Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, Mech Morphix כתב:

כאן 

איפה זה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

בעניין המחזור, ההוצאה של המיחזוריות הגדולות היא פשוט טעות (בסביבה שלי אני לא רואה אותן בכלל). עכשיו כשיש פיקדון גם על שתייה גדולה, אני מוצא את עצמי (וחלק מהסביבה הקרובה שלי) ממחזר פחות כי אין מיחזוריות, ולא תמיד אני זוכר לסחוב איתי את כל הבקבוקים לסופר. כשלא היה על השתיה הגדולה פיקדון, אז פעם בכמה ימים הייתי יורד למיחזורית שנמצאת 100 מטר מהבית ופשוט מרכז שם הכל. היום זה לא קורה ואני מוצא את עצמי לפעמים זורק סתם. המכונות מיחזור ברשתות המזון הן לא רעות, אבל לא כל הבקבוקים נקלטים וכפי שכבר ציינתי לא תמיד זוכרים או נוח לקחת איתנו את שקית הבקבוקים הריקים.

• רעיון טוב! 2

Peugeot 206 1.4  2007 manual  (past) 

Fiat Panda  1.2  2011 manual (past) 

Volvo S80 3.0 2015 automatic (present) - שרשור מעקב

פורסם

זאת בעיה עולמית, מאז שסין אסרה על יבוא פלסטיק משומש פשוט לא כלכלי למחזר פלסטיק. שימוש בפלסטיק חדש פשוט זול יותר. צריכים להיות תמריצים ממשלתיים למחזור, אחרת זה פשוט לא יקרה.

"ai motoare capul doare"

פורסם

Economics of scale

ממשלות לא צריכות לתמרץ מחזור- הן צריכות להשקיע במתקני מחזור גדולים מספיק פעם אחת. בקנה מידה גדול זה נהיה משתלם. יפן למשל מייצרת כמויות מטורללות של פסולת פלסטיק וניילון, אבל אוכלוסיה ממושמעת+מתקנים גדולים מספיק= המחזור שם לא גורר הפסדים.

פורסם

אגב, הוזכרה חיריה, יש שם תחנת כוח המייצרת חשמל מהגז הנפלט מהר הזבל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 42 דקות, GaT כתב:

בעניין המחזור, ההוצאה של המיחזוריות הגדולות היא פשוט טעות (בסביבה שלי אני לא רואה אותן בכלל). עכשיו כשיש פיקדון גם על שתייה גדולה, אני מוצא את עצמי (וחלק מהסביבה הקרובה שלי) ממחזר פחות כי אין מיחזוריות, ולא תמיד אני זוכר לסחוב איתי את כל הבקבוקים לסופר. כשלא היה על השתיה הגדולה פיקדון, אז פעם בכמה ימים הייתי יורד למיחזורית שנמצאת 100 מטר מהבית ופשוט מרכז שם הכל. היום זה לא קורה ואני מוצא את עצמי לפעמים זורק סתם. המכונות מיחזור ברשתות המזון הן לא רעות, אבל לא כל הבקבוקים נקלטים וכפי שכבר ציינתי לא תמיד זוכרים או נוח לקחת איתנו את שקית הבקבוקים הריקים.

גם הרחבת הפקדון לבקבוקים גדולים שווקה פה כמלחמת אחים, בגלל הצריכה הגבוהה של האוכלוסיה החרדית. בפועל, מודים כולם, הרחבת החוק הורידה את היקף המחזור (מהסיבה שציינת).

https://www.calcalist.co.il/local_news/article/hji9q00sqh

הציבור לא ייקח עשרות בקבוקים ריקים לסופר, בסופר המכונות לא תמיד מתפקדות ולחכות לעובד שיגיע מהמחסן לספור את הבקבוקים לא תמיד מסתדר עם שאר טרדות החיים.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 35 דקות, RedLabel כתב:

זאת בעיה עולמית, מאז שסין אסרה על יבוא פלסטיק משומש פשוט לא כלכלי למחזר פלסטיק. שימוש בפלסטיק חדש פשוט זול יותר. צריכים להיות תמריצים ממשלתיים למחזור, אחרת זה פשוט לא יקרה.

