Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב סטיישן חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברי הפורום,

אני מתעניין ברכישת רכב סטיישן חדש מהיבואן למשפחתנו היקרה, 2 ילדים קטנים עם עגלות.. הרכב מיועד לאשתי ביום יום ולי בסופ"ש.

עיקר הנסיעה היא בעיר, בסופי שבוע בינעירוני.

חשוב לי שהרכב יהיה זריז ויגיב טוב לעקיפות ולשינויי קצב תנועה,חסכוני בדלק, מאובזר ומרווח.

אחרי שעשיתי נסיעת מבחן על מספר דגמים הרשימה צומצמה (נמחקו מהרשימה:קרוז סטיישן – אוכלת ים דלק, יונדאי I30CW לא מאובזרת לא נוחה ,המגאן בגלל הדיזל).

נשארו 3 אופציות:

1) פורד פוקוס טורר –

יתרונות: אבזור לא רע, תא המטען המרווח ביותר, אחיזת כביש טובה וכיף לנהוג בה (ברכב סטיישן למי אכפת מזה?)

חסרונות: מנוע הכי חלש, תיבת הילוכים נוראית בעיר – קופצנית נורא(הרגשתי במבחן וכל הדרך הבוחן מחרטט אותי שזה כי זה אוטו של הדגמה אז קרעו אותו), אין משענת יד (בסיסי לא?), צריכת דלק ביחס לאחרות.מחיר 128,000

חשבתי על אפשרות לקחת את דגם ה2 ליטר אבלצריכת הדלק תעלה משמעותית וכך גם מחיר הרכב.

2) קאיה סיד ספורטווגן –

יתרונות : מנוע חזק, תיבת הילוכים כפולת מצמד אבל חלקה ולא קופצנית, הכי חסכונית (לפי אתרים שונים) הכי הרבה אבזור, הכי יפה לדעתי, 7 שנות אחריות (חשוב מאוד), אמינות, נוחות וחלפים זולים.

חסרונות: סחירות של קאיה יד שנייה, התנדנדה קצת ב110 קמ"ש כנראה בגלל צמיג צר רק 195 ברוחב והרבה רעשי רוח, למרות הכי הרבה ליטרים בתא מטען הוא קצר ב10 ס"מ בערך אורך מהפוקוס ופחות שימושי(עדיין גדול כשלעצמו), מזגן מכאני (האמת הקפיא את האוטו).

יתרון גדול שעד סוף החודש יש מבצע עלייה לעמיתי "חבר" במחיר של118,000 חדשה מהיבואן וזה משחק תפקיד גדול והיא כרגע המועדפת עליי גם בגלל המחיר, האחריות הארוכה והגיר שלה שהיה מעולה וחלק.

3) אופל אסטרה ברלינה טורר -

יתרונות: מנוע 1.4 טורבו חזק וחסכוני,אבזור לא רע, אחיזת כביש, נוחה, מרגישה איכותית ומוצקה מאוד.

חסרונות: יבואן, חלפים יקרים ואמינות לא ברורה, גיר לא מבריק (מתבלבל בין ההילוכים ומרגיש כאילו יש מרווחים בלי כוח בין ההילוכים) לא הכי יפה, לא מרווחת לא בתא הנוסעים ולא במטען. הטרייד אין הכי פחות אטרקטיבי. מחיר 128,000

בקיצור קשה להחליט, לקח לנו הרבה זמן לחסוך(קשה עם 2 ילדים ומשכנתא) כדי לקנות ואני רוצה לעשות קנייה הכי טובה לטווח של 5 שנים לפחות.

העדפה שלי כרגע לקאיה אבל אשמח לשמוע את דעתכם כדי לעזור לי להחליט.

תודה רבה,

פורסם
רגע, שאני אבין - אתה מעוניין במנוע זריז, גמיש מבחינת כח וחסכוני, אבל פוסל דיזל?

+1

דיזל תפור עליך. במיוחד עכשיו לפני עליית המחירים הצפויה של אוגוסט.

אני הייתי רץ לבדוק את המגאן אסטייט דיזל. מה זה רץ, טס!

