Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, sagibd95 כתב:

הרי היהדות טוענת שאנחנו הגזע העליון והגוים נחותים מאיתנו, לא?

לא.

היהדות לא מדברת במונחים של "גזע" בכלל.

לפני שעה, יבגניפ כתב:

גם הלאומיות היהודית

וואלה?!

לא הייתה מדינה יהודית בא"י לפני כמה אלפי שנים?

הלאומיות לפי עיקרון ההגדרה העצמית, זה רעיון מאוחר. לאומיות יהודית זה דבר עתיק מאוד.

תשאל את החשמונאים...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני כשעה, sagibd95 כתב:

לדעתי, לגמרי ולחלוטין כן. 

האי הסכמה שתהיה פה לחברים היא סמנטיקה- הניסוח. 

"עם הנצח", "העם הנבחר" וכל מיני כאלו. 

יש גם את "אור לגויים" הגזעני למדי בפני עצמו ועוד כל מיני פניני חוכמה כאלו. 

וזה רק גירוד פני השטח, אין לי מושג של ממש (וטוב שכך) לגבי מה קורה בקבלה, בתלמוד ובשאר מקורות.

מעט המושג שכן יש לי, מבחינתי, די מזעזע.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 45 דקות, falou כתב:

וואלה?!

לא הייתה מדינה יהודית בא"י לפני כמה אלפי שנים?

ואללה. אתה מערבב בין דברים לא קשורים. 

לפני 47 דקות, falou כתב:

הלאומיות לפי עיקרון ההגדרה העצמית, זה רעיון מאוחר. לאומיות יהודית זה דבר עתיק מאוד.

תשאל את החשמונאים...

לאומיות יהודית היא לא דבר עתיק מאוד. אתה משליך על העולם העתיק - שרוב הסיפורים סביבו מוכרים לך ולי כמיתוסים ואגדות ממקור חצי אמין - את תפיסת העולם המודרנית שלך. זה לא עובד ככה. ולכן אין לי מה לשאול את החשמונאים.

זה בצד, זה לא רלוונטי לשום דבר וכלום. עברו 2000 שנה בערך מאז קריסת הממלכה היהודית הקדומה. מאז אלוהים יודע כמה יהודים התאסלמו, התנצרו, הזדהו כגרמנים או צרפתים או רוסים יהודים, הפנו עורף לציונות כשזו צצה, בחרו לא להגר לא״י עד שלא נבעטו מאירופה, אפריקה והמזרח התיכון, בחרו להפנות עורף למדינת ישראל כשזו קמה, הגדירו את עצמם כאנטי ציונים ועוד. וגם היום ערך חמישים אחוז מהאנשים שמגדירים את עצמם כיהודים לא חיים כאן. וגם ממי שחי כאן, אפילו שותפים יהודים בקואליציה מודים בקול רם שרעיון הלאומיות זר להם. למרות שמבחינתם היהדות האמיתי זה הם.

אז כן. נרטיבים ומיתוסים זה. נחמד. בפועל הלאומיות היהודית בת בערך 150 שנה. לאורך רוב התקופה רוב היהודים בעולם בחרו לא לקחת בה חלק.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

שלטון יהודי\ישראלי בארץ (ובכלל עמים בעולם) זה לא מיתוס, זאת עובדה קיימת

תחיית הלאומיות בכלל בעולם התבססה על העולם העתיק

אני לא מבין למה החשמונאים זאת לא דוגמא

פורסם

בגולה זה היה כולנו יהודים. כאן בישראל? אני רואה את השסע רק הולך וגדל, הפרדה תהומית בין חלקים גדולם בעם, חלק משמעותי ממנה מגיע מההנהגה של הימין בראשות ביבי, אי אפשר להתחמק מהנזק שהנבלה הזה עשה למדינה הזו. הגענו למצב שלפי הממשלה הזו זה רק הם, כל השאר אויב וכל זה אחרי ה-7 באוקטובר. אין צדיק אחד בסדום שהיא הממשלה הזו. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 5 דקות, ch28566 כתב:

אין צדיק אחד בסדום שהיא הממשלה הזו. 

