Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4828 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה דברים, הראשון, אתה צריך לחבר פטיפון למערכת שיש לה PRE AMP, או בעברית "קדם מגבר", יש לך דבר כזה? האות שמוציא פטיפון הוא חלש, לכן צריך קדם מגבר שיגביר את האות לפני שהוא יוצא לרמקולים. יש רסיברים עם חיבור לפטיפון, כמובן שהם כבר מגיעים עם קדם מגבר, או שניתן לקנות קדם מגבר ולחבר אותו בין הפטיפון לרסיבר.

דבר שני, יש לי פטיפון כבר כמה שנים טובות, אני בקושי משתמש בו, כמו שאמרו לפני, אין כמו הנוחות של קומפקס דיסק, בפטיפון אתה צריך כל כמה דקות ללכת להפוך צד וזה לא תמיד נח אם בא לך פשוט לשמוע מוזיקה ולשכח מזה בלי להתעסק עם זה יותר מדי.

מה שכן, תקליטים אתה מוצא בזיל הזול, כמה שקלים בודדים. אתה יכול לנבור שעות בחנות תקליטים, לצאת עם כמה עשרות תקליטים ולשלם גרושים. יש חנויות בתל אביב, בעבר הייתי קונה ב"חור בשחור" ליד הסנטר, לא יודע אם היא עדיין פתוחה.

לי אישית יש פטיפון של Technics מדגם SL1210, בעקרון זה פטיפון אהוד מאוד על תקליטנים, הפלטה שלו מחוברת ישירות למנוע ולא ע"י רצועה כמו בפטיפונים אחרים (משהו בסגנון רכבים עם רצועת טיימינג או בלי רצועת טיימינג), מה שתורם לאמינות רבה (אין רצועה שתקרע) ואיכות טובה יותר.

הנה תמונות אגב של המערכת שלי:

http://www.hometheater.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=1517999#1517999

technics_sl1210xljpg.jpg

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שאלה לכול חובבי הפטיפונים.

איך האיכות של הפטיפונים PRO של טכניקס. כמו של הבחור מעליי.

הם נפוצים כמשומשים וכחדשים. אצל DJ נחשבים בעולם ובארץ.

איך הם כפטיפון מבחינת איכות צליל? מול פטיפון של בית. ?

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

הטכניקס S1200/12012 נחשב ל"סוס עבודה" מבחינת העבודה איתו. הוא DIRECT DRIVE ולא BELT DRIVE,שזה

יתרון עצום (מנוע ישיר מסובב את הפלטה ולא חגורת גומי) ולכן גם זמן התגובה הוא מיידי (טוב למיקסים או לסקרצ'ים).

יש לו טווח פיץ' גדול לעומת פטיפון פשוטים שמגיעים רק עם אופציה לבחירת 33 או 45.

ראש עם מחט: אפשר לקנות ראש פשוט ואפשר ראש איכותי מאד,ואפשר ראש ייחודי לסקרצ'ינג.

איכות החומר שלו מעולה והוא עמיד בטלטלות יחסית.

הוא מומלץ רק במידה ואתה מתכנן לעבוד איתו או שאתה רוצה שייראה טוב (בפני אחרים?). והוא לא ממש זול.

פורסם

עד כמה שאני יודע כשהתחילה מגמת המעבר לדיגיטלי, היתה בעיה של רוחב פס. כלומר בזמנו לא היו מעבדים מספיק מהירים כדי לעבד את שטף המידע.

לכן החליטו לחתוך תדרים מעל ומתחת לסף השמע האנושי. הטענה היתה שחבל לבזבז כח עיבוד על צלילים שף אחד לא שומע ממילא.

אז כנראה שזה לא בדיוק ככה. יש הבדל מורגש בין קול אנלוגי לדיגיטלי (ואני לא מדבר על MP3 שדחוס ממילא אלא על WAVE מלא של אודיו CD) - בדיוק מה שאתם כאן קוראים לו סאונד "מלא" או "חם". מסתבר שגם אם לא בדיוק שומעים את אותם תדרים, יש להם תרומה.

אני זוכר שכשהייתי ילד, אי שם בשנות ה 70, הייתי מתארח אצל סבא וסבתא ה"ייקים" שלי, בשכונת הייקים בחולון, שבכל ערב אחרי ארוחת הערב ואחרי "מבט לחדשות" היו מביאים את הכסאות לסלון ומפעילים את הפטיפון כדי לשמוע את "די גרוייסן היטס" של מהלר, בטהובן והחברים שלו. (בעוד עבדכם הפושטק כמו שאמרה סבתא, היה שומע את כוורת והאבנים המתגלגלות..)

