Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה לאלו שחושבים שההתנחלויות מגינות על ישראל.

יאיר קראוס, עיתונאי ימני דתי, מפרסם כתבה על המחדל בגבול הצפון ועל זה שרק מזל מנע מחיזבאללה להחליט לבצע תקיפה דומה ל7.10.

הכתבה המלאה בתשלום, אבל בחלק שפורסם הוא מדבר על זה שהכוחות בצפון דוללו עם השנים, עד לסדכ של 4 גדודים. הוא רק ״שוכח״ לפרסם למה.

בסוף ב7.10 היו פחות מארבעה גדודים סביב עזה וארבעה בצפון. ביו״ש היו 32 גדודים. כשצריך להגן על עשרות התנחלויות וישובים וקראוונים, נוצר קו גבול אין סופי. בטח כשבחלק מההתנחלויות יושבים עבריינים מחרחרי ריב.

איזה גודל צבא ניתן להחזיק פה לאורך שנים? כמה חודשים אנשים עובדים יכולים להיות במילואים?

image.thumb.png.ee2aafd505796901b5d5f8e8e6c3b967.png

https://x.com/YediotAhronot/status/2012431325077061735?s=20

• אהבתי 2
  • מבאס 1
  • מעניין 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

עזוב, לא תוכל לשכנע את המשיחיים שעד היום מדברים על גוש קטיף ושכל מה שקרה זה רק בגלל שעזבנו. מי שחושב שהתושבים שם לא היו נשחטים בסוף כמו בעוטף, חי בסרט, זה היה רק עניין של זמן. כמובן שאין צורך להזכיר כי הגוש היה בכלל לכיוון הים ולא לכיוון ישובי העוטף. 

• אהבתי 1
פורסם

השטות הזו כאילו התנחלויות תורמות לבטחון הפכה לאקסיומה אצל הדתיים. לצערי, הם מצליחים לשכנע בזה גם את שאר האזרחים.

מילא זה, על זה עוד אפשר להתווכח. התוכניות של חיזבאללה לפלוש לגליל היו מוכרות בישראל מ-2011. אני חושב שכבר באיזה 2009 קראתי קצינים בכירים מאמן מתראיינים בתקשורת ומספרים שזה עניין של זמן עד שיהיה עימות כולל עם חיזבאללה, והם ינסו לפלוש.

זוכרים מי שלט במדינה רוב הזמן הזה?

אה כן. נזכרתי. יצחק עמית וגלי בהרב מיארה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אם תשאל את השופר עמית סגל, הוא יסביר לך שהגבול של עזה קטן מאשר ביו"ש ויש שם מערכות שחשבו בטעות שהן בלתי חדירות. לכן חשבו שאפשר להשאיר שם קומץ חיילים.

מה שהוא לא יספר לך זה שבזכות המנהיג הדגול שלנו היה לנו הסדר עם החמאס ולכן חשבו שאפשר להשאיר שם קומץ חיילים ולשלוח את כולם לחופשה בחגים.

זאת הזדמנות טובה להזכיר לכולם שאחרי אסון בסדר גודל שעוד שלא היה פה, שנתיים של מלחמה, נרצחים חללים וחטופים, חמאס עדיין שולט בעזה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בתאריך 3.11.2025 בשעה 09:57, gadik6 כתב:

נשאר אנשים כמו דוד זיני, שמשום מה הצד שלכם (ואם אני טועה בשיוך שלך למחנה הליברלי, קבל את התנצלותי הכנה) ניסה לסכל את המינוי שלו בכל הכח, בין אם זה בגלל שביבי רצה למנות אותו ובין אם בגלל שיש לו איזה משהו על הראש שנקרא כיפה, אבל בטח שלא מסיבות אובייקטיביות.

מדובר באדם ללא רבב, לוחם אמיץ ומפקד תותח.

באורח פלא מסתבר שהאדם ללא רבב, שהוצנח לשבכ ללא נסיון קודם במודיעין, לאחר ראיון במושב האחורי של הרכב של ביבי, החליט להצניח סגן. ובגלל שלראש השבכ יש ניגוד עניינים והוא מנוע כרגע לטפל בחקירה של ענייני הלשכה הקטרית, הסגן אמור לטפל בזה. ומי הסגן? ראש חטיבה שפרש לפני כמה שנים (הקפצה של כמה דרגות) ועבד מאז בלשכת נתניהו.

