Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4584 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

אני חדש כאן הגעתי בפוקס לפורום רכבים כאשר חיפשתי את הפתרון לבעיה שלי.

אני רואה שיש פה פורום פעיל עם חברים שעוזרים כל הכבוד!! מקווה גם לעזרה

יש לי רכב אופל אסטרה 2001 מנוע טורבו דיזל

אוטומט.

לאחרונה היה לי תקלה שכאשר הייתי עוקף את המהירות של 90-100 קמ"ש

לאחר מספר דקות בודדות הייתה נדלקת לי מנורה של הרכב עם המפתח.

וכתוצא מזה הרכב היה סוחב פחות טוב אך סוחב.

לאחר תקופה שככה נסעתי בערך חודש וחצי, לפני שלוש ימים כאשר בבוקר נסעתי איתו לסידורים ובחזור שאני בא להתניע הרכב השתגע והטורים קפצו כמו משוגעים גם במחוג הטורים היו קופצים. ככה נסעתי איתו למוסך ונסיתי שיבדוק לי את הבעיה, עד שהגעתי למוסך התקלה נעלמה לאחר בערך 15 דקות נסיעה משוגעת.

בחזור לבית שוב נתקלתי בתקלה וכבר לא יכולתי ללכת לשום מוסך.

והתקלה החריפה והתחיל לצאת לי עשן מסריח ממש, עשן שחור.

שחקתי שמה עם החיישנים ונסיתי לבדוק אם אחד מהם נדפק פרקתי וחיברתי בחזרה

ואני התקלה החמירה למצב בלתי נסבל שהרכב נוסע על 10 קמ"ש המחוג של הסל"ד ומהירות לא עובד, נורה של תקלה ברכב עם המפתח ונורה של מצבר דולקת.

ונכבה מדי פעם. כאשר אני פותח את מכסה המנוע אני שם לב שיש לי עשן של האגזוז גם יוצא מקדימה מה שמעלה לי את החשש שמשהו עם האגזוז דפוק ולא משחחר את העשן כמו שצריך למרות שכמות העשן שיוצאת מהאגזוז עצמו מטורפת.

אני רוצה לציין של הegr עובד פיקס ותקין בדקתי אותו למרות שהחלפתי לפני כמה חודשים.

התייעצתי עם מישהו שעובד בתחום ולא הצליח לפתור לי את התקלה .

נתנו לי 3 כיוונים לבעיה בהתייעציות עם מוסכניקים:

1. לנקות בית מצערת, אני לא יודע איפה זה נמצא ברכב שלי אשמח אם מישהו מבין יראה לי.

2. הטורבו הלך איך אני בודק זאת בוודאות?

3. מנוע צעדים נדפק, אם הוא נדפק עדיין הרכב לא נראה לי אמור לסבול מסחיבה איטית ועשן מטורף, או שאני טועה?

4. ממיר קטלטי נדפק, וצריך לשחרר אותו מסעפת פליטה כדי לבדוק שאכן זה הבעיה אשמח שמישהו יכוון ויגיד לי איפה כל דבר נמצא בתמונה

יש לי חוש תכני ואנ מתכוון לבד לתקן את הרכב אשמח אם יש לכם עצות ואתם מכירים את הבעיה.

ולהכוונה איפה כל דבר נמצא ממש ששאלתי.

תודה מראש

פורסם

המכונאים שדיברו איתך על מנוע צעדים ומצערת - תשכח מהם, הם לא מבינים כלום בדיזל (בדיזל אין מנוע צעדים וגם לא מצערת).

בנוגע לתקלה עצמה: מאחר ומדובר בדגם שהיה לא מעט בצבא, למוסכים המורשים ברשת היבואן יש ניסיון איתו - ושווה "להשקיע" בבדיקה אצלהם מאשר אצל מכונאים שלא ראו רכב כזה מעולם. זו לא תעודת ביטוח לכלום, אבל שם הסיכויים לפתור את התקלה גבוהים יותר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
שלום חברים

אני חדש כאן הגעתי בפוקס לפורום רכבים כאשר חיפשתי את הפתרון לבעיה שלי.

אני רואה שיש פה פורום פעיל עם חברים שעוזרים כל הכבוד!! מקווה גם לעזרה

יש לי רכב אופל אסטרה 2001 מנוע טורבו דיזל

אוטומט.

לאחרונה היה לי תקלה שכאשר הייתי עוקף את המהירות של 90-100 קמ"ש

לאחר מספר דקות בודדות הייתה נדלקת לי מנורה של הרכב עם המפתח.

וכתוצא מזה הרכב היה סוחב פחות טוב אך סוחב.

