Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4897 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלמרה 99, 1.6. האם כדי לעשות בדיקת לחץ הפוך חייבים להשאיר את הרכב לילה שלם במוסך ? האם ניתן לבצע תבדיקה רק בבוקר על מנוע "קפוא" ?!

הבעיה היא העלמות מים איטית מהראדיאטור, אין נזילות, אין גם טחינה או שמן מדולל, אין בעיות סחיבה, האוטו לא מתחמם (רק פעם אחת עלה מעט מעט החצי, כשכנראה נעלמו הרבה מים מהראדיאטור) אובד עצות...

אשמח לכל עצה.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

פורסם

שלום רב !

לחץ הפוך בודקים במנוע חם ולא קפוא,ואין צורך להשאיר את הרכב במוסך בלילה.

לדעתי מיותר לבצע בדיקת לחץ הפוך ברכבך, אלא להתחיל מהקל לכבד, בדוק והחלף מכסה רדיאטור, החשוד כלא אוטם כראוי, ובהמשך בצע בדיקת לחץ לרדיאטור לבדיקת נזילה, ממערכת הקירור, שלא נראית בעין בלתי מזויינת.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

בלק שלום רב !

האם אתה יודע כיצד ואיך מתבצעת בדיקת לחץ הפוך, ומה מטרתה?

שנית האם ידעת שהמלצתי לבצע בדיקת לחץ הפוך בחיבור לרדיאטור, עדיפה ואין בה נזק כלל,ף וניתן על ידי אותו מכשיר יעודי, גם לבדוק,

את אטימות הפקק?

שלישית האם ידעת שבדיקת לחץ הפוך, במנוע גבולי, עלולה לפתוח פצעים ישנים, והיא פתח לצרות, שעלולות להסתכם בעלות גבוהה, שלא לצורך?

בברכה

צביקה

פורסם

רשמתי את זה בהקשר להודעה שלך, התכוונתי שלא יהיה יותר קל ישר לבצע בדיקת לחץ בחיבור לרדיאטור עם אותו המכשיר היעודי ולראות אם יש נזילה דרך פקק הרדיאטור? מאשר להחליף פקק ולקוות שהפקק הייתה הבעיה.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם
תקן אותי אם אני טועה, אבל בדיקת לחץ הפוך לא תראה גם על נזילה מהפקק רדיאטור? ככה שהקל הוא בעצם פשוט לבצע בדיקת לחץ.

שלום רב !

צר לי אך הטעות היתה שלך, ואני הגבתי בהתאם למה שכתבת, במה שהדגשתי באדום.

אכן כך, אתה צודק יש ללכת למכון רדיאטור ,לבדוק תקינות מכסה לפני ההחלפה, ושתגיע למכון רדיאטורים, לא תנצל את ההזדמנות החגיגית, ותבקשו לבצע בהזדמנות, בדיקת לחץ למערכת הקירור, ולו רק כדי להצדיק את התשלום, על הזמן שבזבזת לו, ולך?

בתקווה להבנה

צביקה

פורסם

שלום, בוצעה בדיקת לחץ על ידי חיבור מכשיר כלשהו(כמו משאבה) לפקק הראדיאטור במוסך, ויצא ללא איבוד לחץ או נזילות.

פקק הראדיאטור לא הוחלף בטוענה שהיא בסדר גמור.

בדיקת לחץ הפוך זה לא בדיקה אחרת ממה שמתואר כאן ? למה אמרו לי במוסך להשאיר את הרכב ללילה לבדיקה הזאת ? (לפי מה שהבנתי מדובר בבדיקה שתגיד אם יש בריחת מהאטם ראש למערכת הקירור ?)

אשמח לכל כיוון, כל השבתה של יום של הרכב קשה לי מאד.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

פורסם

קומ שלום רב !

האם,בוצע בדיקת לחץ,לרדיאטור ,או למכסה הרדיאטור?!

בדיקה לחץ הפוך, היא בדיקה יסודית יותר ,ומסובכת יותר, ואמורה לאשש, או לשלול את הפרמטרים הבאים:

בריחת קומפרסיה למערכת הקירור, סימני לוואי בועות או סילון מים, בבדיקה של כל צילנדר בנפרד, כאשר השסתומי פליטה ויניקה סגורים בעת ביצוע הבדיקה לגמרי, כדי לספק אטימה מושלמת, מה שמחפשים ברגע הבדיקה, האם שעון הלחץ שמחובר לצינור אוויר שמקבל לחץ מקומפרסור , לא יורד מתחת ל1 אטמוספרה כמדומני, ואין בועות ברדיאטור, עם מכסה פתוח,אין סימני דליפה דרך ראש ההזרקה, ו/או דרך פתח מלוי השמן(גלוי טבעות דלחיסה שחוקות, או דרך צינור הפליטה, שיכול לאשר בריחת קומפרסיה , דרך שסתום פליטה שרוף/לא אוטם.

הבדיקה הזאת יסודית יותר, אך מיותרת במקרה שלך, ועדיף כבר לבדור בדיקת CO'שהיא מאבחנת בריחת גזי פליטה למי הקירור.

האם נפלט עשן לבן מצינור הפליטה במנוע חם או קר?

המלצתי, החלף מכסה רדיאטור ללחץ המתאים(0.9).

