Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7946 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הציעו לי לקנות מגאן קופה 98 1600 צהובה ממגרש במחיר של 32K (המחירון הוא 43K),

בבדיקה בקומפיוטסט גילו את הדברים הבאים:

מנוע: בלוק מנוע-נזילת שמן ,ראש מנוע- צריכת שמן מובילי שסתומים, רעש שסתומים , להחליף רצועת טיימינג.ציון -81

שילדה- שלדת מרכב , משמעות נמוכה- סימני פגיעה קצות שילדה , סימני פגיעה קורת מרחב פנימית, סימני פגיעה קורת רוחב אחורית. ציון - 84

מרכב - סימני פגיעה מאחור, מלפנים , תיקוני מרכב וצבע, נזק לפגושים, הוחלפו חלקי מרכב.ציון - 76

העברת כוח - תיבת הילוכים- החלף תומכים. ציון - 84.

אני יודע שהרכב עבר תאונות לא קלות אבל בעל המגרש (חבר של אבא שלי) אמר שהוא עושה טיימינג , מחליף תומך בהילוכים ועושה כיוון פרונט (על חשבונו) ואני מקבל הנחה גדולה (11K), אני שוקל לקחת את הרכב, האם כדאי???

פורסם

תראה אחי,(הוא באמת אחי, פשוט בבית לא יצא לי להסביר לו) קח תרכב (תרכב = את הרכב) למכון בדיקה בעיר אחרת,אם הטופס ייצא אותו הדבר - עיסקה משתלמת.

אני מוכן להתערב איתך שהבדיקה הנ"ל מפוברקת.

מה לגבי הק"מ שהרכב עבר...טוב בעצם זה לא משנה כי בטוח שינו אותו....

אתה צריך להבין שעם סוחרים - לא מתעסקים ,כי הם בשום מקרה לא יפסידו עליך.

פורסם

הוא רצה ללכת למכון אחר ואני בחרתי את המכון הזה,

המחיר על הרכב (בקרטו שעל השמשה) הוא 42K והוא עושה לי את המחיר רק בגלל שבאמת יש לו קשר טוב עם אבא שלי, הרכב יד שניה עם 120,000,

לפי מה החלטתם שהבדיקה מפוברקת?

הרכב במצב טוב מבפנים (הכול פועל כולל הסנרוף) ואני סומך מאוד על הבן-אדם,

רק רציתי להבין טוב יותר מה אומרות הפגיעות על הרכב (מבחינת שילדה ומרכב)

פורסם
120,000,

לפי מה החלטתם שהבדיקה מפוברקת?

הרכב במצב טוב מבפנים (הכול פועל כולל הסנרוף) ואני סומך מאוד על הבן-אדם,

תגידי לי אתה נוסע על הגג נפתח!

אתה צריך לבדוק את האוטו במקום אחר

כדי לבדוק שבאמת הפגיעות בשלדה הם לא חמורות

אם יצא אותו דבר אז לפי דעתי כדאי

פורסם

תשובה לגיל - הרכב מבחינת מצבו המכני נראה לי תואם לקילומרטראז' שלו.

מבחינת מרכב עליך להבין שהרכב הנ"ל עבר תאונות מקדימה ומאחור.

בחלק מהמכונים לבדיקה קוראים לנגיעה בשילדה - קצה שילדה, המשמעות מבחינה בטיחותית לא משמעותית , אלא רק מבחינת מחיר.

בסה"כ נשמעת עיסקה לא רעה בכלל, במיוחד אם הרכב נראה יפה מבפנים ומבחוץ (כמובן לטעמך) ואתה מעוניין להחזיקו תקופה מסויימת ולא למוכרו בעוד תקופה קצרה.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

יכול להיות שלא כתבתי בבירור,

אני לקחתי את האוטו למכון ושילמתי 420 ש"ח,

זה לא מכון שעושה לו את הבדיקות בחינם או משהו כזה,

מישהו יודע כמה ערך התאונות האלו אמורות להוריד?

