Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4835 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב וחג שמח

במנוע האופנוע שאני משפץ (GSX 400) תחילת ההברגה הפנימית בקצה הקרנק קצת נהרסה במהלך הנסיונות שלי לחלוץ את האלטרנטור - יש נזק לכמה כריכות ראשונות.

האם הברזה מחדש אמורה להיות מספיקה כדי לתקן?

אם כן יש למישהו מברז M14 פסיעה 1.5 עדינה, הבנתי שמברז כזה יהיה יקר מאד בשביל פעם אחת.

תודה

ערן

פורסם

מברז אתה יכול למצוא בכמה שקלים בודדים אצל ״ נימו וגרוס״ ברחוב יצחק שדה במקביל לטכנו צינור אבל אל תיכנס לתכנו צינור כי שם על מברז כזה תאכל צינור , בהצלחה

פורסם

לא קל לתקן עם מברז,אתה יכול לעשות יותר נזק וליצור הברגה חדשה

שמתחילה לא באותו מקום כמו הישנה,כלאמר שתי התחלות.

עדיף,לדעתי,לקדוח את החלק הפגוע עם מקדח יותר גדול ולבורג יהיה קצת פחות הברגה להתפס בה,

שזה פחות נורא מלחסל לגמרי את ההברגה.

להבא,אם תחליט להמשיך בשיטת עשה זאת בעצמך,תתיעץ,תחשוב ותקרא

בכל מקום אפשרי,לפני שאתה מבצע פעולה זאת או אחרת על האופנוע.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם

עדיף,לדעתי,לקדוח את החלק הפגוע עם מקדח יותר גדול ולבורג יהיה קצת פחות הברגה להתפס בה,

לא מסכים איתך שהוא יכול להרוס את ההברגה, לשם כך במברזים מסויימים יש חוסר בלהבים בהתחלה כדי לאפשר התאמה מדוייקת להברגה שנהרסה.

אמנם הניסיון שלי לא גדול עם מברזים אבל הספקתי להבין איך לעבוד איתם.

057210.jpg

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

אני הייתי נמנע מלעבוד עם מברז.

מברז נועד לייצר הברגה ולא לתקן אותה.

מבנה המברז הוא קונוס ארוך ומתון שבקלות רבה יכול לסטות ממרכז הקדח, ובכך "יחרוש" את ההברגה שלא ע"פ מסלול ההברגה המקורי. כך אתה עלול למצוא את עצמך מייצר שתי הברגות שאינן נפגשות.

בחלק משמעותי כמו קצה של קרנק זה עלול להיות כואב.

ע"מ לתקן הברגות יש כלי יעודי שנקרא שופין הברגות או באנגלית thread chaser - יעני " רודף ההברגות" שמתמרכז בהתאם למסלול הברגה המקורית.

לא מכיר מקום ספציפי שמוכר את זה אבל הייתי מתחיל באיזור יצחק שדה - אולי אצל שוורץ.

אורן

41GAKZC0DkL._SL500_SS500_.jpg

20120710-111916.jpg

פורסם

לשוורץ יש כלי עבודה מאוד איכותיים אבל במחיר של מברז אצלו עדיף כבר לקנות קראנק חדש ;)

אם הקראנק מפורק אז אין שם בעיה אם אתה מתחיל את ההברזה מהצד הפנימי של ההברגה , בעיקרון אם תלך לחרט ככה הוא יעשה לך ,

פורסם

אני מציע לך ללכת לחרט, יש בפ״ת את דוד החרט בנאדם אלוף.

הוא נמצא במוסך יוסף בגיסין.

פורסם

להבא,אם תחליט להמשיך בשיטת עשה זאת בעצמך,תתיעץ,תחשוב ותקרא

בכל מקום אפשרי,לפני שאתה מבצע פעולה זאת או אחרת על האופנוע.

נכון מאד, תלוי מה הנזק לכריכות הראשונות. יכול לקרות שהמברז יחרוט בתחילה כריכות שלא לפי סדר הכריכות הפנימיות ו"יגלח" אותן.

לפי מה שנקרא כאן היה שימוש בחולץ. להבא תשים דיסקית עבה או אום כדי שהבורג של החולץ לא יגע בציר.

באופנועים כאלו הסגירה מהמפעל היא מאד חזקה ויש בדרך כלל חולץ מקורי.

כל מכונאי טעה בעבר ויעשה למכונאי טוב יותר אם הפיק לקח מהטעות ולא יחזור עליה שוב.

אני בטוח שתסתדר

חג שמח

אריק

• תוכן חדש...