Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4888 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

מזה מכמה חודשים אני נאלץ להוסיף כמות מזערית של שמן מנוע, פעם הראשונה שהייתה לפני חצי שנה הוסיפו לי במוסך כ100 מ"ל שמן, אחרי 3-4 חודשים הוסיפו לי 200 מ"ל שמן שזה בעצם היה היום. בקשתי מהמוסך קצת שמן והם הביאו לי בלי עלות כרבע מיכל. רציתי לשאול האם האכילת שמן הזו היא בגדר הנורמה? והאם השמן בתמונה נחשב לאיכותי (בהתחשב להנחיות יצרן ולא איזה שמן סינטטי מלא ויקר)

יש לציין כי זה השמן שמלאו לי במוסך וזה מה שהם משתמשים, הרכב עבר 106,000 ק"מ מנוע 2.0

רב תודות

20130213_194702.jpg

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

לא עשיתי בדיקה כל כמה ק"מ, אבל באופן שרירותי זה צריך להיות משהו כמו 4000-5000 ק"מ ממילוי למילוי. בפעם הראשונה הוסיפו 100 מ"ל, והיום 200 מ"ל. כבר ביקשתי את הבקבוק שמן שאני לא יבוא למוסך כל פעם שצריך להוסיף :lol:

ואגב איך השמנים של סונול? ולגבי הסוג הספציפי זה סנטטי חצי, מלא? מינרלי? מה זה? תודה!

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

אין הזעה של שמן מאזור מכסה השסתומים או ממקום אחר? אין דליפה כלשהי של שמן?

לגבי השמנים-הייתי ממליץ לנסות לעבור לשמן של חברות מוכרות וידועות :roll:

נסה להחליף שמן לסינטטי מלא מחברה כגון valvoline, royal purple או castrol ובדוק האם האכילה המוגזמת נפסקה.

פורסם

אני לא ממש רוצה להתעסק עם שמנים כאלה, כי עכשיו לפני טיפול אני צריך להביא למוסך גלון שישימו לי. זה קצת לא פרקטי בשבילי.

אין הזעה בשום מקום.

פורסם
לא עשיתי בדיקה כל כמה ק"מ, אבל באופן שרירותי זה צריך להיות משהו כמו 4000-5000 ק"מ ממילוי למילוי. בפעם הראשונה הוסיפו 100 מ"ל, והיום 200 מ"ל. כבר ביקשתי את הבקבוק שמן שאני לא יבוא למוסך כל פעם שצריך להוסיף :lol:

ואגב איך השמנים של סונול? ולגבי הסוג הספציפי זה סנטטי חצי, מלא? מינרלי? מה זה? תודה!

שלום רב !

צריכת השמן היא אפסית עד שולית, כל רכב אחר גם חדש, צורך כליטר ומעלה ל5000 ק"מ ועדיין זה יחשב כסביר.

אין כל בעייה עם שמני סונול, אך יש להקפיד להשתמש בשמן שהיצרן יעד מראש למנועי בנזין ולא למנועי דיזל, גם הצמיגות לא מתאימה , לרכב מותאמת שמן חצי סינטטי בצמיגות 10/40.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום רב !

צריכת השמן היא אפסית עד שולית, כל רכב אחר גם חדש, צורך כליטר ומעלה ל5000 ק"מ ועדיין זה יחשב כסביר.

אין כל בעייה עם שמני סונול, אך יש להקפיד להשתמש בשמן שהיצרן יעד מראש למנועי בנזין ולא למנועי דיזל, גם הצמיגות לא מתאימה , לרכב מותאמת שמן חצי סינטטי בצמיגות 10/40.

בברכה

צביקה

צביקה שלום

האם זה קריטי השמן ששמו לעומת מה שיש במנוע. היות ואני לא יודע אם שמו את השמן הזה או שמן בצמיגות שאתה ציינת חצי סינטטי

תודה

פורסם

הרכב שלך לא(ממש לא)אוכל שמן ,אתה מחפש בעיות במקום שאין.

נשאר רק שתוסיף יותר מדי שמן ותגרום נזק.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם
הרכב שלך לא(ממש לא)אוכל שמן ,אתה מחפש בעיות במקום שאין.