בכל מקרה,

ברור שהסנרוף הוא לא פרט חשוב כל כך ,

מה שהתכוונתי להגיד זה שהרכב נראה די שמור מבחינת פלסטיקים ודברים שנשברים מהר בדרך כלל.

פורסם

שילדה- שלדת מרכב , משמעות נמוכה- סימני פגיעה קצות שילדה , סימני פגיעה קורת מרחב פנימית, סימני פגיעה קורת רוחב אחורית. ציון - 84

מה לא ברור?-קצה שילדה....

אחי אל תיגע-זה סרטן אחרי זה לימכור את הרכב

ומה פתאום אתה הולך לסוחרים הם חלאות אדם מהדרגה הראשונה (מניסיון)

גם אני כמעט עשיתי את הטעות הזאת ולמזלי התחרטתי ברגע האחרון-הרכב שכמעט קניתי שמעתי שהלך מנוע,הצרגר,סאן רוף....הבנת את הקטע,ותבין שבבדיקה כל זה לא אמרו(קומבינה עם הסוחר)

פורסם

לקחת את האוטו לבדיקה, למה לא שאלת שם מה זה אומר לגבי שילדה.

פגיעה מאחור\מלפנים לא חייבת להגרר לשאסי (פגיעת מרכב).

11K זהו מספיק כסף ליישור קו מסיבי במיוחד כשאתה אומר שהכל תקין ופועל.

אם המכון היה הבחירה שלך והמכונית נראית לך במצב ששווה לך לקנות אותה ועל אחת כמה כמה המוכר הוא חבר טוב של אבא שלך. אז אין לך מה יותר מדי להתלבט, לך למכון הבדיקה הזה עם הטופס ושאל אותם מה זה אומר בדיוק.

ולכל פלוץ שרושם פה "קח אותה לעוד בדיקה..." חברים יקרים 420 שקל על בדיקה זהו סכום עצום גם ככה, אין שום סיבה לקחת את האוטו לעוד מכון בדיקה אם הקונה הפוטנציאלי הוא זה שבחר את המקום.

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

מה לא ברור?-קצה שילדה....

אחי אל תיגע-זה סרטן אחרי זה לימכור את הרכב

ומה פתאום אתה הולך לסוחרים הם חלאות אדם מהדרגה הראשונה (מניסיון)

גם אני כמעט עשיתי את הטעות הזאת ולמזלי התחרטתי ברגע האחרון-הרכב שכמעט קניתי שמעתי שהלך מנוע,הצרגר,סאן רוף....הבנת את הקטע,ותבין שבבדיקה כל זה לא אמרו(קומבינה עם הסוחר)

כל הסוחרים חלאות אדם ?!

סרטן אחרי זה למכור ?!

אל תוציא את העצבים של הצום שלך פה, לא כל הסוחרים "חלאות אדם" במיוחד לא כשמדובר בחבר של אביו וגם אם לא מדובר בחבר של אביו ישנם סוחרים ישרים ובני אדם. אתה בטח מאלה שהלכו לקנות באוטו דיל כי הסוחרים הם חלאות.

בקיצור אישי הטוב זה שאתה כמעט נפלת בפח של איזה סוחר לא אומר שאסור לקנות מהם.

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

ברור לי שזה קצה שילדה וברור שהאוטו לא מושלם,

רק רציתי לדעת עד כמה הפגיעות נשמעות נוראיות והאם יש סיכוי שהצליחו להסתיר ברכב כמה דברים שהמכון לא גילה (למרות שאני סומך על הבן אדם),

אני יודע שלא יהיה קל למכור את האוטו ואני אצטרך להוריד את המחיר אבל האם זה באמת יהיה סיוט עם כאלו פגיעות?

