Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפים לקרואטיה וסלובניה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4672 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גם לי סלובניה זכורה לטוב כמדינה מאוד יפה, אבל האמת, רוב מרכז אירופה נראית ככה...

המחירים שם באמת לא גבוהים במיוחד, והאוכל נהדר.

הכבישים באמת טובים - הם כל הזמן משפצים אותם ודואגים להם.

ביקרת במערות?

כמובן , בתכנון הטיול לא היה אתר אחד שלא המליץ עליהן (על שקוציאן ופוסטוניה).

למען האמת אני פחות התלהבתי, בייחוד מפוסטוניה, גם כי לטעמי המחיר יחסית גבוה (כ100 ש"ח לאדם) והתמורה לא מאוד טובה, נניח בהשוואה לפליטביצה שם כל שקל שווה את ערכו אפילו פעמיים, וגם כי היחס של העובדים בפוסטוניה די עיצבן אותנו.

כששאלנו אחד מהם איפה החנייה הכי קרובה (גם מציק - אתה משלם מאה ש"ח על כניסה ועוד לוקחים ממך חנייה, וזה לא שזה באמצע העיר - זה פאקינג חניון שכל מי שמחנה בו הולך למערה) נעננו בגסות שאנחנו צריכים לעקוב אחרי השלטים.

המוכרת בכניסה שאלה מאיפה אנחנו ואחרי שענינו שאנחנו מישראל היא החליטה לעשות בעיה עם ההנחת סטודנט של החברה(שבסופו של דבר קיבלנו). קיצר עצבנו אותנו.

בדיעבד הייתי מדלג על המערות הנ"ל ומעביר עוד יום בפליטביצה.

פורסם

אם תואיל לענות גם לי למה ששאלתי קודם, אודה לך.

פליטביצה, אכן מקום מדהים.

פוסטוינה- הצחיקו אותי עם הדג האנושי, נדמה לי שבזמנו היה להם ברושור בעברית.

לעתים החוייה שלנו ממקום מועצמת או מתקלקלת בגלל קושי בחנייה, יום סגרירי או פקיד יוצא דופן לטוב ולרע, אך לא כך שופטים מקום.

פורסם
שמח שנהנית, האם עדיין מעשנים כמו קטרים?

תן את תוכנית טיול פלוס הערכתךלאטרקטיביות האתרים, לדור הבא /של המטיילים במקום.

האמת שאנחנו לא נתקלנו בכלל במעשנים, למעט מסעדה אחת בה החלטנו לשבת בחוץ עקב השמש הנעימה אחרי הקור של פליטביצה - ושם היו כמה מקומיים ששתו בירה ועישנו.

תוכנית הטיול היתה כזו -

יום 1:

נחיתה בזאגרב, נסיעה לכיוון לובליאנה- לשם רכישת סים מקומי, ארוחת צהריים וסיור קליל. בגדול ניתן לדלג על העיר הנ"ל, לא ראינו בה משהו יוצא דופן שלא קיים בכל עיר אחרת במרכז אירופה.

מלובליאנה לעיירת הנופש בלד, שם העברנו את הלילה הראשון.

יום 2:

סיור באגם בלד, הטירה, והאי שבמרכז האגם - ממליץ בחום, אגם מרשים, במרכזו אי, ניתן לשכור סירה במחיר של כ 12 יורו ולשוט להנאתך לכיוון האי ולסייר בו. באי עצמו יש נקודות תצפית מרשימות שמשקיפות על כל האגם והעיירה. ממליץ מאוד - למרות שהעסק מאוד מתוייר ועמוס במבקרים.

תמונה מהאי :

HV7zQmz.jpg

מיד לאחר מכן נסענו לקניון וינטגר.

טיול מעולה, מאוד נח, השביל מסודר ומרוצף בקרשי עץ ברובו, אין קושי בכלל והנוף עוצר נשימה - לאורך הקניון במרכזו יש נחל ומספר מפלים מרשימים, המסלול עצמו אורך כחצי שעה לכל כיוון - הוא אינו מעגלי אך גם בפעם השנייה כשחולפים על אותם המקומות אי אפשר שלא להיעצר ולהתפעם מהיופי של הטבע במקום. עלות כניסה זולה, כ 5 יורו לאדם.

