Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חבר'ה , אני רוצה להתחיל בפרוייקט של בניית תיבה שופרית לאחד מהסאבים שלי.

אני אוהב לעבוד עם עץ ויש ידיים טובות , הבעיה היא המידע.

אני לא מצליח למצוא הסבר איך מחשבים נפח/מספר פיתולים/ כיוון של התדר של התיבה לסאב שלי אינפיניטי ref1250 300rms

גודל 12 ".

מישהו יכול לעזור לי באיזה נפח התיבה צריכה להיות או אם יש חשיבות קריטית לתכנון השופר ?

פורסם

מצאתי קישור אבל אני לא מצליח לשלוח לך לא פה ולא בפרטי כי אין לי מספיק הודעות, חיפשתי בגוגל את השם של הסאב שלך ואחת התוצאות היא דף PDF עם מפרט טכני מלא ונתונים לבניית תיבה

פורסם

המידע שאני צריך הוא לגבי בניית תיבה שופרית , אתה כנראה מתכוון לדף היצרן לגביי 3 סוגי תיבות .

אבל תודה רבה בכל מקרה מעריך את זה .

פורסם

לכל סאב 12 תכנון התיבה שונה , זה תלוי בהספק , נצילות וכו

במילה שופר אתה מתכוון לפורט ?

H.U
CZ-500

AMP SAX 100.4 COMP
MLK165

AMP MONO1.2K SUB 2X
ES300

פורסם

אני לא בטוח שאתה יודע על מה אתה מדבר כ"כ.

יש המון סוגי תיבות: אטומה, פתוחה, סדר רביעי/שישי, רבע גל, שופרית וזה ממש רק על קצה המזלג.

מעבר לפורטד- התכנונים מתחילים להיות מאוד מסובכים (לא שפורטד זה פשוט), ולכן אני לא ממליץ לך על שום דבר אחר חוץ מאטומה/פורטד.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

קודם כל יפה על הרעיון של לעשות,אבל...תיבה זו מצריכה הרבה מקום בבגאז׳ משהו שאני בספק אם יש לך,חוסר דיוק יפגע בתוצאה,ואני מדבר על טעות של מילימטר,ממליץ לך לרדת מהעניין ולנסות אם כבר אז תיבת t-line או תיבה באנד פס סדר רביעי,שתי אלה מצריכים הרבה חישובים בעיקר,והתוצא יוצאת חלומית!

מי שמעגל פורטים לא בהכרח מעגל פינות!!!! לכל נושא בקשר לפורטים יש לפנות אלי

פורסם

אוקיי.. קיבלתי לתשומת ליבי .

אתה יכול לתת לי כיוון על נפח של תיבת t line לסאב כמו שלי

או הסבר לפי מה בונים אותה ? או מידע שיעזור לי ?

Infinity ref1250

300rms

93db נצילות

12 אינץ

פורסם

אוקיי.. קיבלתי לתשומת ליבי .

אתה יכול לתת לי כיוון על נפח של תיבת t line לסאב כמו שלי

או הסבר לפי מה בונים אותה ? או מידע שיעזור לי ?

Infinity ref1250

300rms

93db נצילות

12 אינץ

פורסם

זה שהבחור כתב שהרשת מלאה במידע אז זה לא נכון,אני עד היום לא מצאתי נוסחה מדוייקת,ואני אישית לא רואה צורך להשתמש בתיבות הללו כי בתחרויות וסרטונים מחול לא רואה שמישהו משתמש עם זה,ברוסיה למשל מאוד נפוץ תיבה פיצית והפורט יוצא מהתיבה,זה משמעותית מגדיל את העוצמה,גם הבאנד פס 6 מוסיף עד 6 דציבלים,כמו התיבה השופרית רק שבאנד 6 יותר קל לביצוע

מי שמעגל פורטים לא בהכרח מעגל פינות!!!! לכל נושא בקשר לפורטים יש לפנות אלי

פורסם

מקס אתה מפספס פה את הנקודה.

תיבה שופרית מאוד נצילה, בהרבה מתיבה פורטד.

לא צריך אלמנט גדול ולא צריך הרבה הספק כדי שזה יהיה חזק.

מה כן הם גם מאוד מדוייקים.

החיסרון זה הקושי תכנון והגודל.

פורסם

אני מסכים עם דיוויד בעניין הנצילות ואי הצורך בהספק, אך אני עדיין חושב כי התכנון מסובך, לא קצת מסובך אלא מסובך מאוד, התיבה צריכה להיבנות לפי נתוני T/S ולא רק לפי נצילות/הספק/קוטר. מעבר למה צריך בשביל זה, כמו שנאמר קודם, כל סטייה קטנה יכולה להוריד את כל העניין לטמיון.

שלא לדבר על הגודל שהדבר הזה מצריך. התיבה של נמרוד תפסה תא מטען שלם של פיאט פונטו. אודי הכניס דאבל 15" באותו תא מטען. ולנמרוד היה סאב בקוטר 8", ההשלכות ל- 12" יהיו כאלו שהוא כנראה לא יוכל להכניס לשום רכב נורמלי, אלא אם כן יש לו אסטרו/ספארי והוא לא ציין זאת.

אני לא חושב שאם מישהו פשוט יזרוק פה איזה "הסבר איך מחשבים נפח/מספר פיתולים/ כיוון של התדר" זה יהיה קל ופשוט להגיע לתיבה מהסוג שאתה רוצה. כי מעבר למידע- צריך ניסיון, נדרשת הבנה. ולכן המלצתי להתלמד על משהו קצת יותר בר ביצוע מאשר לקפוץ ישר למים עמוקים.

פורסם

שמעתי על התחום הזה וחשבתי שזה יכול להיות פרוייקט נחמד מכיוון שאני אוהב לעבוד בעץ. מצד שני , אני לא נכנס למשהו אם אני לא מבין אותו 100 אחוז טוב.

סיבה נוספת היא כי חשבתי שתיבה כזו יכולה להיות קטנה יותר וחזקה יותר מאשר פורטד עם שני אלמנטים. אם לא אז אין לי טעם כרגע להתחיל את זה .

מה עם תיבת t line ? היא שונה בהרבה או צריכה גם היא נפח גדול ?

פורסם

גם תיבת רבע גל (t line) יכול לצאת ככישלון בגלל פספוסים קטנים.

המלצתי היא באנדפאס מסדר רביעי.

תיבה אטומה של כ25-30 ליטר ותיבה פתוחה של כ50-60 ליטר עם הרבה שטח פורט מכוון ל55-60 הרץ.

זו תיבה נצילה, עם אופי פאנצ׳י וחזק.

פורסם

באנד פאס מסדר רביעי זה אולי הדבר היחיד שעוד יכול לצאת טוב עם סיכוי יותר נמוך מהאחרים לכישלון. גם ייכנס בתא מטען נורמלי.

לגבי היחס- מאוד אינדיבידואלי, גם לאוזן שלך וגם לסאב שלך.

• תוכן חדש...