Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"מס נסועה" בגוש דן - במספרים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4886 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יבגניפ, האם אותו הגבול כבר נקבע? זו השאלה שלי.

אני מצאתי את עצמי מגדיר את הגבול, שזה לא דבר הגיוני עבור אדם לעשות במדינה שלו...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני בעד המדיניות של ביבי כי הוא אכן עשה פה כל דבר אפשרי על מנת שהכלכלה פה לא תקרוס כמו בשאר העולם כשהיה את המשבר.

הוא הביא את רמת הביטחון של המדינה לרמה מעולה ואת זה רואים בשטח,יש שקט,אין פיגועים, אולי משהו נקודתי פעם בהמון המון זמן שאת זה צריך לזקוף לזכותו.

יש לו עוד הרבה דברים טובים שהוא עשה.

הבעיה היא לא בממשלה הזאת,תגידו תודה שזאת הממשלה שיש לנו כי עם ממשלה אחרת היינו נמצאים לדעתי במקום גרוע ואחר לגמרי.

מה שאני שונא בממשלה הזאת ובכל הקודמות לה זה שאף אחד לא משקיע פה במה שבאמת צריך להשקיע אחרי הכסף הרב שאנחנו משלמים כמס.

יש לי הבנה שיש לנו תקציב ביטחון ענקי ואני מבין שמקיפים אותנו מדינות של פרזיטים ומה שאני מאחל להם אני לא אוכל לרשום פה כי ימחקו את ההודעה הזאת.

הסיבה שאני נגד עשיית צבא למרות השירות שעשיתי היא:

בתור חייל משוחרר אני לא יכול לראות שיש העדפה לאוכ' דתית וערבית, לא יכול לראות שיש "הפליה מתקנת" שהיא בעצם דופקת אנשים כמוני בקטע של תנאי קבלה ובמקום לסיים צבא לעשות טיול וישר ללכת ללמוד משהו עם נתונים טובים,אני צריך לשפר בגרויות,לעשות פסיכומטרי (סבבה הפסיכומטרי מקובל) ולקרוע את התחת על מנת להתקבל למקצוע שאני רוצה ללמוד בזמן שאוכ' אחרות לא תורמות ודופקות אנשים כמוני שבעצם מקדמים את המדינה הזאת קדימה.

מעצבן אותי שאני צריך להתייאש וללמוד באירופה(למרות שאני שמח שזה קרה כי זה חוסך לי 3 שנים בתואר שאני צריך).

עכשיו אחרי שיאיר לפיד נבחר במקום השני ע"י רוב הציבור (בחרתי ביבי) אני רוצה לראות מה ישתנה,הנה הגיע אדם עם דעות כמו שלי (רוב הדעות לפחות,אני לא בעד לעשות שלום עם אנשים שאי אפשר לעשות איתם שלום ואני בעד בניה רחבה בהתנחלויות ואני ימני קיצוני בדעותיי מכיוון שלמדינות הערביות יש שטח בלתי מבוטל ועל פי התנך וההסטוריה הם מעולם לא ישבו פה ויש להם לאן ללכת אבל לא משנה זה כבר נושא אחר ואנחנו בפורום רכב).

שורה תחתונה אם יאיר לפיד הבן אדם שהגיע לגאול את מדינת ישראל מכל הצרות שלה לא יעשה משהו בממשלה הזאת שכביכול אמורה להיות ממשלה מעולה שתטיב עם אזרחיה אני באמת אשקול בסוף התואר להישאר בחו"ל.

פורסם

ברווז, אני לעצמי לא קבעתי גבול עדיין. לא יודע גם אם אקבע. בתור מי שחווה את תהליך ההגירה ממדינה למדינה (גם אם בתור ילד), לי הרבה יותר קשה בכלל לחשוב על צעד כזה כמו מעבר מדינה. אני כן שומע מלא מעט אנשים על הרצון או המחשבות על העזיבה. לאו דווקא כתגובה לאיזה צעד חדש של הממשלה, אלא כמחשבה כללית לאור הרבה דברים שקורים כאן.

בהחלט, זה מאוד עצוב שאנחנו בכלל חושבים על גבולות כאלו וגם מציבים אותם. על זה אני מדבר כל הזמן - מדינה לא יכולה להתקיים כערך ריק, המזין את עצמו. כמו ששמר כתב באוף טופיק - כשאנשים קמים בבוקר ומרגישים שאין להם תקווה לעתיד טוב יותר, הם חושבים על הגירה. אני חושב שבעולם מושלם זה היה מעסיק את ביבי או כל ראש ממשלה אחר, הרבה לפני הגרעין האיראני. אבל כנראה שזה לא מעסיק איש במערכת הפוליטית.

עריכה:

viper, ראיתי את הגובה שלך אחרי שלחצי על "פרסם" כבר.

הדעות שלך, ותסלח לי שאני כותב את זה, כי זה לא אישי נגדך, מבוססות על אמונות, סטראוטיפים ורעיונות שהתקשורת שאתה לא אוהב מזינה אותך בהם.

