Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כיכר עם שני נתיבים - מבולבל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4716 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרצתי חיפוש בפורום על הנושא, אבל לא מצאתי תשובה מסודרת אלא רק תשובות שונות וכללים שונים.

לפי מה שנראה לי הכי הגיוני, וממה שהבנתי

מהנתיב החיצוני(הימני), פונים ימינה בלבד.

מהנתיב הפנימי(השמאלי), ממשיכים ישר, או פונים שמאלה, או פרסה (ונכנסים לנתיב השמאלי)

הנה תמונה שממחישה את הכוונה שלי: srv1.jpg.co.il/3/51ec3199df951.png

האם ככה צריך לפעול וזה בסדר,?

פורסם

לא בדיוק

נתיב ימני יכול לפנות ימינה או ישר.

נתיב שמאלי יכול לפנות ישר או שמאלה.

ברגע ששני הנתיבים ממשיכים ישר, כל אחד יוצא מהכיכר בנתיב שלו, הכל בסדר.

מתי הבעיה?

כשהחכמולוג בנתיב הימני מחליט שהוא לוקח שמאלה, וזה מתנגש אם הישר של הנתיב השמאלי.

או, כשהבחור ביציאה הבא אחריך רוצה ישר (ואז זה השמאלה שלך) והוא לא נותן לך זכות קדימה בכיכר ונדחף לפניך.

בכל מקרה איתות רק כאשר יוצאים מהכיכר - האיתות ימינה, ככה שהנהגים בתוך הכיכר ביחד איתך יוכלו לדעת שאתה מתכוון לצאת ביציאה.

פורסם
לא בדיוק

מתי הבעיה?

כשהחכמולוג בנתיב הימני מחליט שהוא לוקח שמאלה, וזה מתנגש אם הישר של הנתיב השמאלי.

או, כשהבחור ביציאה הבא אחריך רוצה ישר (ואז זה השמאלה שלך) והוא לא נותן לך זכות קדימה בכיכר ונדחף לפניך.

בכל מקרה איתות רק כאשר יוצאים מהכיכר - האיתות ימינה, ככה שהנהגים בתוך הכיכר ביחד איתך יוכלו לדעת שאתה מתכוון לצאת ביציאה.

העניין סוכם בדיון קודם בפורום, מעט מהישראלים יודעים איך להתנהג בכיכר כזו והדבר הכי יעיל לעשות זה לשמור על הכללים שציינת למעלה ולהתפלל. יש בארץ גם כיכרות עם יותר משני נתיבים ששם כבר יש כאוס מוחלט.

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם
לא בדיוק

מתי הבעיה?

אם הנתיב הימני ממשיך ישר, זה יוצר בעיה של מי שבא מהיציאה מולו וממשיך ישר, שניהם נחתכים אחד בשני בטוח שאפשר להמשיך ישר מהנתיב הימני? לפי דעתי זה קצת בעייתי

( srv2.jpg.co.il/8/51ec38bd5a1e3.png )

פורסם
אם הנתיב הימני ממשיך ישר, זה יוצר בעיה של מי שבא מהיציאה מולו וממשיך ישר, שניהם נחתכים אחד בשני בטוח שאפשר להמשיך ישר מהנתיב הימני? לפי דעתי זה קצת בעייתי

( srv2.jpg.co.il/8/51ec38bd5a1e3.png )

כן בטוח.

אם הצהוב יוצא עוד לפני שאתה נכנס לכיכר אז הוא יספיק לעבור לפני שאתה תגיע.

אם הצהוב יוצא כשאתה בתוך הכיכר והוא רואה אותך (כלומר אתה מאוד קרוב אליו וזה בעצם הבעייתיות בציור שלך) אז זה אחד מהמקרים הבעייתים שרשמתי - הוא בעצם עובר על החוק, כי בתוך כיכר יש זכות קדימה למי שבכיכר.

יש את הרצוי (מה שאומר החוק וזה בעצם מה שרשמתי לך) ואת המצוי - כל אחד נדחף לכיכר מתי שבא לו ולא נותן זכות קדימה.

אני אסייג את דברי בהערה קטנה : יש כיכרות (לא ראיתי הרבה כאלו) שהזכות קדימה היא של האנשים שנכנסים לכיכר, ומי שבתוך הכיכר צריך לסוע לאט ולתת לנכנסים לעבור.

כמו שאמר קודמי, בכיכר עם 3 נתיבים זה כאוס מוחלט.

הנתיב הימני מתפקד כנתיב ימני

הנתיב האמצעי מתפקד כנתיב שמאלי

והנתיב השמאלי משמש רק לצורך נסיעה בכיכר (שמאלה/פרסה), כשאתה רוצה לצאת אתה מאותת ועובר נתיב לאמצעי ויוצא מהכיכר באמצעי.

