Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4741 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה מה שקורה כשלא קונים פאביה.

(וברצינות, איזה הנאה חיפשת במשפחתית קומפקטית סטנדרטית לגמרי?)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

(וברצינות, איזה הנאה חיפשת במשפחתית קומפקטית סטנדרטית לגמרי?)

את זו שהוא מצא בסופר לנסר מקוצרת וישנה, אתה בסה"כ רוצה להרגיש יותר מעורב בנהיגה וזה לא קורה, פה נעוצה הבעיה, תלמד את הגבולות של הרכב ותהנה ממנו יותר.

פורסם

אני גם במצב כמו שלך ירדתי מGTI6 ל206 XS אין את ההרגשה הזאת כבר, כאילו הכל נעלם, את ה306 אהבתי אהבת אמת, לא משנה כמה ומתי, היא הייתה איתי ברגעים המדהימים של הנהיגה הכי כיפית, החל מצליל מנוע העובר דרך צנרת וכלה בכוח בסל"ד גבוה.

אני מאוד מתגעגע ויש רגעים שנמאס לי מה206 שמרגישה לי אנמית וחלשה, מצד שני התקדמתי בשנתון, הרכב יותר נוח כי הוא לא מונמך מוקשח, המזגן שלו מצויין וחברה שלי אוהבת אותו, אני כבר ארבעה חודשים עם הרכב ועדיין לא התקנתי בו מערכת, מהסיבה שאני סטודנט ומהסיבה שאני לא סגור על הבחירה שלי עד הסוף.

יש לו צריכת דלק פנטסטית מצד שני הגעגועים ל306, אז אני איתך באותה סירה, אבל אחרי הטיפול הראשון ואחרי שתתחיל לעבוד על הרכב מבחינת דיטיילינג וניקיון אתה תתחיל להתחבר אליו, תתחיל דרך התרפיה הזאת ותראה שאתה מתחבר ומוצא נקודות שאתה מאוד אוהב. כי לי זה מתחיל לקרות אחרי דיטיילינג ראשון ובקרוב טיפול.

התענוג שמוביל אותך

פורסם
D1winner - זה בדיוק מה שהיה לי, אמרתי לעצמי לפני שנה וקצת שאני חייב להחליף את הקולט, בכל זאת, 6 שנים, והופ נהיו להם 7 שנים.

הסיבה שהחלפתי זה שהתקרבתי ל2 טסטים בשנה, ולא היה לי שום אינטרנס להתחיל להטרטר עם זה, אם הקולט הייתה צעירה בשנתיים-שלוש, קרוב לודאי שעוד הייתי נוסע איתה היום.

וכן כמו שכתבת, הסיוויק זו התמורה הכי טובה שיש בשביל התקציב הזה, בשום רכב אין את כל מה שפירטתי, בטח ובטח שלא כל המיני חדשות שעולות כ70אלף שקל (כמחיר רכישת הסיוויק) עם מנוע קטן,חלש ושותה דלק כמו אלכוהוליסט במאמץ.

החסרון היחיד זה ה"התפשרות" על השנתון, 2008 זה לא כזה ישן, תהיה בן 5 בסוף השנה.

אופטופיק - אני בכלל, באמת בכלל לא מבין למה אנשים רוכשים את הצעצועים האלה?? לזרוק 70אלף שקל על רכב עם בגאג' מיניטורי, מנוע קטן וחלש וצפיפות נוראית!

יצא לי לשבת בפיאט פנדה בשבוע האחרון, בצד של הנוסע, אין-מקום-לזוז! הרגליים בתוך הדשבורד והגב יוצא מצידי משענת הכיסא.

אוהד.

אני בדעה שלך לצערי במצב הנוכחי. אם הצעצועים האלה לא היו עולים 70K אלה מחיר הרבה יותר זול הייתי חוזר בי.

חברי שלי בזבז על טויוטה יאריס 2004 אוטומטית 30K שח שהוא יכל לקנות רכבים יותר טובים (האוטו טוב המחיר לא מצדיק)

לעניין נסעתי עם חבר שלי בסיוויק היבריד 2010 ממש הנסיעה הייתה חלקה ואהבתי את הרכב מאחורה ומקדימה. יש לו מעט חסרונות אבל עזוב אוטו נחמד.

לגבי התנהגות כביש אומנם זה לא קשור אבל זה מזכיר לי פעם שמהאופני אשפה שנסעתי עליהם לקחתי סיבוב על אופניים שעולות 5K עם בולמים וצמיגים רכבים, מעצור דיסק וכו.. הרגשתי שאין את התחושה הזו שמרגישים את הדרך אבל מאידך הם יציבות יותר ופחות יחליקו.

בתכלס המגמה היום כפי שאמרתה זה אלקטרוניקה וכו.. מצד אחת פחות הנאה אבל מצד שני בטיחות שמונעת תאונה ומצמצת פגיעות.

מסרב לחתום:evil:

פורסם

הקולט ושאר הרכבים בסיגנון שעומדים בקטגוריה הזאת זה רכבים שלאט לאט נעלמים מהכביש , שהעינים מסתובבות אליהם מהר מאוד כי הם בתלכס - מושכים .

רק ה' יודע כמה סיוויק אפשר לספור ברחוב שלי . מה לעשות יש הרבה כאלה .

רוצה ריגוש ? רוצה לסבוב יותר ראשים ?

הנמכה קטנה , איזה BUDDY CLUB SPEC 2 מאחורה ,גאנטים חדשים וגדולים יותר , כנס לVTEC ותאמין לי שהרחוב יסתכל עליך כאילו עוברת פרארי .