האם זו רק הכיפה שמפריעה ל״מחנה הליברלי״ או שמדובר בהגיון פשוט?

• אהבתי 3
  • מבאס 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
בתאריך 15.1.2026 בשעה 18:11, פינדר כתב:

אני מבין שאסור לי להתעצבן מזה, כי מחקו לקיבוצים חובות ובן גוריון הטביע את האלטלנה.

image.thumb.png.a502f535e66848e0f669f01df53c0220.png

פינדר להלן הטלאי שאתה צריך לתלות על דש מעילך ממחר..

11549_A-1200.thumb.jpg.1e9ab3a46315fbd2445cd9e4ef0db980.jpg

אחרת תבוא משטרת הצניעות ויעצרו אותך..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, פינדר כתב:

באורח פלא מסתבר שהאדם ללא רבב, שהוצנח לשבכ ללא נסיון קודם במודיעין,

באמת, די לקשקש בנושאים שאתה לא מבין בהם.

ללא נסיון קודם במודיעין?   הבן אדם הקים והוביל את חטיבת הקומנדו בשנותיה הראשונות. בנוסף, היה מג"ד בגולני בשנים שאחרי ההתנתקות, והוביל אותה במהלך לחימה אינטנסיבית בעזה, ואז עבר לפקד על אגוז.

לא רק שיש לו ניסיון במודיעין, אלא שיש לו ניסיון מאוד רלוונטי.

לפני 3 שעות, פינדר כתב:

ומי הסגן? ראש חטיבה שפרש לפני כמה שנים (הקפצה של כמה דרגות) ועבד מאז בלשכת נתניהו.

ראש חטיבה זה "הקפצה" של דרגה אחת, זה דבר ראשון.

דבר שני, הוא עבד במל"ל. באותה מידה הוא יכול היה לשרת במוסד, וגם אז היו אומרים עליו שהוא עבד "קרוב" לנתניהו.

בקיצור רכילות זולה. בזה אתם טובים.

אין לך שום מושג מה הוא עשה, איך הוא ביחס ל-2 המועמדים שהתמודדו מולו, איזה ניסיון הוא צבר בשנים האחרונות, אבל אתה כבר החלטת שזה לא בסדר.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני שעתיים, פינדר כתב:

שאלה לאלו שחושבים שההתנחלויות מגינות על ישראל.

למעט אולי ב-1948 (וגם אז הדעות חלוקות), ההתנחלויות מעולם לא סיפקו הגנה למדינה. תפיסה זו שייכת למאות ה-16 עד ה-18, אז שימשו הקוזקים כחומת מגן חיה עבור האימפריה הרוסית. אבל ההבדל הוא שהקוזקים היו כוח לוחם עצמאי, מיומן ומצויד מכספו, ששימש חיץ פיזי והיה בשר תותחים שניתן להקריב, בעוד הצבא הסדיר המתין מאחור. זאת בניגוד גמור למצב ביהודה ושומרון, שם מרותקים עשרות גדודי צה"ל להגנה על היישובים. ראינו זאת ב-73, כשמשאבי צבא יקרים הופנו לפינוי אזרחים במקום ללחימה בחזית. ואירועי ה-7 באוקטובר הוכיחו שוב, אזרחים בקו העימות הופכים לנטל ביטחוני ולא לנכס.

לפני כשעה, פינדר כתב:

באורח פלא מסתבר שהאדם ללא רבב, שהוצנח לשבכ ללא נסיון קודם במודיעין, לאחר ראיון במושב האחורי של הרכב של ביבי, החליט להצניח סגן.

האדם ללא רבב בהיותו קצין בצה"ל, גם פעל מאחורי גבו של הרמטכ"ל למרות אזהרה מפורשת.

לפני כשעה, gadik6 כתב:

ללא נסיון קודם במודיעין?   הבן אדם הקים והוביל את חטיבת הקומנדו בשנותיה הראשונות. בנוסף, היה מג"ד בגולני בשנים שאחרי ההתנתקות, והוביל אותה במהלך לחימה אינטנסיבית בעזה, ואז עבר לפקד על אגוז.

ואיך כול זה קשור למודיעין?

