Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצבר. בואו נדבר על זה :)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4735 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בקליאו כשאתה מדליק את הרדיו עם סוויץ' כבוי הוא עובד 20 דקות, ואז עושה צליל התראה, ואם לא לוחצים שוב על לחצן ההדלקה הוא נכבה לבד.

זה המצב גם ברדיו המקורי שמותקן בפיאט, אלפא רומיאו ושות'.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
גם אני חשבתי על לפתוח שרשור העוסק במצבר.

מישהו יכול להסביר איך לתחזק אותו נכון?

אני יודע שצריך למלא מידי פעם מים מזוקקים,יש למים איזה סימון?

עוד משהו שצריך לשים לב?

איך לתקן טעינה נמוכה?

המצברים של היום הם maintenance-free, לא דורשים תחזוקה. מצבר טוב של משפחתית יכול לעבוד 4 שנים.

פעם המצברים דרשו הוספה של מים מזוקקים, כאמור לא נדרש היום. אם אתה מזהה דליפה של הנוזל (עם סימנים של איכול חומצי מסביב, מן ציפוי או אבקה בצבע בהיר), זה לא נורמלי.

סביב המגעים של המצבר צריך להיות נקי ויבש.

חיבור נכון של המגעים - יש לנקות את הצד הפנימי של האלקטרודות בכבלים ואת האלקטרודות של המצבר לפני החיבור ולוודא שהכל חלק ונקי על משטחי המגע. אחרי חיבור הידוק, יש כאלה שמורחים וזלין מבחוץ. יש כאלה ששמים את הוזלין (חומר מבודד) בתוך המחברים של הכבלים לפני החיבור ולא בחוץ :x

אם מצבר נפרק ואין אפשרות להניע את הרכב, אפשר להוציא אותו ולקחת לטעינה חיצונית במטען ייעודי.

בעת התנעה מרכב לרכב, הרכב התקין צריך להיות מונע. יש לחבר פלוס לפלוס ומינוס למינוס, אחרי שבדקת פעמיים שזה המגע הנכון. טעות יכולה להיות מאד מסוכנת. (מופע זיקוקים, חומצה, גזים רעילים ושריפה).

si vis pacem, para bellum

פורסם

עם כבלים טובים ומצבר עזר עם מתח התנעה מספיק, הרכב התורם לא צריך להיות מונע בשום לכל אורך התהליך.

מבחינה חשמלית אין שום חשיבות לסדר כלל ועיקר. החשיבות בסדר נובעת משיקולי זהירות בהיבט של לא לגרום לניצוץ ליד המצבר, שעלול להצית חומרים נדיפים הנפלטים מהמצבר.

סדר החיבור לעומת זאת יותר פשוט ממה שהעלו. לא שזה משנה אבל אני נותן את הקיצור כדי שיהיה לכולם קל יותר לזכור:

לפני החיבור סוגרים לחלוטין את הסוויטץ' בשני הרכבים.

1. חיבור כבל בין הפלוסים- אין חשיבות למי מחברים אותו ראשון.
  2. חיבור הכבל השני למינוס של אחד הרכבים.
  3. חיבור צידו השני של כבל המינוס לנקודת מתכת רצינית בתא המנוע (ברכב השני), רצוי כמה שיותר רחוק מהמצבר.
  4. פותחים סוויץ' ברכב אותו רוצים להניע ומתניעים. ברכבים ללא מחשב ניהול ניתן להניע קודם לכן את הרכב התורם.
  5. בניתוק חשוב לנתק קודם את התנין שמחובר לגוף הרכב (שוב בגלל הניצוץ). לאחר מכן מנתקים את צידו השני ואז את כבל הפלוס (ללא חשיבות לסדר בו).

נקודות חשובות שמי שלא בקי חייב לשים לב להן:

• יש לוודא טרם החיבורים את קוטבי שני המצברים. לא להסתמך על שום כלל כי אין מקום לטעויות. ישנם מצברים הפוכים וכו'. חיבור הפוך עלול להסתיים באסון. אני מכיר רכב בו שתי נערות חיברו את הכבלים הפוך, המצבר התפוצץ ושרף חצי מתא המנוע עד שהגיעו מכבי האש.
  • בזמן חיבור/ניתוק יש להחזיק באוויר את הצד הלא מחובר ולא לתת לו להתגלגל לשום מקום או לגעת ברכב. מגע אקראי עלול לגרום לחור בפח ואף לפיצוץ המצבר.

