Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצבר. בואו נדבר על זה :)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4735 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בעת התנעה מרכב לרכב, הרכב התקין צריך להיות מונע.

חס וחלילה! לא זאת בלבד שהרכב התורם חייב להיות מדומם, אלא שחובה גם להחזיק את המפתח בכיס ולוודא שכל הדלתות סגורות.

למה מדומם?

מכיון שבמהלך תהליך התנעת הרכב הנתרם עלול להיווצר עומס קיצוני פתאומי, שיגרום לנזק באלטרנטור.

למה מפתח בכיס?

מכיון שאם המצבר התורם מלכתחילה נמצא במצב גבולי, עלול להיווצר מצב שלמשך זמן קצר מאוד המתח שלו ירד באופן ניכר, כאילו הוא נותק לחלוטין מהרכב התורם וחובר אליו בחזרה לאחר שהרכב הנתרם סיים להשתמש במתנע שלו. בחלק מסוגי האזעקות, כאשר מתרחש ניתוק וחיבור מחדש של המצבר, האזעקה נדרכת באופן עצמאי והרכב ננעל. הדבר האחרון שאתם רוצים זה לגלות שהמפתח ננעל בפנים ושאין לכם גישה אליו.

למה לסגור את הדלתות?

בחלק מהמכוניות חיבור המצבר בעוד הדלת פתוחה עלול להסב נזק למחשב של לוח המחוונים. באופן אישי ידוע לי על דגמים מסויימים של אלפא רומיאו שבהם זה מתרחש (ואז התצוגה מתחילה להבהב באופן קבוע). כפי שהסברתי בסעיף הקודם, כאשר המצבר התורם במצב גבולי ומועמסת עליו התנעת רכב אחר, זה יכול לדמות מצב של ניתוק המצבר לחלוטין מהרכב התורם וחיבורו מחדש, דבר שעלול להוביל לתופעה הזאת.

ולכן:

כאשר אתם עוזרים לרכב אחר להניע עם כבלים, וודאו שהמנוע שלכם מדומם, שכל הדלתות סגורות ושהמפתח נח בכיסכם.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
חס וחלילה! לא זאת בלבד שהרכב התורם חייב להיות מדומם, אלא שחובה גם להחזיק את המפתח בכיס ולוודא שכל הדלתות סגורות.

למה מדומם?

...

למה מפתח בכיס?

...

למה לסגור את הדלתות?

...

ולכן:

כאשר אתם עוזרים לרכב אחר להניע עם כבלים, וודאו שהמנוע שלכם מדומם, שכל הדלתות סגורות ושהמפתח נח בכיסכם.

לקחים מסדר שני.. יפה.

אתה יודע למה כלבים מרימים רגל אחורית כשהם משתינים? כדי לתמוך בעמוד / בגדר שמשתינים עליה, למקרה שהיא תקרוס עליהם כתוצאה מכך.

si vis pacem, para bellum

פורסם

למה מדומם?

מכיון שבמהלך תהליך התנעת הרכב הנתרם עלול להיווצר עומס קיצוני פתאומי, שיגרום לנזק באלטרנטור.

למה מפתח בכיס?

מכיון שאם המצבר התורם מלכתחילה נמצא במצב גבולי, עלול להיווצר מצב שלמשך זמן קצר מאוד המתח שלו ירד באופן ניכר, כאילו הוא נותק לחלוטין מהרכב התורם וחובר אליו בחזרה לאחר שהרכב הנתרם סיים להשתמש במתנע שלו. בחלק מסוגי האזעקות, כאשר מתרחש ניתוק וחיבור מחדש של המצבר, האזעקה נדרכת באופן עצמאי והרכב ננעל. הדבר האחרון שאתם רוצים זה לגלות שהמפתח ננעל בפנים ושאין לכם גישה אליו.

למה לסגור את הדלתות?

בחלק מהמכוניות חיבור המצבר בעוד הדלת פתוחה עלול להסב נזק למחשב של לוח המחוונים. באופן אישי ידוע לי על דגמים מסויימים של אלפא רומיאו שבהם זה מתרחש (ואז התצוגה מתחילה להבהב באופן קבוע). כפי שהסברתי בסעיף הקודם, כאשר המצבר התורם במצב גבולי ומועמסת עליו התנעת רכב אחר, זה יכול לדמות מצב של ניתוק המצבר לחלוטין מהרכב התורם וחיבורו מחדש, דבר שעלול להוביל לתופעה הזאת.

