Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 2 דקות, falou כתב:

אני חושב שלא, אחרת אתה שומט את הרגליים מתחת לעיקרון של פשעים נגד האנושות (משפטי נירנברג).

יש דברים שהם רע באופן מוחלט. אם אתה לא מכיר בזה, אז אין בסיס מוסרי אונירבסלי, יש רק מי חזק ושולט.

עצם זה שמדינות שלמות (לא רק גרמניה אלא גם יפאן ואיטליה) חשבו אחרת מראה שזה סובייקטיבי.

הבסיס המוסרי האוניברסלי נקבע על ידי הרוב וגם הוא משתנה עם השנים. עד לפני רגע במונחים היסטוריים סחר בבני אדם למשל היה מוסרי ומקובל והיום זה טאבו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 3 דקות, farkash7 כתב:

נניח שבנט ראש ממשלה ב7.10. אני בטוח שינסו להרוג אותו ואת המשפחה שלו. למה אני בטוח? כי בקדנציה שלו כבר שלחו לו כדורי רובה ומכתבי איומים ברצח.

מי ששלח, הוא בעיניך מייצג של יכולות?

סתם מהלך קיקיוני של בודדת.

בשביל מלחמת אזרחים צריך, קודם כל ולפני הכל, שלמדינה לא יהיה מונופול על הכוח. אתה רואה את יחידות צהל השונות מתפרקות ולוחמות זו בזו?

סוריה הייתה דיקטטורה של מדינה פיקטיבית שאין בבסיסה עם, עם מיעוט ששלט על ריבוי קבוצות אתניות.

לפני 2 דקות, Night Driver כתב:

עצם זה שמדינות שלמות (לא רק גרמניה אלא גם יפאן ואיטליה) חשבו אחרת מראה שזה סובייקטיבי.

לא.

זה מראה שהן היו מרושעות.

אני לא אמרתי שאין רוע ואין שלטון רע ואין מדינות רעות.

לשיטתך, גם עבריינים אלימים הם בסה"כ אנשים עם תפיסת עולם שונה, ולגיטימית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 5 דקות, falou כתב:

לא.

זה מראה שהן היו מרושעות.

אני לא אמרתי שאין רוע ואין שלטון רע ואין מדינות רעות.

לשיטתך, גם עבריינים אלימים הם בסה"כ אנשים עם תפיסת עולם שונה, ולגיטימית.

אין ספק שהן היו מרושעות לפי תפיסת עולמנו אבל לפי תפיסת עולמם השאר היו מרושעים שהגנו על חיות דמויות אדם שהורסות את האנושות.

גם נושא העבריינים, מה שבמקום אחד נחשב פשע במקום אחר לגיטימי.

פורסם
לפני 19 דקות, פינדר כתב:

לא הבנתי מה אני אמור לעשות עם זה.

מבחינתי מחבל שמאיים עליך או על מתנחל במעלה דרדר, צריך לחסל. אם אין ברירה גם במחיר של פגיעה בחפים מפשע. אני לא חושב שצריך להחליט מראש שצריך לחסל את המשפחה שלו 4 דורות וכו׳

מוחמד רושם בפייסבוק "אני הורג את היהודים, מחר מכין פצצה". 

מוחמד יושב בבית של סבא שלו ביחד עם הוריו, אחים ואיזה 4-5 ילדים.

מפיל פצצת טון על הבית או לא?

המוסר הצודק - כן. הוא החליט לרצוח, הוא בן מוות. אם תחסל אותו, הילד שלו, שגם כן חושב כמוהו, יהיה בעוד שנתיים מחבל.

המוסר הגלובלי המעוות, וכנראה גם של פינדר - "לא!!! אסור!! חכה שיכין את המטען, ייצא לדרך, ואז תסכן צוות של הימ"מ כדי לחסל אותו בדרך". 

פורסם
לפני 1 דקה, יובל .מ. כתב:

המוסר הצודק - כן. הוא החליט לרצוח, הוא בן מוות. אם תחסל אותו, הילד שלו, שגם כן חושב כמוהו, יהיה בעוד שנתיים מחבל.

