Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4842 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי משקפיים כבר מספר שנים, -1.25 בעין אחת, ובשניה -1.5 (ללא צילינדר ב-2 העיניים).

אני לא מרכיב אותם ביומיום, רק בלימודים ובנהיגה.

מכוון שמדובר במספר לא כ"כ נמוך (גם לא כ"כ גבוהה), ואני בכל זאת מעוניין להנות מראיה טובה באופן קבוע, חשבתי לשים עדשות (אני פשוט לא סובל משקפיים).

איזה עדשות מומלץ? קשות? רכות (יומיות/חודשיות/שנתיות)?

מה החסרונות של עדשות? (מלבד נזק כספי, ובהנחה שאין בעיות רפואיות שלא מאפשרות לי לשים עדשות).

8)

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם

אני משתמש עם עדשות כ-10 שנים. עדשות רכות חודשיות (כ-50 ש"ח לחודש)

חסרונות - בריאות! אם לא מקפידים על היגיינה, החלפה מסודרת (אני הייתי מחליף עדשות חודשיות כל חצי שנה!), ושימוש סביר (בד"כ ממליצים עד 6 שעות ביום ואז להוריד, אני "הארכתי" את זה ל-12 שעות ולפעמים לכמה ימים רצוף, כולל שינה) - סביר להניח שיתעוררו בעיות בריאותיות כאלה ואחרות (במקרה הטוב - דלקת בעין. במקרה הרע ביותר - שריטות בקרנית ואף איבוד כושר הראייה)

כמו כן, צריך להתרגל לתחושה של העדשה בעין. אבל אחרי שמתרגלים - אי אפשר לחזור למשקפיים.

יש גם עדשות מיוחדות, ששמים בלילה לפני השינה. בבוקר מסירים עדשות - ורואים 6\6 למשך כמה שעות. החיסרון: מחיר יקר משמעותית.

ויש גם עדשות DAY&NIGHT. אין לי נסיון איתן, אבל אני אישית לא ממליץ להירדם עם אף סוג של עדשה.

בהצלחה.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם

אתה צריך לחפש עדשות Silicon Hydrogel, זה חומר שמעביר יותר חמצן לעין ושומר אותה לחה יותר.

הכי טובות שמצאתי -

Acuvue Trueye ליומיות

Acuvue Oasys לדו-שבועיות (קצת יותר נוחות אבל במחיר של התעסקות עם אחסון מדי יום. זולות יותר)

אין משהו טוב יותר מהמחקר שלי, לפחות לכאלו בלי צילינדר. יש לי גם הצלחה עם עדשה בשם Clariti שעשויה גם מאותו חומר, ומגיעה גם עם צילינדר. היא קצת פחות נוחה מהacuvue אבל יושבת יותר טוב במקרה של צילינדר... לא רלוונטי עבורך.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
יש לי משקפיים כבר מספר שנים, -1.25 בעין אחת, ובשניה -1.5 (ללא צילינדר ב-2 העיניים).

אני לא מרכיב אותם ביומיום, רק בלימודים ובנהיגה.

מכוון שמדובר במספר לא כ"כ נמוך (גם לא כ"כ גבוהה), ואני בכל זאת מעוניין להנות מראיה טובה באופן קבוע, חשבתי לשים עדשות (אני פשוט לא סובל משקפיים).

איזה עדשות מומלץ? קשות? רכות (יומיות/חודשיות/שנתיות)?

מה החסרונות של עדשות? (מלבד נזק כספי, ובהנחה שאין בעיות רפואיות שלא מאפשרות לי לשים עדשות).

8)

אני הייתי בהתלבטות כמו שלך בדיוק לפני חודשיים.

לגבי סוג העדשות - אני החלטתי לשים עדשות יומיות (גם ממניעים של סטריליות וגם כי זה יותר נוח) וכמו שהבנתי מהאופטימטריסט העדשות היומיות הן רכות יותר מחודשיות או שנתיות.

עדשות זה עניין של הרגל...לעין לוקח זמן להתרגל לעדשות (לא משנה אם אלו עדשות יומיות/ חודשיות/ שנתיות) לכן אני ממליצה לך לעשות בדיקה אצל אופטימטריסט שאתה סומך עליו (הבדיקה אמורה לעלות 200 ש"ח משהו כזה, אם אתה גר באיזור המרכז אמליץ לך על האופטימטריסט שאני מטופלת אצלו) והוא יתאים לך את העדשות שמתאימות לך. לאחר בדיקה והבחנה הוא ייתן לך קופסא של 5 עדשות לכל עין "לניסיון" ככה שאם תיווצר בעיה ב5 הימים שבהם תשים את העדשות - תוכל להחליף את סוג העדשות.

