Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

אני כרגע בחיפושים אחרי פולו יד שניה

ממש לא אהבתי את התיבה האוטומטית (DSG) ולכן חשבתי אולי לעבור לידני

יש לציין שאני נוהג יום יום מזה 6 שנים על אוטומט

היתרון המרכזי של הגיר הידני כאן הוא אמינות (בזה ה DSG קצת מפגרת הבנתי). לגבי צריכת דלק לא יודע כמה זה משמעותי כי הבנתי שה DSG ממש טובה בקטע של צריכת הדלק

מה שכן, עדיין קצת מרתיע אותי הנושא של גיר ידני

יש לציין קודם כל, שאני די חובב נהיגה ולפעמים נוהג מעט מהר (ולפעמים מהר מאוד)

מה שמפריע לי בגיר הידני הוא שחייבים כל פעם את 2 הידיים פנויות, ואז אי אפשר לסמס בווצאפ תוך כדי נהיגה

סתם סתם בצחוק, אבל בעיקר מרתיע אותי הנושא של העברת הילוכים בפניות - כשאני צריך את 2 הידיים על ההגה, אבל זה בקטנה

בעיקר - מה שאהבה בתיבה האוטומטית זה שכשהייתי צריך כוח מקסימלי ומהר - פשוט הייתי לוחץ בזריזות את דוושת הגז עד הסוף והייתי מקבל בשבריר שנייה את כל הכוח מהמנוע

בידני: ללחוץ על הקלאצ', לשלב הילוך (שלא בטוח שאני אדע לשלב להילוך הכי אפקטיבי למהירות הנוכחית בכלל), ולשחרר את הקלאץ, ורק אז ללחוץ על הגז. ארוך ומייגע, לא ?

וקורה לי הרבה בעקיפות וביציאות מפניות וכו' להשתמש בקיק דאון

מצטער שקצת חפרתי...אז אנשים שנוהגים על ידני באופן קצת התקפי - איך אתם מסתדרים ?

פורסם

מרוב עצבים כמעט לא קראתי את שורת ההרגעה...

ברכב ידני יותר כוח עובר לגלגלים, ועם הזמן השליטה נהיית מיידית. גם לגיר אוטומטי לוקח זמן להעביר הילוך אפילו יותר זמן מידני אם הנהג מיומן (חוץ מDSG ודומיו, הם באמת יותר מהירים מכל נהג).

צריכת דלק: בנהיגה נכונה 10-20 אחוז פחות, יתרון משמעותי!

הנאה מנהיגה: מובטחת בכל רכב!

אספקטים של שליטה ברכב: אתה קובע את ההילוך לפני יציאה לעקיפה, לפני פנייה, ובעת עליה וירידה (אין התלבטויות של הגיר).

עוד יתרונות: זול יותר לרכישה ואמין.

פורסם

אם יש לך בעיה עם העברת הילוכים בזמן סיבוב, עשה לך הרגל פשוט: אל תעביר הילוכים בזמן הפניה. שמור דלק קבוע בתוך העיקול והאץ מתוך העיקול במתינות ובמינון שבו לא תצטרך להעביר הילוכים עד להחזרת ההגה למצב ישר. זוהי טכניקת הנהיגה המומלצת לנהיגה מנהלתית! כנ"ל אגב לגבי עקיפה בחד-סטרי ומהלכים נוספים שעלולים לדרוש העברת הילוכים.

בנהיגה ספורטיבית אנו כמובן נסיר יד וגם נתאים לכך את האופן שבו אנו מתפעלים את גלגל ההגה, אך כיון שהדבר נעשה ביציאה מהעיקול בלבד, שהיא הקטע הפשוט יחסית, לא צריכה להיות כאן מורכבות גבוהה.

עם זאת, לא הייתי פוסל את תיבת ה-DSG אשר, מלבד כמה מחלות ילדות טכנולוגיות שהתיבה כבר מתחילה להתגבר עליהן, מדובר בתיבה מעולה בעלת ביצועים טובים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

דבר ראשון תודה על התשובות

דבר שני, לגבי ה DSG, עם כל הדברים הטובים שאמרו עליה - אני לא יודע, היא פשוט מציקה לי

דבר שלישי, מצטער שעצבנתי חחחח, אני מבין למה, אני פשוט מפחד. אני מאוד מקווה שתוך זמן מסויים יהיה לי כבר ניסיון וזה יבוא בטבעי - איזה הילוך לבחור בדיוק בכל מהירות, להעביר בלי להסתכל, ובעיקר - לעשות את זה במהירות. רק השאלה כמה זמן זה לוקח..

פורסם

את המנוע תלמד להכיר וכך תדע באיזה טווח סל"ד עליך להמצא בכדי להיות בתחום היעיל.

בנהיגה ספורטיבית או "חזקה" נכונה כדאי שתהיה בהילוך המתאים לפני הכניסה לפניה, לעיתים יש צורך להוריד הילוך לפני הכניסה לפניה(בנק' הבלימה לדוג') ואז כדאי להשתמש בטכניקות של גז ביניים או "עקב-אגודל".