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

באסטרה סטיישן טורבו-בנזין לא יצא לי עדיין לנהוג אבל את השילוב הזה בין המנוע לגיר אני מכיר היטב משאר הדגמים של אופל ושברולט (זפירה, אסטרה סדאן, שברולט קרוז טורבו ועוד). הוא אכן חסכוני בדלק אבל רק אם אתה נוהג כמו סבתא. ברגע שאתה טיפה לוחץ כדי להרגיש את הטורבו צריכת הדלק מטפסת לאזור ה-8-9 קילומטרים לליטר.

אני מאוד לא ממליץ על הפוקוס החדשה. מכונית שהיא, לעניות דעתי, פלופ רציני של עיתונאות הרכב בישראל וכמכונית משפחתית היא פשוט לא מספיק טובה.

מכל המכוניות שהזכרת, הסיד סטיישן היא בהחלט הבחירה הטובה ביותר. מכונית טובה, איכותית מאוד ונעימה מאוד לנסיעה. לגבי הסחירות, הרשה לי לגלות לך "סוד" מקצועי - נכון להיום קיה סיד סטיישן מבוקשת יותר בשוק מהמשומשות מהאחות התאומה יונדאי i30cw. למה? כי הסיד נותנת קצת יותר ליטרים בתא המטען בפחות כסף. אז רוב הלקוחות מבינים שזה בתכלס אותו רכב ומעדיפים לשלם 5,000 ש"ח פחות על יותר רכב. כמובן שזה לא מעיד כלום על מה שיקרה בעוד X שנים כשתרצה למכור את הרכב שלך, אבל זה כן יכול להרגיע אותך קצת.

וכן, רנו מגאן סטיישן דיזל גם היא בהחלט אופציה נהדרת שאתה צריך לשקול. וכן, אתה בהחלט צריך למהר עם ההחלטה על הרכב שלך כי המחירים הולכים כנראה לעלות בסוף החודש, במיוחד בדגמי הדיזל.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה על ההתייחסות,

אני אסביר מדוע אני שולל דיזל:

הנסועה היומית שלנו היא כ15 ק"מ בלבד, בסופי שבוע עוד כ40-80 ק"מ. ההשקעה הנוספת במנוע דיזל שיותר יותר יקר (133,000 ש"ח) גם בקניית הרכב גם בביטוח והחלפים והדיזל עצמו כבר בכלל לא כזה זול, תחזיר את עצמה רק בעוד שנתיים פלוס אם לא יותר.

אמנם לא נסעתי עלייה אבל לחמי יש את הפלואנס בעלת אותו מנוע דיזל מהעבודה הוא נורא מרוצה, אבל אני שולל בעיקר בגלל שאני שונא את הריח והרעש של הדיזל ויש כזה וגם נשבעתי לעצמי לא לגעת בצרפתיות יותר, אחרי הקליאו שהייתה לי לפני 7 שנים.

ככה שהשוואה המתבקשת נשארת בתחום מנועי הבנזין.

פורסם

הקיה במבצע של "חבר" היא הקנייה הכי טובה בסגמנט נכון להיום. בהתחשב בנסועה השנתית שלך אין שום יתרון למגאן סטיישן.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אם אתה זכאי להנחה של חבר אז אין ספק שהקיה הי הבחירה הנכונה.

אני רק לא מבין איך אהבת את הקיה ושללת את היונדאי (כמעט אותו הרכב).

איזה אביזרים יש בקיה שאין ביונדאי? היונדאי מגיעה עם מערכת מולטימדיה מחוברת למצלמת רוורס,די חשוב לי באופן אישי.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

בחרת נכון, הקיה מצויינת. חבל שהיא לא מגיעה עם מערכת מולטימדיה שזה אבזור חובה בל יעבור לדעתי (מי שלא מכיר לא יודע כמה נוחות מערכת כזאת נותנת).

שווה לברר כמה עולה התקנה של מערכת מולטימדיה ע״י היבואן, מאחר ובמבצע חבר יש הנחה גם על אבזור.

יש גם מערכות מולטימדיה לא מקוריות אבל תואמות את כל הפאנל של הרכב הספיציפי אליו הן תוכננו.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

דבר אחד לא הבנתי, ה- I30CW לא נוחה אבל הקיה כן? למה אתה מתכוון כשאתה מתייחס לסעיף הנוחות.

בכל מקרה, קיה בחירה מצויינת.