האופטימטריסט שלי ביקש ממני לבוא בשבוע ניסיון עם העדשות כשהן בתוך העיניים לפחות 8 שעות והוא בדק אם ישנם בעיות ואם העדשה יושבת לי טוב על העין.

אם תעשה את הבדיקה במקום עם ניסיון ומוניטין אני בטוחה שלא יהיו לך בעיות. אפילו שעדשות זה עניין לא זול אני באמת חושבת שזה משתלם וכדאי..פשוט ונוח.

לגבי החסרונות - כל עין מגיבה באופן שונה לעדשות...יש כאלה שעדשות מייבשות להם את העיניים, יש כאלה שעושה את העיניים קצת אדומות אבל בגדול זה עניין של הרגל.

פורסם

אני הייתי שלוש וקצת שנים אם עדשות חודשיות רכות מסוג Silicon Hydrogel.

העלות הייתה קצת פחות מ700 לשנה, לעדשות מפירמה מוכרת.

הבעיה שלי הייתה שרוב היום הייתי מול מחשב, וזה גרם לי ליובש בעיניים.

לא משנה איזה טיפות הייתי שם, אחרי 6 שעות, כבר היה ממש לא נוח בעין.

ההתעלמות הטיפשית שלי מזה, והתעקשות להמשיך להשאיר אותם בעין למרות החוסר נוחות גרמו לדלקת קלה באחת העיניים.

זה קרה לפני חצי שנה בערך, אז החלטתי לחזור חזרה למשקפיים, ולקנות לי סט קטן של עדשות יומיות למקרים חריגים.

לסיכום,

צריך לעשות בדיקה מקיפה דרך רופא עיניים ולא אופטימטריסט שהוא סוג של מוכר.

אפשר לקבוע תור דרך הקופת חולים שלך בקלות.

לא להתפשר על איכות!

עדיף לשלם עוד ולקבל מוצר מפירמה מוכרת מאשר ללכת על הכי זול.

ולגבי ניתוחים, אני מאד סולד מזה.

זה עדיין בהתפתחות, והשפעות או עמידות לטווח ארוך עדיין לא נבדקו.

יש יותר מידי סיפורים על סיבוכים ותיקונים שאנשים היו צריכים לעשות אחרי כמה שנים.

בהצלחה|!

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם

אני נמצא רוב היום מול המחשב והoasys כלכך טובות שלפעמים בסוף היום בכלל לא הייתי יודע אם יש לי עדשה או לא. מהנסיון שלי, צריך לתת לכל עדשה משהו כמו שבוע של הרכבה בשביל שהעין תתרגל לפני שפוסלים.

לגבי אופטומטריסטים, הלכתי לד"ר אופטיקה בגבעתיים. הבחור שם אייל מאוד מקצועי, נחמד וישר (אני לא מגבעתיים - נוסע אליו במיוחד).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
אני נמצא רוב היום מול המחשב והoasys כלכך טובות שלפעמים בסוף היום בכלל לא הייתי יודע אם יש לי עדשה או לא. מהנסיון שלי, צריך לתת לכל עדשה משהו כמו שבוע של הרכבה בשביל שהעין תתרגל לפני שפוסלים.

לגבי אופטומטריסטים, הלכתי לד"ר אופטיקה בגבעתיים. הבחור שם אייל מאוד מקצועי, נחמד וישר (אני לא מגבעתיים - נוסע אליו במיוחד).

אז אם כבר אמרת גבעתיים, אני ממליצה על אופטיקה בריל. זה עסק משפחתי, יחס מקצועי, וותק של המון שנים בתחום..ממליצה בעיינים עצומות (עם עדשות) :lol:

פורסם

לא ערכתי מעולם מחקר מעמיק בנושא אבל אני למעלה מעשור עם עדשות מגע והצלחתי להגיע לכמה מסקנות בעניין.

ראשית - אל תתייחס לתורה מסיני בקשר לכל מה שאומרים לך ומייעצים לך בנוגע לסוג העדשות. עניין החומר או סוג העדשות הוא אינדיבידואלי לחלוטין מה שנוח ונעים לאדם אחד יהיה לא נוח ומציק בעין לאדם אחר.