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, mikyl כתב:

ואיך כול זה קשור למודיעין?

יש דבר כזה גוגל - כנס לשם, ושאל אותו איך מפקדי גדודים קרביים, שפועלים בעזה, עובדים עם השב"כ, ואיך זה קשור למודיעין. כנ"ל לגבי יחידות קומנדו דוגמת אגוז.

כשכותבים שטויות כמו "ללא ניסיון קודם במודיעין", אז מה אפשר להגיד?

מה זה בכלל מודיעין?   הפקה שלו, ניתוח שלו, וגם איזה מודיעין?   האם הכוונה ל"ערביסט" או אולי רכז או חוקר בשב"כ?

וגם, האם ניסיון או חוסר ניסיון ב"מודיעין" ברמת הרכז או החוקר אכן קריטי לתפקיד ראש שב"כ?   כי זיני התחיל את דרכו בסיירת מטכ"ל, אז סביר להניח שגם שם היה לו ניסיון ב"מודיעין".

בקיצור, משפט שמעיד על חוסר הבנה, וניסיון להראות כאילו זיני מראש לא מתאים לתפקיד.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • רעיון גרוע 2

פורסם
לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

וגם, האם ניסיון או חוסר ניסיון ב"מודיעין" ברמת הרכז או החוקר אכן קריטי לתפקיד ראש שב"כ?   כי זיני התחיל את דרכו בסיירת מטכ"ל, אז סביר להניח שגם שם היה לו ניסיון ב"מודיעין".

זהו בדיוק. בשבכ צריך נסיון במודיעין ולא ב"מודיעין" כיו שיש לזיני.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

יש דבר כזה גוגל - כנס לשם, ושאל אותו איך מפקדי גדודים קרביים, שפועלים בעזה, עובדים עם השב"כ, ואיך זה קשור למודיעין. כנ"ל לגבי יחידות קומנדו דוגמת אגוז.

מג"דים הם בסך הכל צרכנים שמשתמשים במודיעין לצרכים שלהם. גם אני בעבודה קודמת קיבלתי מודיעין רלוונטי מחבלני משטרה, אז מה? גם לי יש ניסיון במודיעין? 🤣 איזו שטות.

פורסם

להשתמש במודיעין ולייצר מודיעין אלו שני דברים שונים לחלוטין כמובן ובזה, אכן לזיני אין ניסיון. האם חובה שראש גוף מסוים יבין בתחום העיסוק של הגוף? לא בהכרח, אבל בהחלט רצוי שכן תהיה לו אורינטציה לתחום, בין אם זה משהו שהיא הביא איתו מתפקיד קודם או שהוא פשוט לומד את התחום במסגרת התפקיד כך שמהבחינה הזו אני לא רואה בעיה מיוחדת בכך שזיני נבחר לתפקיד. הבעיה איתו, שלי, זה המקום ממנו הגיע, העבודה שנבחר, כנראה, כי הוא קודם נאמן לראש הממשלה לפני המדינה או הדמוקרטיה וזה לא חדש שחלק נכבד מבני הציונות הדתית לא מחייסים חשיבות גדולה לפעולה לפי החוק או שמירה על דמוקרטיה ליברלית. 

• מעניין 1
פורסם
לפני 4 דקות, madmaxx כתב:

או שהוא פשוט לומד את התחום במסגרת התפקיד

את זה עושים לא כראש המערכת אלא בתפקיד בכיר כשיש מישהו מעליך שמנטר, מדריך ומכשיר אותך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 46 דקות, Night Driver כתב:

את זה עושים לא כראש המערכת אלא בתפקיד בכיר כשיש מישהו מעליך שמנטר, מדריך ומכשיר אותך.

תראה, אני לא מבין גדול במערכות בטחוניות אבל בשוק הפרטי יש אין ספור מקרים של מנכ"לים שהגיעו מתחום אחר לחלוטין לתחום חדש ובהצלחה רבה ומכאן מגיעה ההנחה שלי. כמובן שיש נוסעים של חפיפה וכו', אבל אלו אנשים שעדיין הגיעו ללא ידע בתחום והצליחו היטב, הצליחו גם כי ידעו לאסוף סביבם את האנשים הנכונים ולא פעם זה המפתח העיקרי להצלחה. 

• תוכן חדש...