פורסם

אני מתכוון לנוחה, גם מבחינת המושב שהיה יותר רך ויותר תומך וגם הרכב גיהץ את הכביש יותר טוב.

ביונדאי הרגשתי כל בור קטן ופס האטה אחד שעברתי הספיק לי.

בקאיה הרבה פחות מורגש.

מבחינת אבזור לטובת הקיה: מנופים להעברת הילוכים מההגה, קרוז קונטרול, מחשב דרך יותר משוכלל, פנסים עוקבי פנייה, מראות מחוממות מתקפלות חשמלית עם תאורת צד ביציאה מהרכב, 4 ידיות אחיזה ותאורה בסוככים שאין ביונדאי (רק 2 ידיות) הרבה יותר תאי אחסון בתא המטען, גגון שאין ביונדאי, מושב נוסע מתכוונן לגובה, רצפה אחורית שטוחה, כלומר אפשר אשכרה לשבת מאחורה באמצע ועוד...

תכנס לאתר של קאיה ותראה לבד...

חוץ מזה איכות החומרים בתא הנוסעים נראתה מוצקה ואיכותית מאוד.

אגב, מבדיקה שערכתי לא משתלם לרכוש מהיבואן מערכת מולטימדיה. מצאתי דרך האיביי מערכת חדשה מלאה כולל ניווט ומצלמה אחורית ב1800 שקל כולל מסים ומכס.

לקחתי מחר יום חופש ב"ה מחר נבצע הזמנה של הרכב.

פורסם

אני דווקא מחבב את ה- I30CW, אבל מבין את בחירתך בקאיה בשל האבזור ומושבים שונים (כל אחד וטעמו).

בכל מקרה, שתיהן לדעתי עדיפות על האסטרה, שעיצוב הפנים שלה פשוט נוראי וקשה לתפעול (שוב, כל אחד וטעמו).

בהצלחה ותהנה!

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

הקיה גם מצוידת בגיר רובוטי חכם אשר יחסוך לך דלק בהשוואה לגיר האוט' הפלאנטרי שקיים ביונדאי. כמו כן תכנון פתחי המזגן טוב יותר בקיה ואיכות החומרים בה נראית עדיפה על פני היונדאי.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
אני מתכוון לנוחה, גם מבחינת המושב שהיה יותר רך ויותר תומך וגם הרכב גיהץ את הכביש יותר טוב.

בקאיה הרבה פחות מורגש.

מבחינת אבזור לטובת הקיה: מנופים להעברת הילוכים מההגה, קרוז קונטרול, מחשב דרך יותר משוכלל, פנסים עוקבי פנייה, מראות מחוממות מתקפלות חשמלית עם תאורת צד ביציאה מהרכב, 4 ידיות אחיזה ותאורה בסוככים שאין ביונדאי (רק 2 ידיות) הרבה יותר תאי אחסון בתא המטען, גגון שאין ביונדאי, מושב נוסע מתכוונן לגובה, רצפה אחורית שטוחה, כלומר אפשר אשכרה לשבת מאחורה באמצע ועוד...

אגב, מבדיקה שערכתי לא משתלם לרכוש מהיבואן מערכת מולטימדיה. מצאתי דרך האיביי מערכת חדשה מלאה כולל ניווט ומצלמה אחורית ב1800 שקל כולל מסים ומכס.

בעקרון ליבואן של יונדאי עלה קצת השתן לראש (מתנצל על הביטוי אבל זו ממש התחושה) ולכן לדעתי הפער באבזור בולט כל כך.

לגבי התאי אחסון והרצפה נשמע לי תמוהה, בעקרון אם אינני טועה שני הרכבים מורכבים באותו מפעל וחולקים לא מעט מכלולים, אבל ייתכן שהפעם המרחק בין הדגמים גדול יותר מבעבר, לא פגשתי עדיין קיה חדשה אבל נשמע טוב.

פורסם

בקאיה הרבה פחות מורגש.

וואוו!!!! איזו בקיאות. אתה לא עובד בקאיה במקרה???

סתם סתם, אם תא מטען כל כך חשוב לך, הייתי ממליץ על סקודה אוקטביה, לדעתי היא באותו מחיר. הדלת החמישית פותחת בגאג ע-נ-ק . כוח לא חסר ברכב וגם לא אבזור

בו בטח ליבי ונעזרתי

• תוכן חדש...