אני מניח שכשאתה כותב על "אוכ' דתית וערבית" אתה מתכוון "לחרדית וערבית". אני לא יודע איזו אפלייה מתקנת יש במוסדות האקדמיים לאלו ולאלו, לא יודע כמה מתוכם רצים להרשם לאוניברסיטה (בטח במקרה של החרדים). לא בטוח גם שהשירות הקרבי שלך זה מה ש-"מקדם את המדינה הזאת קדימה", כמו שאתה מציג את זה. דווקא המקצועות האזרחיים שכל אחד יכול לרכוש, בהנחה שיש לו את הנתונים המינימאלים הנדרשים, הם אלו שבסופו של דבר מקדמים את המדינה ואת כל מי שחי בה.

התנ"ך זה גם לא בדיוק המקור ההיסטורי המדויק להתבסס עליו לכאן או לכאן, ובתור מי שמגדיר את עצמו כימני קיצוני, אני חושב שלא ממש יש לך את הזכות להתלונן על אחרים שלא רוצים שלום.

בכל מקרה, זה כבר גולש לאוף טופיק יותר מדי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אין שום בעיה, מציע לך שתלך למגוון בתי חולים ואוניברסיטאות בארץ ואחרי שתראה באיזה גילאים מי לומד ומתמחה , אתה מוזמן לחזור לפה ולהגיב לי לפי מה שתראה.

דווקא אם הייתי מןנע על ידי התקשורת השמאלנית אז דעותיי היו אחרים.

מה שאני אומר וחושב זה לא מה שרוצים להראות בטלוויזיה או כל מקום תקשורתי אחר, אני מאוד ריאליסטי.

פורסם

viper, אני לומד באחת מהאוניברסיטאות בארץ, כך שאני לא צריך ללכת לשם לביקור כדי לדעת מי לומד שם.

בשביל לדבר על "אפלייה מתקנת" לטובת החרדים או הערבים, לא מספיק לבקר באוניברסיטה או בבית חולים ולהסיק מסקנות על סמך זה. יכול להיות שבבית חולים כזה או אחר יש יותר מתמחים ערבים (או חרדים). אז מה? ואולי זה בגלל שאין יהודים שרוצים ללמוד רפואה? אבל למה לחשוב על כיווונים כאלו בכלל? אם הגעת לבית חולים או לאונ' וראית יותר ערבים ממה שרצית לראות, ועוד אתה בעצמך לא הצלחת להתקבל לחוג מסויים, אז זה הכל בטוח תוצר של "אפלייה מתקנת".

בשביל לבסס טענות מהסוג הזה, צריך הוכחות בכתב, שיכול להיות שהן קיימות, אבל לבוא ולהגיד "תלך לשם ותראה מי מתמה או לומד שם", זו לא ממש הוכחה לכלום.

לגבי התקשורת - אתה טענת שהיא שמאלנית, אבל "משתפת פעולה עם הממשלה והתאגידים", מה שגרם לי להרים גבה. אז איפה באה לידי ביטוי ה-"שמאלניות" שלה, אם היא משתפת פעולה עם ממשלת הימין ותאגידים?

הדעות שלך מורכבות מהרבה מאוד "אנטי", שחלקו דווקא מיוצר בתקשורת הישראלית ולא בשום מקום אחר. למעשה, מנהיג המפלגה השניה הכי גדולה בישראל כרגע, הוא יוצא התקשורת, שרוכב על האנטי הזה בדיוק ואתה גם כתבת שאתה מסכים עם הרבה מהדעות שלו.

פורסם

כשאתה מתגייס לצבא בגיל 18 וחצי מסיים ב21 וחצי,כמה חודשים לוקח לך להתאפס,עושה טיול לחו"ל (במקרה שלי שנה כמעט) מגיע לגיל 23 וחצי בערך עושה חצי סמסטר פסיכו' ומשפר כמה בגרויות ומגיע לגיל 24 (גילי כיום) ואתה אומר לעצמך: בונה אני כבר בן 24 אני לא רוצה לשפר עוד ולשרוף עוד שנת לימודים (אני רוצה ללמוד משהו שלוקח 7 שנים כשבאירופה אני מסיים אותו ב 4 וחצי שנים) ולהתחיל לימודים בגיל 26.

כשאותם בני המיעוטים יכולים כבר מגיל 18 להתחיל ולשפר/להתחיל ללמוד באונ' ובמקרה הגרוע להתחיל לימודים בגיל 20-21,מדובר על האלה שבאמת רוצים.

אתה יודע כמה כמוני יש? המון!

אגב הנתונים שלי ללימודים פה מאוד מאוד טובים,קשהלי להתקבל רק למקצוע שאני באמת רוצה וזאת הסיבה שפשוט ויתרתי ואני לא רוצה לשרוף עוד זמן.

אתה יכול לומר לי משהו כמו: בעיה שלך שבתיכון לא עשית את כל המאמצים ובלה בלה בלה אבל לא הכל שחור לבן.