תמונה להמחשה :

Uamjskb.jpg

יום 3:

נסיעה למעבר ההרים וורשיץ' - כאן חובבי הרכב ייהנו במיוחד. דרך סופר טכנית עם עליות מרובות ופניות עקלקלות, היה מהנה בטירוף לנסוע פה עם הגולף, אכלה את כל העליות בלי מלח, והתחושה הנהדרת של הגב שנדבק לכסא הנהג כשאני מצמיד את דוושת הגז לרצפה עדיין מפעמת בי. כמובן שגם הנוף מאוד מרשים וגם אם אתה לא סוג של שומאכר(ותכל'ס אני לא) אתה צפוי להנות במיוחד.

מאוד ממליץ, מאוד יפה, הדרך ממש משכרת חושים.

NkjXJIT.jpg

מיד לאחר מכן נסיעה לאגם בוהיני - הרבה יותר שקט, הרבה פחות מתוייר, והרבה יותר יפה מבלד לטעמי - לא לפספס!

ux9t42r.jpg

אחרי בוהיני, נסיעה להר ווגל - בחורף אתר סקי מתקדם, בקיץ עמדת תצפית מעולה להרבה הרים וירוק שמסביב - מגיעים אל האתר אחרי נסיעה של כ20 דק' ברכבל אימתני שחולף ממש מעל צמרות העצים עד לגובה ההר עצמו - כ1500 מטרים. חוויה מפחידה ומרשימה. הנסיעה והכניסה להר עולה כ10 יורו לאדם. גם מומלץ מאוד, בייחוד שזה בסביבת בוהיני, כ10 דק' נסיעה משם.

yOK3e6y.jpg

יום 4 :

מערות הנטיפים - כפי שרשמתי קודם, אני לא התלהבתי, ובדיעבד הייתי מדלג.

יום 5 :

נסיעה לאופתיה - בעיקרון זו עיר שמזכירה את אילת מבחינת האווירה - יש טיילת ענקית ולאורכה עשרות בתי מלון מפוארים, ים מרהיב בצלילותו(היה חם בחוץ אבל המים היו קפואים! היה מאתגר להיכנס) אכלנו במסעדה איטלקית מאוד טובה, ובגדול סוג של נחנו.

שווה לבקר בעיר אם אתה באיזור, לא שווה לעשות סטייה במיוחד מהמסלול.

יום 6 :

פארק פלטיביצה. היהלום שבכתר. המקום הכי יפה שהייתי בו אי פעם. ממש כך. אני באמת לא יודע איך לתאר לך את המקום הנ"ל, חייבים לראות בשביל להאמין. לא לפספס בשום אופן. אנחנו עשינו מסלול וחצי מתוך ה4 שיש בפארק, וזה לקח לנו משהו כמו 9 שעות. אני ממש מצטער שלא עשיתי גם את המסלולים האחרים.

4M5S1ij.jpg

יום 7 :

נסיעה לזאגרב , ארוחת צהריים, קצת הסתובבנו בעיר ובגן הבוטני.

בעיקרון חיפשנו איך לשרוף את הזמן עד הטיסה, ובסופו של בר השתרענו להנאתנו בפארק שליד שדה התעופה עד הטיסה.

פורסם

יפה, מצטרף להמלצה על פליטביצה.

לטובת הבאים שיעשו חפוש לפני טיול אגיד שלובליאנה עיר חביבה, קניון [ואדי] לוגרסקה אמור להיות נחמד, חצי האי איסטריה בו מצויה אופטיה, חביב וישנן הערים פולה , רוביני היפה ועוד אטרקציות- אוירה איטלקית משהו. כשמגיעים למעבר ורשיץ ניתן לחתוך לנוף יפה באיטליה, כ"כ מי שלא יסע לאיטליה בקרוב, ניתן להגיע לונציה.

