Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3944 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שנה רכשנו I30 אינספייר שנת 2010, לרכב נגמרת האחריות בעוד כחודש וחצי.

במהלך השנה שהרכב אצלנו שמתי לב מדי פעם במהירויות נמוכות שהגיר כאילו משהה הילוך נמוך ומשחרר אותו במין איחור כזה המלווה במכה קלה.

ביום יום אשתי נוהגת ברכב ורק לאחרונה היא שמה לב לזה, מה שאומר שזה החמיר :lol:

השאלה היא, האם מישהו נתקל בזה? זה לא מפריע לי יותר מדי אני סתם תוהה האם יכול להיות שזה התחלה של איזשהי בעיה ושאולי כדאי לבדוק את זה עכשיו לפני סוף האחריות?

מה דעתכם?

תודה!

פורסם

זה קורה רק בתחילת הנסיעה או גם לאחר זמן מה שהרכב הספיק להתחמם?

בד"כ אוטומטיות כשהרכב הוא קר - מושך את ההילוך מעט כדי לגרום לחימום זריז. במיוחד בחורף

Opel Adam S 2017

פורסם

הרכב עושה את זה לא רק בתחילת נסיעה, היום עשה את זה בשיא החום פתאום.

זה לא קורה כל יום אבל זה קורה מדי שבוע, והמכה שמגיעה די חזקה, מורגשת בכל הרכב ללא ספק.

הרכב נרכש לפני שנה בדיוק מליסינג מימוני של אלבר עם 30 אלף קילומטר, היום עם 55 אלף, עשה טיפול ב40 במוסך מרכזי של יונדאי, לא חושב שהוחלף שמן גיר.

פורסם

שלי (2009) נרכשה מהרץ עם ק"מ כמעט זהה,הגיעה ל-48,500 ק"מ אבל בטיפול 3 שנים החלטתי לנהוג כמצוות הספר ולהחליף שמן גיר.

הבנתי לאור כמה דיונים קודמים כאן,שמ- 2010,ההוראות בספר שונות לגבי החלפת שמן גיר ולכן:

א.פנה לחברה לבדיקה כי עדיין הרכב באחריות.

ב.אם לא יעזרו לך בחברה,שקול החלפת שמן גיר אוטומטי בחברה/בכל מוסך שמתמחה ברכב לאו דווקא מורשה.

חובה להשתמש בנוזל הסינתטי המקורי העומד בתקן SP-3 של יונדאי/מיצובישי.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אני באמת חושב לקפוץ למוסך, הבעיה היא שזה לא משהו שקורה כל יום אז אם במוסך יעשו סיבוב ולא יראו את הבעיה, לא עשינו כלום.

האם באמת אתה חושב שזה קשור לשמן גיר? האם נשמע הגיוני ששמן גיר שזקוק להחלפה יעשה את מה שתיארתי?

לגבי השמן הסיננטי, הרכב בכל מקרה מטופל בכלמוביל אז אני לא מאמין שהם יציעו משהו אחר.

ושוב תודה

פורסם

גם אם זה לא קורה כל יום, חשוב שיהיה תיעוד לתקלה שאתה מתאר לכשיגיע היום שתצטרך לממש את האחריות.

מכיוון שנשאר "רק" חודש וחצי לאחריות, שים לב ששבוע לפני כדאי להיכנס לבדיקה מקיפה ולממש ככל שניתן את "תקופת ההחלפה".

זה לא מזיק וזאת זכותך. בעניין הגיר, לדעתי כדאי כבר עכשיו לפנות למוסך.

נבדקו תושבות מנוע? אולי הבעיה היא בכיוון התושבות ולאו דווקא שמן גיר.

זה הילוך מסוים, או שמדובר ב2 ההילוכים הראשונים.

בדקת שמן גיר? הכמות בטווח התקין?

בהצלחה

נ.ב

אצלי לדוגמא ביונדאי גטס לאחר החלפת שמן גיר (לפי הוראות יצרן) נוצרה תקלה מוזרה שבהעברת הילוך ל R מורגשת השהיה קלה של 3 שניות וההילוך נכנס חלק, לדעתי זה קורה "רק" כשהשמן בגיר מתחמם וכבר שנה למדתי לחיות עם זה.

ולא ברור לי מה הבעיה עדיין. אבל 3 שניות השהיה זה זמן טוב לבחון מראות.

פורסם

תבקש במוסך,שיתחילו מבדיקת כל התושבות ברכב ואם הן תקינות,לבדוק בספר הרכב מתי יש להחליף שמן גיר (במוסך מורשה יבואן יציעו לך רק את הנוזל המקורי שעולה אצלם 90 ש"ח לליטר,אתה צריך 4 ליטר החלפה חלקית).

אם התושבות תקינות ויוחלף שמן,יש סיכוי רב שתפקוד הגיר ישתפר פלאים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• שנה מאוחר יותר...
  • שנה מאוחר יותר...
פורסם

נראה שהוא מדבר על אחריות אלבר ולא יבואן (הרכב בן 5 שנים)

מכיוון שזה גיר הוא אמור להיות מכוסה אבל עם הרבה כוכביות והשתתפות עצמית כנראה

תתחיל מהחלפת שמן גיר שאמור לעזור (מכיוון שהגיר "צעיר" הייתי מבצע החלפה מלאה של כל השמן ולא רק ריקון חלקי כפי שמבוצע בד"כ)

• תוכן חדש...