Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, falou כתב:

לא הבנתי

אז אסביר שוב. 

קודם כל, הטענה שלך כאילו הסיכוי למלחמת אזרחים הוא אפסי כי למדינה יש מונופול על הכוח שגויה. לא היו מיליציות חמושות ברוסיה של 1914 שיצאה למלחמת העולם הראשונה. היה צבא. חצי אם לא יותר מהגנרלים של הצבא האדום אפילו עד מלחמת העולם השניה היו קצינים וחיילים לשעבר שצמחו בצבא המלוכני עוד לפני המהפכה. המיליציות צצו בעיקר כשהצבא המלוכני התפרק. והמדינה איבדה את המונופול על הכוח די מהר, וזהו. לא בטוח שגם היו מיליציות חמושות בארה״ב רגע לפני מלחמת האזרחים. ויש עוד דוגמאות. 

זה בצד, השאלה מה הסיכוי למלחמת אזרחים בישראל לא רלוונטית לטענה הכללית שבכל מקום שבו מתנהלות מלחמות אזרחים רואים תמונות די זהות למה שרואים מסוריה. כי הקונטקסט הוא, לפחות כמו שאני מבין ורואה אותה מכל מי שמתעסק בזוועות מסוריה, לנסות ולייחס את המעשים לתרבות המקומית. והטענה הנגדית היא שככה פשוט נראות מלחמות אזרחים. אפשר כמובן לטעון שגם הסיכוי למלחמת אזרחים נגזר מהברבריות או הנטייה המובנת לאלימות בתרבות כלשהי. אבל אז מה נעשה עם ארה״ב.

לשאלה על הסיכוי למלחמת אזרחים בסקייל מלא פה: מקווה שהסיכוי עדיין נמוך. הוא בהחלט יותר גבוה ממה שהיה ב-20-30 שנים האחרונות, כשאנחנו שומעים בתקשורת שאקס גנרלים מכנסים איזה פורום לדבר על משברים חוקתיים, ראש הממשלה מנהל מאבק מול השב״כ בזמן שזה חוקר את הסביבה הקרובה שלו ועוד. ולחלוטין יש בישראל וביו״ש מיליציות חמושות. אני מסכים עם אביגדור ליברמן שזה רק עניין של זמן עד שארגוני הפשע הערבים יפנו לטרור (למרות שזה לא משתלם להם כלכלית, כנראה, ומימלא המדינה לא ממש מנסה להתמודד איתם). וביו״ש אתה יכול לקרוא לזה איך שאתה רוצה, אבל לא חסרות תמונות ודוגמאות של ישראלים ממגזר מאוד ספציפי מסתובבים חמושים גם עם רובים, ולא במדי צהל וכו׳.

לפני 16 דקות, EliC25 כתב:

הצד הישראךי פועל ממניעים הגנתיים בכדי לסכל איום.

כן, אבל... כמו שכתבתי כבר מיליון אלף פעם, זה נכון לגבי ישראל כמדינה ורוב הישראלים כחברה. זה לא נכון לגבי מי שהלך להקים מחדש את הישוב היהודי בחברון או את הכפר הלא חוקי בקדומים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 3 דקות, יבגניפ כתב:

קודם כל, הטענה שלך כאילו הסיכוי למלחמת אזרחים הוא אפסי כי למדינה יש מונופול על הכוח שגויה. לא היו מיליציות חמושות ברוסיה של 1914 שיצאה למלחמת העולם הראשונה.

נכון.

היה מבנה פיאודלי, בו להמונים לא הייתה שותפות בניהול המדינה, והיא קרסה כלכלית ולאחר מכן שלטונית. אנחנו לא מדינה פאודלית, אנחנו לא בגודל של רוסיה, אנחנו לא בקריסה כלכלית.

לפני 4 דקות, יבגניפ כתב:

לשאלה על הסיכוי למלחמת אזרחים בסקייל מלא פה: מקווה שהסיכוי עדיין נמוך. הוא בהחלט יותר גבוה ממה שהיה ב-20-30 שנים האחרונות,

אני לא יודע למה אתה חושב שהיריבויות בחברה הישראלית כיום יותר גרועות מהיריבות בין מפ"ם למפא"י, בין מפא"י לחירות, בין הפנתרים לגולדה וכו'.

לפני 5 דקות, יבגניפ כתב:

אני מסכים עם אביגדור ליברמן שזה רק עניין של זמן עד שארגוני הפשע הערבים יפנו לטרור

הסיבה שארגוני הפשע הערבים פורחים, בין היתר, זה כי הם משתפי"ם של השבכ בסוגיות בטחוניות (ולא, אין לי הוכחות לכך. רכילות מהמגזר).

וחמושים ביו"ש, זה עדיין לא מיליציה. אני חשבתי שבהתנתקות נראה אלימות מצד המתנחלים, בטח לאור שיחות איתם, אבל זה לא קרה.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 26 דקות, falou כתב:

היה מבנה פיאודלי, בו להמונים לא הייתה שותפות בניהול המדינה, והיא קרסה כלכלית ולאחר מכן שלטונית. אנחנו לא מדינה פאודלית, אנחנו לא בגודל של רוסיה, אנחנו לא בקריסה כלכלית.