בקרואטיה- שמורת קרקה, העיר ספליט, דוברובניק ודרומה משם מונטנגרו, איים רבים לאורך קו החוף הקרואטי,ועוד ועוד.

תודה על התמונות היפות.

פורסם
אם תואיל לענות גם לי למה ששאלתי קודם, אודה לך.

פליטביצה, אכן מקום מדהים.

פוסטוינה- הצחיקו אותי עם הדג האנושי, נדמה לי שבזמנו היה להם ברושור בעברית.

לעתים החוייה שלנו ממקום מועצמת או מתקלקלת בגלל קושי בחנייה, יום סגרירי או פקיד יוצא דופן לטוב ולרע, אך לא כך שופטים מקום.

כמובן שאתה צודק, אבל גם המערות עצמן לא הרשימו אותי במיוחד..כל הנטיפים הללו נראו לי אותו דבר, וכשהגענו לנטיף הענק בפוסטוניה, זה שיוצא מהאדמה - זה הזכיר לי כרובית מגודלת ולא יותר. מה גם שלא הירשו בכלל לצלם, ככה שזכרונות משם יהיה קשה להעלות.

אבל יכול להיות שבאמת חווית הכניסה היא זו שהטתה את הכף עבורי כבר בהתחלה, ולכן אני לא שופט את המקום באובייקטיביות.

פורסם

לא לא, אתה שופט נכון. פלצנים לגמרי שם בפוסטוניה. גם יקר בלי פרופורציה וגם סיור באמת לא מרשים מדי, אפילו שהמערה עצמה כן מרשימה. בשקוציאן נהנתי הרבה יותר (וגם יותר זול משמעותית ופחות מבקרים).

הפארק בקרואטיה - שמעתי עליו. בהחלט בתכנון לעתיד...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אותי המערות הרשימו, וצריך להוסיף את המערה העליונה של פושטוינה (זו שאליה נכנסים בואדי ויוצאים ממנה לטירה), ושקוציאן - במיוחד הטיפוס החוצה במעלה קניון. אני מנחש שאתה יצאת במעלית, אשתי ואני בחרנו ביציאה רגלית, טיפוס של איזה חצי שעה - שעה במעלה הקניון בלי אף אחד בדרך, ובסוף ביקור במוזיאונצ'יק של הכפר הסמוך.

קניון וינטגר נחמד, מזכיר מעוד את שמורות הטבע בגולן ובגליל, אם כי, כמובן, יותר מים. שומעים הרבה מאוד עברית, אבל אלה המטיילים הישראלים היפים ששומרים על סדר ונקיון וממש לא מביישים את הפירמה. וצריך להוסיף - היחידים שמצויידים לטיול מסוג זה (נעליים סגורות ומספיק מים).

אגם בוהין - נחמד, נהנינו מטיפוס למפל המים (שכחתי את שמו), כ-500 מדרגות ששוות כל מאמץ.

כלל לא הזכרת את צפון מזרח סלובניה, אני מניח שלא הגעת לשם, וכנראה שגם בדרום מזרחה יש מה לראות אם כי לא זכיתי לכך. קרואטיה - בדיוק היום דיברתי עם אשתי על כך שמתחיל להגיע הזמן לחשוב על נסיעה לחו"ל וקרואטיה יעד מסקרן מבחינתי. הוספת לי לתיאבון.

ועניין אחרון - השוטר: כאמור, איני מכיר את קרואטיה, אבל נתקלתי באתרים בהסברים על תשלומי קנסות באירופה, עם "הנחה" למי שמשלם במקום או תוך זמן קצוב של כמה שעות. איני זוכר פרטים מדוייקים, אבל זה היה בעיקר בעניין קנסות חניה. מצד שני איתי בעיני שוטרים בפריס שולפים "מגהץ" ומגהצים כרטיס אשראי של נהג שנתפס בקלקלתו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...