Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בסדר, אבל תסביר למה שגם אני אבין.

תקציב החינוך נשאר דומה אבל יש פחות תלמידים לדאוג להם.

כי התקציב יקוצץ וינותב למקומות אחרים. זה אולי מאוד ציני מצידי, אבל משהו אומר לי שהחבר'ה של שקד והרב פרץ לא בדיוק שמים את פיתוחם של ילדי צהלה וסביון בראש סדר העדיפויות שלהם.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7474

• פינדר

6178

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5076

פורסם
כל מה שיהיה "חינם" יוגבל למב"ר או אפילו לא זה.

אההם, זה בערך מה שקורה כרגע...

כל תל"ן (בין אם זה מוזיקה,ספורט,אמנות פלסטית, או הגברת פיזיקה, מתמטיקה, ומדעי המחשב) מותנה, מעבר לכשרון של הילד, גם בתשלום שמן מצד ההורים.

ואני כבר לא מדבר על תכניות יחודיות, כמו בר-אילן/טכניון/את"א. שם הסכומים השנתיים הם בני 5 ספרות.

מב"ר זה הדיפולט של המערכת.

לטענת האחראים על כך, זו נקודת פתיחה מספיק טובה כדי לאפשר תחרות הוגנת.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם
ולמה אי אפשר שהם לא יקבלו תקציב ממשרד החינוך?

כי הם עומדים בפרמטרים. רוצה להודיע להורים שמעכשיו הם צריכים לשלם -עוד יותר- כי ביה"ס לא מתוקצב? הם יצעקו אפליה (ובצדק, הם משלמים מיסים כמו כולם....)

זה מלכוד שאי אפשר ממש לצאת ממנו. לא מדובר באיזו שטות של 500-1000 ש"ח לשנה, אלא בסכומים שאפילו הורים שידם משגת כנראה לא יוכלו כבר להרשות לעצמם.

פורסם

שוויון הזדמנויות מלא אף פעם לא יהיה.

ילד של רופא שיניים ומהנדסת אלקטרוניקה מהרצליה יקבל יותר הזדמנויות מילד של אם חד הורית שעובדת במפעל קבבים בלוד גם אם תמנע מהם את התל"ן הזה.

זו בעיה ומשהו שצריך לצמצם. לא להפך.

בלי קשר ישיר למה שאתה כותב, יש בשנים האחרונות איזו מגמת הקצנה בויכוחים הכלכליים, כשמצד אחד העמדה הימנית מצטיירת כ"עזבו אותי!!11 לא רוצה לשלם מיסים!!1", ולרוב היא, משום מה, מגיעה מציבורים מאוד מסוימים, כמו דתיים, ולצד השני עמדה שמאלנית של "אבל שוויון!111".

אני אישית לא חושב ששוויון הוא מטרה בפני עצמה. אבל העדר שוויון קיצוני פשוט יוריד את רמת החיים של כולם, חוץ מאלו שנמצאים בטופ. לא צריך אפילו ללכת רחוק מדי. זה מה שכבר קורה עם החרדים, למשל, ואין סיבה לא לחשוב שזה יפגע בנו עוד יותר בעתיד. ולא, לא רק בגלל הצקבאות, אלא בגלל חוסר יכולת פשוטה להדביק מדינות מוצלחות יותר בקדמה, יצרנות ופריון עבודה. תרחיב את זה עוד ועוד, והתוצאה תהייה עוד יותר עגומה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
אני סבור שמטרת חוק חינוך חינם (וחובה) היא שלכל ילד תהיה האפשרות לקבל השכלה.

תשלומי הורים (או חינוך פרטי) אינה מבטלת את הנ"ל, אלא מאפשרת הרחבה למי שיכול להרשות לעצמו.

ועוד איך מבטלת! כבר היום הרבה דברים שתוקצבו ע"י משרד החינוך זחלו לאט לאט לתשלומי הורים. (ארוחות בבי"ס, שיעורי מלאכה, מוסיקה, וכל כבר שהוא לא הבסיס של הבסיס) ביסודי פעם היו מסיימים ב 2. היום מערכת ללא תלן מסתיימת ב11.

אם פלוני בעד חוויה אחידה לכל הילדים, למה לעצור בתשלומי הורים..? אולי צריך להוציא מהחוק שיעורים פרטיים,

כבר היום בחלק מבתי הספר המורים מכוונים את החומר שלא מספיקים ואומרים שישלימו בשיעורים פרטיים

קורסי פסיכומטרי יקרים,

פחות רלוונטי לגילאים

טיסות לפולין,

ככל הזכור לי אין לך ילדים בגיל הרלוונטי ואתה לא מודע ללחצים הקבוצתיים העצומים שיש בנסיעות האלה. המצב השתפר אחרי שטיפלו בקרטל, אבל עדיין זה מחיר לא מבוטל למי שאין לו.