היה, סוג של. 

בדיוק בגלל זה פיטרו אותו. 

• רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני כשעה, עדי-אל כתב:

שלטון יהודי\ישראלי בארץ (ובכלל עמים בעולם) זה לא מיתוס, זאת עובדה קיימת

תחיית הלאומיות בכלל בעולם התבססה על העולם העתיק

אני לא מבין למה החשמונאים זאת לא דוגמא

1. אתה מבלבל בין שלטון יהודי ישראלי לבין קיומה של לאומיות כתופעה חברתית. זו בהכללה סבירה נתפסת כתופעה די מודרנית במחקר.

2. לא. יש בערך 20 תיזות שונות שמדברות על הופתעה של הלאומיות ב+- 200 שנים האחרונות. אפשר למתוח את הגבול עוד קצת אם רוצים. אבל הסיבות לזה נמצאות במקומות אחרים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 4 שעות, עדי-אל כתב:

איומים חיצוניים זה גם גורם, נכון. רק או גם?

השאלה אם זה כמו אהבה שתלויה בדבר 

אז אם יהיה מישהו שיגדיר איזה קבוצה לא קשורה אלינו כיהודים גם עליו יחול חוק השבות?

האם כל מי שהיטלר הגדיר כיהודי גם כן הגדיר את עצמו כיהודי? אני לא חושב 

סביר להניח שאם יקום גוף שיגדיר יהודים אחרת וישמיד אותם יתקנו את חוק השבות אבל זה המצב היום.

ואיומים חיצוניים הם אחד הגורמים הכי מלכדים שיש. הרבה יותר מאיך אתה מתפלל 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 4 שעות, David32 כתב:

אז לא מגיע לו ואתה לא מחשיב אותו יהודי כי הוא הלך עם צלב והוא ואבא שלו 'מתבוללים'?

אם הוא רוצה להרגיש יהודי, שירגיש. אני לא אגיד לאף אחד איך להגדיר את עצמו, מבחינתי שיגיד שהוא עציץ.

השאלה היא האם זה שסבתא שלו הייתה יהודיה שהתחתנה עם נוצרי, ובהמשך הילד שלה התחתן עם נוצריה, מצדיק את זה שהנכד שלה יקבל אזרחות ישראלית בלי שום סיבה אחרת*.

ואם מבחינתך זה שמישהו הולך עם צלב ואומר שהוא יהודי זה הגיוני, זה שקול לפעיל שלום עכשיו שגר ביצהר..

*בניגוד למשל לאמארה שגילה שורשים יהודיים ועכשיו הוא לומד יותר תורה ביום מאריה דרעי כולל הקפדה על מצוות ושבת.

*בנוסף לכל רוצ'סטי שיחק אצל הרעים מתל אביב אז טפי עליו ועליהם. 

לפני שעתיים, Night Driver כתב:

סביר להניח שאם יקום גוף שיגדיר יהודים אחרת וישמיד אותם יתקנו את חוק השבות אבל זה המצב היום.

השאלה עד מתי צריך למשוך את זה.

ליהודי בגרמניה היום אין אותה הסכנה שהייתה ב-1943, אפשר להגיד שעד תאריך X החוק בתוקף, לאחר מכן מי שירצה לעשות עליה זה יבוסס על הגירה כמו כל מדינה.

וכמו שרשמת - אם תהיה סכנה דומה בעתיד נטפל בה.

פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

השאלה היא האם זה שסבתא שלו הייתה יהודיה שהתחתנה עם נוצרי, ובהמשך הילד שלה התחתן עם נוצריה, מצדיק את זה שהנכד שלה יקבל אזרחות ישראלית בלי שום סיבה אחרת*.

...
*בניגוד למשל לאמארה שגילה שורשים יהודיים ועכשיו הוא לומד יותר תורה ביום מאריה דרעי כולל הקפדה על מצוות ושבת.