בברכה

צביקה

פורסם
קומ שלום רב !

האם,בוצע בדיקת לחץ,לרדיאטור ,או למכסה הרדיאטור?!

בדיקה לחץ הפוך, היא בדיקה יסודית יותר ,ומסובכת יותר, ואמורה לאשש, או לשלול את הפרמטרים הבאים:

בריחת קומפרסיה למערכת הקירור, סימני לוואי בועות או סילון מים, בבדיקה של כל צילנדר בנפרד, כאשר השסתומי פליטה ויניקה סגורים בעת ביצוע הבדיקה לגמרי, כדי לספק אטימה מושלמת, מה שמחפשים ברגע הבדיקה, האם שעון הלחץ שמחובר לצינור אוויר שמקבל לחץ מקומפרסור , לא יורד מתחת ל1 אטמוספרה כמדומני, ואין בועות ברדיאטור, עם מכסה פתוח,אין סימני דליפה דרך ראש ההזרקה, ו/או דרך פתח מלוי השמן(גלוי טבעות דלחיסה שחוקות, או דרך צינור הפליטה, שיכול לאשר בריחת קומפרסיה , דרך שסתום פליטה שרוף/לא אוטם.

הבדיקה הזאת יסודית יותר, אך מיותרת במקרה שלך, ועדיף כבר לבדור בדיקת CO'שהיא מאבחנת בריחת גזי פליטה למי הקירור.

האם נפלט עשן לבן מצינור הפליטה במנוע חם או קר?

המלצתי, החלף מכסה רדיאטור ללחץ המתאים(0.9).

בברכה

צביקה

צביקה שלום ! בוצעה בדיקה המתחברת למכסה הראדיאטור, לא נמצא בעיה כלשהי בבדיקה זו.

לא ידוע לי שנעשה בדיקת לחץ לראדיאטור עצמו.

הפקק כרגע הוא המקורי, 0.9, הראדיאטור הוחלף לפני כשלוש שנים, והפקק הוא עוד מהראדיאטור הקודם.

כרגע הוצע לי להשאיר את הרכב ללילה כדי שבבוקר תבוצע אותה בדיקה שכנראה תיארת כאן של לחץ הפוך לבדיקת איבוד המים למנוע, ואולי אטם ראש,

1. האם באמת צריך להשאיר את הרכב ללילה שלם בשביל הבדיקה הזאת ?

2. האם לדעתך יש עוד דברים שאפשר לנסות לפני הבדיקה הזאת ?

3. האם הגיוני איבוד מים יחסית רציני של 300 מ"ל תווך 80 ק"מ ללא סימנים במדיד השמן או טחינה ? הכל נראה "כרגיל"...

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

פורסם

1- לא ברור לי למה הרכב הושאר ללילה, אין סיבה עקרונית לכך.

2- היית אמור לבצע בדיקת לחץ, דרך הרדיאטור בלבד, ובדיקות חדירת גזי פליטה למים.

3-רכב לא אמור לאבד מי קירור כלל 300 מ"ל" זה לא סביר.

בברכה

צביקה

פורסם
1- לא ברור לי למה הרכב הושאר ללילה, אין סיבה עקרונית לכך.

2- היית אמור לבצע בדיקת לחץ, דרך הרדיאטור בלבד, ובדיקות חדירת גזי פליטה למים.

3-רכב לא אמור לאבד מי קירור כלל 300 מ"ל" זה לא סביר.

בברכה

צביקה

יש לך מוסך מומלץ לעניין הזה ?

הרכב עוד לא הושאר, הגעתי לפורום כי הבקשה הייתה נשמעת לי מוזר, וכי באמת קשה לי להיות מושבת מהרכב...

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

פורסם

לא ציינת את מקום מגורייך בארץ, אז איך אתה רוצה לקבל מידע על מוסך מומלץ, ציין את מקום מגורייך, או את האזור שבו אתה מעוניין לתקן ועזרה יפנה אותך למוסך מומלץ.

בברכה

צביקה

פורסם

שטוף היטב את אזור משאבת המים ,

בדוק (בזהירות) כשהרכב לאחר נסיעה ומונע אם יש סימני נזילה קלים מאזור המשאבה.

לעיתים רק שהמשאבה מסתובבת יש דליפה. אך בבדיקת לחץ מהרדיאטור הציר לא מסתובב לכן לא רואים דליפה במחוון הלחץ.

רענן

פורסם

שים לב כאשר אתה מחפש דליפה לתת לרכב להגיע לטמפ עבודה ולא להסתפק בטמפ' קרה. לעיתים יש ברזים או מעברים שנפתחים רק מעל טמפ' מסויימת שפשוט לא רואים בטמפ' קרה

אני חיפשתי נזילה חזקה מאוד (4 ליטר בכמה דקות) במשך שבועות בגלל שבדקתי רק בטמפ' נמוכות.

פורסם
לא ציינת את מקום מגורייך בארץ, אז איך אתה רוצה לקבל מידע על מוסך מומלץ, ציין את מקום מגורייך, או את האזור שבו אתה מעוניין לתקן ועזרה יפנה אותך למוסך מומלץ.

בברכה

צביקה

איזור חולון וראשון לציון הוא טוב.

אפשרות גם לאור יהודה\פתח תקווה.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

• תוכן חדש...