ארה״ב היתה דמוקרטיה, גם אם מוגבלת, וקרסה לתוך מלחמת אזרחים. אין מתכון. כל המשפחות המאושרות זהות, כל המשפחה אומללה - אומללה בדרכה שלה.

לפני 27 דקות, falou כתב:

אני לא יודע למה אתה חושב שהיריבויות בחברה הישראלית כיום יותר גרועות מהיריבות בין מפ"ם למפא"י, בין מפא"י לחירות, בין הפנתרים לגולדה וכו'.

אני לא יודע לגבי זה. אני יכול להתייחס ל-20 שנים האחרונות, בערך. כי זו תקופה שאני זוכר ומכיר פחות או יותר כבן אדם מבוגר. 

זה גם לא שאני לא ישן בלילות מחרדה על זה שמחר תפרוץ כאן מלחמת אזרחים, כן? אני חושב שהסיכוי לאלימות ספורדית, נקודתית, מצד הימין הדתי הוא גבוה תמיד. אבל גם בעבר זה לא התפתח למלחמת אזרחים, וגם אירועי מרי או התמרדויות משני הצדדים לא הובילו לכך. אבל אני כן חושב שמבחינת לכידות חברתית אנחנו לא במצב טוב. ואני חושב שלא נדרש המון בעיקר מצד מקבלי ההחלטות אבל גם מצד הנהגה שלא בכנסת כדי להבעיר את זה.

פורסם
בתאריך 11.3.2025 בשעה 01:34, רוןS כתב:

ועדת חקירה בסוריה = מטעמי המטבח הבריטי = פאטה מורגנה.

אמרת "בריטי", מניח שהתכוונת לפאטמה מורגנה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני רק שאלה ברשותכם.

נושא שהיה מדובר הרבה בתקשורת: משפחת נתניהו רוצה לשפץ את הבריכה בבית בקיסריה. 

נושא 2 שהיה מדובר הרבה בתקשורת: כטב"מ פגע בבית משפחת נתניהו בקיסריה. 

נושא קשור שהיה מדובר הרבה בתקשורת: עלות החלפת החלון. 

נושא שכבר לא מדובר בתקשורת כלל: משפחת נתניהו רוצה לשפץ את הבריכה בבית בקיסריה. 

האם הבריכה שופצה בתקציב של החלון? או מה הולך פה? 

מישהו בודק את הדברים האלו? 

מעבר לתיאוריות הקונספירציה ההגיוניות שהכטב"מ היה בכלל מבצע דגל כוזב?

למי שלא מבין- הסבר פשוט: 

הכטב"מ הספציפי נקלט במצלמה, חולף לו בשלווה ליד מסוק קרב של חיל האוויר. 

אין מצב שטייס המסוק לא ראה אותו בעיניים. לא קונה את זה. המצלמה ראתה את שניהם, ממרחק גדול יותר ממרחק המסוק מהכטב"מ. 

הסיכוי היחיד שהטייס לא ראה בעיניו את הכטב"מ זה אם הוא היה עסוק בטלפון בזמן הטיסה. 

נקודה שנייה. לכלים שלנו יש זע"ט. הכלי היה אמור לשדר משהו שהמסוק אמור לקלוט. אם הטייס ראה את הכטב"מ, לא ראה את המשהו שהיה אמור להיות משודר- למה לא הגיב?

אם הוא לא ראה את הכטב"מ, ולא ראה את המשהו, אבל כן ראה שיש משהו על הרדאר- למה לא הגיב? 

הכטב"מ הזה לא היה קטן במיוחד. אתם רוצים להגיד לי שלכלים כאלו אין חתימת רדאר? למיטב ידיעתי אין כלים חמקנים בשירות האוייב.

הכי חשוב: 

למה לכל הרוחות נזכרתי בזה עכשיו בכלל בלאט?! :mm_tongue:bugeyed:

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה הטייסים הסמולנים האלה. ראו שהכטבם בדרך לבית של ביבי ונתנו לו לפגוע.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

0מולנים כותבים עם 0.

בדיוק כמו ראש הממשלה שלנו. למרות שהוא בכלל בינארי, 

כל מי שרואה אותו מתחיל לצעוק- "אפס אחד! אפס אחד!!!".

רק הביביסטים צועקים "עשר! עשר!".

• מצחיק 4

פורסם
לפני 3 שעות, עדי-אל כתב:

הוא גם אמר תודה שהביאו לו קפה

אתם מתבלבלים בין הגדרה של מוסר להגדרה של הרגשה טובה

להגיד יש חפים מפשע בעזה וזה לא אשמתם וכו' יש לך הרגשה טובה אבל זה לא עושה את הפעולות שלך למוסריות 

זה אומר לדוגמא עומר ונקרט אבל שמענו את זה מעוד חטופים 

עכשיו השאלה היא לא מה צריך לעשות השאלה היא מתי תוציאו את הראש מהתחת

הם (פינדר דוד ואור בעיקר) המציאו לעצמם מוסר מזויף שאם מישהו אחר לא עומד בו הוא פאשיסט רוצח שרוצה להרוג ילדים עזתיים ללא סיבה, ככה שהם בסדר.