במקום לבוא לקראת החיילים המשוחררים בעניין של לימודים ועוד המון המון נושאים אז באים דווקא נגדנו,אז אני בז למדינה הזאת בקטע הזה וזאת הסיבה שהילדים שלי בגיל 18 לא ילכו לצבא אלא יישלחו לאיטליה או משהו על מנת ללמוד מקצוע וככה אני אחנך אותם מגיל 0,אלא אם משהו ישתנה פה.

יש לי שכן גר בית מולי,במקום לשלוח 2 בנות שלו לעשות צבא הוא שלח אותם ללמוד באירופה רפואה כירורגית(כמעט בטוח ב 100 אחוז שזה כירורגית) בגיל 18 וחצי 19,היום בן בנות 27 עם ראש שקט ומסודרות כמו שצריך ולא צריכות להתעסק בשטויות של לשפר מתמטיקה ל5 יח',לעשות פסיכומטרי וכו'.

אז שורה תחתונה אני בעד הביטחון והכלכלה השקטה (יחסית) שביבי נותן לנו פה,אני בטוח שהדעות שלו הן בדיוק כמו הדעות שלי אבל לצערי הרב יש משהו שנקרא הרכבת ממשלה וכל הבולשיט הזה,להרכיב ממשלה בשביל שלא תתפרק אתה גם צריך את הדתיים וכו',הם סוחטים מהמדינה כספים,גם הציבור הערבי באותה הסירה,וזאת הסיבה שאנשים כמוני (רוב הציבור השפוי) נדפקים בגלל זה.

למזלי יש לי אבא ואמא שיממנו לי לימודים בחו"ל ואת כל מה שאני צריך מסביב ככה שאני בסופו של דבר אגיע לשלי,רק חבל שבגיל 29 בערך ולא לפני כמו שאר האנשים בגילי בעולם הזה.

אם עשית טיול קטן בעולם או יוצא לך לנסוע מדי פעם לחו"ל ולדבר עם אנשים בגילאי 20-25 אתה בטח יודע מה ההבדל בין הארץ וחו"ל בהקשר של לימודים.

ועוד משהו,בחיים אבל בחיים אני לא אתן לחרדים טרמפים כשהם מנסים לתפוס אותם באמצע הלילה מכיוון שאין להם מה לעשות על הבוקר והם פשוט הולכים ומסתובבים כמו חסרי חיים(הם באמת חסרי חיים). אם היה חוקי,הייתי מעדיף להיכנס בהם עם הרכב כשהם תופסים לך טרמפ בשעות 23:00-02:00 בלילה,מי שמכיר את ציר ג'בוטינסקי מפתח תקווה עד תל אביב יודע על מה מדובר.

בזיון!

פורסם

והנה עכשיו חישוב שעשו ב-ynet מראה שמערך מיסוי כזה יעביר מכיסו של אזרח תמים מאיזור גוש דן סדר גודל של 10,000 שקל בשנה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4340307,00.html

ההצעה להשתמש בתחבורה ציבורית במקום היא תמימה במקרה הטוב (והלא קיים) וצינית מאוד במקרה הרע והיותר מציאותי.

פורסם

רוב הערים הגדולות באירופה נהרסו כליל במלחמת העולם השנייה ונבנו מחדש בסטנדרטים מודרניים. בנוסף רוב מדינות אירופה היו אימפריה קולוניאלית ויכלו להרשות לעצמם פרוייקטים גרנדיוזים כמו רכבת תחתית.

איזה כיף להגיד שטויות,

הרכבת התחתית בלונדון הייתה קיימת עוד לפני מלחמת העולם השניה

וכמוה גם רכבות בערים אחרות.

ומה עם ניו-יורק, ושאר הערים באמריקה שלא קיבלו הפצצות ?

ומה עם למשל הרכבת התחתית באתונה ? שההקמה שלה החלה רק בתחילת שנות ה 90 לקראת האולימפידה שהייתה שם ב2004

והרכבת התחתית בקהיר , ..

ואתונה וקהיר קצת אבל ממש קצת יותר ישנות מתל אביב.

פעם הבאה בבקשה קצת גוגל לפני שאתה כותב דברים

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
הודעה שמפרסם היום (א') משרד התחבורה מנסה לשים קץ לשלל השמועות שנפוצו לאחרונה בכלי התקשורת בנושא אגרות גודש כאלה ואחרות שיוטלו על ‘כלי רכב בכניסה לתל אביב ולערים נוספות. על-פי ההודעה, נמסר מעת השר ישראל כץ כי אין בכוונת המשרד להטיל אגרות שכאלה – ויתרה מזאת, הוא מתנגד לרעיון.

מקור

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

הרכבת התחתית החשמלית הראשונה בלונדון התחילה בשנת 1890. ככה זה שמסתכלים קדימה ולא למטה לתוך כיס האזרחים בלבד.

• תוכן חדש...