חוגים וכו'.

אז השאלה היא, מה אנחנו מנסים להשיג?

1. שלכל ילד יהיה בסיס מסוים

2. שלכל ילד תהיה חוויה זהה לילדים אחרים

גם וגם

כאמור, אני סבור שהתשובה היא 1 (ויש הרבה סיבות לכך).

העשרות וחוגים מקומם מחוץ למסגרת הבית ספרית.

וראה גם את התשובה של נאתכו ואחרים.

(אבל אתה שולח\תשלח את הילדים שלך למערכת הנהדרת באוסטין, לא?)

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
וראה גם את התשובה של נאתכו ואחרים.

(אבל אתה שולח\תשלח את הילדים שלך למערכת הנהדרת באוסטין, לא?)

בהנחה שההתייחסות האישית לא באה לעקוץ:

1. אם יש בעיה עם הרמה של החינוך הציבורי, זה לא בסתירה לתשלומי הורים... אין צורך לערבב. בשימוש בדוגמא שלך: אם מפריע שילדים הולכים הביתה ב11 במקום ב2, זה לא צריך לבוא יחד עם התנגדות לחינוך פרטי (כמו שאם יש בעיה עם אי זמינות mri, לאו דווקא צריך לבטל את הביטוחים הפרטיים)

2. אכן אין עדיין ילדים, אבל אם אתה כבר מחליט לכיוון האישי: להורים שלי לא היה כסף לשלוח אותי לפולין, אז אני מכיר את העניין מגוף ראשון. לא חשבתי אז (ואינני חושב היום) שזה אומר שצריך למנוע מאחרים את האפשרות.

3. יש עוד זמן עד אז, אבל כן - השאיפה היא שהם ילכו ללמוד במע' החינוך (הציבורית) באוסטין. נו ו....? איך זה סותר את הטענות שלי..?

If you wanna shoot, shoot - don't talk (;

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
נניח ונגיע לקיצוניות של בתי ספר פרטיים לעשירים בלבד, כלומר אוכלוסיה עם בתי ספר פרטיים שלא תלויה בתקציב החינוך, זה לא ישאיר יותר כסף להשקיע בתלמיד בבית ספר ציבורי?

רק בבתי ספר שלא מלמדים לימודי ליבה.

ובעניין אחר מדיניות משרד החינוך היום היא לנתק את בתי הספר הפרטיים מהתקציב, כלומר להפסיק להעביר להם את מה שמגיע לכל תלמיד, ולהשית את כל העלויות על ההורים. אז אם אני שילמתי כל שנה 10-13 אש"ח לשנה לכל אחד מהבנים (וזה היה לפני די הרבה שנים), הרי שאילו הייתי צריך להעביר אותם היום דרך אןותו בית ספר זה היה מגיע ל-20-25 אש"ח לשנה. כמה אנשים שאתה מכיר, בגילאים שבהם יש ילדים בבית הספר, מסוגלים לעמוד בהוצאה שנתית של 75,000 ש"ח רק לשכר לימוד? מה שהיה מחזיר את הילדים למערכת הציבורית. תחשוב על ההשקעה שמדינת ישראל היתה צריכה להשקיע על מנת לגלוט את כל 4000 תלמידי ה"ריאלי" במערכת הציבורית, אם בית הספר היה מתמוטט (ום המדיניות הנוכחית של משרד החינוך יש סיכוי לא קטן שהדבר יקרה).

אבל הסיםור הזה "מתכתב" (תרגום מילולי מוזר) עם שאר המדיניות הכלכלית - צמצום תקצוב מערכת הבריאות ודחיפתה לשירות פרטי (והאוצר מתחיל לסגת מגישה זו, כאשר הוא מגלה את מחירה האמיתי), קיצוץ כנפי המשטרה, פגיעה אנושה בשירותים הסוציאליים וכד'.

בנצי - אני מבקש שתקרא לי "קומוניסט".

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
יש עוד זמן עד אז

כשתגדל, תבין :wink:

הפרספקטיבה כהורים שונה מאד ממה שאתה רואה כתלמיד, אפילו כתלמיד תיכון.

ואצל רוב האנשים בארץ החינוך תופס את המקום הראשון.

אז כן, המדינה מתנערת ממה שהיא יכולה בקיצוץ תקציבי החינוך והבריאות. וכן, זה מתחבר מאד לאטימות של בכירי האוצר ושאר הפונקציונרים.

הם תמיד ילכו לשרפ, ולליצמן תמיד יהיה חדר חולים פרטי עם בידה לשטוף את הת*ת. מה אכפת להם מהזקנה במסדרון? זו לא אמא שלהם, היא תהיה 30 יום בטיפול נמרץ...

