Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
Automatic1

אתה מבלבל טיפה.

לאייפון יש 2 סוגים של מטענים מקוריים, קובייה כמו בסרטון למעלה ומלבן כמו שמקבלים בארץ.

שניהם 1A 5V , ההבדל שאחד מיועד לארה"ב והשני לשאר העולם.

המטענים האלא נמכרים פה ושם במבצע ושווה לקנות אותם, לדוגמה אני רכשתי דרך חברת פלאפון סט שכולל מטען + כבל ב99 שקל כמובן הכול מקורי ומאושר של אפל.

מה שאתה רכשתה זה מטען לאייפד , אני לא יודע למה המחיר שלהם זהה.

לגבי שבב אתה קצת טועה, מה שקיים באפל זה מנגנון שאומר למכשיר מה מחובר בקצה השני של הכבל.

מדובר על 4 רזיסטורים שקיימים בכול מוצר תואם, בלעדיהם המכשיר לא יטעין בכלל, זכור לי שפעם היה איזה תוסף בסידיה שהיה משחק אם המנגנון הזה ומאפשר טעינה ממטענים לא של אפל ולא תואמים.

זה משהו יחודי לאפל, באנדרואידים אין מעגל כזה.

גם כמות הזרם נשלטת עלידי המנגנון הזה, זה אחת הסיבות למה אייפד שצריך 2A לטעינה תקינה לא מנסה למשוך זאת ממטען של אייפון שיכול לספק רק 1A.

השבב היחיד שיש במטען של אייפון, זה בקר SMPS קטן שמכוון את הכניסה לטרנספורמטור בהתאם ליציאה ממנו.

זה קיים בהרבה מטענים של כול החברות ולא רק לטלפונים, וכמובן שזה לא יחודי לאפל.

עריכה: משהו ששכחתי בקשר לחברות אחרות שמשתמשות בטכנולוגיה.

זה לא נכון, אפל לוקחת תמלוגים עבור אישור מוצר לשימוש אם מוצר שלהם, כך לדוגמה חברת DEXIM מתגאה על כול מוצר שלה במדבקת MADE FOR IPHONE.

מבחינה טכנולוגית, מטענים כאלה בעלי אותו גשר רזיסטורים כמו מטענים של אפל (כמו כול חיקוי סיני כמובן) רק שפה אפל בעצמם אישרו שימוש במטען, וכמובן שלחברות אלו יש את כול תקני הבטיחות המתאימים.

מה שאני בא להגיד, שמבחינת טכנולוגיה לאפל אין יתרון על אף חברה אחרת, התמלוג עבור אישור של אפל בלבד.

אכן, אתה צודק לגבי המעגל, אני רק הפכתי את זה ל "פשוט" יותר עבור האחרים להבין, אבל כל הכבוד על ההסבר, זה המידע המדוייק.

לגבי המטען, אתה טועה.

מקבלים עם האייפון את מטען הקוביה של האייפאד גם כן ( אבל עם 1 אמפר לאייפון ) ! , אני אישית וחבר שרכשנו בחו"ל, קיבלנו את מטען הקוביה כמו של האייפאד, עם הראש המתחלף באריזה המקורית של האייפון שלא נפתחה מן הסתם. לכן יש כמה סוגים. וכמובן, שהם מוציאים 1 אמפר.

אני רכשתי ב 120 ש"ח באיידיגיטל את מטען האייפאד ( המיועד לאייפאד עם 2.4 אמפר ), כי באותם ה 120 שקל, לקנות מטען מלבני דק 1 אמפר? או לקבל מטען אוניברסאלי 2.4 אמפר ( עם הראש המתחלף בכדי לקחת לחון"ל )? אין פה מה לחשוב... מכיוון שאתה מעוניין לעשות בו שימוש גם למוצרים אשר דורשים 2 אמפר.

לגבי השאלות עם המטענים, כל המטענים המקוריים של אפל איי פעם וגם היום, תואמים לכל המוצרים של אפל חד וחלק. מופיע באתר ומופיע על המוצר. אין חשש. בתנאי שזה מקורי.

פורסם

לא יודע על מה אתה מדבר, יצא לי לפתוח המון אייפונים משלל מדינות בעולם ולא נתקלתי במשהו שונה מהקובייה 1A הרגילה/מלבן/או מחומש.

מאיפה המכשיר נרכש?

Transporter

להתחשמל מ5V אי אפשר, מה שכן אפשר לשרוף רכיבים.

במידה ויכנס לך AC לאייפון הכבל זה יהיה הדאגה האחרונה שלך ובאמת יש סכנת התחשמלות, העניין שזה לא תלוי בכבל.

אודי A4

דימה.

פורסם

אכן, אני מדבר על הקוביה הזאת : כמו בתמונה המצורפת , 1 אמפר, 5V ועם מזלג אמריקאי, ראש מתחלף.

לא משנה, עובדה שזה אכן הגיע איתו.

לגבי התחשמלות, לא מתחשמלים מ 5V אבל מה שהורג זה לא המתח, זה הזרם, והמטען מוציא 1 אמפר ! טכנית? 0.03 , מילי ) אמפר כבר עושה נזק ובהחלט יכול להרוג ( טכנית ) , לכן 1 אמפר או 2 אמפר בהחלט יכולים להרוג ואכן הורגים למעשה.

