Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מרצדס c-class 2008

GEA253
שימו לב! השרשור הזה בן 4239 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

בין אם זו מונית שלעבר או לא, אם הרכב טופל טוב אז הרכב יהיה אמין וזול לאחזקה (אם מבצעים את האחזקה במוסכים הנכונים). דווקא מונית לשעבר עם זמינות חלפים תחליפיים טובה יותר כי יש לא מאט, אז האחזקה תיהיה זולה יותר מדגמי הבנזין.

יתרונות? הרכב נוח, לטעמי מאט צפוף, גימור ואיכות חומרים מעולים, ניראה טוב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כבעלים של רכב כזה שנת 2008 עם 125000 ק"מ אני יכל להעיד כי זה רכב מעולה נוח מאוד לנהג, רכב עם ביצועים מעולים כאשר צריך וצריכת דלק מעולה בנסיעה בין עירונית קרוב ל- 1/12.

עלות הטיפולים סבירה ביותר אבל אם צריך להחליף חלק אז המחירים - מרצדס.

בעיה אחת יש לרכב ירידת ערך ללא שום פרופורציה לאיכות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כבעלים של רכב כזה שנת 2008 עם 125000 ק"מ אני יכל להעיד כי זה רכב מעולה נוח מאוד לנהג, רכב עם ביצועים מעולים כאשר צריך וצריכת דלק מעולה בנסיעה בין עירונית קרוב ל- 1/12.

עלות הטיפולים סבירה ביותר אבל אם צריך להחליף חלק אז המחירים - מרצדס.

בעיה אחת יש לרכב ירידת ערך ללא שום פרופורציה לאיכות.

זה נורא יפה שהצריכת דלק שלך היא 1/12.

מכאן אני יכול להניח שהמנוע הוא 180/200/250/300/350/63?

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1 ל12 בבין עירוני זה כניראה 350. דיזלית עושה באותם תנאים 1 ל16~18.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הביצועים של ה180 פושרים,אם זה לא מפריע לך ואתה מחפש רק את האיכות של המכונית או את הסמל אז זו רכישה לא רעה.

ברר מחירי ביטוח(אני לא יודע מה גילך) ובדוק מחירי טיפולים וחלפים.

כמו כן אל תשכח לקחת את הרכב לבדיקה במכון ובמוסך מרצדס.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לטעמי, ה-180 וה-200 לא ממש מציעות את היחוד של "מרצדס" (למעט הסמל כמובן), ההנעה האחורית לא באה לידי ביטוי עקב יחס ההספק/משקל הנמוך וההיגוי עצמו לא ממש חד.

בכל מקרה.

-בקש היסטוריית טיפולים.

-בדוק כי כל הטיפולים אכן התבצעו (בהמון רכבי מרצדס פרטיים לא מחליפים את שמן הדיפרנציאל כפי שכתוב בספר הרכב).

-בדוק כי הטיפולים התבצעו במוסך המתמחה במרצדס בעל הציוד המתאים (סורק "סטאר" למשל)

-עלות הטיפולים השוטפים אינה גבוה במיוחד, במיוחד אם משתמשים בחלקי OEM של מרצדס (פילטרים של "מאן" למשל). בהחלפת חלקים כדאי לפנות ל"דקר" בת"א אשר מבצע יבוא מקביל של חלפים מקוריים ותחליפים, המחירים ב"כלמוביל" יקרים יותר אך למרבה השמחה וההפתעה הם לא גבוהים בהרבה מעלות חלקים דומים ברכבים אחרים לפי תמחור מוסך היבואן.

-בקש סריקה ממוחשבת באמצעות סורק "סטאר" לפני הרכישה, אם אתה מאיזור המרכז הייתי ממליץ לך לפנות למוסך ה"סמל" ברשל"צ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חיים, תלוי מה הכוונה בעיניך הייחוד של מרצדס וכיצד הבחור מתכוון לנהוג ברכב. בדרך כלל ברכבים כאלו לא נוהגים מהר, לכן לא דרוש מנוע חזק במיוחד. המנוע שיש מספיק כדי לשייט בכל מהירות בבין עירוני, כולל מהירות שאפשר לאבד את הרישיון לצמיתות.

אומנם קיימים מנועים חזקים יותר, אבל C180 קומפרסור עם 154 סוסים בהחלט עושה את העבודה. בשנים האלו למיטב ידיעתי לא היה 180/200 ללא קומפרסור.

אני חושב שהנעה אחורית באה לידי ביטוי תמיד בלי קשר לכוח מנוע מכיוון שאתה מקבל היגוי נקי וכבונוס גם רדיוס סיבוב קטן מאוד. מנוע חזק עם הנעה אחורית דרוש כדי לעשות צלחות/דריפטים או לשרוף צמיגים בהאצה (בדרך כלל לא קונים מרצדס בשביל זה). אם פותח שרשור לא מעוניין בכל זה, אז הוא לא צריך מנוע חזק. לצורך העינין גם דגם 180 יכול לקחת ברמזור כל רכב משפחתי ומשפחתית גדולה עד 2 ליטר לא גודשות.

מרצדס בלי קשר לכוח מנוע (והמנועים שלהם תמיד טובים) היא מרצדס, בזכות ההנעה האחורית, מערכת מתלים ייחודית וחלוקת משקל מושלמת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חיים, תלוי מה הכוונה בעיניך הייחוד של מרצדס וכיצד הבחור מתכוון לנהוג ברכב. בדרך כלל ברכבים כאלו לא נוהגים מהר, לכן לא דרוש מנוע חזק במיוחד. המנוע שיש מספיק כדי לשייט בכל מהירות בבין עירוני, כולל מהירות שאפשר לאבד את הרישיון לצמיתות.

אומנם קיימים מנועים חזקים יותר, אבל C180 קומפרסור עם 154 סוסים בהחלט עושה את העבודה. בשנים האלו למיטב ידיעתי לא היה 180/200 ללא קומפרסור.

אני חושב שהנעה אחורית באה לידי ביטוי תמיד בלי קשר לכוח מנוע מכיוון שאתה מקבל היגוי נקי וכבונוס גם רדיוס סיבוב קטן מאוד. מנוע חזק עם הנעה אחורית דרוש כדי לעשות צלחות/דריפטים או לשרוף צמיגים בהאצה (בדרך כלל לא קונים מרצדס בשביל זה). אם פותח שרשור לא מעוניין בכל זה, אז הוא לא צריך מנוע חזק. לצורך העינין גם דגם 180 יכול לקחת ברמזור כל רכב משפחתי ומשפחתית גדולה עד 2 ליטר לא גודשות.

מרצדס בלי קשר לכוח מנוע (והמנועים שלהם תמיד טובים) היא מרצדס, בזכות ההנעה האחורית, מערכת מתלים ייחודית וחלוקת משקל מושלמת.

בעיקרון אני מסכים איתך,אבל עבור הסכום אשר מבוקש במחירי היד 2,בעבור רכב בן 5 (מדברים על W204 כן?) הייתי שמח אם היה קצת יותר פלפל מתחת למנוע.

Porsche 944 turbo

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4239 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...