Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב להשבתה אחרי תאונה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כשבוע נכנסו בי באוטו,החלפנו פרטים,הלכתי לביטוח שלי והשגתי תביעה.

באותו היום הגיע שמאי ובדק את האוטו וקבע שהאוטו ירד מהכביש (רכב ישן,שנת 95,שעלות התיקון הסתכמה במס' אלפים).

היום התקשר אליי השמאי ואמר שמחר יבואו לקחת את הרכב לפירוק ואני אקבל על זה 300 ש"ח...

וזה עוד לפני שהביטוח יפצה אותי על האוטו לפי המחירון.

נראה לי קצת חשוד העסק?

איך זה מתנהל?אודה לכם על העזרה

פורסם

הלכה הדייהו? אחרי כל ההשקעה שלך? חבל...

גם הדייהו של זוגתי הלכה,כזכור, באותו נתיב. כמה ימים לפני זה עוד סידרתי לה מזגן. תנוח על משכבה בערמת הברזלים החלודים.

לעניין- זה מקובל.

קח כמה שנותנים. רק שזה יהיה רשום במסמך רשמי. אל תסתבך ואל תפרק כלום מהאוטו,למרות שחברים יפתו אותך לעשות כן. הכל רשום אצל השמאי. חבל להסתבך.

את יתרת הסכום תקבל בכל מקרה מהביטוח של הפוגע. לך זה לא משנה כלום.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
אם אין לך תגובה עניינית ולא תגובה מטומטמת כמו שכתבת,אז אל תגיב פה

רוצה תגובה עניינית, כתוב בפורום המשפטי, אוף טופיק - מה ציפית?

פורסם

קבלה זה הפוך. נותן אותה מי שמקבל את הכסף.

לא יודע איך, אבל צריך להופיע היכן שהוא שקיבלת כך וכך עבור שאריות הרכב, מאדון זה וזה, מאחר והרכב הורד מהכביש ע"י שמאי זה וזה.

אין לי מושג איך עושים את זה, תשאל את השמאי.

אבל שלא יצא מצב בו אתה מוסר את הרכב, מקבל 300 ש' ומחר הפוגע יטען שקיבלת אלף.

פורסם

הוא אמר לי שהמחירון 2400 אם אני לא טועה,יכול להיות נמוך עד כדי כך למרות שזו דייהו???

חשבתי לפחות 3000..

פורסם

לצערי, זה בדיוק הסכום שאמרו לאשתי לפני חצי שנה. (למרות ששלה היתה 94. כנראה שבשנתונים כאלה זה לא משנה)

פחות ממחיר הגריטה...

לוי יצחק הזה, והבדיחות העצובות שלו.

הדייהו הזו היתה יכולה לנסוע בשקט ובלי בעיות מיוחדות עוד שנה וחצי, עד שהיתה זכאית לגריטה.

המכה אפילו לא היתה כ"כ נוראה- דלת ימין וכנף קדמית ימין. לא מתלים, לא שלדה, לא מכני. נזק של 1500-2000 ש'.

אבל לרכבים כאלה, זה גזר דין מוות.

היא הלכה על משהו שנקרא "פיצוי גלובלי". השמאי קבע לה נזק של 950 ש' (כולל הוצאות) ומכרנו את הרכב כמו שהוא (לבחור נחמד מכוכב יאיר שטוען שיש לו 4 כאלה בחניה) בעוד 2100 ש'.

יצא בסוף, בניכוי הוצאות דו"ח השמאי, בערך כמו שהציעו לך על האוטו.

רק שאתה זכאי לקבל גם את יתרת אגרת הרישוי, והיא לא, מכיוון שעשתה העברת בעלות רגילה ולא הורדה מהכביש.

פורסם

לפי מה שאני זוכר מהטוטאלוס שלי, אתה לא חייב למכור למגרש, אתה יכול לשמור אצלך את הרכב לפירוק ופשוט מההחזר יורידו את הסכום שהיית אמור לקבל מהמגרש.

פורסם

אל תסתבך ואל תפרק כלום מהאוטו

במידה ומותקנת ברכב מערכת יקרה שלא כלולה בפוליסה של הרכב.

מה יעלה בגורלה?

בברכה ירון

אני תמיד אומר שיש דבר אחד שמפריד ביני לבין גאונות: וזה אני:shock2:

פורסם

תלוי.

במקרה כזה יש לדון בפתיחות ובגלוי עם השמאי.

או שהוא כולל את מחירה של המערכת בפיצוי, או שהוא מאפשר לפרק אותה.

כמובן שבעל הרכב לא אמור להפגע, אלא להיות משופה, כלומר הביטוח צריך להחזיר אותו למצב שלפני התאונה, שזה אומר רכב X כשבפנים מערכת Y.

בעקרון, זה עובד כך :

השמאי קובע כמה שווה הגרוטאה לפי מה שאפשר לנצל מתוכה. הסוחרים שעובדים עם חברת הביטוח, מחוייבים לפי החוזה שלהם, לרכוש במחיר שקבע השמאי. ואת ההפרש בין זה לבין מחיר האוטו במחירון, משלמת חברת הביטוח.

אם אתה מפרק משהו שחושב כחלק משווי הגרוטאה, יוצא שהסוחר יקבל פחות ממה שהשמאי חשב שהוא מקבל.

אם הסוחר ישתוק ויבלע את הגלולה- לא קרה כלום.

אבל אם הסוחר יתחיל להתבכיין ששילם יותר מידי על גרוטאה שחוטה מידי, ויתחיל בירור, השמאי יגיד לו "מה אתה בוכה, רק את הג'נטים BBS שיש לך שם אתה מוכר ב2000 ש'" והסוחר יענה "איזה BBS בראשך, זה ג'נט ברזל, עם צמיגים שחוקים".

ההמשך ברור... (והונאת ביטוח היא עבירה פלילית).

כשזה משהו שלא מכוסה בפוליסה, והביטוח לא מפצה אותך עליו, זה רק הוגן שהשמאי יתן לך לקחת אותו איתך לרכב הבא.

אבל זה צריך להיות ברור לו, שזה לא נשאר, וזה לא חלק מהגרוטאה.

לפי מה שאני זוכר מהטוטאלוס שלי, אתה לא חייב למכור למגרש, אתה יכול לשמור אצלך את הרכב לפירוק ופשוט מההחזר יורידו את הסכום שהיית אמור לקבל מהמגרש.

נכון, אבל אתה עדיין חייב להוריד אותו מהכביש.

לפחות חוקית, אתה לא יכול לתקן אותו ולהמשיך לנסוע, אלא אם נקבע לך אבדן להלכה ולא טוטאללוס

• תוכן חדש...