Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, פריג'י כתב:

לא יותר הגיוני יהיה פשוט להוריד את המע"מ ולהשית אותו על הכל?

אנחנו חיים במדינה בה, מבחינת הרשויות, אתה קודם כל רמאי ושקרן. עקרונית, כדי באמת להטיב עם מעוטי היכולת, עושים מע"מ דיפרנציאלי. כפי שאין מע"מ על פירות וירקות יש המון מוצרים בסיסיים שאפשר להפחית או לאפס עליהם את המע"מ ועל מוצרי מותרות דווקא להגדיל את המע"מ. אבל כפי שרשויות המס לא משקיעות את הכסף כדי לתפוס כסף שחור, ויש המון ממנו ברמה של עשרות מיליארדים מדי שנה, כך הן לא רוצות להתעסק אם מי שעשוי לרמות אותה בכל הקשור למע"מ. 

בינתיים מי שנהנים מהעדר מע"מ אלו בעיקר הסינים ובתכלס זה פשוט גישת אם אין לחם תאכלו עוגות. 

• מעניין 1
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)

מע״מ דיפרנציאלי זו אופרציה.

בנוסף, גם העשירים (עשירים יותר כאילו) לא משלמים מע״מ על פירות וירקות כך שניתן לטעון שזה לא צודק להוריד מע״מ על מוצרים שכולם משתמשים בהם.

הרבה יותר פשוט לגבות מע״מ על הכל ולתת תמיכה למי שזקוק לזה באמת ולמדינה יש שירותי רווחה בדיוק בשביל זה.

עריכה אחרונה על ידי stx
  • מעניין 1
פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

לא נותר לי אלא לאחל לך שיחרימו לך את הבית או העסק כי חבר של מירי רגב חשק בו, או שהעסק שלך התחרה בו.

או שיאסרו עליך לפתוח עסק כי לחבר של מירי יש עסק דומה והוא לא רוצה מתחרים או יאסרו עליך לבנות בית כי ניסים וטורי רוצה לדאוג לו ולחבריו הקבלנים 

פורסם
לפני 20 דקות, stx כתב:

מע״מ דיפרנציאלי זו אופרציה.

כמו השיטה שגורמת לאנשים מוכשרים לשלם חצי מהמשכורת שלהם.

אני בעד 20 אחוז מיסים מהמשכורת מהשקל הראשון - 15 אחוז מס הכנסה, 3 אחוז ביטוח לאומי, 2 אחוז ביטוח בריאות.

וכן זה פוגע בי ישירות כי עכשיו אני משלם ממש מעט או כלום בכלל..

מתחת לסף הראשון אם זה לא היה ברור למישהו פה.

• רעיון גרוע 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 25 דקות, stx כתב:

הרבה יותר פשוט לגבות מע״מ על הכל ולתת תמיכה למי שזקוק לזה באמת ולמדינה יש שירותי רווחה בדיוק בשביל זה.

זה אופרציה מורכבת ומסובכת הרבה יותר, זה לא שצריך עכשיו 100 מדרגות מע"מ אלא3, לא יותר, כמו אפס מע"מ על מצרכי מזון (לא אוכל מוכן) ועוד כמה דברים חשובים כמו מושבי בטיחות לילדים וכו'. עוד מדרגה לדברים שונים ועל השאר מדרגה נוספת. 

תמיכה ישירה זה בעצם ביטוח לאומי וזה המוסד בו הכי הרבה נופלים בין הכיסאות, שוב, בשל גישת ה- "אתם קודם כל רמאים ושקרנים". 

• רעיון טוב! 1
פורסם

להזכירך שבפורום המקביל מתקיים דיון על אותם אלה שהם אכן רמאים ושקרנים, ובכך מפילים את הנזקקים האמיתיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני ער לעובדה הזו.

העובדה שמערכת הרווחה בישראל כנראה לא יעילה ועוברת התעללות (במובן abuse) גם ע״י מגזרים מאורגנים וגם ע״י סתם נוכלים לא משנה את הנקודה.

בשרשור חלקי החילוף יש דיונים ארוכים על האם חלק מסוים מסווג ככה וצריך בדיקת מעבדה או שהוא צריך להיות מסווג ככה ואז צריך לשלם רק מע״מ אבל לא מכס וכו׳

זה בדיוק מה שיקרה עם מע״מ דיפרנציאלי - 

אם יהיה מע״מ גבוה על טלוויזיות ונמוך על מסכי מחשב, יתחילו למכור לך מחשב קומפלט עם מסך 70 אינץ׳ ורספברי פיי לידו וילכו להתווכח עם הפקידים וההיפך.

מערכת רווחה תהיה בכל מקרה - עדיף לתקן אותה ולא להוסיף עוד מנגנון דפוק.

לפני 56 דקות, DareDevil כתב:

הדיפרנציאליות פה היא לאורך ולא לרוחב.

לוקחים את המספר שכתוב בתלוש ומפעילים אחוז שונה לפי הגובה שלו.

