Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק נוראית יונדאי i20

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4828 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נקנתה חדשה (1.4 אוט') מהחברה לפני שבוע . המיכל שלה הוא 45 ליטר. נוכחתי היום לראות אחרי תדלוק מלא שהרכב עשה 70 קילומטר וירד רבע מיכל. זאת אומרת 11 פסיק משו ליטר. לא הגיוני בעליל. ואני ממש לא מתפרע עם הרכב. יכול להיות שקיימת בעיה מכנית?

פורסם

לא כך מודדים צריכת דלק, הנתון אליו הגעת משוער לחלוטין, מלא מיכל, אפס מונה הקילומטרים, לאחר שהמיכל יתרוקן מלא שוב דלק ואז חלק את מספר הקילומטרים בליטרים שמילאת. 

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

מד כמות הדלק אינו לינארי ואי אפשר לחשב את כמות הדלק שמצויה במיכל לפי תזוזת המחוג. כל נסיון כזה אינו יותר מניחוש פרוע. סבלנות, מרבית הסיכויים שבחישוב נכון כמו זה שמוצג כאן למעלה, תגלה נתון אחר.

פורסם

רבע מיכל בשעון בספידומטר אתה יכול למדוד בסטייה של 4-5 ליטר בלי לדעת בדיוק.

לכן כמו שאמרו מעליי, לעולם לא מודדים ככה צריכת דלק.

כל תדלוק מלא, מאפסים את שעון הקילומטראז', נוסעים עד לריקון המיכל (קצת פחות מרבע),

ואז מתדלקים שוב מיכל מלא.. אחרי התדלוק של מיכל המלא, מחלקים את מספר הקילומטרים

שהרכב עבר (מהאיפוס) במספר הליטרים של הדלק.

כמובן שהחישוב הראשוני לא נחשב, על מנת להגיע לממוצע יש לעשות זאת כמה פעמים ברצף.

אגב, מדובר ברכב חדש מהניילונים, ב1000-2000 קילומטרים הראשונים, אולי אפילו יותר, ברור וידוע שהצריכה

היא איננה הצריכה האידאלית של הרכב כיוון שהמנוע עוד חדש.

השם של תהליך הנסיעה בקילומטרים הראשונים נקרא "הרצה" ויש להמנע מהאטות והאצות פתאומיות על מנת לא להעמיס על המנוע.

יש לשמור לאורך תקופה של מספר קילומטרים נקוב על נסיעה רגועה ויציבה ככל האפשר.

(אגב בספר רכב כתוב את נתוני ההרצה האלה בצורה ברורה ומספרים מדוייקים)

פורסם

כמו שנאמר, אין לדעת צריכה לפי מד הדלק.

אצלי כשהמחוג יורד ממיכל מלא ועד לשלושת רבעי מיכל, עברתי כבר מעל 300 קילומטרים, ומיכל מלא מספיק לי לכ-550/600 קילומטרים.

כשקניתי את האוטו וראיתי שרבע מיכל העליון מספיק למרחק כזה, ישר חשבתי שמיכל יספיק לי לאיזה 1000 קילומטר, אבל משלושת רבעי ועד למיכל ריק הוא צולל כאילו אין מחר.

פורסם

אוקיי תודה,אנסה את הבדיקה כמו שאמרתם.

Gunner, לגבי מה שאמרת,דווקא בספר הרכב כתוב שב1000 ק"מ הראשונים לא לסוע בצורה רגועה ואחידה. אלא יש לסוע במהירויות משתנות במהלך הנסיעה והאצות שונות. לעומת בלימה רגועה כמו שציינת.

פורסם
אוקיי תודה,אנסה את הבדיקה כמו שאמרתם.

Gunner, לגבי מה שאמרת,דווקא בספר הרכב כתוב שב1000 ק"מ הראשונים לא לסוע בצורה רגועה ואחידה. אלא יש לסוע במהירויות משתנות במהלך הנסיעה והאצות שונות. לעומת בלימה רגועה כמו שציינת.

שמח על המידע... מה שכתוב בספר זה מה שנכון וזה מה שצריך לעשות. תהנה מהרכב.

פורסם

צריכת הדלק תשתפר, ויש למדוד אותה כפי שנאמר לך כאן.

יחד עם זאת, לא ציינת אם הנסיעה הינה עירונית/ פקקים ברובה המוחלט (או שלא שמתי לב...)?

אנחנו עם פיאסטה אוט' חדשה עם 2300 ק"מ, ואני יכול לאמר כי בשום מקרה לא ראיתי מעל 1/12 - 1/13 במדידות שביצעתי.

הנסיעות הינן כולן עירוניות. יתכן כי הצריכה תשתפר מעט מחוץ לעיר.

קח בחשבון כי בסופר מיני אוטו' עם גיר ארבעה הילוכים אוט' (לא יודע כמה ביונדאי), לא תראה כנראה צריכות של 1/16 - 1/17

כפי שיש במיני'ס הידניות.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

הסיפורים על כך, שהצריכה תשתפר כשהמנוע אעלק "ייפתח" לא כל כך מציאותיים, לצערי.

בקיה ריו שלי, צריכת הדלק על הפנים מהרגע הראשון ולא השתפרה כהוא זה.

למעשה, מדובר ברכב די זהה ליונדאי I20, כך שאל תצפה לצריכה משופרת בעתיד.

זה מה יש.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אוקיי , ראיתי לנכון לעדכן גם בתוצאות ולא להשאיר את זה פתוח, גם למקרה שמישהו בעתיד יעשה חיפוש וכו' .

אז אמנם לקח זמן (הייתי במילואים) אבל סיימתי את המיכל וביצעתי את הבדיקה כמו שאמרתם .

התוצאה הייתה 1:9.6 לערך . נתון שהוא סביר, לא יותר מזה. אציין שהנסיעה הייתה 90% בתוך העיר .

מה דעתכם?

דבר שני . משהו תמוה לי. לפי היצרן,קיבולת המיכל היא 45 . המד היה קצת לפני הסוף. מילאתי full , המילוי היה 30.6 ליטר משהו כזה.

עכשיו, אני יודע שגם כשהמד דלק על אפס עדיין יש לרכב עוד ליטרים להמשיך לסוע אבל עד כדי כך? 15 ליטר?

פורסם

אתה לחוץ מדי.

תחזור לדווח מה צריכת הדלק אחרי שהרכב ביצע לפחות 2,500-3,000 קילומטר.

לפני שעברת קילומטרז' כזה ולפני שבדקת את הרכב בכל מיני מסלולי נסיעה אין לך מה לבוא בטענות או לחיות בחששות.

בכל מקרה הבדיקה חייבת להתבצע בכביש בין עירוני פתוח ללא פקקים, כל בדיקה אחרת לא שווה כלום.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תוכן חדש...