המוסר הגלובלי המעוות, וכנראה גם של פינדר - "לא!!! אסור!! חכה שיכין את המטען, ייצא לדרך, ואז תסכן צוות של הימ"מ כדי לחסל אותו בדרך". 

יש דרך נוספת כי העולם הוא לא שחור ולבן.

או שאתה מחכה שהוא יעשה משהו אקטיבי כדי להכין מטען (למשל לשלוח ווצאפ לסוחר המטענים השכונתי או לקפוץ למחלקת המטענים בקניון), או שאתה פורץ לובבית או אורב לו ועוצר אותו.

לגבי הבן שלו אתה עוקב אחריו ואם לא ילמד ממה שיקרה לאבא שלו טפל בו באותה הצורה.

אין חוק שמחייב מישהו לאהוב מישהו אחר.

פורסם

אתם באמת רואים שתי שריונרים\חירניקים אחד ימין ואחד שמאל (סתם דוגמא) מגינים אחד על השני במלחמה ועוד שנתיים יורים אחד על השני במלחמת אזרחים?

עם כל הכסאח שיש כאן המכנה המשותף שיש כאן הרבה יותר גדול ממה שיש אצל השכנות שלנו 

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, Night Driver כתב:

יש דרך נוספת כי העולם הוא לא שחור ולבן.

או שאתה מחכה שהוא יעשה משהו אקטיבי כדי להכין מטען (למשל לשלוח ווצאפ לסוחר המטענים השכונתי או לקפוץ למחלקת המטענים בקניון), או שאתה פורץ לובבית או אורב לו ועוצר אותו.

לגבי הבן שלו אתה עוקב אחריו ואם לא ילמד ממה שיקרה לאבא שלו טפל בו באותה הצורה.

אין חוק שמחייב מישהו לאהוב מישהו אחר.

וזה המוסר המעוות.

אתה לא יכול לעקוב אחרי 2 מיליון פלשתינאים בצורה מוחלטת נכון? אז אתה מבטיח בוודאות שעל חלק מהבנים אתה תגלה אחרי מסעות ירי בתל אביב, ואחרי עוד סיפור של אמא שנרצחה כשהתינוק שלה מחובר אליה במנשא.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 2 דקות, יובל .מ. כתב:

וזה המוסר המעוות.

אתה לא יכול לעקוב אחרי 2 מיליון פלשתינאים בצורה מוחלטת נכון? אז אתה מבטיח בוודאות שעל חלק מהבנים אתה תגלה אחרי מסעות ירי בתל אביב, ואחרי עוד סיפור של אמא שנרצחה כשהתינוק שלה מחובר אליה במנשא.

נכון ועדיין אקח סיכון כלשהו לפני שאחליט לחסל עם שלם.

רק מזכיר שיש גם דרכים למנוע מסעות ירי בתל אביב כמו למשל לא לתת אשרות כניסה (שעכשיו משרד הכלכלה האריך) ולסגור את הגבולו שלנו.

פורסם
לפני 36 דקות, Night Driver כתב:

אין ספק שהן היו מרושעות לפי תפיסת עולמנו אבל לפי תפיסת עולמם השאר היו מרושעים שהגנו על חיות דמויות אדם שהורסות את האנושות.

אם ככה אין צודק ואין רע וטוב, יש מי שמנצח ומנציח נרטיב.

הסיבה שהם מכירים היום בעוולותיהם זה רק בגלל ששטפנו את מוחם כך שיחשבו כמונו?

זו תפיסת עולמך?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, Night Driver כתב:

נכון ועדיין אקח סיכון כלשהו לפני שאחליט לחסל עם שלם.

רק מזכיר שיש גם דרכים למנוע מסעות ירי בתל אביב כמו למשל לא לתת אשרות כניסה (שעכשיו משרד הכלכלה האריך) ולסגור את הגבולו שלנו.

לא אמרתי לחסל עם שלם, רק את המחבל ומשפחתו.

אתה זה שבעצם מחליט שהם כולם מחבלים.

ולא הייתי רוצה לקחת אף סיכון על אף יהודי.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם
לפני 3 דקות, falou כתב:

אם ככה אין צודק ואין רע וטוב, יש מי שמנצח ומנציח נרטיב.

