Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיפור הזוי שקרה לי השבוע. הרכב שלי נכשל בטסט השנתי על בולם זעזועים נוזל. לפי הטופס שהפיק מכון הרישוי עם סמל מדינת ישראל ומשרד התחבורה סעיף הליקוי מס' 510 שפירושו "סרנים קדמיים ובולמי זעזועים/נזילות". החלפתי במוסך מורשה שני בולמים קדמיים+כריות, סה"כ הוצאה של למעלה מ-2000 ש"ח וקבלתי תעודה בדבר תקינות הרכב למבחן רישוי מהמוסך. חזרתי למכון הרישוי שבדקו שוב את הרכב ואמרו שכוונתם היתה לבולם אחורי ולא לקדמי. ההסבר שלהם שהמוסך טעה והחליף שלא לצורך את הבולמים הקדמיים. נאלצתי להחליף גם את הבולמים האחוריים בעלות של כ-1000 ש"ח נוספים.

יש מה לעשות? תלונה למשרד התחבורה? תביעה קטנה?

אשמח ליעוץ.

פורסם

המוסך שלך מטומטם .

אם הוא היה חושב שבולמים בסדר היה נותן לך אישור בדיקה ותקינות ולא היה מחליף לך.

לדעתי יש ללכת למוסך ולקבל הנחה משמעותית על ה 2000 שח ששולמו כי למעשה החליפו לך סתם .

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם

לפי הטופס שהפיק מכון הרישוי עם סמל מדינת ישראל ומשרד התחבורה סעיף הליקוי מס' 510 שפירושו "סרנים קדמיים ובולמי זעזועים/נזילות".

החלפתי במוסך מורשה שני בולמים קדמיים+כריות, סה"כ הוצאה של למעלה מ-2000 ש"ח וקבלתי תעודה בדבר תקינות הרכב למבחן רישוי מהמוסך. חזרתי למכון הרישוי שבדקו שוב את הרכב ואמרו שכוונתם היתה לבולם אחורי ולא לקדמי. ההסבר שלהם שהמוסך טעה והחליף שלא לצורך את הבולמים הקדמיים. נאלצתי להחליף גם את הבולמים האחוריים בעלות של כ-1000 ש"ח נוספים.

יש מה לעשות? תלונה למשרד התחבורה? תביעה קטנה?

אשמח ליעוץ.

איך המוסך טעה אם בפירוש כתוב על הטופס של ההמכון רישוי

סרנים קדמיים ובולמי זעזועים/נזילות".

אני היתי דורש החזרים על הבולמים { אני לא יודע עד כמה זה היה עוזר, אבל את הכסף היתי מקבל}

היה לי דבר כזה ליפני כמה שנים , הפעלתי מכרים כבדים,

ועד היום אני ועשה שם טסטים והרב בוחן בכבודו ובעצמו עושה לי את הטסט והם אפילו לא פוזלים להכשיל אותי

רק אומרים לי איפה יש בעיות ומה לסדר

נותנים לי חותמת ואז אני הולך לסדר

פורסם

לדברי המוסך, אני ביקשתי להחליף בולמים קדמיים (לפי הרשום בבדיקת המכון), הוא "לא הסתכל בטופס" ובנוסף הבולם הקידמי שהוחלף היה מעט נוזל. החלפה של הבולמים האחוריים בוצעה על ידו ללא חיוב עבודה, רק על החלפים.

יש לציין שבטופס הבדיקה קיים סעיף מס' 511 "סרנים אחוריים ובולמי זעזועים/נזילות" שאם היה נרשם כלקוי (במקום 510) כל הסיפור היה נמנע. להבנתי מדובר על רשלנות של המכון.

פורסם

למוסך יש סמכות להוציא אישור תקינות לאחר בדיקה.

כלומר , לו היה בודק את הבולמים ומחליט שהם תקינים הוא לא היה אמור להחליף לך אלא לתת לך אישור תקינות (זה כמו אישור החלפה).

עכשיו שאתה כותב שהיתה נזילה בבולם הקידמי ,אז המוסך לא טעה והחליף לך בצדק.

ולהחלפה השניה קיבלת הנחה גם ... בקיצור אין לך על מה להתלונן.

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

• תוכן חדש...