Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
מדהים שכדי להיות מורה עם משכורת זעומה אשתי הייתה צריכה להוציא תעודת יושר ותעודה של העדר עבירות מין אבל כדי להיות חבר כנסת בכנסת ישראל לא צריך העדר עבר פלילי, פשוט הזוי.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

האמת היא שזה ברור. הכנסת אמורה להיות נציגות העם. בעם יש X אנשים עם תיקי משטרה/אסירים לשעבר, אז למה שבכנסת לא יהיו?

בכלל, במשטרים פרה-טוטאליטאריים משתמשים בתיקי משטרה וחקירות ככלי למניעת חברי אופוזיציה מלהבחר לפרלמנט, אז כמה שפחות מגבלות על מי יכול להבחר, יותר טוב.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7474

• פינדר

6178

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5076

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מלמנוע מעבריינים מועדים להגיע לעמדות כח בשלטון ועד למשטרים טוטליטריים יש הרבה חרא, אז לא צריך להגזים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מניח שזה מעניין את מי שהחליט להביא ילדים לעולם שזה... כמעט כולם.

בג"ץ תשלומי הורים: הישג לעליון שעיצבה איילת שקד.

https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3768023,00.html

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מה הבעיה בזה?

מי שיכול ורוצה לשלם יותר, למה צריך למנוע ממנו.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

למיטב הבנתי הבעיה היא שזה מייצר שני מעמדות.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מעמדות תמיד יהיו, לא כולם נולדים שווים והתפקיד של המדינה הוא ליצור שוויון הזדמנויות כדי לעזור למי שמגיע מנקודת פתיחה חלשה להתקדם בזכות הכשרונות שלו, לא להגביל את זה שקיבל נקודת פתיחה טובה יותר, בין היתר בגלל שההורים שלו קורעים את התחת.

פורסם
למיטב הבנתי הבעיה היא שזה מייצר שני מעמדות.

בוא נאסור טיסות לחו"ל לילדים עד גיל 18. זה לא הוגן שמי שההורים שלו יכולים להרשות לעצמם לקחת אותו ליורודיסני יהנה, והשאר לא. זה יוצר מעמדות.

פורסם

סלואורייד, כי זה עלול לפספס את שוויון ההזדמנויות.

אגב זה - ממליץ לקרוא את הפוסט הזה של עומר מואב + טור הדעה המקושר. זה נראה לי הפוסט הכי רציונלי שלו מאז שהתחלתי לעקוב אחרי העמוד שלו בערך.

האמל״ק הוא שגם כלכלנים ימניים יחסית (כלכלית, לא מדינית) כמוהו מתגלים כרחוקים מאוד, וגם הרבה פחות קיצוניים, מרוב הקוראים והמגיבים שלהם.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
מניח שזה מעניין את מי שהחליט להביא ילדים לעולם שזה... כמעט כולם.

בג"ץ תשלומי הורים: הישג לעליון שעיצבה איילת שקד.

https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3768023,00.html

אני סבור שמטרת חוק חינוך חינם (וחובה) היא שלכל ילד תהיה האפשרות לקבל השכלה.

תשלומי הורים (או חינוך פרטי) אינה מבטלת את הנ"ל, אלא מאפשרת הרחבה למי שיכול להרשות לעצמו.

אם פלוני בעד חוויה אחידה לכל הילדים, למה לעצור בתשלומי הורים..? אולי צריך להוציא מהחוק שיעורים פרטיים, קורסי פסיכומטרי יקרים, טיסות לפולין, חוגים וכו'.

אז השאלה היא, מה אנחנו מנסים להשיג?

1. שלכל ילד יהיה בסיס מסוים

2. שלכל ילד תהיה חוויה זהה לילדים אחרים

כאמור, אני סבור שהתשובה היא 1 (ויש הרבה סיבות לכך).

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

בגדול, מה שהוא ^ אמר.

אבל אותי מטריד משהו אחר, שהאישור הזה של תשלומי הורים יפתח איזה סכר ויקזז עוד ועוד דברים מהסל שנכלל בתוך ה"חינם" של חוק החינוך. ומהר מאוד זה יגיע למצב שבתי ספר של אוכלוסיות שלא יכולות להרשות לעצמן לשלם אקסטרה יתנו לתלמידים שלהם את המינימום שבמינימום. אני לא מכיר את חוק חינוך חובה ומה נכלל בו, אבל גם אז אני מניח שלא תהיה בעיה לשנות אותו כך שכל מה שיהיה "חינם" יוגבל למב"ר או אפילו לא זה.

מה שצריך לבחון פה זה לא מה מקבלים ילדים להורים שמשלמים אקסטרה, אלא מה נגרע מילדים להורים שלא משלמים אקסטרה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נניח ונגיע לקיצוניות של בתי ספר פרטיים לעשירים בלבד, כלומר אוכלוסיה עם בתי ספר פרטיים שלא תלויה בתקציב החינוך, זה לא ישאיר יותר כסף להשקיע בתלמיד בבית ספר ציבורי?

סלואורייד, כי זה עלול לפספס את שוויון ההזדמנויות.

שוויון הזדמנויות מלא אף פעם לא יהיה.

ילד של רופא שיניים ומהנדסת אלקטרוניקה מהרצליה יקבל יותר הזדמנויות מילד של אם חד הורית שעובדת במפעל קבבים בלוד גם אם תמנע מהם את התל"ן הזה.

פורסם
אוכלוסיה עם בתי ספר פרטיים שלא תלויה בתקציב החינוך, זה לא ישאיר יותר כסף להשקיע בתלמיד בבית ספר ציבורי?

אני מתנצל מראש בפני שאר מנהלי הפורום...

חחחחחחחחחחחחחחחחחחח

Ford Focus estate ; Subaru XV

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בסדר, אבל תסביר למה שגם אני אבין.

תקציב החינוך נשאר דומה אבל יש פחות תלמידים לדאוג להם.

פורסם

כי גם בתי ספר פרטיים, כל עוד הם עומדים בתכנית של משרד החינוך, מקבלים את תקצוב הבסיס בהתאם לחוק.

(או אם נסתכל על המציאות- גם כאלו שלא ממש עומדים בה, ע"ע מוסדות חינוך חרדים)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ולמה אי אפשר שהם לא יקבלו תקציב ממשרד החינוך?

• תוכן חדש...