Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4888 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ליונדאי IX35 שיש לנו אני לא מסכים ולא אסכים שישתמשו בשמן של סונול זול ! לא משנה שאומרים לי שהוא עומד במפרט כזה או או אחר .

אני מאמין גדול בשמנים איכותיים וביתרונות ששמן טוב עושה במנוע שלי, מתוך ניסיון .

לשלי, אחרי טיפול במוסך מורשה מיד לאחר הטיפול החלפתי לשמן שאני מאמין בו, במקרה הזה של וולווליין .

ובטיפול הבא אני לא אכנס למוסך שלא יסכים שאני אבחר את השמן שיכנס למנוע שלי זה האוטו שלי אחרי הכול .

כל עוד השמן עומד במפרט אין לאף אחד זכות לשלול את זה .

הסיבה בעיניי שהם לא מסכימים היא פשוט נטו רווח .

אחרי הכל הם לוקחים 220 ש"ח על השמן הזה של סונול .

מישהו במשפחה שלי עובד בתחום הזה של מכירת שמנים והרווח הוא מאות רבות של אחוזים .

פורסם
זה שמן בסיסי ביותר ובצמיגות שמתאימה לשנות ה 90 העליזות, מה יותר מזה?

אם הרכב שלך אוכל שמן בכמות מוגזמת אז יש בעייה במנוע. החלפה לשמן צמיגי יותר או לסינטטי מלא לא תפתור את הבעייה, ואם אין בכיסך את הממון הדרוש לתיקונו הייתי ממשיך ומשתמש בשמן הזול ביותר הנמצא בהישג יד, וכאן הסונול המדובר בהחלט עונה להגדרה.

אם אכילת השמן היא בגדר התקינה ואופיינית למנוע, אז בכדי להבטיח מקסימום שמירה על המנוע הייתי עובר לשמן סינטטי מלא 5W40 מכל יצרן מוכר. התקן אותו דורש רכבך הוא תקן עתיק ולא רלוונטי שכן כל שמן מנוע עומד בו מעל ומעבר.

איתמר.

הסתבר לי בשרשור שהרכב לא אוכל שמן, ואין לו כל בעיה במנוע( זה מה שאני בטוח יודע) והסיבה העיקרית היא למה לא להחליף לסינטטי זה הסיבה שאין לי את הכוח עכשיו להביא למוסך את השמן שאני רוצה, לשמור אצלי בהישג יד קצת להוסיף חסרים ובקצור לא ממש רוצה להתעסק עם זה. אני לא יודע איזה שמן שמו לי במוסך ואם זה השמן שעונה על ההגדרה של היצרן אז אני זורם עם העיניין ויוסיף את מה שהביאו לי. אולי זה שמן שמתאים לרכבי שנות ה90, אבל זה השמן שמתאים לרכב :wink:

בקיצור אפשר לסכם את זה שהשמן הנ"ל הוא מתאים לרכב ותו לא. לא סינטטי לא יוקרתי ולא יקר.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם
זה שמן בסיסי ביותר ובצמיגות שמתאימה לשנות ה 90 העליזות, מה יותר מזה?

אם הרכב שלך אוכל שמן בכמות מוגזמת אז יש בעייה במנוע. החלפה לשמן צמיגי יותר או לסינטטי מלא לא תפתור את הבעייה, ואם אין בכיסך את הממון הדרוש לתיקונו הייתי ממשיך ומשתמש בשמן הזול ביותר הנמצא בהישג יד, וכאן הסונול המדובר בהחלט עונה להגדרה.

אם אכילת השמן היא בגדר התקינה ואופיינית למנוע, אז בכדי להבטיח מקסימום שמירה על המנוע הייתי עובר לשמן סינטטי מלא 5W40 מכל יצרן מוכר. התקן אותו דורש רכבך הוא תקן עתיק ולא רלוונטי שכן כל שמן מנוע עומד בו מעל ומעבר.

איתמר.

אני מסכים איתך לחלוטין אבל זה מה שהיבואן של יונדאי קבע שצריך לשים במנוע.

להלן קובף מפרט שמנים מהאתר של כלמוביל. וקישור לאתר שלהם.

http://www.hyundaimotors.co.il/Content.aspx?id=904

oilTable.pdf

פורסם

בלי טיפת התנשאות, יש יבואנים שלא מבינים דבר וחצי דבר בשמני מנוע וממליצים על שמנים מתוצרת או צמיגות מסויימת מתוך בורות \ אינטרס כלכלי.

להמליץ על שמן 15W40 זו המלצה מטופשת, ארכאית שריח חריף של אינטרס עיסקי או חובבנות מרחף מעליה.

זמנם של שמני 20/15/10 לחלוף מהעולם, אין להם שום יתרון על פני שמני 5 למעט סעיף המחיר (וגם זה ניתן לויכוח, ניתן היום למצוא שמנים סינטטיים מלאים ב 100 ש"ח למיכל).