ומה שאני רוצה להגיד הוא, שכשקניתי את ה CD הראשון שלי ביחד עם מערכת "בחלקים" של פיוניר (זה היה הלהיט בשנות ה 80) - אצתי רצתי לקנות את "סיפורי פוגי" בדיסק וכל כך התאכזבתי שלא שמעתי אותו עד לזמן האחרון..

פורסם

אתמול היתי ביפו אחר חיפושים,לא העלתי הרבה תוצאות,היה שם איזה פטיפון סוני ,אוטומטי,הנעה ישירה,ps lx4 המוכר רצה עליו 800 ש"ח!!! ולא היה מוכן להתפשר,לא קצת מוגזם?? מה דעתכם על סוני באופן כללי?

אני לא התייאשתי ואמשיך לחפש,אגב יש לי מגבר ישן של טושיבה ללא יציאת פונו,ו2 רמקולים של סניו,הבנתי שאצתרך קדם מגבר,אני אשתדל למצוא זמן ולקפוץ לפיוז בגבעתיים אולי נמצא אצלו איזה פטיפון משומש במחיר סביר.

יש את המודעות האל הביד 2,מה דעתכם? שווה בדיקה?

http://www.yad2.co.il/Yad2/hotPicYad2.php?CatID=3&SubCatID=0&RecordID=23623ee394de89c8b09243bab0dd15784c0&SalesCatID=8&Code=ff1da810d60fd0fe34eac6142d28c390

http://www.yad2.co.il/Yad2/hotPicYad2.php?CatID=3&SubCatID=0&RecordID=73d4d5e2a4bcc71e2420d140df48c217c66&SalesCatID=8&Code=ff1da810d60fd0fe34eac6142d28c390

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

פורסם

אז כנראה שזה לא בדיוק ככה. ... מסתבר שגם אם לא בדיוק שומעים את אותם תדרים, יש להם תרומה.

זו אגדה של אודיופילים. לא אכנס להסברים, אבל זה לא מוכח, בלשון המעטה.

ומה שאני רוצה להגיד הוא, שכשקניתי את ה CD הראשון שלי ביחד עם מערכת "בחלקים" של פיוניר (זה היה הלהיט בשנות ה 80) - אצתי רצתי לקנות את "סיפורי פוגי" בדיסק וכל כך התאכזבתי שלא שמעתי אותו עד לזמן האחרון..

הבעיה עם ההקלטות הראשונות שהועברו ל-CD איננו טווח התדרים כי אם האופן בו נוצרה המדיה. הרבה פעמים לא מהמאסטרים המקוריים, אלא מהוניל עצמו, בלי תשומת לב ובאיכות מזעזעת. אם תשמע גירסאות re-master של קלאסיקות וניל, תגלה שפתאום הן נשמעות טוב. ואכן, יש לי כל מיני דיסקים של שנות ה-80', ומה שלא עבר re-master נשמע על הפנים.

הבעיה עם וניל איננה איכות הצליל, הבעיה היא שכדי להגיע לאיכות צליל טובה מאוד צריך להבין, להתעסק ולהשקיע, ברכיבים, בכיוונונים ובעזרים טקטים. זה בלי להיכנס לסוגיות של איכות הקלטה, כשמה שהודפס בארץ נשמע לרב על הפנים, לעומת תוצרת חוץ.

זה טוב לאודיופילים, לא לאנשים שפשוט רוצים לשמוע מוסיקה.

נ.ב. חלק גדול מהאודיופילים שמשגלים את הדעת על תחום תדרים כבר עברו מזמן את גיל העמידה, כך שגם ככה שמיעת התדרים הגבוהים אצלהם היא לא מהמשופרות...

אתמול היתי ביפו אחר חיפושים,לא העלתי הרבה תוצאות,היה שם איזה פטיפון סוני ,אוטומטי,הנעה ישירה,ps lx4 המוכר רצה עליו 800 ש"ח!!! ולא היה מוכן להתפשר,לא קצת מוגזם??

כמו שכתבתי למעלה, וניל זה למשקיענים ומבינים. זה לא משהו שאפשר לקבל ממנו תוצאה טובה בחאפריות.

זו רמת הכניסה של חדש: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=591222

בגלל זה המלצתי לו על הכל בחבילה אחת. חוסך כאב ראש.

חבילה אחת של מה?

אין לך מושג אפילו איזה מגבר יש לו...