הדרך היחידה לטייל בין מדרגות זה לשנות את השכר (נכון שיש נקודות זיכוי אבל אין לך יותר מדי משחק שם).

עכשיו דמיין שעל עובדי שיווק יש מס הכנסה של 30% ועל פיתוח 50% - אז המעסיק ביוזמתו ישלח כל מפתח לאיזה אירוע מכירות ככה שיוכל להקטין את עלות השכר הכוללת של העובד על נטו יותר גבוה, לא?

וכשהמדינה תסגור את הפרצה הזו יחפשו פרצה אחרת.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, stx כתב:

אם יהיה מע״מ גבוה על טלוויזיות ונמוך על מסכי מחשב, יתחילו למכור לך מחשב קומפלט עם מסך 70 אינץ׳ ורספברי פיי לידו וילכו להתווכח עם הפקידים וההיפך.

בבריטניה, לדוגמה, אין מע"מ על מזון, יש איזה מע"מ נמוך על מוצרים מסוימים שהחליטו שהם חשובים ועל כל השאר יש 20% מע"מ. אין כאן מקום לקומבינה ואתה יוצר מצב בו להאכיל את המשפחה שלך זה לא יקר, גם על אנרגיה יש מע"מ מופחת אז תהנה מחשמל מוזל לחימום ותפעול הבית אבל על כל השאר יש "מחיר רגיל". 

שים לב שגם אתה בגישה של "כולם רמאים", תמיד אפשר להחמיר את הענישה על העלמת מס או הגשת דוח כוזב לרשויות, רק שאנחנו מדינת הקומבינה וכאן לא אוהבים לקחת אחריות.  

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 8 שעות, DareDevil כתב:

אני בעד 20 אחוז מיסים מהמשכורת מהשקל הראשון - 15 אחוז מס הכנסה, 3 אחוז ביטוח לאומי, 2 אחוז ביטוח בריאות.

וכן זה פוגע בי ישירות כי עכשיו אני משלם ממש מעט או כלום בכלל..

מתחת לסף הראשון אם זה לא היה ברור למישהו פה.

נראה לי שאינך מבין את שיטת המיסוי. אף אחד לא משלם חצי משכרו, כי המדרגות אינן רק של אחוזי מס אלא גם על הסכומים. כלומר תשלם מס הכנסה (כולל מס יסף) 50% רק על ההכנסה שמעל 60,000 ש"ח לחודש. על ההכנסות עד 60,000 ש"ח לחודש תשלם מס לפי מדרגות. 10% על 7100 הש"ח הראשונים, 14% על הסכום שבין 7100 ל-10000 ש"ח וכו - כאשר סכום המס יופחת בשיעור נקודות הזיכוי שלהן אתה זכאי.

אגב, ביטוח לאומי פועל בשיטה שקצת דומה להצעה שלך - יש סכום מינימום וסכום מכסימום עם מדרגה אחת באמצע שהיא די נמוכה - גם במיסוי וגם הזכויות. כלומר תשלם בט"ל מכסימלי על בערך 45,000 ש"ח בחודש, ואם תצא למילואים זה הסכום שישולם לך, גם אם ההכנסה החודשית שלך היא 80,000 ש"ח ךחודש.

ההצעה שלך לא ישימה, כי, מצד אחד, היא תכביד מאוד על השכבות החלשות, מצד שני תקטין את הכנסות המדינה במידה שלא תאפשר לה לתפקד. תזיז את האחוזים לכאן או לכאן - תפחית את הנזק לצד אחד ותחמיר אותו בצד האחר. מיסוי פרוגרסיבי קיים בכל העולם כי אין משהו טוב יותר.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כדי להעמיק את הגבייה וביחוד ממגזרים שנוטים להעלים מסים, צריך לעשות דבר פשוט, לבטל את המזומן. 

לא רואה סיבה להתנהל עם מזומן היום. 

• רעיון גרוע 1

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

נתקלתי לאחרונה בידיעה שבאחת הסקנדינביות דווקא עוצרים את המהלך, אחרי שתקלה טכנית פגעה במערכת התשלומים האלקטרונית.

פורסם
לפני 15 שעות, פינדר כתב:

נכון להיום אתה נוסע הרבה במוניות?

אני זה לא הסיפור כי אני עובד מחוץ לעיר ויש לי הרבה נסיעות, אבל יש הרבה אנשים שעובדים בתוך העיר וירוויחו או תיירים.

לפני 15 שעות, sperial כתב:

זה לא להתקדם. זה שכולנו נשלם כדי שיזם אמריקאי ירוויח, ומדינת.ישראל תפסיד מיסים.

בכלל, כל נושא ה- gig economy נחשב ל"התדמות", טבל זה לא.

אתה לא תשלם כדי שהוא ירוויח, הוא ירוויח כי הוא טוב.

לפני 14 שעות, David32 כתב:

לדעתי לא, אבל לא ממקום של לשמור על המודל הקיים. אגב זה לא יהיה זול יותר, תראה מה הולך בחול, אבל לא קריטי.