הסיבה שהם מכירים היום בעוולותיהם זה רק בגלל ששטפנו את מוחם כך שיחשבו כמונו?

זו תפיסת עולמך?

רע של היום היה טוב מאוד לפני 200 שנים ומה שאצל אחד נחשב טוב אצל אחר נחשב אסון.

יש דברים מוסכמים אוניבסליים כרעים או טובים אבל זה נכון להיום. עוד 50 שנה זה יכול להשתנות וזה מה שהופך את זה לסובייקטיבי ולא אבסולוטי.

Just now, יובל .מ. כתב:

לא הייתי רוצה לקחת אף סיכון על אף יהודי.

אז חסל את כל מי שלא יהודי.

פורסם
לפני שעה, falou כתב:

אין שום מקום להשוואה.

מלחמת אזרחיים בישראל היא תסריט מאוד לא הגיוני, כי למדינה יש מונופול על השימוש בכוח. אין פה מיליציות חמושות. מתחים חברתיים תמיד יש, בכל מקום, זה לא מה שיוצר מלחמת אזרחים.

אלימות חסרת גבולות יש כשאין אוכל. אז הכל נפרץ.

סלח לי אבל אין קשר בין המשפטים בתגובה שלך.

השאלה האם התסריט הוא הגיוני או לא, לא כ״כ רלוונטית לשאלה מה יקרה במידה והתסריט יתממש.

לפני שעה, falou כתב:

אין פה מיליציות חמושות

דווקא יש

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 49 דקות, יובל .מ. כתב:

מוחמד רושם בפייסבוק "אני הורג את היהודים, מחר מכין פצצה". 

מוחמד יושב בבית של סבא שלו ביחד עם הוריו, אחים ואיזה 4-5 ילדים.

מפיל פצצת טון על הבית או לא?

אני לא חושב שצה"ל או השב"כ מחליטים לחסל מישהו רק בגלל שהוא רשם משהו בפייסבוק, נדמה לי שבשביל זה צריך מידע מודיעיני, אישורים, 

על פוסטים בפייסבוק לפעמים עוצרים לחקירה על הסתה, בצבא לא מחליטים לחסל מישהו רק בגלל שהוא כתב פוסט בפייסבוק.

בקשר למה שקרה בעזה, חיל האוויר הפציץ שם במלחמה כדי לחסל מחבלי חמאס ולהרוס תשתיות טרור ועל הדרך נהרגו שם גם חפים מפשע. האם זה מוסרי או שזאת הייתה הדרך הנכונה לפעול? זאת כבר שאלה אחרת, לא יודע לענות עליה ומה היא הדרך הכי נכונה לפעול עם כל הצרות שיש לנו מעזה וממקומות אחרים.

אבל היה ברור לכולם בתחילת המלחמה שישראל תהיה חייבת לפעול ושיהרגו גם חפים מפשע(בעזה ואחר כך גם בלבנון), האם זאת הייתה האופציה הכי נכונה? אני לא יודע לענות על זה ולהגיד איך היה הכי נכון לפעול.

פורסם
לפני 5 דקות, NEW10 כתב:

בקשר למה שקרה בעזה, חיל האוויר הפציץ שם במלחמה כדי לחסל מחבלי חמאס ולהרוס תשתיות טרור ועל הדרך נהרגו שם גם חפים מפשע. האם זה מוסרי או שזאת הייתה הדרך הנכונה לפעול? זאת כבר שאלה אחרת, לא יודע לענות עליה ומה היא הדרך הכי נכונה לפעול עם כל הצרות שיש לנו מעזה וממקומות אחרים.

זה בדיוק העניין, למה "או"?

זה היה גם מוסרי וגם הדרך הנכונה.

האחריות על המוות של אלה שמוגדרים חפים מפשע, בין אם הם באמת חפים מפשע או לא, זה על חמאס. נקודה.

לפני 11 דקות, יבגניפ כתב:

דווקא יש

ברור, כל איו"ש מפוצצת במתנחלים שרק רוצים לרצוח תל אביביים.

די נו בחייאת יבגני מספיק עם הפרנויות.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...