אני משתמש בסוגי עדשות שונים, גם של חברות שונות וגם עברתי מספר פעמים מיומיות לדו-שבועיות ולחודשיות ולא מרגיש את ההבדל בין סוג אחד לשני. לכן לפני כשמונה שנים החלטתי להפסיק להוציא הון תועפות על עדשות וללכת על העדשות החודשיות הזולות ביותר המיוצרות ע"י חברה מוכרת יחסית. בינתיים זה עובד לא רע.

שנית - אצלי הגורם המשמעותי בנוחות הוא לא העדשות עצמן אלא דווקא תמיסת הניקוי. ניסיתי את כל הסוגים מהזולים ביותר ועד ליקרים להחריד. עם חלק מהתמיסות העדשה התחילה להציק בצהריים, עם חלק בערב ומצאתי רק שני סוגים של תמיסות שאיתן אני יכול להסתובב עם העדשות עד הלילה בלי להרגיש אי נוחות. (באופן מפתיע, שתיהן של Life).

שלישית - עדיף להשתמש בעדשות יומיות על פני חודשיות. אתה לא צריך להתעסק עם תמיסות והן הרבה יותר היגייניות ובריאות לעין. הצד השלילי שלהן הוא העלות הגבוהה שלהן. תעשה את החישוב עבורך של מה כדאי לך.

רביעית - ההמלצה החמה שלי היא שתתחיל עם עדשות יומיות. תראה איך זה מרגיש וכמה זה נוח לך. אחרי חודש אם תרגיש נוח תנסה לעבור לחודשיות או דו שבועיות. תראה שזה לא נוח לך ואין לך בעיה להוציא את הכסף, תחזור ליומיות.

בשורה התחתונה, זה עניין של ניסוי וטעייה. תראה מה מרגיש לך טוב ואז תחליט עם מה להמשיך.

בהצלחה!

פורסם

תודה לכולם על הטיפים והתגובות!

אני אלך לאופטימטריסט של המשפחה, ואבצע אצלו בדיקה.

אם למישהו יש עוד טיפים/המלצות/חוות דעת וכו', מוזמן לשתף.

פורסם
אני הייתי בהתלבטות כמו שלך בדיוק לפני חודשיים.

לגבי סוג העדשות - אני החלטתי לשים עדשות יומיות (גם ממניעים של סטריליות וגם כי זה יותר נוח) וכמו שהבנתי מהאופטימטריסט העדשות היומיות הן רכות יותר מחודשיות או שנתיות.

עדשות זה עניין של הרגל...לעין לוקח זמן להתרגל לעדשות (לא משנה אם אלו עדשות יומיות/ חודשיות/ שנתיות) לכן אני ממליצה לך לעשות בדיקה אצל אופטימטריסט שאתה סומך עליו (הבדיקה אמורה לעלות 200 ש"ח משהו כזה, אם אתה גר באיזור המרכז אמליץ לך על האופטימטריסט שאני מטופלת אצלו) והוא יתאים לך את העדשות שמתאימות לך. לאחר בדיקה והבחנה הוא ייתן לך קופסא של 5 עדשות לכל עין "לניסיון" ככה שאם תיווצר בעיה ב5 הימים שבהם תשים את העדשות - תוכל להחליף את סוג העדשות.

האופטימטריסט שלי ביקש ממני לבוא בשבוע ניסיון עם העדשות כשהן בתוך העיניים לפחות 8 שעות והוא בדק אם ישנם בעיות ואם העדשה יושבת לי טוב על העין.

אם תעשה את הבדיקה במקום עם ניסיון ומוניטין אני בטוחה שלא יהיו לך בעיות. אפילו שעדשות זה עניין לא זול אני באמת חושבת שזה משתלם וכדאי..פשוט ונוח.

לגבי החסרונות - כל עין מגיבה באופן שונה לעדשות...יש כאלה שעדשות מייבשות להם את העיניים, יש כאלה שעושה את העיניים קצת אדומות אבל בגדול זה עניין של הרגל.

אני מבקש את הפרטים בפרטי !

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

עשיתי בדיקה באופטיקה הלפרין, והמליצו לי לקחת את העדשות: פלטינום (Platinum) סיליקון הידרוג'ל (חודשיות).

מישהו התנסה? יש המלצות אחרות?

האם באמת ההבדל משמעותי בין סיליקון הידרוג'ל לרגילות? כי הסיליקון עולות פי 2.

• תוכן חדש...