Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4746 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

א. חלאס עם המזרחים / אשכנזים. זה מביך לשמוע את ההשוואות הללו. רובנו גם ככה מעורבים, והפערים שהיו בעלייה בשנותיה הראשונות של המדינה נמחקו, ומזמן. אלה הנושאים את דגל הגזענות, משני צידי המתרס, צריכים להתבייש בעצמם, וכמו כן מתבקשים לא להתרבות, זה מפריע ליתר האוכלוסייה...

ב. לא רק שהישראלים לא מטומטמים, לאחרונה התפרסם מחקר שמראה שאנחנו המדינה השנייה המשכילה בעולם מבחינת אחוזי השכלה גבוהה באוכלוסייה - קרי, יותר משכילים מארה"ב, יפן וכל שאר מעצמות המחקר. למעשה, אנחנו רק בפיגור קל אחרי קנדה. כמעט 50% מהאוכלוסייה הבוגרת בישראל בעלת תואר אקדמי!!!!!! זה נתון מדהים לכל הדעות...

כאחד שמשפחתו מתגוררת בחול, וחצי מחייו גם התגורר באירופה ובמזרח הרחוק ונתקל בהרבה מאוד אנשים ממקומות שונים בעולם, אני אומר לכם באופן מובהק - אנחנו עם חכם מאוד.

לכו ותשאלו במדינות מרכז ארה"ב שאלות על העולם, אני מבטיח שיתפוצץ לכם הטחול מרוב צחוק.

להבדיל ממה שצויין כאן על התשובות המפגרות שענו הישראלים ברחוב לשאלות אקראיות, שאני די בטוח שלקח למפיקים יומיים של צילום עד שהם הצליחו לדלות פנינים שכאלה מאנשים - בארה"ב, אתם לא תזדקקו ליותר משעתיים...

"What are the most educated countries in the world?

Time Magazine recently listed the most educated countries in the world, and Israel was ranked number two, right after Canada and before Japan and the United States!

Just another reason to love Israel!"

• תגובות 106
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
וליידי גע-גע (ויסלח לי הברווז של הפורום)

אין על מה לסלוח...

"איים א פאקינ' שוומר שאבס"!

זה הסתדר יפה!:lol:

ואגב, אני לא שומע מזרחית.

אני גם כמעט לא שומע מוזיקה ישראלית.

אני גם כמעט לא שומע מוזיקה בכלל.

אבל, כמו שאומרים, על טעם ועל ריח.

זכותו של כל אדם לחשוב מה שהוא רוצה על מוזיקה לסוגיה. אבל, ברגע שאותו אדם נמצא בתפקיד ציבורי כלשהוא, שיזהר במה שהוא אומר. אם הייתי מורה, או רב, או שופט, או לא יודע מה, לא הייתי מדבר בכלל בגנות, ובכן, של הרבה דברים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מה הקשר בין זוהר ארגוב לבין המוזיקה הדלוחה של כל השיראל פרץ למיניהם?

זוהר ארגוב היה זמן מחונן באופן בלתי רגיל ונעזר בהצלחה בכותבים ומלחינים מעולים, ברמה הכי גבוהה שהיתה בארץ - עוזי חיטמן, אביהו מדינה טו ניים א פיו. אגב, אחד השירים הבלתי מוערכים בעיני במוזיקה הישראלית הוא השיר "הזהר לארגוב", הביצוע המוכר הוא של איציק קלה.

איך אני נהנה לשמוע זהר לעומת הסבל שאני חש כשאני נקלע לסביבת המזוייפים העדכניים...

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

מישהו יכול להסביר לי למה לדעתו של פותח השרשור אני נחשב לישראלי בור ועם הארץ אם אני לא מכיר את יאיר שמיר?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
מישהו יכול להסביר לי למה לדעתו של פותח השרשור אני נחשב לישראלי בור ועם הארץ אם אני לא מכיר את יאיר שמיר?

ההבדל בין אדם אינטיליגנט לבין אדם בור ועם הארץ, הוא שאדם אינטיליגנט ירוץ לבדוק בויקיפדיה מי זה יאיר שמיר במידה ושמע את שמו אך לא מכיר אותו.

פורסם

לא ענית על השאלה שלי.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

"אמרת שהגשם ישטוף את הדמעות, אך הגשם הפסיק והדמעות זולגות" לדוגמא, זהו חלק מבית של שיר שהוקדש לאהובה של אייל.

לאייל גולן אין אהובות, המין השני אצלו נמדד בערכים של סטייק ולחם עם שוקולד.:roll:

בנוגע לשיר, אלו מילים שאם נכתבו לאהובה ספציפית, אז לאהובה של זאב נחמה שכתב את המילים (ואני באמת לא חושב שהן נכתבו למישהיא ספציפית אבל אולי אני טועה, לאייל גולן הייתה אהובה שמתה?).

בכל מקרה, אייל גולן זמר ענק עם קול עוד יותר ענק, חבל מאוד שהוא בוחר לקדש את הכסף והרווחים ולא את האיכות של החומר שהוא שר, לחנים עלובים, עיבודים שקופים שאורגן ימהה היה עושה לבד כבר לפני 20 שנה אם היית שם אותו על ARAB/ORIENTAL , והכי מצחיקות הן המילים שרק כל הרעש מסביב גורם לאנשים לא להבין עד כמה הן מגוחכות ובכלל לא קשורות אחת לשניה.