דוגמה טובה דווקא-

תן לי דוגמה לסוג רכב שאני אביא לך ואתה תמליץ לי להתקין עליו צמיגים סיניים ב300 שקל :-P

אם הרכב עולה אלף ש"ח, בהחלט.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
זו אגדה של אודיופילים. לא אכנס להסברים, אבל זה לא מוכח, בלשון המעטה.

הבעיה עם ההקלטות הראשונות שהועברו ל-CD איננו טווח התדרים כי אם האופן בו נוצרה המדיה. הרבה פעמים לא מהמאסטרים המקוריים, אלא מהוניל עצמו, בלי תשומת לב ובאיכות מזעזעת. אם תשמע גירסאות re-master של קלאסיקות וניל, תגלה שפתאום הן נשמעות טוב. ואכן, יש לי כל מיני דיסקים של שנות ה-80', ומה שלא עבר re-master נשמע על הפנים.

הבעיה עם וניל איננה איכות הצליל, הבעיה היא שכדי להגיע לאיכות צליל טובה מאוד צריך להבין, להתעסק ולהשקיע, ברכיבים, בכיוונונים ובעזרים טקטים. זה בלי להיכנס לסוגיות של איכות הקלטה, כשמה שהודפס בארץ נשמע לרב על הפנים, לעומת תוצרת חוץ.

זה טוב לאודיופילים, לא לאנשים שפשוט רוצים לשמוע מוסיקה.

נ.ב. חלק גדול מהאודיופילים שמשגלים את הדעת על תחום תדרים כבר עברו מזמן את גיל העמידה, כך שגם ככה שמיעת התדרים הגבוהים אצלהם היא לא מהמשופרות...

כמו שכתבתי למעלה, וניל זה למשקיענים ומבינים. זה לא משהו שאפשר לקבל ממנו תוצאה טובה בחאפריות.

זו רמת הכניסה של חדש: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=591222

חבילה אחת של מה?

לפי מה שאתה כותב אפשר להבין שזה תחביב לעשירים,ולא לאלה שהאגורה לא מצויה בכיסם

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יצאתי מנקודת ההנחה שאם הוא מוכן להשקיע 1400 שקל על צמיגים, האוטו שלו בוודאות שווה יותר מאש"ח :-)

בלי קשר, אני מסכים עם כל שאר ההודעה שלך.

לפות"ש- היה לי ניסיון רע ומר עם סוני אוטומטי מלא (היה כל כך משוכלל שאפילו היה יודע איפה תחילת התקליט והיה מתחיל לנגן אוטומטית).

מרוב שיכלולים היה לו רעש HUM חזק מאוד בגלל כל המנגנונים המיותרים שישבו לו על המנוע.

בשלב מסויים הוא גם הפסיק להיות אוטומטי, מה שאמר שבגלל שהוא גם שלט על תחילת הניגון ולא רק על החזרה, לא יכלתי לנגן עליו כלום יותר.

יכול להיות שנפלתי על לימון, אבל באופן כללי- ופה אני דווקא תומך בעצת האודיופילים- כמה שפחות משוכלל יותר טוב.

מבין הלינקים ששמת ליד 2- הטכניקס נראה פוטנציאל טוב, חיפוש באינטרנט יראה לך שמדובר בדגם פופולרי מאוד, וכנראה יש לזה סיבה.

זה גם אומר שתוכל להשיג לו חלפים בקלות (בעיקר גומיה זה מה שמעניין אותך, חלק זול שיכול להישחק במהלך השנים).

ולמרות שלראשים של סטנטון יש כינוי בקרב האודיופילים- "המחרשה"-

היה לי ראש סטנטון לתקופה של שנתיים ומעבר לאמינות שלו הוא גם נשמע מצויין, אז נראה לי שלצרכים שלך הוא בהחלט יתאים.

ההימור הכי מוצלח שלך לפטיפון בדרגת כניסה טובה זה כמו שאמר פאלו מעלי- פרו-ג'קט DEBUT.

עריכה: תבדוק שוב את הלוח שנתתי מקודם- יש שם כמה דברים שבהחלט שווים בדיקה:

http://www.hifimusic.co.il/REGA-Planar-3-%2B-REGA-RB-250-t15038.html

הפטיפון הזה באותה רמה כמו הDEBUT וגם ניתן לשיפור עם קיטים מיוחדים במידת הצורך.