למלא שמן 15W40 של סונול זה זול. למכור אותו ללקוח במחיר של 220 שקל זה רווח של מאות אחוזים למוסך. האם זה השמן האידאלי לרכב? לא ממש.

עכשיו התמונה ברורה?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אוקי, יש שם רק שמנים גנרים של תחנות דלק או שפספסתי שם משהו?

עריכה: שלחנו את ההודעה בדיוק באותו הזמן ולכן אגיב בעריכה, 100 אחוז שאתה צודק איתמר אבל יש כאן כמה בעיות. אחת יש פה אינטרס עיסקי מאוד ברור בשמני סונול, השני כנראה שהשמנים שהצגת הם לא פס מהעולם, עדיין אפשר להשתמש בהם ו"לדחוף" אותם ללקוחות, מה שנקרא הכל עניין של היצע וביקוש. השלישי גם אם יהיה שוק פתוח במוסך שלפני טיפול ישאלו אותי האם אני מעוניין לשדרג את שמן המנוע לX,Y,Z ומחירם השונה מזה שמוצע כברירת מחדל (הסונול) גם זה לא השתלם להם, לי זה כן! כי במקום עכשיו לשנע את השמן למוסך ואז להכניס את הרכב לטיפול וכל הבלאגן הזה היה נחסך.

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

מחזק את מה שאיתמר אומר במאה אחוז,

ובכלל כל המוסכים המורשים היום כמעט משתמשים בשמנים זולים,

שיש להם רווח מטורף על מכירת כל גלון של שמן.

אני החלפתי בטיפול האחרון את השמן מנוע ששמו ברכב שלי ( סיריון 1.3 2002) בחברה 10w40 של פז (חצי סינטטי) הוחלף לשמן סינטטי מלא 5w40 של קסטרול.

ולהגיד את האמת, הרכב מרגיש יותר חזק בסל״דים יותר נמוכים.

15w40 זה שמן שלא ייתן למנוע של הרכב שום תועלת.

פורסם
בלי טיפת התנשאות, יש יבואנים שלא מבינים דבר וחצי דבר בשמני מנוע וממליצים על שמנים מתוצרת או צמיגות מסויימת מתוך בורות \ אינטרס כלכלי.

להמליץ על שמן 15W40 זו המלצה מטופשת, ארכאית שריח חריף של אינטרס עיסקי או חובבנות מרחף מעליה.

זמנם של שמני 20/15/10 לחלוף מהעולם, אין להם שום יתרון על פני שמני 5 למעט סעיף המחיר (וגם זה ניתן לויכוח, ניתן היום למצוא שמנים סינטטיים מלאים ב 100 ש"ח למיכל).

למלא שמן 15W40 של סונול זה זול. למכור אותו ללקוח במחיר של 220 שקל זה רווח של מאות אחוזים למוסך. האם זה השמן האידאלי לרכב? לא ממש.

עכשיו התמונה ברורה?

איתמר.

אני מסכים איתך.

ודרך אגב אם תפתח את הספר רכב באנגלית תגלה שהוא שונה מאוד מהספר רכב בעברית מהבחינה של מפרט הטיפולים והשמנים.

פורסם

בהחלט בספר רכב זה שונה. אין עוד להוסיף ששמן של סונול לא הכי מתאים לתפקיד שלו במנוע זה. אבדוק את המשתמע מכך וכנראה שבטיפול הבא אני ירכוש גלון שמן חצי סינטטי כמו שאמרו כאן בהודעות הראשונות.

פורסם

עכשיו התמונה ברורה?

איתמר.

איתמר,

בזמנו לפני מספר שנים גם אני כתבתי את אותם דברים והיו לי אין ספור וויכוחים בעניין ולצערי הדבר היחיד שהוויכוח הוסיף לי הוא התראות/אזהרות למונה :twisted:.

כנראה שווה להיות אחראי פורום.:-D

שמנים בצמיגות נמוכה 5W40 או 5W30 שציינת היו נפוצים בספרי הרכב של קונצרן VAG כבר משנות ה-90 המוקדמות ולצערי בארץ ההמלצות של יועצי השירות בצ'מפיון היו 20W50.

איזה כייף לי :)

פורסם

כש danniel ואני נפגשים אנחנו פותרים את המחלוקות באמבטיית בוץ.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

קודם כל אפתח בזה שעל פי רפרוף קצר בנתונים שסיפקת נראה שצריכת השמן במנוע היא תקינה. על כל פנים על פי הגיל והקילומטרז' של רכבך נראה שגומיות השסתומים מתחילות לאבד מיעילותם ולכן גם צריכת השמן מתחילה להופיע/לגדול, כל עוד הצריכה היא בגדר הנורמה אין טעם לחפש פתרונות אלא רק לדאוג שבמנוע תמיד יש כמות שמן מתאימה.

אני החלפתי בטיפול האחרון את השמן מנוע ששמו ברכב שלי ( סיריון 1.3 2002) בחברה 10w40 של פז (חצי סינטטי) הוחלף לשמן סינטטי מלא 5w40 של קסטרול.

