Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשנת 2003 נתפשתי 3 פעמים נוהג ללא חגורה .

ב-2005 דוח מהירות .

ב-2006 דוח על אי ציות אות של שוטר .

סך הכל 32 נקודות חובה . כל הדוחות שולמו במועדם , הוזמנתי לקורס בסיסי שילמתי אותו ועברתי אותו בהצלחה !

הנקודות מ-2003 לא נמחקו .

ב-2013 הוזמנתי לקורס יעודי , שילמתי אותו , ועברתי אותו בהצלחה !

הנקודות מ-2003 לא נמחקו .

על עבירת אי ציות קבלתי שלילה , ומיד כשנגמרה החזירו לי את הרשיון חזרה אך לא הזכירו קורס אפילו במילה אחת !

מ2006 ועד 2013 ללא עבירות תנועה כלל . הזמנתי פגישה עם מנהלת משרד הרישוי מחוז דרום והיא הסבירה לי שהנקודות המחשב לא מוחק .למה שאלתי? . תשובה : "המחשב לא יוסיף נקודות חדשות על הישנות" "תהיה ספירה חדשה עם תבצע עבירות"

תשובה "מרגיעה" אך לא נכונה . עוד 4 נקודות ואז קורס נהיגה , קורס תאוריה , שלילה ... קרקס שלם !

כמה פעמים נהג צריך להיענש על חגורה מ-2003 ! זה זועק לשמיים ! אני עדיין עם 32 נקודות .

פניתי לשר התחבורה אך עדיין לא קבלתי תשובה .

נמאס לי מהם ואני מיואש . איך יוצאים מזה ? יש לכם רעיונות ?

פורסם

נתחיל מהסוף - איך יוצאים מהם ?? לא מבצעים עבירות תנועה.

מעבר לכך - מנהלת משרד הרישוי מחוז דרום והיא צודקת בדבריה (יתכן גם שלא הבנת אותה נכון).

הרישום על ביצוע העבירות - לא נמחק.

הנקודות עצמן לא נמחקות, אך אם ביצעת את הקורסים שנדרשת וכמו כן - לא נתפסת מבצע עבירת תנועה במשך 4 שנים - הנקודות "יתאפסו", ויתחילו ספירה מחדש במקרה של עבירה.

קח בחשבון כי מה שנחשב זה תאריך ביצוע העבירה, ולא התאריך של ההרשעה (במקרה של משפט).

מתוך תקנות התעבורה :

--------------------

סיכום נקודות וצבירתן

תק' (מס' 2)

תשס"ג-2002

תק' (מס' 4)

תשע"א-2011

547. (א) רשותהרישוי תסכם את מספר הנקודות התקפות הרשומות לחובת נהג בכל פעם שחל שינוי במספרהנקודות הרשומות לחובתו; לעניין זה, "נקודות תקפות" – נקודות שטרם חלפהמיום ביצוע העבירה שבשלה נרשמו, התקופה האמורה בתקנת משנה (ב) או (ג), לפי העניין,או שטרם בוצעו כל אמצעי התיקון שהטילה רשות הרישוי בשלהן, אם הטילה (להלן בחלק זה –נקודות תקפות).

תק' (מס' 4)

תשע"א-2011

(ב) נקודותיהיו תקפות במשך שנתיים מיום ביצוע העבירה.

תק' (מס' 4)

תשע"א-2011

(ג) עלאף האמור בתקנת משנה (ב), אם הצטברו לחובתו של נהג 22 נקודות או יותר בתוך פחותמשנתיים, הנקודות יהיו תקפות למשך 4 שנים מיום ביצוע העבירה.

תק' (מס' 4)

תשע"א-2011

(ג1) מועדרישום הנקודות במרשם העבירות אינו משפיע על מניין התקופות כאמור בתקנות משנה (ב)ו-(ג).

תק' (מס' 4)

תשע"א-2011

(ד) (בוטלה).

תק' (מס' 4)

תשע"א-2011

(ה) חדלונקודות מלהיות נקודות תקפות, ולאחר מכן נרשמו לחובתו של נהג נקודות בשל עבירהשבוצעה בתוך התקופה האמורה בתקנת משנה (ב) או (ג), לפי העניין, יראו את כל הנקודותהאמורות כנקודות תקפות ויחולו עליהן הוראות תקנות משנה (ב) ו-(ג), לפי העניין.

פורסם

בדקתי עוד דבר חשוב: רוב האנשים שהיו אתי בקורס , מיד עם סיומו נמחקו להם חלק ניקר מהנקודות , כאשר העבירות שלהם היו עם תאריכים יותר " אקטואליי" {2004-2005} .

נודע לי על מקרים שאנשים פנו לבית המשפט המחוזי בעתירה וזכו . יש אפילו מקרה אחד המתואר באתר YNET , שהנהג לא עבר אפילו קורס אחד , עם עבר "עשיר" יותר ממני , עם שלילה שהופעלה עקב לחץ נקודות ועוד ...

