Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אאודי A4 1.8 או TDI. נערך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני חדש בפורום.

אני די מתלבט בין Audi A4 1.8 אוטומט או TDI אוטומט שנים 2000-2001

ודי פזלתי לכיוון ה 1.8T אין לי בעיה עם גיר ידני אבל קשה למצוא אחת כזאת בכל הדגמים.

התקציב עומד על 20K רק לרכב.

הנסיעות שלי הם 50 ק"מ ביום שזה בערך 18 אלף ק"מ בשנה.

אני בכיוון של TDI בגלל צריכת הדלק החסכונית שלה אבל התלבטות מאוד קשה.

מבקש את עזרתכם :)

פורסם

מה הם הצרכים שלך מהאוטו? חוץ מנסיעה כל יום 50 ק"מ , אמינות , יוקרה , שיראה טוב , חסכוני וכדומה...

התקציב שלך לא בשמיים וללכת על אודי בכללי זו אחזקה שוטפת לא זולה גם אם אתה אולי מרוויח בדיזל.

פורסם
מה הם הצרכים שלך מהאוטו? חוץ מנסיעה כל יום 50 ק"מ , אמינות , יוקרה , שיראה טוב , חסכוני וכדומה...

התקציב שלך לא בשמיים וללכת על אודי בכללי זו אחזקה שוטפת לא זולה גם אם אתה אולי מרוויח בדיזל.

אמינות,חסכוני,יוקרה,כוח.

אני רוצה שהרכב יסע ולא יתגלגל.

זה מה שאני די מצפה מהרכב.

נהגתי ברכב הנ"ל אצל חבר שלי, פשוט לא הפסקתי לחייך בכל רגע שנהגתי בה.

לא שנהגתי כמו משוגע, נהיגה רגועה ונורמטיבית.

הגרסה שנהגתי בה היית 1.8 אוטומט.

אני ביום יום נוהג על פורד פוקוס 2006 1.6 אוטומט, אז די קשה לי פתאום לרדת לרכב כמו דהייטסו שרייד,סוזוקי בלנו וכו'.

הם היו גם באופציה לא ממזמן אבל קשה לי לעשות את המעבר הזה.

פורסם

תודה רבה לך :) עזרת לי מאוד.

הרכב עדיין בבעלותך ? כמה עולה טסט ?

וביטוח ?

הוצאות הם די גבוהות לרכב הנ"ל?

פורסם

שלום רב.

הרכב עדיין בבעלותי, מחיר טסט אני לא זוכר אני אבדוק את זה מחר.

ביטוח- זה תלוי, גיל,סוג ביטוח. לאבא שלי ( 50+) עולה 1700 ש"ח חובה + צד ג', אך מכיוון שיש נהג חדש גם אז המחיר עלה ל- 3300 ש"ח.

הוצאות? טיפולים, זה תלוי איפה אתה מטפל: מרכזי, מורשה, מתמחה, מורשה משרד התחבורה, בבית.

במשך שנתיים שהרכב בבעלותי הוחלף רק חיישן אוויר במקורי חדש של בוש עלות של 1000+- ש"ח.

אם יש לך עוד שאלות, אשמח לעזור.

פורסם

מה צריכת דלק ברכב הזה?

עירוני ובינעירוני?

כמה יוצא לך בחודש לשלם על דלק רק?

אני רוצה להשוות אותו לפורד פוקוס 1.6 אוטומט.

בפורד יוצא לי בערך 1200 ש"ח בחודש, אני נוסע כל יום 50 ק"מ לעבודה וחזור.

עריכה:

היית ממליץ לי ללכת על הטורבו ?

פורסם

טוב אז לגבי צריכת דלק:

עירוני: 1:8 +-, עם מזגן.

בין עירוני: 1:12.5 על 90 קמ"ש, עם מזגן, וסאן רוף במצב ספורט :twisted: .

לגבי עלויות של דלק- מכיון שאני נוסע הרבה ( 2800-3200 ק"מ בחודש) אז עלויות הדלק יוצא לי כ- 2000 ש"ח+- .

לגבי טורבו: שקניתי את הרכב (ולקח לי המון המון זמן), עניין אותי דבר אחד- שיהיה צבע לבן, לא משנה בלי או עם טורבו,

ובסוף מצאתי אחת לבנה 1.8 נטולת טורבו ונלקחה לחיק משפחתנו.

עכשיו לשיקולך אם אתה רוצה טורבו או לא, זה כלול בהרבה דברים אם אתה לא רוצה להחליף טורבו כל חצי שנה בעלות אסטרונומית.

כגון: חימום וקירור טורבו לפני ואחרי נסיעה, שימוש בשמן מנוע איכותי שיספק שימון והגנה טובה לטורבו, הקפדה בטיפול על רכיבים מקוריים ולא תחליפים זולים.

אל תשכח שרכב עם טורבו יכול לרוקן לך את הכיס, אם תיסע רגוע ולא תשתגע עם הטורים אז הטורבו לא "יתערב"/יכנס וככה צריכת הדלק תישאר שפויה עם נתונים זהים לרכב זהה נטול טורבו.

אך אם תרביץ ו"תסחט" הילוכים הטורבו "יסחט" לך את הכיס מרוב דלק.

עוד דבר שיש לציין כי גרסת מנוע הטורבו הנ"ל (1.8 20 VT), ידוע באמינותו ובפוטנציאל השיפורים שלו. אם אתה מתכנן לשפר את המנוע הזה זהו בסיס מצויין לשיפורים.

עוד דבר אם אתה קונה רכב כזה אוטומטי עם טורבו, בלי טורבו עליך לבדוק את מצב הגיר בקפידה!!

אם אתה קונה את הרסא ללא הטורבו עדיין חלה עליך חובת הבדיקה שלא מחליק / דופק וכדומה.

את אתה קונה את גרסת הטורבו נטולת שיפורים עליך לבדוק את הגיר בצורה מאוד מאוד קפדנית ובשבע עיניים, קל וחומר עם שיפורים!!

ועוד דבר, אל תשכח שכשאתה נעול על רכב כזה קח אותו למוסך שמכיר ומתעסק עם הרכבים האלה טוב טוב!!

ואם יש עוד שאלות, אשמח לעזור.

פורסם

תודה רבה לך :)

מה אתה אומר על TDI ?

כי צריכת הדלק שלה די קורצת לי.

1:10 בעירוני,

1:18 בינעירוני.

• תוכן חדש...