לא, צריך פשוט לחייב את העלות האמיתית של ההטמנה לפי ערך קרקע והשלכות בריאותיות עתידיות ולא לפי "בור באדמה לא עולה כסף נחייב רק על שינוע".

נושא הגז והחשמל לא קשור לפלסטיק (לא רק). אשפה אורגנית משחררת מתאן.

בסוף, פלסטיק זה נפט. להשליך אותו לבור כאילו אין השלכות זה עיוורון. צריך לחייב יצרנים לחשיבה של עריסה לעריסה (רוצה לפתח מוצר ולשווק אותו? תגיד מה עושים איתו בסוף חייו, כחלק מהתכנון), ואם אין הגדרה המדינה חייבת למסות אותו תחת ההנחה שהיא תמצא טיפול מיטבי.

הייתי אומר שגלשנו מהשרשור הפוליטי, אבל זבל זה דיי באותה קטגוריה.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, GaT כתב:

אני זורק את הבקבוקים הגדולים לפח מאז שכלובי המיחזור נעלמו (לפני זה הייתי זורק במרוכז בכלוב ליד הבית, ואנחנו מחסלים כמה שישיות מים מינרליים בשבוע אז תמיד יש המון). לא איכפת לי מהסביבה, שנחיה בשלולית רפש מצידי או שממשלות העולם ימצאו פיתרון בלי לערב אותי, למה אני משלם מיסים?

עכשיו כשצריך לדחוף ערימות של בקבוקים לאוטו איכשהו ואז לרדוף אחרי העובדים שיועילו בטובם לקחת את הבקבוקים, כל זה בשביל 5 שקלים שלא יקנו לי אפילו פחית קולה? אין מצב שאני עושה את כל זה, שייחנקו כל ה"ירוקים".

עריכה אחרונה על ידי MostlyWicked
  • רעיון גרוע 4
פורסם

סליחה שזה אולי נשמע פעור - אין לכם פח כתום בכל בניין בחדר הזבל ?  אז מה הרעיון ? רוצים שאנשים ינדדו עם הזבל שלהם בחיפוש של פח כתום או כחול ?

• רעיון טוב! 1

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

@ניקו פ. אני לא יודע באיזה מין בניין אתה גר. לי יש ליד הבית ירוק, הכתום 100 מ׳ משמאל והכחול 100 מ׳ מימין. חלוקה שלא מזמינה הפרדה. הוסף לכך מתקן לזכוכית שמצריך סיבוב מיוחד ומתקן לאלקטרוניקה במרחק 7 ק״מ והבנת למה אני מפריד באופן חלקי מאוד.

אגב, הפח הכתום הוחלף לאחרונה, כנראה לסטנדרד אנטי חזירים, עם פתחים קטנים, כך שכל מה שיותר גדול מבקבוק של מרכך כביסה לא עובר.

בסדר זה גם לא בעיה לארגן פח כתום, בבניין שאנחנו עוברים אליו עכשיו לא היו פחי מחזור, ואז שלחו בקשה לעירייה, לקח כמה ימים אבל מהרגע שענו הביאו פח מחזור לבניין לנייר ופלסטיק. 

זה בעיקר תלוי עירייה וכמובן רצון. 

אני מבין איך המרחק של כל פח מקטין טת המוטיבציה. כמו כל דבר בחיים השאלה היא כמה זה חשוב. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

בבית הקודם שמו פח כתום ופח כחול. כשהרכב של העירייה היה מגיע היה מפנה את הכל למשאית הזבל עם האשפה הביתית.