ולכן:

יש רכבים שעדיף שלא לתת איתם כבלים וזהו.

לגבי רכב מדומם, אני גם במחשבה שלך וכו' (שיכול להדפק האלטרנטור התורם).

אבל למה רשום ככה בכל הספרי רכב? (עם מנוע פועל, לתת כבלים ואז מפורט הסדר חיבורים).

פורסם

רציתי לשאול, ברכב שלי המצת נותן זרם קבוע ואם אני מחבר מצלמת תיעוד שהמסך שלה נכבה אבל ממשיכה לעבוד ולהקליט - עד כמה זה גומר את המצבר??

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם

להפך, תאורה פנימית (נורת להט), צורכת יותר עד כמה שאני יודע.

המצלמות והרכיבים הזעירים האלה צורכים זרם זניח יחסית (300mA ככה, אולי גם פחות) אתה תוכל להשאיר אותם גם כמה ימים וזה לא יעשה כלום.

אני נוהג לא להשאיר צרכנים כמו מטענים בחשמל של הרכב, כאשר אני לא משגיח על הרכב.

(הכל בפנים רכיבים סיניים זולים, לך תדע מה יכול לקרות, וקרו מקרים).

פורסם

אני חושב שהזרם הפרזיטי הרגיל במכונית מודרנית הוא פחות מ100 מיליאמפר, ככה שמדובר בזרם גדול למצבר לא נטען (למשך זמן) אם זה לתקופה של יום ומעלה, מספר פעמים, חיי המצבר יתקצרו (מדובר במחזורי פריקה-טעינה).

יש אביזרים כמו איתוראן, שלוקחים זרם גדול יחסית מהמצבר. רכבים עם אביזרים כאלה מחזיקים יומיים ללא התנעה - מעט מאוד, וקיצור משמעוןתי לחיי המצבר.

פורסם

פרזיטי, טפילי, זרם זליגה: היינו הך.

אם כי המינוח קצת מטעה: יש זרם נורמלי למצב OFF, ואם יש זרם גבוה ממנו בהרבה אז אפשר להגיד שיש "זליגת זרם".

זה בדיוק כמו נזילה בצנרת, אלא שיש ברכב מעין "טפטוף מינימלי וקבוע" (הכוונה לזרם) גם במצב תקין (בניגוד לצנרת).

פורסם

אני שומע לפעמים מוזיקה כשהרכב כבוי.

בד"כ בזמן שטיפה\ ווקס\ כל טיפול אחר ברכב.

לא הגעתי למצב שהרכב לא מניע ותמיד אחרי טיפול כזה אני עושה סיבוב בשביל לטעון את המצבר.

חוץ מזה- הוספת לדים ומערכת (2 מגברים+סאב).

האם אני מקצר את חיי המצבר?

renault clio 2001 1.4 16V- מתה.

seat ibiza 2001 1.6 - נמכרה.

volkswagen passat 2002 2.0- עדיין איתנו =]

פורסם

לדים יותר בריא מלהט, צורך בערך עשירית או פחות, תלוי מה וכמה.

מערכת מוגברת צורכת הרבה, לא יודע לומר לך כמה, אין לי ניסיון בזה.

פורסם

למה מדומם?

למה מפתח בכיס?

למה לסגור את הדלתות?

ולכן:

מפורט מאוד, תודה רבה.

אני דווקא חשבתי שנזק למחשב ניהול יכול להגרם לרכב המקבל ולא לרכב הנותן (עקב מכת חשמל חזקה שיכולה לזעזע). אם כך, במה מתבטאת פגיעה באלטרנטור? שואל בתור אחד שהניע אחרים עם רכב מונע.

פורסם

היה לי שכן שתרם חשמל להתנעה - עלה לו בהרס של מחשב ניהול מנוע (קורולה 1995).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
היה לי שכן שתרם חשמל להתנעה - עלה לו בהרס של מחשב ניהול מנוע (קורולה 1995).

ברכב הקודם (סיאט קורדובה) אני הייתי זה שמקבל חשמל - וזה עלה לי במחשב ניהול המנוע.

כיצד מסבירים זאת?

פורסם

כנראה שלרכב התורם היה מצבר גדול או שסבל מטעינה גבוהה מידי.

המתח בזמן שהרכב מונע אמור להיות סביב ה 14.2 V לערך.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...