פורסם

אפשר ועוד איך לעסוק בדברים אחרים בזמן נהיגה על ידני.

השיא שלי היה בלכוון את הWAZE, סיגריה וזינוק בעליה. (לא שחיפשתי את זה, הייתי בזמן לחץ בעבודה).

זה מסוכן מאוד לסמס כשאתה על ההגה ולא משנה איזה גיר, בידני זה פחות נוח כי אתה מפסיק לשניה.

אולי אוטומט יתן קיק יותר מהר, אבל ידני ברוב הזמן יותר מהנה זול וחסכוני.

אפשר למצוא מיליון תירוצים למה לא ידני, ולדעתי ולדעת רבים רכב אוטומט יותר נוח, אבל אני לא הייתי מתנגד לגיר ידני במקום האוטומט הקיים ברכב הנוכחי שלי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי מומלץ מאד לרכוש ידני, זה ישפר לך את חווית הנהיגה שאתה מכיר גם במכונית ללא יומרות ספורטיביות.

כל עוד זה לא רכב עם 0.5 כ"ס זה לא יכבה לך כשתשאר בסיבוב בהילוך 3.

אתה תתרגל מהר מאד לצאת מהמקום במהירות ואם תכבה את הESP תוכל לפרפר קצת יותר זמן מבתיבה אוטומטית :-D

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אם אתה מרגיש חוסר ביטחון לגבי המיומנות שלך עם גיר ידני, קח מס' שיעורי נהיגה לתרגול מחדש של המיומנות הנדרשות.

בנוסף, אם אתה חובב נהיגה, ומעיד על עצמך שאתה אוהב לנהוג מהר, כדאי מאוד שתיקח שיעורים של נהיגה מתקדמת, על גיר ידני. שם כבר ילמדו אותך איך מחליפים הילוכים ביעילות ומתי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אם אתה מרגיש חוסר ביטחון לגבי המיומנות שלך עם גיר ידני, קח מס' שיעורי נהיגה לתרגול מחדש של המיומנות הנדרשות.

בנוסף, אם אתה חובב נהיגה, ומעיד על עצמך שאתה אוהב לנהוג מהר, כדאי מאוד שתיקח שיעורים של נהיגה מתקדמת, על גיר ידני. שם כבר ילמדו אותך איך מחליפים הילוכים ביעילות ומתי.

נסעתי ברכב של אבא שלי עם ידני, נסיעה מנהלתית לחלוטין - והרגשתי בטוח לחלוטין.

מה שאני לא בטוח בו זה איך לתפעל את הגיר בנסיעה קצת יותר ספורטיבית.

נהיגה מתקדמת עשיתי - אבל על הפולו האוטומטית שלי. לצערי, אין לי כרגע כסף להשקיע בעוד קורס כזה, אני מקווה שמהר מאוד אלמד איך לתפעל כך את הגיר בעצמי.

אגב, למה הכוונה ב'גז ביניים' ?

פורסם
אגב, למה הכוונה ב'גז ביניים' ?

http://www.youtube.com/watch?v=VxGtx9xXhlM דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

http://www.youtube.com/watch?v=klMur6TPkrM&list=PL1467F358B707B01B דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

http://www.youtube.com/watch?v=8By2AEsGAhU&list=PL1467F358B707B01B דרך יוטיוב

http://www.youtube.com/watch?v=VsDKKKchAL0 דרך יוטיוב

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

תודה רבה רבה דבר ראשון.

זה נראה לי קצת מסובך האמת...אני חושב שאני אוותר על הטכניקה הזאת ע"ח כמה קמ"שים פחות בסיבוב.

וחשבתי שגז ביניים זה בעצם לתת גז עם קלאצ' לחוץ ברגע שמעלים הילוך, כי אחרת המנוע יבלום בשחרור הקלאצ'. האם הטכניקה הזאת (איך שלא קוראים לה) היא נכונה ?

פורסם

הפוך גוטה. גז ביניים עושים בהורדת הילוך, על מנת להתאים את סל"ד המנוע לזה של ההילוך הנמוך יותר, להקל על השילוב ולמזער את נדנוד הרכב, בשפה פשוטה. זה לא באמת מסובך. בכלל, אין מה לעשות סיבוך מנהיגה עם תיבת הילוכים ידנית. זה לא מדע טילים.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

היא נכונה לנהיגה ספורטיבית. אין טעם להשתמש בה בנהיגה מנהלתית, בטח שאם אתה לא שולט בה ב100%.

איך אומרים DOWNSHIFT בעברית? יש לזה מושג, או שאומרים הורדת הילוך?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הורדת הילוך, למה שיהיה לזה פירוש אחר?

לגבי heel-toe בנהיגה יומיומית - למה לא? העברות בנהיגה יומיומית לרוב אינן כאוטיות וניתנות להכנה מראש. אפשר להתאמן על הטכניקה כמה שרוצים.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...