רשום שהמוכר גמיש, אני במקומך הייתי בודק עד כמה :-)

http://www.hifimusic.co.il/%D7%A4%D7%95%D7%A0%D7%95-%D7%A1%D7%98%D7%99%D7%92%27-Musical-Fidelity-V-LPS-%2B-V-PSU-t13959.html

כמו שרשמתי קודם- הVLPS הוא הפונו סטייג' שנותן אחת מהתמורות הטובות ביותר לשקל-

הוא נראה מצועצע ואף אודיופיל לא ישים אותו לתצוגה בסלון, אבל אם תקרא ביקורות ברשת תראה שבצד המוסיקלי מדובר בהפתעה חיובית ביותר.

היה לי אותו לתקופה ארוכה והייתי ממש מבסוט ממנו (אני קניתי אותו ב500 שקל ולדעתי זה המחיר הריאלי שלו, אל תשלם יותר).

אצלי הוא היה מחובר עם הV-PSU שעלה עוד 500 שקל, אבל לא מחייב שהוא היה הכרחי-

אני הייתי מוותר על הספק הייעודי בתור התחלה ומשתמש בספק הפשוט שבא איתו.

פורסם

חבילה אחת של מה?

אם היית מסתכל טוב בלינק,היית רואה שאין צורך.

פורסם
אם היית מסתכל טוב בלינק,היית רואה שאין צורך.

ראיתי גם את ההמלצות לאחר מכן.

לשלוח מישהו לקנות פטיפון, בלי לדעת מה שאר הסט-אפ שלו, זו בדיחה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יש לי את הפרוג'קט המדובר של falou איפה שהוא בבית, אם בא לך עליו.

דרוש קדם מגבר ותשומת לב - בסיום הנגינה הפלטה ממשיכה להסתובב עד אינסוף,

אין מנגנוני עצירה אוטומטיים. :-)

סוס העבודה אצלי הוא קנווד משנות השמונים המוקדמות ששופץ על ידי מבין עניין.

לא מצאתי עליו שום מידע ברשת, אבל הוא מונע רצועה, חצי אוטומטי ונטול כל hum שהוא.

הוחלפו מספר ראשים ומחטים לאורך העשור האחרון, את הכיוונון אני מבצע לבד.

מבחינת סאונד זה נחמד ויפה, אבל 1,500+ תקליטים תופסים הרבה מקום...

ההעלאות ליו טיוב של כל ההקלטות הכי נדירות שאפשר לחשוב עליהן

סתם את הגולל סופית על התחביב, לדעתי האישית.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
ראיתי גם את ההמלצות לאחר מכן.

לשלוח מישהו לקנות פטיפון, בלי לדעת מה שאר הסט-אפ שלו, זו בדיחה.

לא בדיחה ולא נעליים,נתתי לו לינק למערכת קומפלט.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ואני עדיין עומד מאחורי ההמלצות שנתתי ב100%, גם אחרי שראיתי את הסטאפ של הבחור.

גם אם היה לו סטאפ שעולה פי 5, עדיין ההמלצות שלי היו תקפות.

יש חוק שנקרא חוק פארטו, הוא מתאים כמעט לכל תחום אפשרי וגם באודיו זה עובד יפה-

ב20% מהמאמצים \ משאבים תוכל לסיים 80% מהמשימה \ פרוייקט.

במקרה הנ"ל- ב20% מהתקציב אפשר להגיע לתוצאה נאה ביותר בתחום האודיו.

אם רוצים להגיע ל100%- צריך להשקיע באופן אקספוננציאלי.

(כמובן שאין דבר כזה 100% באיכות סאונד, ומגיעים למחוזות של וודו וכשפים כמו כבלים עם כיווניות וכולי).

בכל מקרה כמו שחשבתי- אם הבנאדם מוכן להשקיע ~1500 על פטיפון, כנראה שבמערכת שלו הוא כן יוכל לשמוע את ההבדל בין פטיפון של 500 שקל או פטיפון של 1500 שקל.

אגב, אני עדיין חושב שהמערכת המשולבת שמומלצת מעלי זו המלצה גרועה מאוד, יש דרכים טובות יותר לבזבז 500 שקל (הטכניקס יד 2 לדוגמה).

פורסם

הרגע דיברתי עם הבנדם של בעל הפטיפון הנ"ל,נשמע בחור רציני,לפני שאני מחליט אשמח לשמוע חוות דעת שלכם,מה דעתכם?

זה דגם מוצלח?(מודל 78!!)

במידה ויש אישור ממכם בע"ה היום אני סוגר איתו :)) http://www.yad2.co.il/Yad2/hotPicYad2.php?CatID=3&SubCatID=0&RecordID=5d2d3a6a5b72f780605216cf0949e9d27a6&SalesCatID=8&Code=edb76ca6bf2fc6a5bbc672bcf4f09dd3

• תוכן חדש...