• מבאס 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 28 דקות, פריג'י כתב:

לא, צריך פשוט לחייב את העלות האמיתית של ההטמנה לפי ערך קרקע והשלכות בריאותיות עתידיות ולא לפי "בור באדמה לא עולה כסף נחייב רק על שינוע".

נושא הגז והחשמל לא קשור לפלסטיק (לא רק). אשפה אורגנית משחררת מתאן.

בסוף, פלסטיק זה נפט. להשליך אותו לבור כאילו אין השלכות זה עיוורון. צריך לחייב יצרנים לחשיבה של עריסה לעריסה (רוצה לפתח מוצר ולשווק אותו? תגיד מה עושים איתו בסוף חייו, כחלק מהתכנון), ואם אין הגדרה המדינה חייבת למסות אותו תחת ההנחה שהיא תמצא טיפול מיטבי.

מסכים לגמרי. מיסוי של אי מחזור או מתן תמריץ למחזור זה אותו הדבר מבחינתי. הפואנטה היא שמחזור צריך להפוך ליותר כלכלי מאשר לזרוק פלסטיק משומש לבור ולייצר פלסטיק חדש.

לפני 23 דקות, elibaba כתב:

סליחה שזה אולי נשמע פעור - אין לכם פח כתום בכל בניין בחדר הזבל ?  אז מה הרעיון ? רוצים שאנשים ינדדו עם הזבל שלהם בחיפוש של פח כתום או כחול ?

תלוי איפה אתה גר. לפעמים אפילו בתוך העיר זה לא קבוע ובחלק מהבניינים יש פח כתום לבניין ולחלק לא.

אישית אני יכול להגיד שאחרי שהורידו את המחזוריות לבקבוקים, פשוט הנחתי שקיות עם בקבוקים בקצה הרחוב ליד הפחים הכתומים ומישהו היה לוקח אותם, או כשפינו את הפחים או אנשים שלקחו אותם כדי לקבל כסף.

היום עברתי דירה וכבר אין לי איפה להניח אותם בסביבת הבית אז אני פשוט זורק אותם לפח.

עריכה אחרונה על ידי RedLabel

"ai motoare capul doare"

פורסם
לפני 5 שעות, Renaultrap כתב:

אם היתה מערכת רצינית לאיסוף ולמחזור הפלסטיק, ולא רק פרסומות בטלויזיה עם חתול, אז התוצאות היו טובות יותר. פח כתום לכל בית/בניין, ולא פח מאה מטר מהבית, ואנשים היו משתפים פעולה טוב יותר. השקעה במתקן מחזור שיוכל לעמוד בהיקף הפלסטיק שנזרק גם תעזור.

בשביל זה צריך לגבות יותר מיסים/ארנונה, לא נראה לי שאנשים פה ירצו שיעלו להם את הארנונה

לפני כשעה, פריג'י כתב:

זה לא ששיננו נושא כל כך. כולם זבל..😉

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

חזרה קצת לפוליטיקה. 

אחת החיילים שחשוד בהתעללות במחבל מגיע להתראיין בערוץ 14, כי כמובן למה לא. תופרים להם תיק הרי.

כמובן שגם הוא רעול פנים. אבל במקרה שלו זה לא מפריע. זה בסדר.

בסדר, עוד קצת חומר לתעמולה נגד ישראל, כאילו שהיה חסר. 

ואז כמובן גם רגב ובנגביר רבים עם הרמטכל כי איזו זכות בכלל יש לרמטכל לדבר על פריצות לבסיסי צהל. זה ממש מחוץ לתחום שלו.

וכדובדבן על הקצפת:

ציטוט

השרים תהו מדוע אנשי מצ"ח נכנסו לבסיס עם מסכות - והלוי התייחס לאיומים נגד חוקרי היחידה. שר המשפטים יריב לוין אמר: "על החיים שלי ושל ראש הממשלה מאיימים כבר יותר משנה ואנחנו לא הולכים עם מסכות"

יופי.

• אהבתי 2

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...