אבל אני לא יודע על מה כ"כ מתלוננים, לא מתאים לך? אין צורך להקשיב ואף אחד לא מכריח, פשוט להעביר תחנה.

זה לא שהרדידות של המוזיקה היא רק בזרם המזרחי, קרן פלס עלובה בעיני בדיוק באותה מידה(מילים ולחנים עלובים בצורה מגוחכת), רק שהיא לא מדגדגת אפילו את קצה היכולת הווקלית של אייל גולן.

אפרת גוש עם לחנים ועיבודים לא רעים, מחרבת את הכל עם המילים (טוב הבנו, את נימפומנית, הנושא מוצא, בואי נשמע משהוא שונה) ועם יכולות ווקליות שלפעמים מזכירות לי מה יוצא לי בשבת בבוקר אחרי חמין של שישי בערב.

מה לעשות, לא כל יוצר הוא אסף אבידן או גבע אלון.

מה שכן, מחמם את הלב לראות שעדיין אמנים כמוהם שמקדשים את האיכות מצליחים מאוד גם בארץ וגם בעולם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
השכלה גבוהה באוכלוסייה - קרי, יותר משכילים מארה"ב, יפן וכל שאר מעצמות המחקר. למעשה, אנחנו רק בפיגור קל אחרי קנדה. כמעט 50% מהאוכלוסייה הבוגרת בישראל בעלת תואר אקדמי!!!!!! זה נתון מדהים לכל הדעות...

תראה שגם יותר מ50 אחוז מבעלי התארים, לא עובדים במקצוע שלהם, או שיש להם תואר בשקר כלשהו, או שזה תואר קנוי בלטביה.

גם בהודו יש בתי חרושת למהנדסים, אבל המהנדסים שיוצאים משם, הם ברמה כזאת, שחברות הודיות מעדיפות לקחת אנשים בלי השכלה פורמלית, וללמד אותם מאפס.

זה שלהורים של מישהו היה כסף מיותר לשלוח אותו ללמוד B.A. כללי במכללת סמי שמעון/מכללת נתניה/אוניברסיטת ג'רבי, זה לא הופך אותו למשכיל

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

סליחה, אבל התואר שקר כלשהו שלי דווקא הופך אותי לאדם משכיל מאוד (אפילו אם הוא מאוני' ת"א)

השכלה לא נמדדת בעבודה אלא בהשכלה. איכות ההשכלה היא גם כן נושא שונה - אבל אתם התחלתם לדבר על כמות.

פורסם

אפרת גוש עם לחנים ועיבודים לא רעים, מחרבת את הכל עם המילים (טוב הבנו, את נימפומנית, הנושא מוצא, בואי נשמע משהוא שונה) ועם יכולות ווקליות שלפעמים מזכירות לי מה יוצא לי בשבת בבוקר אחרי חמין של שישי בערב.

איזה קטע, אני חושב בדיוק הפוך. יש לה יכולות מצויינות ולא מנוצלות שהיא מבזבזת על שירים בינוניים מינוס (שאגב נכתבים ע"י ברק פלדמן ומולחנים/מעובדים ע"י יוני בלוך).

היא צריכה לשיר ג'אז, מרוחה על פסנתר בשמלה אדומה, או משהו כזה.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני עם בגירה.

לא אוהב שירים של גרושות, ויש לה באמת קול מעצבן :-)

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
סליחה, אבל התואר שקר כלשהו שלי דווקא הופך אותי לאדם משכיל מאוד (אפילו אם הוא מאוני' ת"א)

אני מקווה מאד שזה לא כל מה שהופך אותך לאדם משכיל. :roll:

פורסם

אם התואר הוא הכלי שהקנה לה ידע ודרכי למידה - אז זה מה שהפך אותה לאדם משכיל.

מה הפך אותי לסקרן? קודם כל - יש לי אבא יקה עם השכלה רחבה מאוד, למרות שלא פורמלית. אבל מה שהיה מאפיין את המשפחה שלי היה שכל ארוחה משפחתית, במיוחד זו של יום ששי בערב, היתה מסתייימת עם ערימת ספרים על השולחן. עוד לא היתה המרשתת אבל היו בבית כמה אנציקלופדיות בכמה שפות, והן היו בשימוש נרחב.

עוד משו שתרם לי לא מעט - כשהייתי בתיכון הייתי עושה "בייבי סיטר" לילדים של השכנים. בבית היתה האמציקלופדיה בריטניקה, ולאחר שהילדים היו נרדמים הייתי בוחר כרך ופותח אותו באופן אקראי (בעיניים עצומות) ותמיד מוצא משהו מעניין לקרוא משך הערב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לטעמי ההגדרה לבנאדם משכיל או לא, זה האם אנשים מנסים להבין דברים, מנסים ללמוד ולא לקבל כול דבר כמובן מאליו.

בעבודה שלי אני רואה את זה הרבה, בוגרי אוניברסיטאות מצטיינים שרק עושים מה שלימדו אותם כמו תוכי ולא זזים ממנו מילימטר, לעומת אנשים עם בקושי השכלה פורמלית שאשכרה מבינים מה שהם עושים, ותמיד מנסים להפעיל את הראש.

• תוכן חדש...