לאחר תקופה שככה נסעתי בערך חודש וחצי, לפני שלוש ימים כאשר בבוקר נסעתי איתו לסידורים ובחזור שאני בא להתניע הרכב השתגע והטורים קפצו כמו משוגעים גם במחוג הטורים היו קופצים. ככה נסעתי איתו למוסך ונסיתי שיבדוק לי את הבעיה, עד שהגעתי למוסך התקלה נעלמה לאחר בערך 15 דקות נסיעה משוגעת.

בחזור לבית שוב נתקלתי בתקלה וכבר לא יכולתי ללכת לשום מוסך.

והתקלה החריפה והתחיל לצאת לי עשן מסריח ממש, עשן שחור.

שחקתי שמה עם החיישנים ונסיתי לבדוק אם אחד מהם נדפק פרקתי וחיברתי בחזרה

ואני התקלה החמירה למצב בלתי נסבל שהרכב נוסע על 10 קמ"ש המחוג של הסל"ד ומהירות לא עובד, נורה של תקלה ברכב עם המפתח ונורה של מצבר דולקת.

ונכבה מדי פעם. כאשר אני פותח את מכסה המנוע אני שם לב שיש לי עשן של האגזוז גם יוצא מקדימה מה שמעלה לי את החשש שמשהו עם האגזוז דפוק ולא משחחר את העשן כמו שצריך למרות שכמות העשן שיוצאת מהאגזוז עצמו מטורפת.

אני רוצה לציין של הegr עובד פיקס ותקין בדקתי אותו למרות שהחלפתי לפני כמה חודשים.

התייעצתי עם מישהו שעובד בתחום ולא הצליח לפתור לי את התקלה .

נתנו לי 3 כיוונים לבעיה בהתייעציות עם מוסכניקים:

1. לנקות בית מצערת, אני לא יודע איפה זה נמצא ברכב שלי אשמח אם מישהו מבין יראה לי.

2. הטורבו הלך איך אני בודק זאת בוודאות?

3. מנוע צעדים נדפק, אם הוא נדפק עדיין הרכב לא נראה לי אמור לסבול מסחיבה איטית ועשן מטורף, או שאני טועה?

4. ממיר קטלטי נדפק, וצריך לשחרר אותו מסעפת פליטה כדי לבדוק שאכן זה הבעיה אשמח שמישהו יכוון ויגיד לי איפה כל דבר נמצא בתמונה

יש לי חוש תכני ואנ מתכוון לבד לתקן את הרכב אשמח אם יש לכם עצות ואתם מכירים את הבעיה.

ולהכוונה איפה כל דבר נמצא ממש ששאלתי.

תודה מראש

יש לי את אותו הרכב בידני, זה מראה על חיישן EGR שנסתם ומחווה למנוע כאילו יש תקלה והוא גורם לסחיבת אוויר ירודה.

תבדוק את הנושא באופן פשוט - כשהסחיבה שלך נופלת תכבה את האוטו ל2 דקות ותניע שוב ותתוודא שהסחיבה שוב תקינה.

לגבי הטורים החיווט נמצא בצמה אחת בלבד בדגמים האלו ויש בעיה של זליגה מפגרת שגורמת לכלל החיישנים להשתגע ככל הנראה בזמן הקרוב גם תדלק לך נורית שמן בזמן עמידה כי הזליגה הזו ממש אונסת את הרכיבים החשמליים, מה המקור לזליגה אני עדיין לא יודע, אני כרגע חושד באלטרנטור שבזמו טעינת המצבר מוציא זליגה במיוחד אם המגעים של המצבר GO/ NO GO

בהצלחה.

名誉の勇気を誇り

honour valour pride

פורסם

גם למישהו שאני מכיר היה את הבעיה הזאת והלך לו משאבת סולר וכשהחליף זה הסתדר הרי ידוע שברכים הללו יש בעיות של משאבת סולר לאחר כ200,000 ק"מ ויותר

פורסם

haze485, מאיפה לך המידע על הזליגה הזו? אשמח אם תספר על זה יותר. גם לי יש רכב כמו שלך, ולעיתים לאחר נסיעות ארוכות, נורת השמן מתחילה להבהב במהירות רק בעת עמידה.

כמו כן האוטו לא סוחב טוב בכלל, ונורת ביקורת מנוע דולקת עקב מעקף של מערכת מצתי הבוקר. יכול להיות שהמחשב במצב הגנה וזו הסיבה לחוסר סחיבה?

לגבי פותח השרשור, כמו שהמלצתי לו בפרטי, יש להתחבר לסקנר יעודי לניתור התקלה.

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני נוסע אחרי 100 מטר האוט עוצר ולא נוסע , כשאני מכבה את האוטו ומדליק הוא נוסע שוב לכמה דקות ואז נעצר, אם מישהו יכול לעזור מה הבעיה אני אשמח

• תוכן חדש...