בפועל, כל אחד עושה מה בראש שלו וכל שניה יש צפירות וברקסים. כאן חשוב במיוחד האיתות בתוך הכיכר כשאתה רוצה לצאת.

סייג נוסף : אני לא סגור ב 100% שזה מדויק, ככה לימד אותי המורה נהיגה בזמנו.

פורסם
כן בטוח.

אם הצהוב יוצא עוד לפני שאתה נכנס לכיכר אז הוא יספיק לעבור לפני שאתה תגיע.

אם הצהוב יוצא כשאתה בתוך הכיכר והוא רואה אותך (כלומר אתה מאוד קרוב אליו וזה בעצם הבעייתיות בציור שלך) אז זה אחד מהמקרים הבעייתים שרשמתי - הוא בעצם עובר על החוק, כי בתוך כיכר יש זכות קדימה למי שבכיכר.

ז"א, שאם אני הרכב הצהוב, ורוצה להמשיך ישר אני חייב לתת זכות קדימה לשני התניבים - הפנימי והחיצוני.

אם אני פונה ימינה, מספיק לי לתת זכות קדימה רק לנתיב הפנימי.

פורסם
ז"א, שאם אני הרכב הצהוב, ורוצה להמשיך ישר אני חייב לתת זכות קדימה לשני התניבים - הפנימי והחיצוני.

אם אני פונה ימינה, מספיק לי לתת זכות קדימה רק לנתיב הפנימי.

לא.

חובה עליך לתת זכות קדימה לכל מי שנמצא בתוך הכיכר !

אם אתה פונה ימינה אתה עדיין צריך לתת זכות לשני הנתיבים, כי שני הנתיבים יכולים לצאת בימינה שלך (ישר שלהם)

הכניסה לכיכר רק כאשר הדרך פנויה.

אם כבר החלטת שאתה עושה "עבירה" ולא מחכה עד שכולם יעברו, לפחות תן גז ותעוף מהמקום כל כך מהר שלא תפריע לאלו שמגיעים.

זה אבסורד איך דבר כל כך מרכזי בחוקי הנהיגה לא ברור לכל בעל רשיון.

פורסם
לא.

חובה עליך לתת זכות קדימה לכל מי שנמצא בתוך הכיכר !

אם אתה פונה ימינה אתה עדיין צריך לתת זכות לשני הנתיבים, כי שני הנתיבים יכולים לצאת בימינה שלך (ישר שלהם)

הכניסה לכיכר רק כאשר הדרך פנויה.

אם כבר החלטת שאתה עושה "עבירה" ולא מחכה עד שכולם יעברו, לפחות תן גז ותעוף מהמקום כל כך מהר שלא תפריע לאלו שמגיעים.

זה אבסורד איך דבר כל כך מרכזי בחוקי הנהיגה לא ברור לכל בעל רשיון.

תראה, אם יש מישהו שנמצא בתוך הנתיב הפנימי, הוא יצא מהכיכר ויכנס לנתיב השמאלי שלו, אז אם אני פונה ימינה אני יכול להכנס שרק החיצוני פנוי, לא ככה?

ואני למדתי בעיר שאין בה כיכרות כאלה, אפילו לא כיכר אחד עם שני נתיבים וזה דבר חדש לי, בגלל זה אני שואל.

פורסם
תראה, אם יש מישהו שנמצא בתוך הנתיב הפנימי, הוא יצא מהכיכר ויכנס לנתיב השמאלי שלו, אז אם אני פונה ימינה אני יכול להכנס שרק החיצוני פנוי, לא ככה?

ואני למדתי בעיר שאין בה כיכרות כאלה, אפילו לא כיכר אחד עם שני נתיבים וזה דבר חדש לי, בגלל זה אני שואל.

זה מעולה שאתה שואל הלוואי שכולם היו כמוך, זה החוסר אחריות של המורה נהיגה שלך אם הוא לא הסביר אותך ולקח אותך למקום עם כיכר גם אם זה רחוק.

אני אחזור למען הבהירות - אתה חייב לתת זכות קדימה. נקודה.

הרכב שבנתיב הפנימי יכול לסטות לנתיב החיצוני תוך כדי היציאה מהכיכר, ולכן אסור לך להכנס

האמת שאני רואה כל הזמן אנשים שעושים לי את מה שאמרת, כשאני בכיכר לי יש זכות לעשות מה בראש שלי כולל לסטות בין נתיבים.

אתה אף פעם לא יכול לדעת מה יעשה הרכב שמגיע.

אני נכנס לכיכר שלא פנויה אך ורק עם גז חזק ועף מהכיכר הרבה לפני שאני מפריע למישהו.