פורסם

חיבור נכון של המגעים - יש לנקות את הצד הפנימי של האלקטרודות בכבלים ואת האלקטרודות של המצבר לפני החיבור ולוודא שהכל חלק ונקי על משטחי המגע. אחרי חיבור הידוק, יש כאלה שמורחים וזלין מבחוץ. יש כאלה ששמים את הוזלין (חומר מבודד) בתוך המחברים של הכבלים לפני החיבור ולא בחוץ :x

לא וזלין, גריז דיאלקטרי (וזלין מוליך אם תרצה)

horsepower is an illusory mathematical equation; torque is real and the source of all good things in the universe

פורסם

מעניין לעניין באותו עניין:

הרכב שלי מתקרב לגיל 3 שנים. מותקן בו המצבר המקורי.

לאחרונה רכשתי מד מתח סוללה (מהסו שעולה $2.5 ונכנס לשקע המצית) - כאשר אני מפעיל את הסויץ' בבוקר הוא מראה מתח סביב 11.8 וולט, כאשר לפי ההוראות המתח של מצבר תקין צריך לעמוד על 12 וולט.

האם מדובר בסימן לכך שהמצבר עומד לשבוק וכדאי כבר להחליפו (ממש לא מתאים לי להתקע בגלל מצבר מת).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אכן אגדה. צריךלמלא במים מזוקקים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לאחרונה רכשתי מד מתח סוללה (מהסו שעולה $2.5 ונכנס לשקע המצית) - כאשר אני מפעיל את הסויץ' בבוקר הוא מראה מתח סביב 11.8 וולט, כאשר לפי ההוראות המתח של מצבר תקין צריך לעמוד על 12 וולט.

האם מדובר בסימן לכך שהמצבר עומד לשבוק וכדאי כבר להחליפו (ממש לא מתאים לי להתקע בגלל מצבר מת).

מצבר מחליפים בשל העובדה שתא אחד "מת" בו, ולא כטיפול מונע.

אורך חיים של מצבר נע בין 3 ל 6 שנים, תלוי באופי השימוש ברכב ובאביזרים המחוברים אליו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אורך חיים של מצבר נע בין 3 ל 6 שנים, תלוי באופי השימוש ברכב ובאביזרים המחוברים אליו.

האם רכב כמו שלי שמבלה הרבה מחוץ לעיר, המצבר בו יחזיק יותר מאשר רכב זהה עם נסועה עירונית ברוב הזמן?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

את התיאוריה אני מכיר. השאלה היא האם יש סימן מקדים שיאפשר לי החלפה יזומה של המצבר לפני שאני נתקע ולא מגיע לעבודה בזמן, אבל מצד שני גם בלי לבזבז כסף על החלפה מוקדמת מדי.

פורסם

אם הרכב מתניע ולא נשמע קושי בהתנעה - אז תנוח דעתך!

רוב הסיכויים הם המד המתח מזייף (תבדוק כשהמנוע מונע, אמור להיות מעל 14V, רכב עם פחות מ12V מתניע ממש בקושי, אמור להיות יותר מ12.4)

פורסם
השאלה היא האם יש סימן מקדים שיאפשר לי החלפה יזומה של המצבר לפני שאני נתקע ולא מגיע לעבודה בזמן, אבל מצד שני גם בלי לבזבז כסף על החלפה מוקדמת מדי.

אין שום סימן מקדים.

ברגע שלא תוכל להניע ללא סיוע כבלים, והמצבר לא יטען בזמן הנסיעה, תדע שהוא נפח את נשמתו.

חבל ומיותר להחליף מצבר תקין.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לפעמים המצבר על ערש דווי - אחרי יום או יומיים שהרכב עומד שומעים שקשה לרכב להניע. מד מתח מדוייק ייתן אינדיקציה קצת יותר טובה.

הבעיה אצל בעלי מלאכה שיש להם את הכלים לבדוק את מצב המצבר לאשורו, אבל יש להם גם עניין למכור (היו שרשורים גם על מצברים חדשים שנמצאו "גמורים").

פורסם

המערכת הסטנדרטית הפשוטה, בקושי צורכת חשמל.

פחות מ10A בפול ווליום (עד כמה שאני יודע).

זה אומר לפחות 5 שעות פעילות וגם אז לא בטוח שיקרה משהו למצבר.

כל אופן, נגיד וניגנתם מוזיקה שעתיים, מה הבעיה להתניע את הרכב באמצע\בסוף לכמה דקות?

פורסם

נקיתי את האוטו של אבא שלי ויד לו מערכת עם סאב ומגבר באיזה שהו שלב הרמקולים התחיחו לזייף מאוד אז נסיתי להתניע..ולא הלך חחח אבל שכן טוב בא עם כבלים נסעתי והוא סחב עוד כמה חודשים עד שמת בשיבה טובה

• תוכן חדש...