פורסם
ברור לי שזה קצה שילדה וברור שהאוטו לא מושלם,

רק רציתי לדעת עד כמה הפגיעות נשמעות נוראיות והאם יש סיכוי שהצליחו להסתיר ברכב כמה דברים שהמכון לא גילה (למרות שאני סומך על הבן אדם),

אני יודע שלא יהיה קל למכור את האוטו ואני אצטרך להוריד את המחיר אבל האם זה באמת יהיה סיוט עם כאלו פגיעות?

אם תחזיק את האוטו שנתיים, נניח, הוא כבר יהיה שווה בערך את המחיר שקנית אותו במחירון. לא יהיה קל למכור רכב עם פגיעת קצה שלדה, אבל אם תוריד נניח 7000 ש"ח תוכל למכור אותו, לדעתי, למישהו כמוך שמחפש רכב כזה במחיר נמוך. בהנחה ואתה מקבל לידיך ב-32K רכב תקין שבעייתו היחידה היא הסחירות הנובעת מקצה השלדה - לך על זה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

האם כדאי לי לקחת את האוטו למוסך מורשה של רנו ולבדוק אותו שם?(במחינת מנוע ומערכות)

הם לוקחים כסף על בדיקה?

כדאי להקשיב להם?

ואם כן לאיזה מוסך הכי כדאי באזור גוש דן?

פורסם
לא יודע איפה הכי כדאי, אני יודע שיש מוסכים בראשל"צ ובבאר יעקב אם זה לא מספק אותך אני יכול לשאול את אחי,יש לו רנו ויש לו מפה של כל המוסכים של רנו

לדעתי בכלל לא מדובר בקצה שלדה בלבד...

"קצות שלדה" זאת תחילה הפיסקה , אבל בהמשך מדובר גם על כיפוף בחלק הפנימי של הקורה.

במקרה הטוב זה קצה שלדה גם מקדימה וגם מאחורה.

במקרה הרע.....

לדעתי אם הסוחר מתחיל איתך ממחיר נמוך ב11K מהמחירון אז כנראה שיש עוד משהו שאנחנו לא יודעים.

הייתי לוקח את הרכב לפחח מנוסה שיגיד בדיוק מה הרכב עבר.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

למר דניאל היקר:

דבר ראשון אני מתנצל אם פגעתי בך ( אני מניח שמישהו במישפחתך סוחר ) לא הייתה לי כוונה כזאת

דבר שני אין דבר כזה סוחר ישר אז אל תספר לי סיפורים כי הם ניזונים ממה שאחרים לא יכולים למכור

דבר שלישי אני אולי לא מכיר את ה"חבר" אבל זה שהוא חבר של אביו לא עושה אותו אדם טוב/אמין/ישר

ואני מכיר לא מעט אנשים שקנו רכבים מסוחרים שהיו מקורבים לקונה-ואכלו זין.

היום כל רכב יש לבדוק ב7 עיניים בכלל ורכב של "צעירים" בפרט.

אני עצמי לא קניתי רכב מאוטו דיל כי בדיוק הסטוק של ה106 ראלי ניגמר להם...אבל אבא שלי קנה אוודי אי 4 ותאמין לי הלוואי שכולם היו ישרים כמוהם במכירת רכב,המחיר אולי לא היה מציאה אבל הרכב כן!

ועדיף לשלם עוד קצת מאשר להיות אחד הלקוחות ה"אהובים" של המוסך ...

אני סך הכל אמרתי את דעתי-שורה תחתונה זה שיקול של הקונה ושיהיה לו מזל והצלחה בכל מה שיחליט.

נ.ב.-אני לא צם ,אני אטאיסט....

רועי.

פורסם

"...אבל אבא שלי קנה אוודי אי 4 ותאמין לי הלוואי שכולם היו ישרים כמוהם במכירת רכב,המחיר אולי לא היה מציאה אבל הרכב כן!"

אוטו דיל = רחוק מרחק שנות אור מלהיות מציאה.

• תוכן חדש...