יצרתי קשר עם עו"ד שמתמחה בתחום והוא אמר לי שאם יגיש עתירה , הנקודות ימחקו בהוראת שופט .

אך זה כרוך בהוצאה כספית גדולה .

כרגע אני נוהג לפי החוק 5-קמ"ש פחות , נותן זכות קדימה לכל דבר , מחפש שוטרים ומתנדבים בכל פינה אפשרית , ומוודא שהם רואים אותי , עוצר ב"עצור" ועוד כאלה ...

מצב נהיגה "זהיר מדי" כזה חושף אותי בפני תאונה אחורית , קללות , צפירות של נהגים אחרים ועוד...

עכשיו תתאר לך שכל המדינה הייתה נוהגת כך !!!

פורסם
מצב נהיגה "זהיר מדי" כזה חושף אותי בפני תאונה אחורית , קללות , צפירות של נהגים אחרים ועוד...

אל תהיה "זהיר מדי", מספיק שתהיה זהיר. זה לא חושף אותך בפני תאונה אחורית יותר מצורת הנהיגה הקודמת שלך.

ובעניין הקללות והצפירות - אל תהיה כל כך רגיש, עוד נתחיל לרחם עליך.

פורסם

שלום שלום,

שלח מכתב למבקר המדינה בתור נציבות תלונות הציבור.

הבעייה תפתר במחיר של אימייל אחד.

בברכה,

אוהד

פורסם
אני מדבר על עבירות משנת 2003 !!! שהיה עליהם 2 קורסים !!!!! OK 2003 ? זה 10 שנים אחורה אולי ? מתי הם ימחקו ? כשאני יהיה בגיל 90 ?

הרישום של העבירות + הנקודות לא נמחק אף פעם.

מה שכן - חישוב הנקודות מתאפס, ומתחילים לחשב מהתחלה.

מאחר והעבירה האחרונה שלך היתה ב-2006, והן בתוקף במשך 4 שנים - ב-2010 הן התאפסו.

בדקתי עוד דבר חשוב: רוב האנשים שהיו אתי בקורס , מיד עם סיומו נמחקו להם חלק ניקר מהנקודות , כאשר העבירות שלהם היו עם תאריכים יותר " אקטואליי" {2004-2005} .

נודע לי על מקרים שאנשים פנו לבית המשפט המחוזי בעתירה וזכו . יש אפילו מקרה אחד המתואר באתר YNET , שהנהג לא עבר אפילו קורס אחד , עם עבר "עשיר" יותר ממני , עם שלילה שהופעלה עקב לחץ נקודות ועוד ...

יצרתי קשר עם עו"ד שמתמחה בתחום והוא אמר לי שאם יגיש עתירה , הנקודות ימחקו בהוראת שופט .

אך זה כרוך בהוצאה כספית גדולה .

כרגע אני נוהג לפי החוק 5-קמ"ש פחות , נותן זכות קדימה לכל דבר , מחפש שוטרים ומתנדבים בכל פינה אפשרית , ומוודא שהם רואים אותי , עוצר ב"עצור" ועוד כאלה ...

עכשיו תתאר לך שכל המדינה הייתה נוהגת כך !!!

1. שיצפרו, ושיקללו עד מחר. שים עליהם פס.

2. לאף אחד ממי שהיה איתך בקורס, לא נמחקו הנקודות. מאחר ואנשים לא מבינים את המשמעות, אז אומרים שהנקודות נמחקות.

3. הלוואי שכל המדינה היתה נוהגת ככה. אתה יכול לתאר לעצמך ? כולם נוהגים ברוגע, בלי שטויות, מקפידים על נהיגה זהירה ובטוחה..עכשיו נתעורר ונחזור למציאות שבה כל אחד הוא גאון הדור (יודע יותר טוב מכולם), אין לו סבלנות לאף אחד אחר, בשבילו החוקים הם רק בגדר המלצה (או אולי בגדר הלצה).

פורסם

אני לא מדבר על עבירות . אני יודע שהם לא ימחקו . אני התכוונתי אך ורק על הנקודות בלבד . ורק על אלה משנת 2003 .

הייתי אישית עם חבריה מהקורס , שהיו יחד איתי , הוציאו תדפיס נקודות חדש , והיה להם פחות נקודות מלפני הקורס .

מ-2006 ועד 2010 , כפי שאתה טוען , ואפילו עד עצם היום הזה אף נקודה אחת , כולל אלה מ-2003 לא נמחקה !

אני יודע בוודאות שבעזרת עתירה למחוזי הכל יימחק {כידוע לא ביצעתי שום עבירה מ-2006 ועד היום} , אך זה כרוך בהוצאה כספית גבוה מאוד , ואינני יודע אם אוכל לדרוש את ההוצאות ממשרד התחבורה , לאחר הדיון .

לכן באם יש דרך אחרת שתשיג את התוצאה , אשמח אם תשתפו אותי בה .

תודה מראש . יוסי

• תוכן חדש...