נשאר רק שתוסיף יותר מדי שמן ותגרום נזק.

אושרי אכן צודק, וכל מילה נוספת מיותרת.

צביקה שלום

האם זה קריטי השמן ששמו לעומת מה שיש במנוע. היות ואני לא יודע אם שמו את השמן הזה או שמן בצמיגות שאתה ציינת חצי סינטטי

תודה

השמן שמזגו לך במוסך הוא שמן מינרלי, ואילו המנוע שלך אמור להשתמש בשמן חצי סינטטי בלבד, אינני יודע באיזה צמיגות שמן אתה נוהג להשתמש בכל טיפול לרכבך, אך אם אתה נוהג להשתמש בחצי סינטטי מהילת שמנים מינרלים עם חצי סינטטי אינה מומלצת(ערוך חיפוש בנושא מהילת שמנים מצמיגיות שונות ומהילת שמנים חצי סינטטי עם מינרלים.

אין שום בעיה בשמן בתמונה לשימוש ברכב הנ"ל, הוא עומד בתקן יצרן ACEA A3 או API SJ בצמיגות 15W40.

חגי הבעייה היחידה היא לא איכות השמן ועמידתו בתקן יצרן ותקן API, אלא התאמתו למנועי בנזין, קרא את המאמר המצורף כאן:

ואני מצטט פיסקה מהמאמר:

עבור מנועי בנזין: דרגת צמיגות: SAE 20W40 או SAE10W40.

רמת ביצוע: API SH או גבוה יותר, ACEA A2/A3.

http://www.ictlabs.com/apage/68563.php

בברכה

צביקה

פורסם

תודה חברים נרגעתי אבדוק היום טלפונית עם המוסך, באיזה שמן הם משתמשים. במידה והשמן הזה לא מתאים למה שיש במנוע אני אחזיר להם את השמן. הבעיה היחידה היא שבסוף יתגלה כי המוסך הוא זה שערבב שמנים. כל זאת ועוד בהמשך.

פורסם
חגי הבעייה היחידה היא לא איכות השמן ועמידתו בתקן יצרן ותקן API, אלא התאמתו למנועי בנזין, קרא את המאמר המצורף כאן:

ואני מצטט פיסקה מהמאמר:

עבור מנועי בנזין: דרגת צמיגות: SAE 20W40 או SAE10W40.

רמת ביצוע: API SH או גבוה יותר, ACEA A2/A3.

הנתונים שכתבתי נלקחו כמובן מ-Autodata לרכב הנ"ל.

http://www.hyundaimotors.co.il/Content.aspx?id=904

פורסם

חגי(שמשפץ רנו אקספרס) שלום רב!

אני חוזר בי , לאחר שקראתי את הקישור שצרפת, ומתקן את עצמי , השמן מתאים למפרט היצרן.

לא סתם אתה משפץ רנו אקספרס, ביסודיות ובשקדנות, ובחריצות כזאת, לכן גם שאתה מגיב לשרשורים אתה יסודי ולא שולף מהמותן, ומציג מיד אסמכתא וקישור לכך.

הערכתי כמובן נתונה לך.

בברכה

צביקה

פורסם

זה שמן בסיסי ביותר ובצמיגות שמתאימה לשנות ה 90 העליזות, מה יותר מזה?

אם הרכב שלך אוכל שמן בכמות מוגזמת אז יש בעייה במנוע. החלפה לשמן צמיגי יותר או לסינטטי מלא לא תפתור את הבעייה, ואם אין בכיסך את הממון הדרוש לתיקונו הייתי ממשיך ומשתמש בשמן הזול ביותר הנמצא בהישג יד, וכאן הסונול המדובר בהחלט עונה להגדרה.

אם אכילת השמן היא בגדר התקינה ואופיינית למנוע, אז בכדי להבטיח מקסימום שמירה על המנוע הייתי עובר לשמן סינטטי מלא 5W40 מכל יצרן מוכר. התקן אותו דורש רכבך הוא תקן עתיק ולא רלוונטי שכן כל שמן מנוע עומד בו מעל ומעבר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...