Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
השחילו לך את האלמנט...

אין שום הגיון להחליף מסנן מזגן לרכב חדש לחלוטין, שמן מנוע עוד מובן, אך כל השאר מיותר, לעיתיםצריך להתעקש,לא היית אמור לשלם, רק על המסנן שאישרת.

אורן

תודה אורן, הנחתי שבגלל שהרכב שכב יותר משנה במגרש יש טעם להחליף את הדברים הסטנדרטיים. בשובר שנתנו לי גם היו כל מיני הסתגויות אז לא רציתי להכנס לויכוח.

בפעם הבאה אני אהיה יותר חכם, ובכל מקרה הם כנראה הפסידו לקוח

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
איזה שמן הם שמו מצובר או מיכל סגור?

לא חשבתי על זה בכלל.

בחשבונית היו 2 שורות: שורה של 4 ליטר ועוד שורה של 1 ליטר. אני מקווה שזה אומר שהשמן ממיכל סגור.

נזכרתי גם שראתי את הבחור הולך עם גלון חדש לרכב שלי..

פורסם

עבודה בעיניים זה מה שנותן השובר, הוא כולל את הנייר שעליו הוא מודפס.

גלון חדש של מי ומה, את השאריות של השמן קיבלת?

התענוג שמוביל אותך

פורסם
עבודה בעיניים זה מה שנותן השובר, הוא כולל את הנייר שעליו הוא מודפס.

גלון חדש של מי ומה, את השאריות של השמן קיבלת?

א. לא יודע, ב. לא.

כמו שאתם מבינים אני "ירוק" בענייני טיפולים במוסך

אז מה נותן השובר טיפול "בחינם"?

תראו את החשבונית - נראה שחסכו לי כ-400 ש"ח מהמחירים שלהם..

1.jpg

פורסם

אורן, שיטת מצליח חייבת להתקיים - אחרת המוסכים המורשים של לובינסקי לא יוכלו להמשיך להתקיים עם הדרישות ההזויות שלהם ושל היצרן. אם גם עליך היו מפילים שיפוצים למוסך בטווח של בין 1.0 ל 2.0 מיליון שקל - אתה היית סוגר את המוסך או עובר לשיטת מצליח.

עצוב, אבל זה מה יש, אלו הם החיים בישראל 2013 וכמו שאומר הפתגם הוותיק: "ברומא תנהג כרומאי"

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בנימה חיובית - שילמתי 600 ש"ח וקיבלתי גם טיפול וגם תגובות מלמדות מהפורום.

התגובות שוות לי כמה שקלים בעתיד, אז בסה"כ יצאתי בסדר :)

• ספונסר פורום
פורסם
אורן, שיטת מצליח חייבת להתקיים - אחרת המוסכים המורשים של לובינסקי לא יוכלו להמשיך להתקיים עם הדרישות ההזויות שלהם ושל היצרן. אם גם עליך היו מפילים שיפוצים למוסך בטווח של בין 1.0 ל 2.0 מיליון שקל - אתה היית סוגר את המוסך או עובר לשיטת מצליח.

עצוב, אבל זה מה יש, אלו הם החיים בישראל 2013 וכמו שאומר הפתגם הוותיק: "ברומא תנהג כרומאי"

איציק

אתה צודק ללא ספק, למוסך מורשה יש הוצאות ענקיות רק בגלל היותו מורשה יבואן , שיפוצים במיליונים כל כמה שנים, עליות ציוד אבחון שמגיע למאות אלפים! בשנה, שכר זעום בעבור תיקונים באחריות ועוד צרות...

אלו בדיוק הסיבות מדוע לעולם לא אהפוך למורשה יבואן.

אורן

פורסם

אלו בדיוק הסיבות מדוע לעולם לא אהפוך למורשה יבואן.

אורן

+1

יש עסקים שעדיף שיהיו על תקן "קטן ורווחי" ולא "גדול ועני". בדברים האלו, הגודל באמת לא קובע.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
+1

יש עסקים שעדיף שיהיו על תקן "קטן ורווחי" ולא "גדול ועני". בדברים האלו, הגודל באמת לא קובע.

איציק

אני ממש מתחיל לרחם על פוספלד.. :)

מחר אני אלך אליהם ואשלם להם עוד 400 שח, שלא יפשטו את הרגל..

פורסם
אני ממש מתחיל לרחם על פוספלד.. :)

מחר אני אלך אליהם ואשלם להם עוד 400 שח, שלא יפשטו את הרגל..

למרות הציניות, אל תיסחף.

מוסכי רשת היום זה לא מה שהיה פעם.

היבואנים+יצרנים מכתיבים למוסכים שלהם איך העסק שלהם מתנהל, ולא מעט מוסכים מוצאים את עצמם בשנים האחרונות עוזבים את ה"מורשה יבואן" וממשיכים להתקיים כמוסכים מורשי משרד התחבורע בלבד. שלא תבין לא נכון, זה לא שהם מרוויחים פחות - אלא להפך; המכוניות שעוד ממשיכות להגיע מכניסות כסף, ואילו ההוצאות יורדות בצורה דרמטית (פחות כבולים לעלויות התחזוקה ותשלומי השירות המגוכחים של חלק מהיצרנים עבור ה"תמיכה הטכנית"). הרבה פחות זמן מבוזבז עבור תיקון מכוניות באחריות (לא מרוויחים כלום על החלפים, ומרוויחים סכום סימלי ביותר [בערך 50% במקרה הטוב] עבור שעת עבודה).

המטרה של המוסכים המורשים, במיוחד בתקופה כה קשה של אי וודאות במשק הישראלי, היא "לחלוב" כל לקוח שמגיע. להוציא את המקסימום. עד כמה שזה נשמע הזוי, מדובר במלחמת הישרדות.

דווקא במקרה של פוספלד, שם מדובר ב-3 שותפים כמדומני, זה עוד יותר קריטי כי מדובר ברווחים שמתחלקים ב-3. רוב המוסכים הם בבעלות יחידה או משפחתית (בעלים אחד, היתר שכירים - לרוב בני\קרובי משפחה).

שלא תבין לא נכון, אני לא "בעדם". אני במקומם הייתי מארגן מרד ויחד עם כל המוסכים עוזב ביום אחד את היבואן\יצרן שיזדיינו בלי מוסכי שירות למכוניות החדשות שלהם - וככה מלמד אותם לקח "קטן" איך להתייחס למוסכים שלהם (לא כפרה חולבת, אלא יד ביד בשביל לקוחות מרוצים).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ליבואן לא יהיה אכפת אם כל המורשים יסגרו, להפך. הוא מוריד מהם תחרות ומשאיר אצלם הרבה רווח.

לפי החוק, יבואן צריך להחזיק 3 מוסכים בערים מרכזיות. בני ברק במרכז, באר שבע בדרום וירושלים.

אם לכל המורשים כל כך קשה, למה הם עוד עובדים בצורה הזו?

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• ספונסר פורום
פורסם

עזוב את החוק, אתה הייתה רוכש רכב חדש בידיעה שתצטרך לנסוע בשביל כל דבר קטן עשרות ק"מ ולהיות כפוף ל-3 מוסכים בלבד?

אם דבר כזה היה קורה המכירות היו יורדות בחצי כבר בחודש הראשון, אך כולנו יודעים שלארגן הסכמה בין 2 יהודים זה קשה,3 ומעלה כמעט על גבול הדימיון...

אורן

פורסם

אני נוסע עשרות ק"מ כדי לא להגיע למורשה. הבעיה היא כביכול עם האחריות.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• תוכן חדש...