וזו הצורה הכי חזקה שבה הביטוחים הפרטיים גורמים נזק. ולכן ארה"ב היא מדינה מפגרת במערכות החינוך והבריאות, למרות שיש בה את המוסדות הכי טובים בתחומים האלה, הם שמורים לעשירי העל.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
(1)כשתגדל, תבין :wink:

...

(2)לכן ארה"ב היא מדינה מפגרת במערכות החינוך ...

1. אז אני מבין שההודעה כן נכתבה בזלזול? נו טוב, כנראה בגילי הצעיר אני עדיין נותן יותר מדי קרדיט לאנשים

2. לפי הeducation index כאן ארה״ב במקום 8 (ישראל 17, מכובד מאוד), כאן ניתן לראות שארה״ב מופיעה בכל אחת מהמטריקות בנוגע ל intellectual property (ישראל לא), כאן ארה״ב במקום 14 (ישראל 12, עוד יותר מכובד).

מאתר ה OECD: ארה״ב וישראל עם ביצועים דומים במתמטיקה, ארה״ב לפני ישראל בקריאה ובמדעים.

אז נדמה שהטענה שלך לא מחזיקה מים מבחינת נתונים: (א) ארה״ב לא ״מפגרת במערכות חינוך״ ו(ב) אם היא כן ״מפגרת״, אז כנראה גם ישראל ״מפגרת״.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

תקרא היטב מה כל אחד מהלינקים שנתת פה בעצם בודק, ואז תראה שמיעוט זעום ויצרני יכול לגרור מדינה שלמה מעלה במדדים האלו גם אם שאר המערכת עולה באש.

בנוגע ל OECD- כן, זה כבר מראה תמונה מדויקת יותר, ישראל בהחלט מפגרת גם כן במערכת החינוך.

פורסם
תקרא היטב מה כל אחד מהלינקים שנתת פה בעצם בודק, ואז תראה שמיעוט זעום ויצרני יכול לגרור מדינה שלמה מעלה במדדים האלו גם אם שאר המערכת עולה באש.

בנוגע ל OECD- כן, זה כבר מראה תמונה מדויקת יותר, ישראל בהחלט מפגרת גם כן במערכת החינוך.

אתה מוזמן להעלות טענה אחרת ולספק את הנתונים שמוכיחים אותה.

למיטב הבנתי, הן ארה״ב והן ישראל אינן המובילות במע׳ החינוך, אבל גם לא בדיוק נחשלות.

ורק תזכורת: הקונטקסט המקורי היה שחינוך פרטי מייצר את הפער בחינוך (ומשם גלש לטענה ש״החינוך הפרטי הוא מה שגורם לארה״ב להיות מפגרת״). בסינגפור ביפן ובקנדה יש חינוך פרטי (לא טרחתי לבדוק את שאר המובילות) אז כנראה שזה לא לגמרי המצב.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זו בעיה ומשהו שצריך לצמצם. לא להפך.

כמובן, אבל לצמצם ע"י העצמת החלש ולא פגיעה בחזק. אחרת למה שמישהו ישאף להיות חזק?

ובעניין אחר מדיניות משרד החינוך היום היא לנתק את בתי הספר הפרטיים מהתקציב, כלומר להפסיק להעביר להם את מה שמגיע לכל תלמיד, ולהשית את כל העלויות על ההורים. אז אם אני שילמתי כל שנה 10-13 אש"ח לשנה לכל אחד מהבנים (וזה היה לפני די הרבה שנים), הרי שאילו הייתי צריך להעביר אותם היום דרך אןותו בית ספר זה היה מגיע ל-20-25 אש"ח לשנה.

כלומר, הילדים שלך למדו בבית ספר פרטי שמסובסד חלקית ע"י המדינה ואתה מתלונן שצריך לסבסד יותר בתי ספר פרטיים במקום להשקיע יותר בציבוריים?

אני לא מבין שום דבר במערכת החינוך היא עובדת אז אם אני כותב שטויות סליחה מראש.

למה אי אפשר שבתי ספר פרטיים לא יהיו מסובסדים, הרי הם פרטיים. המדינה מפקחת על התכנים שמעבירים שם כדי למנוע מצב שלא לומדים לימודים בסיסיים (אנגלית, מתמטיקה וכו') וכדי לקבל רישיון להפעיל כזה בית ספר חובה לעמוד בביקורות, אבל חוץ מזה המדינה לא מתערבת במה שהולך שם.

בית ספר פרטי כזה שלא מקבל תקציב מהמדינה לא משאיר יותר תקציב לבתי ספר ציבוריים כי הוא מוריד מהמערכת תלמידים?