קח דוגמא נוספת, אני בנתיב הפנימי ויש הולך רגל בנתיב שמאלי של היציאה, אם הוא עבר אני אסטה לנתיב הימני (שפנוי). במקרה שאתה תכנס אז או שאני בולם חירום או שאני לא שם לב ונכנס בך (הקצנה כמובן נהג מיומן ישים לב מה קורה סביבו)

עכשיו שים בסיטואציה הזאת נהג חדש ללא ניסיון כמוך..

אני מקווה שהצלחתי להסביר טוב מספיק, ועוד משפט שהמורה נהיגה שלי לימד אותי על כיכר - אם יש ספק אין ספק, המתן בסבלנות.

פורסם
זה מעולה שאתה שואל הלוואי שכולם היו כמוך, זה החוסר אחריות של המורה נהיגה שלך אם הוא לא הסביר אותך ולקח אותך למקום עם כיכר גם אם זה רחוק.

אני אחזור למען הבהירות - אתה חייב לתת זכות קדימה. נקודה.

הרכב שבנתיב הפנימי יכול לסטות לנתיב החיצוני תוך כדי היציאה מהכיכר, ולכן אסור לך להכנס

האמת שאני רואה כל הזמן אנשים שעושים לי את מה שאמרת, כשאני בכיכר לי יש זכות לעשות מה בראש שלי כולל לסטות בין נתיבים.

אתה אף פעם לא יכול לדעת מה יעשה הרכב שמגיע.

אני נכנס לכיכר שלא פנויה אך ורק עם גז חזק ועף מהכיכר הרבה לפני שאני מפריע למישהו.

קח דוגמא נוספת, אני בנתיב הפנימי ויש הולך רגל בנתיב שמאלי של היציאה, אם הוא עבר אני אסטה לנתיב הימני (שפנוי). במקרה שאתה תכנס אז או שאני בולם חירום או שאני לא שם לב ונכנס בך (הקצנה כמובן נהג מיומן ישים לב מה קורה סביבו)

עכשיו שים בסיטואציה הזאת נהג חדש ללא ניסיון כמוך..

אני מקווה שהצלחתי להסביר טוב מספיק, ועוד משפט שהמורה נהיגה שלי לימד אותי על כיכר - אם יש ספק אין ספק, המתן בסבלנות.

הצלחת להסביר יותר מטוב, תודה לך.

לסיכום, פשוט להיות זהיר.

פורסם

בחיפה יש כיכר די חדשה, ליד האצטדיון, עם שני נתיבים. הבעיה היא שהליצנים האלה לא סימנו את הנתיבים.

אז עכשיו זה פשוט מסוכן להכנס עם עוד רכב לכיכר. כשאני מגיע בשמאלי ואיתי עוד רכב בנתיב הימני בכניסה לכיכר,

שנינו ממשיכים ישר, ב-90% מהמקרים הוא חותך את הנתיב השמאלי באמצע הכיכר.

אני מודע לזה ואף פעם לא נכנס במקביל עם עוד רכב, או שאני מספיק להכנס לפניו, או שאני מחכה שהוא ייכנס, ולא

נכנס לו לטווח פגיעה.

אבל ברור לי שיש שם פוטנציאל לתאונות ברמה יומיומית עד שיסמנו את הנתיבים כראוי ואולי אפילו ישימו איזה שלט הסבר.

זה ככה כבר כמה חודשים.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אם זה מסבך אותך אז מזל שאתה לא צריך לנסוע ב- Magic Roundabout באנגליה

כיכר גדולה שבתוכה 5 כיכרות קטנות, הא כן, ונוסעים בצד שמאל של הכביש :-D

roundabout_zps81389f4e.jpg

פורסם
בחיפה יש כיכר די חדשה, ליד האצטדיון, עם שני נתיבים. הבעיה היא שהליצנים האלה לא סימנו את הנתיבים.

אז עכשיו זה פשוט מסוכן להכנס עם עוד רכב לכיכר. כשאני מגיע בשמאלי ואיתי עוד רכב בנתיב הימני בכניסה לכיכר,

שנינו ממשיכים ישר, ב-90% מהמקרים הוא חותך את הנתיב השמאלי באמצע הכיכר.

אני מודע לזה ואף פעם לא נכנס במקביל עם עוד רכב, או שאני מספיק להכנס לפניו, או שאני מחכה שהוא ייכנס, ולא

נכנס לו לטווח פגיעה.

אבל ברור לי שיש שם פוטנציאל לתאונות ברמה יומיומית עד שיסמנו את הנתיבים כראוי ואולי אפילו ישימו איזה שלט הסבר.

זה ככה כבר כמה חודשים.

ברגע שינקו את האבק הלבן מהשוליים (מה שפסיכולוגית מקטין את הנתיבים) כנראה שהבעיה תיפתר, כמו כן ברור שעדיף לסמן את הנתיבים.

• תוכן חדש...