זה מה שאתה מחפש ברכב ? ריגוש ? רכב יום-יומי לא אמור להיות מרגש , הוא אמור להיות שקט , חסכוני , אמין , רגוע ומתון - בשביל זה הוא נועד , להגיע מא' לב' .

מה שכן אתה יכול לגרום לעצמך לחוויה אחרת זה שתתחיל לשדרג את החיצוניות של הרכב כפי שאתה אוהב כך שכל פעם שתשב בה תתאהב מחדש , לא יודע מה ואיך זה כבר טעמך , תתחיל לעבוד על הרכב ידנית גם אם זה שטיפות ודיטיילינג גדול .

HONDA Civic 4doors | AT | 125Bhp | SOHC VTEC AT 6800 RPM:evil:

פורסם

הסויק רכב משפחתי,יש יותר טובים ממנו כרכב משפחתי.

בסך הכל הכל אי אפשר להגיד שעשית רכישה לא מוצלחת,אבל לדעתי מדובר ברכב משפחתי בינוני,ובגלל זה אתה לא מרגיש את מה שהרגשת מהקולט הקלה והחדה.

פורסם

אני חושב את הדברים הבאים:

כל מי שאומר שברכבים אחרים המצב שונה, והוא היה צריך לקנות רכב אחר (אולי מספיק לדחוף את הפאביות מחורבנות האלה בכל חור?!), טועה בגדול.

הצחיק אותי מי שכתב שהיית צריך ללכת על פיאט בראבו...

מבחינת רכב חדש, הסיוויק הידנית מצוינת, חזקה, מרווחת, נראית טוב ועם כיוון ספורטיבי. יש לה גם שוק ופוטנציאל ענק לשיפורים.

העניין הוא כזה. לא יודע מה עם אנשים אחרים, אני לא אוהב רכבים חדשים. כן הם טובים יותר בהכל, מהירים וחזקים יותר וכו'.

אני מרגיש הרבה יותר כיף עם רכב ישן, מאשר עם חדש.

קח פעם סיבוב על סובארו ג'אסטי, ברצינות.

אני מתערב איתך שאתה תהנה.

זו תחושה מפעם, תחושה שכבר אי אפשר להביא לרכבים חדשים.

זה התחושה שאתה מחובר להכל, מרגיש בתחת, שומע באוזניים ורואה הכל. אתה מתקשר עם הרכב, אתה והרכב אחד.

כל בור קטן אתה מרגיש, כל העלאה בסל"ד מושכת אותך אחורה, כל בלימה מעיפה אותך קדימה, אתה יושב ממש כמה סנטימטרים מהשמשה הקדמית על הגלגלים הקדמיים (ולא במרכז הרכב כמו בסיוויק, כאשר מה שנשקף מהשמשה זה סרט רץ), אלה רעשי הרוח, הצמיגים והמנוע החזקים שמורגשים בתא הנוסעים, זה החלונות הענקיים והקורות הדקיקות, הדשבורד הקטן.

זה המינימליזם באבזור הלא הכרחי, הפשטות המכנית וחוסר הרסן והעידון של כלל הרכיבים.

זה ההתנהגות השובבה, וההשתתפות שלך בנהיגה.

100 קמ"ש בקולט ירגישו הרבה יותר מהירים מבסיוויק חדשה.

האצה מ0 ל-100 בקולט תרגיש הרבה יותר מהירה מבסיוויק ידנית (שבפועל תעשה את זה יותר מהר, 8.5 שניות אם תהית).

ברכבים חדשים פשוט אין את זה. הם מנותקים ואנמים.

בסוף תתרגל...

כדי להתחבר יותר לאוטו ולהבדיל אותו מסתם עוד משפחתית, תצטרך להשקיע בו קצת, עד אז, תעשה איזה בג'אסטי...

Honda civic EJ6

פורסם

מעניין שמי שמצחיק אותו שמישהו פה המליץ על בראבו ,חושב שג'אסטי היא מחוברת ובעלת התנהגות שובבה.

אפשר גם לרוץ ברגל כך תהיה עוד יותר מחובר..

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

מעניין שמי שאומר ש

הסיוויק הידנית מצוינת, חזקה, מרווחת, נראית טוב ועם כיוון ספורטיבי
הוא בעל סיוויק.

משכנתא זה קל

פורסם

זה מצחיק להמליץ על בראבו כי זה פיאט ולא משום סיבה אחרת, בטח לא בגלל הסוסים שלו שהם 120 במספר וכולם גרים במנוע 1.4 טורבו נהדר. ונכון שיש גם דגם עם 90, אבל הוא יובא לקראת מותו הבלתי נמנע של האוטו הזה בארץ ולא בטוח שנמכרו ממנו יותר מכמה חתיכות.

פורסם
מעניין שמי שאומר ש הוא בעל סיוויק.

נסיון כושל להוציא אותי משוחד.

הקשר בין הסיוויק של פותח השרשור לשלי, הוא בכינוי המסחרי ובסמל בלבד. כי מדובר על רכבים שונים לחלוטין עם הבדל של 15 שנה בינהם.

למה כתבתי את מה שכתבתי? כי מהתנסות על הרכב זה מה שהרגשתי.

אתה רוצה לחדש לנו משהו ולכתוב שבראבו היא לא רכב משפחתי? ופאביה היא לא מיני קומפקטית וחסכונית?

Honda civic EJ6

פורסם

פשוט אני זה שהמליץ על הבראבו, גרסאת ה-120 כ"ס (dj dani), לכן ניסית לעשות ממני מצחיק. ואני ממך.

וכן, הפיאט פחות משעממת מההונדה. מה לעשות.

משכנתא זה קל

• תוכן חדש...