אז צריך גם להיות דתי, ולעקוב אחרי החוקים ולשמור מצוות כדי להיחשב ליהודי מבחינתך כדי לקבל אזרחות ישראלית. 

קודם הסבירו פה שזה כולנו יהודים ואנחנו אחים. עכשיו אתה מוסיף *  קטן. 

אגב דרעי, אני עשיתי בדיקות גנטיות ויש ללא שום ספק בדמי דם יהודי אשכנזי (אם זה לא היה ברור עד כה). מעניין אותי, זה כבר גם לא מספיק, אתה מרשה לקבל אזרחות לפי אחוז מסויים? נגיד רק מעל 80%? או שזה בא עם הקומבינציה של זיקה לדת?

לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

וכמו שרשמת - אם תהיה סכנה דומה בעתיד נטפל בה.

כן אה? אותי תשלח חזרה למשרפות כי תמצא אצלי מישהו במשפחה שמתבולל, ומסורת יהודית, ודת בכלליות זה מאוד לא אני. טוב לדעת.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

השאלה עד מתי צריך למשוך את זה.

ליהודי בגרמניה היום אין אותה הסכנה שהייתה ב-1943, אפשר להגיד שעד תאריך X החוק בתוקף, לאחר מכן מי שירצה לעשות עליה זה יבוסס על הגירה כמו כל מדינה.

וכמו שרשמת - אם תהיה סכנה דומה בעתיד נטפל בה

אני בכלל חושב שאנחנו כמדינה שקמה על מנת שלא תהיה עוד שואה צריכה לקלוט זמנית גם מכסות מצומצמות של לא יהודים שנמצאים בסכנה לרצח עם. כשיסתיים האיום שיחזרו הביתה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אנחנו כבר בצרות האלו. לא חושב שזה לא היה חכם לדוגמה לקרוא לכל הנוצרים בסוריה שיבואו לדרום ושהם יזכו שם להגנה יחד עם הדרוזים ששם. זו הרחבה של רצועת ביטחון שאף אחד לא יכול להתלונן עליה. 

פורסם
לפני שעה, David32 כתב:

אז צריך גם להיות דתי, ולעקוב אחרי החוקים ולשמור מצוות כדי להיחשב ליהודי מבחינתך כדי לקבל אזרחות ישראלית. 

ולא סתם דתי אלא מסוג מסוים, יהודי רפורמי יכול לעלות לישראל על פי בגץ אבל לא על פי בן גביר ואם ירצה להתחתן לא יהיה לו ולה קל

פורסם
לפני 9 שעות, sagibd95 כתב:

או! פה חשוב להבחין בין התנ"ך - שאחראי לביטויים - לבין היהדות - שכבר כמה אלפי שנים לא ממש קשורה לתנ"ך.

המשמעות המקורית של העם הנבחר הוא כלשונו, "נבחר". לא מורם מעם ולא עליון. לכל אורך התורה והנביאים אלוהים (דרך שופרות הנביאים) חוזר ומדגיש שוב ושוב שהוא בחר בעם הזה מרצונו ומתוקף הריבונות שלו. ויחד עם זאת - שוב, שזור לכל אורך הכתובים - אזהרות חוזרות ונשנות שאם העם יעזוב אותו הוא ינטוש אותם ויפיץ אותם ברחבי העולם, עד שיחזרו בתשובה ויקראו לו שוב.

זה תהליך מחזורי, כמעט מעגלי, שקרה בפועל.

ביהדות המבוססת על משנה ותלמוד ומערכת רבנים שמורמים מעל לתנ"ך כל הסיפור הזה מתמסמס (כדי להצדיק את מעמד הרבנים) ומשם באים כל הסיפורים על העליונות שגולשים תוך כדי לתורות הנסתר וכיו"ב. ניחוחות גזעניים לעילא, בהחלט.

זה מה שיש ועם הפערים האלה אנחנו צריכים להתמודד...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...