ולהגיד את האמת, הרכב מרגיש יותר חזק בסל״דים יותר נמוכים.

זה השטות הכי גדולה ששמעתי עד כה בשרור הזה.

15w40 זה שמן שלא ייתן למנוע של הרכב שום תועלת.
15W40 זו סה"כ צמיגות, זה לא בסיס לשמן ובטח שלא שייך לאיזה תקן איכות.

ועכשיו נעבור אל החלק השני של הנושא. ההנחיה של יונדאי בארץ היא: רכבים משנת 2006 ומטה: 15W40. רכבים משנת 2006 ומעלה: 5W30. הרכב של פותח השרשור נמצא על קו התפר הזה וכאן יש הרבה בלבול גם במוסכי השירות הפרטיים. אני ממליץ לפותח הנושא לפנות לאחד מהמוסכים המרכזיים טלפונית/פיזית ולהעלות את הסוגיה המדוברת בפניהם ובכך לפתור את הסאגה המתמשכת מול גורמים מוסמכים לדבר.

בשביל הדיון אני מצרף פה שתי תמונות, האחת מספר הרכב של אלטנרה 2004 והשנייה מאלנטרה 2006 (מדובר על ספרי רכב אמריקאיים כמובן).

engine oil elantra 04.png

engine oil elantra 06.png

פורסם

אין כאן מה להעלות לסוגייה, וגם אם הוא יתקשר הוא יקבל תשובה לקונית בסגנון "מה שרשום בספר הרכב" או "לפי הנחיית היבואן יש להשתמש ב 15W40".

לא הייתי יורד ל 5W30 במנוע שקיימת בו צריכת שמן (גם אם לכאורה היא תקינה), אחרי צעד כזה היא צפוייה רק לגדול. אני כן חושב שאין שום מניעה משימוש בשמן 5W40 מחברה מוכרת, זה יעשה רק טוב למנוע ויעניק לו את ההגנה המקסימלית.

איתמר.

פורסם
קודם כל אפתח בזה שעל פי רפרוף קצר בנתונים שסיפקת נראה שצריכת השמן במנוע היא תקינה. על כל פנים על פי הגיל והקילומטרז' של רכבך נראה שגומיות השסתומים מתחילות לאבד מיעילותם ולכן גם צריכת השמן מתחילה להופיע/לגדול, כל עוד הצריכה היא בגדר הנורמה אין טעם לחפש פתרונות אלא רק לדאוג שבמנוע תמיד יש כמות שמן מתאימה.

זה השטות הכי גדולה ששמעתי עד כה בשרור הזה.

15W40 זו סה"כ צמיגות, זה לא בסיס לשמן ובטח שלא שייך לאיזה תקן איכות.

ועכשיו נעבור אל החלק השני של הנושא. ההנחיה של יונדאי בארץ היא: רכבים משנת 2006 ומטה: 15W40. רכבים משנת 2006 ומעלה: 5W30. הרכב של פותח השרשור נמצא על קו התפר הזה וכאן יש הרבה בלבול גם במוסכי השירות הפרטיים. אני ממליץ לפותח הנושא לפנות לאחד מהמוסכים המרכזיים טלפונית/פיזית ולהעלות את הסוגיה המדוברת בפניהם ובכך לפתור את הסאגה המתמשכת מול גורמים מוסמכים לדבר.

בשביל הדיון אני מצרף פה שתי תמונות, האחת מספר הרכב של אלטנרה 2004 והשנייה מאלנטרה 2006 (מדובר על ספרי רכב אמריקאיים כמובן).

הטעות הגדולה היא שלך, שאתה חושב שהיבואן ומה שהוא מכניס למנועים

בטיפולים זה השמנים הכי טובים ואתה לא מבין שיש פה נטו אינטרס כלכלי מצד היבואן.

איך זה למשל שהתקשרתי לברר על צמיגות של השמן בלפחות 10 מוסכים מורשים יבואן דייהטסו מהצפון ועד הדרום נאמר לי

שהצמיגות שישימו לי בטיפול היא 10w40.

ושהתקשרתי למוסך המרכזי בחולון ובקשתי לדבר עם יועץ שירות בכיר, הוא בילבל לי תמוח ואמר שהם שמים שמן מיפן בצמיגות 5w40

ושזה שמן מקורי מיפן.

מה שהכי מצחיק זה שבקשתי שיעבירו אותי למחסן חלפים, ענה לי איזה רוסי ושאלתי אותו על איזה שמן הם ישימו לי בטיפול לסיריון 2002 הוא אמר לי שמן מינרלי 20w50 של פז.

אז איפה מה שהמנהל אמר ומה שבאמת יש במחסן חלפים?

שלא נדבר על זה ששמן כזה שמים ברכבים ממש ישנים ושחוקים.

כל אחד יחליט לעצמו מה טוב לרכב שלו ואיזה שמן להכניס למנוע של רכבו.

• תוכן חדש...