Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4745 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

attachment.php?attachmentid=345132&stc=1&d=1372947074

אם אני מבין מכון, השמן המומלץ הוא 10-30 או 5-30?

כרגע מפלס השמן עומד עד על קצת מתחת לחצי, ויש לי גלון של 10-40. האם זה יכול להזיק?

באותו נושא,

האם flush למנוע של ליקווי מולי (מיכל מתכת קטן לבן) יועיל במשהו? או שמע עקב גילו של המנוע יזיק? שמעתי מכמה אנשים שפלאש עלול לפתוח דליפות שנאטמו ע"י "ג'פה" שאטמה אותן. יש אמת בדבר? לא עדיף לבצע כזה דבר ולאתר בדקים שייצרו יותר נזק בעתיד?

Untitled.jpg

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

למה לשים 10W-30 כאשר רוב רובם של השמנים בצמיגות הזו הם מינראליים או במקרה הטוב "חצי סינטטיים"? עדיף לו כבר לשים 5W-30 סינטטי מלא וככה הוא יהנה מכל היתרונות.

מה שכן, כאשר אתה בוחר שמן מנוע שים לב שהוא מתאים למנוע דיזל וגם לקולט חלקיקים במידה ויש כזה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
5W30 מתאים לטמפרטורות מתחת ל10 מעלות מה שאין כמעט בארץ

10W30 מתאים יותר לתנאים בארץ לפי התמונה שהעלת

הטבלה אומרת שאם אתה נמצא באיזור קר תשתמש ב 5W30, אם אתה באיזור חם אפשר להסתפק ב 10W30.

מאחר ול 10W30 אין שום יתרון על פני 5W30 אני לא רואה סיבה להעדיף אותו.

זאת ועוד, תמיד שמן 5W30 יהיה דליל יותר בהתנעה. זה מה שאנחנו רוצים וזה מה שבריא למנוע ולכל מנוע.

אני חוזר וואמר ששמני 10, 15 ו 20 מקומם בניינטיז'.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
מה היתרון של סינטטי מלא מול חצי סינטטי? והאם יש לכם דעה בקשר לעניין הפלאש?

יש טענה שטוענת שביצוע פלאשינג במנוע שעבר לא מעט קילומטרים עלולה "להעיר מתים" מה שנקרא, כלומר, לגרום לכל מיני בעיות כמו נזילות, איבוד קומפרסיה וכיוצא בזאת. בדיוק כמו הטענה שהחלפת שמן גיר ברכב שגמע המון קילומטרים תגרום לשחיקה ולעבודה לא יעילה של הגיר. הטענות בעד ובנגד הטענות הללו יכולות להמשיך עד מחר.

מה שכן אפשר לומר הוא שרכב שעבר טיפולים בזמן עם שמנים איכותיים לא יזדקק לפלאשינג בכל ימי חייו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

מה שיותר מעניין זה שתכל'ס בטמפרטורות של הארץ (בין אפס מעלות ל 40) אפשר להשתמש גם בשמן חד דרגתי צמיגות 30, אז כל הדיבור על הצמיגות הנמוכה 5, 10, או 20 כשהשמן קר לא כל כך רלוונטי.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
יש טענה שטוענת שביצוע פלאשינג במנוע שעבר לא מעט קילומטרים עלולה "להעיר מתים" מה שנקרא, כלומר, לגרום לכל מיני בעיות כמו נזילות, איבוד קומפרסיה וכיוצא בזאת. בדיוק כמו הטענה שהחלפת שמן גיר ברכב שגמע המון קילומטרים תגרום לשחיקה ולעבודה לא יעילה של הגיר. הטענות בעד ובנגד הטענות הללו יכולות להמשיך עד מחר.

מה שכן אפשר לומר הוא שרכב שעבר טיפולים בזמן עם שמנים איכותיים לא יזדקק לפלאשינג בכל ימי חייו.

האמת? קשה לי להאמין שהטיפולים היו מספיק איכותיים. קיבלתי את הרכב עם כ300000 ק״מ, הספקתי מאז לעשות ראש מנוע לצערי (חדש, חליפי וסיני ולא שיפוץ) וכיום הוא עומד מעט מעל 400000. אני לא יודע מה מצב שאר רכיבי המנוע עצמו. אני לא יודע להגיד מה מצב הקומפרסיה, אולי זה רק אני אבל תמיד הרגשתי שלרכב קצת קשה, למרות שהוא עדיין נוסע יציב על 2500 ו90 קמ״ש ובערך 2800 ב100.

צריכת הדלק עומדת במומצע על 10 ק״מ לליטר. אולי טיפה פחות. אני פשוט מעוניין למקסם את היכולות שלו ביחס למצב ובעיקר להוריד פליטת מזהמים. הייתי שמח לבצע בדיקה למצב השסתומים וכיו״ב אבל אני טיפה מפחד ליצור יותר נזק מאשר תועלת ולא ממש יכול לשלם על כל כך הרבה טיפולים עקב מצב כלכלי של סטודנט :-P

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

• תוכן חדש...