• אהבתי 1
פורסם

לא ממש. אבל זה דיון שאני לא רואה סיבה להיכנס אליו, מספיק פינדר דרך בחרא, מה גם אני צריך?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

הכטב"מ הספציפי נקלט במצלמה, חולף לו בשלווה ליד מסוק קרב של חיל האוויר. 

אין מצב שטייס המסוק לא ראה אותו בעיניים. לא קונה את זה. המצלמה ראתה את שניהם, ממרחק גדול יותר ממרחק המסוק מהכטב"מ. 

טייסים נמנעים מהפלה אם יש סיכוי לפגיעה בשטח מיושב. 

פורסם
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

ארה״ב היתה דמוקרטיה, גם אם מוגבלת, וקרסה לתוך מלחמת אזרחים. אין מתכון. כל המשפחות המאושרות זהות, כל המשפחה אומללה - אומללה בדרכה שלה.

לפני 3 שעות, falou כתב:

מלחמת האזרחים בארה"ב אינה מלחמת אזרחים במובן שאתה מתייחס אליו, כי מדובר היה במדינות שונות, כאשר לכל אחת היה ממשל. ארה"ב דאז באמת התנהלה כפדרציה של מדינות עצמאיות והייתה הרבה פחות פדרלית מהיום. הזהות הלאומית של האזרח הייתה קודם כל עם הסטייט שלו.

עם הדורות ארה"ב עברה מירכוז של הכוח לממשל.

שים לב, לכן לנשיא של ארה"ב קוראים President ולא מושל או ראש ממשלה. במקור התפקיד היה אמור להיות פחות אקזקוטיבי.

לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

אבל אני כן חושב שמבחינת לכידות חברתית אנחנו לא במצב טוב.

אני חושב שהיינו כבר במצבים יותר גרועים ושהקרע הזה הולך באמת אחורה, עד הסזון,  ולפניו רצח ארלוזורוב. 

כמו שכל דור של צעירים חושב שהוא גילה את הסקס, כך כל דור צעיר חושב שהוא גילה "את הקרע".

הקרע תמיד שם.

• אהבתי 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 29 דקות, ch28566 כתב:

טייסים נמנעים מהפלה אם יש סיכוי לפגיעה בשטח מיושב. 

כטב"מ איסוף, אני יכול להבין שנמנעים מהפלה מעל איזור מיושב. 

זה לא היה כטב"מ איסוף. 

ומה עלה בגורל הבריכה? 

פורסם

מה איסוף. אתה רוצה להפיל כתבם עם חומר נפץ על יישוב רנדומלי? הקליעים גם הולכים לאנשהו, וגם בזה צריך להתחשב.

זאת הקונספירציה הכי מוזרה ששמעתי עד כה

• רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אתה אמור להתריע על הכטבמ ואנשים אמורים להיכנס למקלטים.

ממ"ד/מקלט לא אמור לעמוד בפני פגיעה ישירה אבל כן בפני רסיסים, אז אתה מפוצץ אותו באוויר וכולם שורדים את השאריות/קליעים. אם הוא יפגע ישירות אז לא יישרדו כנראה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 51 דקות, falou כתב:

מלחמת האזרחים בארה"ב אינה מלחמת אזרחים במובן שאתה מתייחס אליו, כי מדובר היה במדינות שונות, כאשר לכל אחת היה ממשל. ארה"ב דאז באמת התנהלה כפדרציה של מדינות עצמאיות והייתה הרבה פחות פדרלית מהיום. הזהות הלאומית של האזרח הייתה קודם כל עם הסטייט שלו.

עם הדורות ארה"ב עברה מירכוז של הכוח לממשל.

שים לב, לכן לנשיא של ארה"ב קוראים President ולא מושל או ראש ממשלה. במקור התפקיד היה אמור להיות פחות אקזקוטיבי.

זה לא משנה. על כל מדינה שבה פרצה או תפרוץ מלחמת אזרחים אפשר לכתוב למה היא מיוחדת. בסוף כולם מיוחדים. ולפעמים מדינות קורסות. ולפעמים חברות קורסות. כמובן, במדינות ״מאולצות״, נקרא לזה ככה, הסיכוי לזה גבוה יותר. אבל זו גם אחת הבעיות של ישראל. אנחנו מדינת לאום מאוד חלשה. וגם המיינסטרים כביכול שמזדהה עם המחשבה והרעיון לא במצב טוב. ושוב, לא אומר שיש סיכוי גבוה מדי למלחמה כזו מחר. אבל...

לפני 53 דקות, falou כתב:

הקרע תמיד שם.

נכון. והשאלה היא האם מתישהו האיזון יופר לחלוטין, והאם מי שיהיה בראש באותה הנקודה יצליח לפתור את זה. 

• תוכן חדש...