקר טוב חברים,

לאף אחד בפורום אין מושג ולו כללי במה יכול להיות כי מדובר?

אני לא מחפש איבחון פורמלי, כי אם סתם הכוונה/דעה למה יכול להיות העניין. :)

גם את נורית האזהרה אין איש שמזהה?

Peugeot 306 XR '96

1.4l Petrol

פורסם

שלום לך, אין כזה דבר שבקיץ המנוע עובד על טמפרטורת עבודה יותר גבוהה מבחורף. טמפרטורת עבודה זה דבר קבוע פלוס מינוס כמה מעלות. תניע מנוע בים המלח בשיא הקיץ ותניע מנוע בקוטב הצפוני. שניהם יגיעו לטמפרטורת עבודה וישארו שם.

יש כמה רכיבים במנוע אשר תפקידם לווסת את החום. המאורר והטרמוסטאט. אם הטמפרטורה בחוץ נמוכה אז הטרמוסטאט יסגר וימנע את זרימת נוזל הקירור במערכת וכך הטמפרטורה של המנוע תעלה. ברגע שנוזל הקירור מתחמם אזי הטרמוסטאט נפתח, הנוזל זורם מסביב לצילנדרים, סופח את החום ומעביר אותו לרדיאטור. ברגע שטמפרטורת המנוע עולה המאורר נכנס לפעולה ושואב את החום מהרדיאטור וזורק אותו החוצה. כך הטמפרטורה נשמרת לכאן או לכאן. אם טמפרטורת המנוע עולה כאשר לא מוטל עליו עומס יותר גדול מבדרך כלל סימן שאחד הרכיבים במערכת הקירור לא עובד בצורה אופטימלית.

זה יכול להיות רדיאטור לא פתוח לגמרי

טרמוסטאט לא פתוח בצורה מלאה בגלל תקלה או שבגלל שהחליפו לטרמוסטאט שנפתח בטמפרטורה יותר גבוהה.

מאורר שלא פועל בצורה תקינה.

עוד דבר, למערכת השימון במנוע יש תפקיד לא קטן בקירור המנוע. למען האמת, רובו של חום המנוע מועבר אל השמן ומשם אל אגן השמן. היצרן קבע כמות שמן מסויים במנוע. תבדוק שלא חסר לך שמן מנוע בצורה קיצונית.

לגבי נוזל הבלמים. תמלא את לגובה המקסימאלי ותראה אם יש לך נזילה. ייתכן שאחת ממשאבות הבלמים האחוריות נוזלת או לא מתפקדת בצורה טובה.

גש למוסך לגבי תקלת הבלמים. איפה אתה בארץ? אם אתה מהצפון אני יכול להמליץ לך על מוסך אמין שלא יקרע אותך במחירים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

זה נראה כמו מנוע KDX הזרקה חד נקודתית, צריך לגרור את הרכב ולבדוק אותו בדחיפות, ייתכן שהבוסטר תקול או אחד מצינורות הבלם או המשאבות האחוריות כשלו.

טמפ' של 100 מעלות בפקקים ומחוג טמפ' שעולה ויורד תקין בהחלט, האם הרכב מתחמם יותר מזה?

הקורוזיה זה מחלה של הדגם האם הרכב נוסע עם נוזל קירור של היצרן?

ההזעות נובעות מאטם מכסה שסתומים תחליפי שנוטה למות מוקדם מהצפוי.

התענוג שמוביל אותך

• תוכן חדש...