בכול מקרה, מובן לך שמירי רגב מקדמת את זה לא בגלל שמאוד חשוב לה להכניס את אובר נכון?

שום פוזיציה שלי. כמו שאר החירטוטי הכנה לבחירות פה, הכול מסריח ולא טוב. לא. לא. לא. לא. לא. 

אני לא חושב שסמוטריץ רוצה להטיב עם העם עם חוק החניונים. אני חושב (וגם רשמתי פה אם לא הבנת...) שהקטע עם החלב מפספס את הנקודה. גם השאר כמובן מפספס מבחינתי את הנקודה, זה עשוי כדי שאנשים (מסתבר כמו יובל) יפלו לפח כאילו עושים משהו בשבילם, כדי לקדם משהו בשביל איזושהי קבוצה מקורבת, או כדי להפעיל לחץ על קבוצה שמצביעה עבורך בפריימריז.

סורי. באף אחד מהמקרים אין קשר לביבי. תגיד שבתת מודע שלי אני רק לא ביבי - בסדר, מה אני יכול לעשות, אותך לא אשכנע.

אתה פשוט מחרטט.

לא נופל בשם פח, הם הולכים הביתה. אני פשוט מצליח להבדיל בין המעשה לבין מי שעושה אותו.

אתה לא.

לפני 14 שעות, Night Driver כתב:

כמו בכל דבר, תלוי איך יבוצע.

איזו בקרה תהיה על נהגי אובר (עבר פלילי/שימוש בסמים/כשירות רפואית וכו), איזה תנאי סף יהיו לרכבים?

מיסוי?

תעריפי מקסימום?

איזה בקרה יש על נהגי מוניות?

תעריפי מקסימום? השוק יקבע.

לפני 13 שעות, פינדר כתב:

עד כמה שאני מכיר, כמו שכתבתי בשרשור של וולט, מה שקורה הוא שאובר ודומותיה מורידות מחירים משמעותית כשהן חודרות לשוק. אחרי שהרבה נהגי מוניות פורשים או מצטרפים בעצמם לאובר וכבר אין תחרות, המחירים עולים משמעותית.

זה דפוס שחוזר על עצמו שוב ושוב בהרבה מקומות.

מדובר במהלכי הייל מרי של שרים על זמן שאול במשרדים שלהם.

שטויות.

בכל מקום שהייתי פשוט פתחתי בולט/אובר וראיתי מה יותר זול, יופי של תחרות יש בין האפליקציות.

פורסם
לפני 35 דקות, SurfHigh כתב:

לבטל את המזומן. 

גם אני חשבתי כך, אבל אז שמעתי פודקסט עם איתי צ׳יזיסקי (לא זוכר איך מאייתים בדיוק) שהוא מומחה בבנקאות וכספים.

הוא העלה כמה קשיים בנושא הזה. הוא הזכיר את המקרה של תקלה כללית במע׳ המיחשוב באחת הסקנדיביות, שספריאל ציין. וכמובן שבמדינה שהיא במלחמה מתמדת הסיכוי לחבלה מכוונת מצד האקרים של מדינת אויב, גדול פי כמה מאשר בסקנדיביה.

לפני כשעה, sperial כתב:

אף אחד לא משלם חצי משכרו, כי המדרגות אינן רק של אחוזי מס אלא גם על הסכומים.

זה נכון מבחינה מתמטית, אבל כשמרוויחים סכומים גבוהים החלק שבמדרגות הנמוכות הופך לזניח יחסית. ואז המס הוא בסדר גודל של 50% על כל השכר.

מי שמרוויח סכומים כאלו באופן קבוע לאורך קריירה שלמה, לכאורה הוא לא מסכן. אבל הייטקיסטים שיש להם כמה שנים מוצלחות של מימוש מניות או אופציות, סופגים קנס כואב מאוד. וכל זה בשביל לממן אוכלי חינם.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 12 שעות, sperial כתב:

לא נותר לי אלא לאחל לך שיחרימו לך את הבית או העסק כי חבר של מירי רגב חשק בו, או שהעסק שלך התחרה בו.

מירי רקב פח אשפה, אבל שים לב שיש איגוד תעופה שרוצה שאשלם ביוקר על הטיסות, איגוד מוניות שרוצה שאשלם ביוקר על תחבצ, מועצת ביצים שרוצה שאשלם ביוקר על הביצים ומועצת חלב שרוצה שאשלם יקר על החלב.

וכולם משחקים אותה דואגים לי.

פורסם
לפני 8 דקות, יובל .מ. כתב:

איזה בקרה יש על נהגי מוניות?

תעריפי מקסימום? השוק יקבע.

אין לך מושג איזו בקרה.

כבר בהכשרה מינימום שנתיים רישיון כדי לגשת לקורס עיוני של 200 שעות עם מבחן, בדיקות של המרב"ד, הכשרה בהעזרה ראשונה, מבחן מעשי וללא עבר פלילי.

אני בטוח שאתה תשמח שהבת שלך תזמין אובר ויגיע נהג חדש עבריין מין.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...