התקציב והמיסים נשארים אותו דבר לכולם ומי שיש לו אמצעים לשלם 25K בשנה מוזמן לשלם לבית ספר פרטי ושזוכי פרס נובל ילמדו את הילד שלו בכיתה ג.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

לפי הגרפים של oecd אנחנו בהחחלט מפגרים, אבל זה נתון די ידוע. בארה"ב גם לא במקום טוב במתמטיקה ומדעים. אם אני מבין או זוכר נכון - המבחנים האלו מתבססים על מדגם כלשהו, כך שקשה לדעת מה הם משקפים על מי לא נבחר לייצג את המדינה שלו.

לא יודע מה אפשר להסיק מסטטיסטיקה על intellectual property.

אין לי מושג אם מערכת החינוך בארה"ב טובה או לא ואין לי מושג כמה כסף הורים משקיעים היום בחינוך, מעבר למה שמקבלים מהמדינה. אני לא חושב שחינוך פרטי בהכרח מייצר פער בחינוך. הוא בהחלט יכול לתרום לכך, כי המשתנה הנעלם הוא מה מקבל מי שלא יכול להרשות לעצמו חינוך פרטי. ואני חוזר ואומר, שאני מאוד לא סומך על מובילי ההפרטה הדגולים בארץ מהסוג של שקד וחבריה לאיחוד מפלגות הימין.

כמובן, אבל לצמצם ע"י העצמת החלש ולא פגיעה בחזק. אחרת למה שמישהו ישאף להיות חזק?

אני חושב שהטענה היא שהעצמת החלש זה לא משהו שקורה.

אני גם לא בטוח שיש לנו יכולת טובה לעמוד ולהבין את השינויים במערכות שהתרגלנו שהן ציבוריות (והן עדיין כאלו על הנייר), אבל מעשית כבר דורשות גם הוצאות מהכיס מעבר למה שהמדינה נותנת.

הזכירו פה את מערכת הבריאות. אני לא יודע איך היה פעם. אני יכול לספר שבפעם האחרונה שהייתי צריך אורטופד ופיזיותרפיה - הייתי יכול לשלם וללכת לשניהם בערך באותו היום, או להסתמך על הקופה ולחכות שלושה שבועות לרופא וכחודשיים לתור ראשון לפיזיותרפיה.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אין בעיה עם תשלומי הורים, אם הילדים נמצאים במערכת פרטית.

כל עוד הם נמצאים במערכת הציבורית, אסור לייצר מצב של הבדלי מעמדות.

לא יכול להיות שמכיתה של 35 ילדים, ל20 יהיה כסף להעשרה ו15 יישארו בלי העשרה.

כבר היום יש הגבלה רצינית על כמה הורים יכולים לשלם, ואין אפשרות לשלם יותר בשביל העשרה.

בתור מורה מבאס מצד אחד, אבל מצד שני ברור שיש ילדים עם פחות אמצעים.

לא הייתי רוצה שהילד שפעם בשבועיים אני נותן לו את הסנדוויץ' שלי כי הוא "שוכח אותו בבית" יראה את כל החברים שלו בקורסי העשרה בתוך בית הספר ולא יבין למה הוא לא יכול להשתתף.

רוצים תשלומי הורים גבוהים?

לכו למערכת פרטית.

אין מקום יותר מתאים לביטוי "לא בבית ספרנו".

פורסם (נערך)

פרנקוס, זה פשוט לא עובד כמו שאתה רושם, (ואין גם צורך בתיאורים דיקנסיים).

ישנו מסלול בגרות רגיל (מב"ר) שמתנהל בכיתות אורגניות בהן כולם לומדים אותו הדבר, ביו אם בגלל יכולות קוגניטיביות, ובין אם בגלל מגבלות כלכליות.

ויש מסלולים "מוגברים" עם תכנית לימודים נוספת (תל"ן) בכל מיני נושאים. משרד החינוך לא רוצה/לא מסוגל (כל אחד והנרטיב שלו) לממן את התכניות האלו, וממילא רק אחוז קטן של התלמידים יכול להנות מהן (מבחינת יכולת לימודית).

אז ההורים משלמים. נכון,לא מעט. כן, היה נחמד אם כל ילד שיש לו יכולות היה יכול לממש אותן על חשבון המדינה. עד הפוסט דוקטורט, אם אפשר.

אבל אנחנו חיים במציאות, לא בארץ "אכפת לי".

ואגב- בבית הספר של בני אנו, "ההורים החזקים", פתרנו גם את עניין הסנדוויצ'ים בשקט ובלי דרמות:

יש קופה קטנה שמתמלאת באורח פלא בתחילת כל שנה, יש מאפיה בשכונה שנרתמה לביצוע במחירי עלות, ויש סלסלה ענקית של סנדוויצ'ים טריים וטעימים בכניסה למזכירות, כך שמי ששכח, וגם מי ש"שכח" לוקחים מהם חופשי חופשי בלי צורך להתבייש או להשאיר ילד רחב-לב אחר עם חצי סנדוויץ'.

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

• תוכן חדש...