Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4871 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי כמה ברלינגו שהגלגלים האחוריים שלהם נראו שוכבים יותר מהנורמה.

אולי זה בסדר, אבל תמיד עדיף ללכת לבדוק ואפילו לכוון אותם, היום זה כמה דקות, וזה משפר את האחיזה ואת האורך חיים של הצמיג (ושל הנהג).

פורסם

מנסיון עם 3 ברלינגואים שעובדות קשה מאוד, חלקי המתלה הקידמי מאוד רגישים ולא מחזיקים הרבה, גם כשמקפידים על חלקים מקוריים.

סביר להנח שהכרכב צריך כיוון פרונט, ויש גם סיכוי סביר ויותר שיש כל מיני בושינגים ו/או משולשים שסיימו את חייהם.

בקיצור, מכון כיוון פרונט.

פורסם

אני דווקא חשבתי על הפיכת כל צמיג על הג'אנט שלו, והרעיון של BUKI הוא דווקא הפיתרון החכם, תודה BUKI!!

הצמיגים לא כ"כ שחוקים, אבל ניתן לראות מגמה שהצד החיצוני ייגמר לפני הצד הפנימי, אז צריך לתפוס את זה לפני שהצמיג עשה את רוב החיים שלו, וכך הוא יסיים אחיד. ממה שאמרו כאן, אני למד שזה נטייה של רכבים כאלה, ולא בהכרח פרונט. עשיתי כיוון פרונט מיוזמתי כשהחלפתי צמיגים.

אז כעת שיש לי את הפיתרון של BUKI שגם ישמור על כיוון הגילגול, אוכל ללכת לפנצ'רייה הקבועה שלי, והוא יעשה כל מה שאגיד לו. הוא סומך על מה שאני אומר, משום שכאשר אני בא ואומר אצלו משהו, זה אחרי שביררתי כאן בפורום שלנו או בפורומים בחו"ל, והוא יודע להעריך את הידע, למרות שהוא גם לא חדש בתחום. והוא לא ייקח לי יותר מ-50 ש"ח על כל הטיפול בזוג הקידמיים.

אני הולך אצל "צמיגי גוליאן" שעל יד רח' ירמיהו בירושלים, מאז הרכב הראשון שלי בגיל 18.

באחוריים הם אכן נשחקים לאט ואחיד. כמו כולם כאן עם הרכבים האלה.

באוקטבייה שלי השחיקה בקידמיים הרבה יותר אחידה מבחינת צדדים.

ועדיין לא היה כאן מישהו שענה בבירור אם העניין הזה הוא דבר שמיישרים בכיוון פרונט. מה שראיתי שאפשר לכוון שם זה רק המוט שקשור להיגוי, שזה רק ימינה-שמאלה, אבל לא ראיתי משהו שיכול להיות קשור לכיוון של דבר כזה, האם יש עוד נקודה שמכוונים בפרונט חוץ ממוט ההיגוי? (או איך שקוראים לזה.)

את המשולשים אני אכן מחליף לעיתים קרובות יותר מאשר ברכבים אחרים שהיו לי. בכל פעם שמורגש או ניתן לזהות חופש או שחיקה ברכיבים האלה שם. אני עוד לא נפלתי על זה בטסט, בחמש השנים האחרונות. בטסט האחרון עברתי בסיבוב ראשון, ואחד הבוחנים די התפעל מזה ברכב הזה! אבל ככה זה כאשר מתחזקים את הרכב כראוי (והולכים למכון טסטים נורמלי, כמו "בסט טסט" בירושלים).

עדיין לא ציינתי - זה מודל 00' עם 490K.

פורסם

אני מאמין שיש סיבה טובה שבגללה הליך זה אינו הליך רגיל שהרי אם היה פשוט כל כך היו חושבים על זה לפניך

לפי דעתי אין להתחכם בנושא של צמיגים כיוון שחשיבותם גדולה כמו חשיבות של ברקסים לצורך העניין

דווקא בלהתחכם ולעשות את זה אנחנו עדיין שומרים על בטיחות, ונוסעים יותר זמן עם צמיג שיש לו הרבה בשר בכל רוחב הצמיג, ולא מגיעים למצב של צמיג שמחליפים אותו רק בגלל שלא מנעו ממנו להישחק בחוץ עד העצם לחינם.

ואם זה קורה יותר בברלינגו מאשר רכבים אחרים, הנה הסבר למה זה לא פופולרי.

פורסם

למה לא להחליף פשוט קידמי עם אחורי של אותו צד?

יכוון הנסיעה לא משתנה.

הצמיד הקידמי ישחק בצורה שווה מאחור לאחר זמן מה ויקבל שוב משטח ישר יחסית.

ושוב החלפה.... וכך הלאה.

אצלי ניתן לראות את הנושא הרבה יותר מחושי, צמיג שטח גדול ורחב יחסית (265) בעל "קוביות" עם קוים ברורים.

ניתן לראות שבחלק הפנימי הקו של הקוביה הקיצונית נישאר ישר ואילו החלק החיצוני הוא נשחק ומיטשטש.

גם רואים בברור שהצמיג הקידמי מקבל סוליה יחסית כדורית ועוד שהאחורית שטוחה.

החלפה בניהם על 15-20 אלף ק"מ מביאה אותם לשחיקה זהה פחות או יותר.

כך אני מגיעה להחלפה של צמיגים אני מחליף 4 צמיגים ששחוקים במידה די שווה, אלה עם כן אחד מתפוצץ לי.

פורסם
למה לא להחליף פשוט קידמי עם אחורי של אותו צד?

ההסבר שלך הגיוני, לבינתיים שכנעת אותי. נראה אם זה לא ישתנה בהמשך השרשור...

• תוכן חדש...