הסוללה עצמה לא יכולה להרוג, האנשים אשר התחשמלו , התחשמלו עקב כך שהמטען כשל ( או המכשיר עצמו ) והיה מחובר לאייפון וקיבלו 1 או 2 אמפר תלוי במטען, היד ננעלה וזה הכל.

ipad_12w_usb_power_adapter_print.jpg

פורסם

נכון שמה שהורג זה הזרם ולא המתח, אבל יש לתחשב בהתנגדות ובזרם המגיע ללב אחריה, בפועל 1A ב5V לא יחדור את העור אפילו, גם אם תנסה במקום רגיש יותר זה לא ישפיע כלל.

במידה ויש כשל במטען אז יכול להיות מצב שיחדור AC מהשקע, ואז מדובר על 220V בזרם של הנתיך 10/16A.

עדיין בפועל אני חושב שהסיכוי להתחשמל מכשל כזה קטן מעוד.

במידה ויש קצר בAC אז יפול הנתיך, ואם לא יפול אז הכבל עצמו ישרף וימס תוך עשירית השנייה ביחד אם האייפון/המטען והשולחן בבית שלך.

בקיצור בשביל להתחשמל צריך רצף ארוך של כשלים, זה למה זה קורא אחת למיליון אם לא פחות, לאומת זאת נזק למכשיר הטלפון זה משהו שקורא ביום יום.

אודי A4

דימה.

פורסם
עדיין בפועל אני חושב שהסיכוי להתחשמל מכשל כזה קטן מעוד.

במידה ויש קצר בAC אז יפול הנתיך, ואם לא יפול אז הכבל עצמו ישרף וימס תוך עשירית השנייה ביחד אם האייפון/המטען והשולחן בבית שלך.

בקיצור בשביל להתחשמל צריך רצף ארוך של כשלים, זה למה זה קורא אחת למיליון אם לא פחות, לאומת זאת נזק למכשיר הטלפון זה משהו שקורא ביום יום.

לא מדובר על קצר בין הפאזה לאפס, מדובר על קצר בין הליפוף הראשוני למשני בשנאי (קצר בין הצד של המתח הגבוה לזה של המתח הנמוך בתוך השנאי שמולחם על המעגל), בשנאי "זבל סיני" (שבהם משתמשים בתוך מטעני "זבל סיני") לרוב הבידוד הוא ממש דק בין 2 הליפופים בשנאי, כשל בבידוד הזה לא יגרום לשריפה אך יגרום לחישמול המכשיר, וכדי להוסיף חטא על פשע המעגלים הללו בדר"כ מתוכננים ללא FAIL-SAFE שימנע אסון במקרה של כשל כזה בבידוד.

כמו כן המעגל מתוכנן ללא מרווחי הבטיחות הנדרשים בין הפלוס למינוס בצד של הזרם הישר (דבר שכן יכול לגרום לשריפה).

פורסם

קצר בין הסליל הראשוני למשני זה קצר בין פאזה להערקה פנימית.

במקרה של מטען מקורי זה גם קצר בין פאזה אחת לשנייה דרך אחת הדיודות בגשר, מה שאמור להפיל את הנתיך.

במטען מזוייף הגיוני גם שבמקום SMPS ישימו מייצב, פה הגיוני הכול.

בכול מקרה אף רכיב באייפון לא מסוגל לקבל מתח של 220, קיימים 2 פיוזים בתוך האייפון על החיבור של הלוח שאמורים להגן ממצב כמו שאתה מתאר ומשריפת כול הלוח.

וגם הרכיבים עצמם ישמשו כפיוז.

אודי A4

דימה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
יש פה אנשים ממש מצחיקים והאמת? זה די עצוב, כן תעלבו.

עכשיו, למה המטען המקורי נבדל מהאחרים? מכיוון שאפל, מכניסה שבב מיוחד, אשר יודע בדיקו את מצב הסוללה, מצב טעינה וכו' של המכשיר, ישנם יצרנים מכובדים ויקרים אחרים, אשר משלמים ל APPLE תמלוגים בכדי לרכוש את השבב הזה ולכן, מטען אשר מגיע עם הכיתוב: " MADE FOR IPHONE " עם הציור הרשמי של המכשירים שלהם ( לוגו עם 3 ציורים ) זהו מטען שמאושר ע"י אפל וכמובן, המחיר יהיה לא כל כך רחוק מהמחיר הרשמי.

תשמ'ע ידידי, כתבת הרבה דברים אחרי שקרעת :-D את האינטרנט אבל כנראה לא הבנת כלום ואתה משתף אותנו במידע מטעה ומועטה.

בתור אחד שבנה וגם תיכנן (למעשה סכימה חשמלית שעברה שידרוג על-ידי) מטען עבור אייפון 3GS וגם 4 בפה מלא אני אומר לך של קיים שום שבב של אפל במטען שיודע מה בדיוק מה מצב הסוללה וגם אפל לא מקבלת שום תמלוגים על שבב שלא קיים.

בקיצור אוסף שטויות.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...