Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4900 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום תוך כדי עמידה בפקק שנגרם בגלל תאונה + סקרנים עלתה לי שאלה מעניינת,

נגיד שאני קונה רכב ממישהו. בבדיקה הכל תקין פיקס. כעבור 10 שנים אני רוצה למכור. אני חותם לקונה שהשאסי נקי.

בבדיקה, באותו מכון, מתברר שיש לרכב שאסי. נגיד ואין לי את המסמכים מלפני 10 שנים שהכל בסדר.

המכון יכול להעלות על המחשב תוצאות בדיקה שנעשתה בעבר לפי מס' רישוי או שלדה?

שאלה שניה,

נגיד שיש לי את הניירת מלפני 10 שנים. אין לי איך להוכיח שהרכב לא עבר תאונה בין לבין...

אז אני ישלם על הבדיקה ולא הקונה, סבבה...

מה עושים במקרה כזה? תביעה של המכון תניב משהו?

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אין פה שום עילה לתביעה של המכון.

איזה קשר היה למכון הבדיקה ולרכב שלך במהלך 10 השנים האחרונות? יתכן שהרכב עבר תתאונה שפגעה בשלדה ותוקנה במוסך כזה או אחר. מה הקשר בין המקרה הזה לבין הבדיקה שבוצעה לפני עשור?

ועל מה ולמה תתבע את מכון הבדיקות על כך שגילו פגיעה בשלדה של הרכב? הם אלו שפגעו בשלדת הרכב? הם התחיבו לך שאין פגיעה בבדיקה שנערכה ולאחר חצי שעה ערכת בדיקה נוספת במכון אחר ושם התגלתה פגיעה? אין פה שום קייס לכלום

פורסם

אז נגיד עוברת חצי שנה ולא עשור. או שאני מגלה שיש שאסי שעה אחרי שקניתי את הרכב אחרי שבבדיקה הרכב יצא נקי.

מה שווה הבדיקה שלהם אז? נגיד לא שאסי, סתם כשלים חמורים ברכב...

למי אני אמור לבוא בטענות אם לא אליהם? בשביל מה הם לוקחים כסף על בדיקה? הם צריכים להתחייב על הטופס של הבדיקה!

אני טועה?

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

הפתרון, לא להתחייב.

שים לב לשאלה בפורום המשפטי

פשוט תגיד שאתה לא מכונאי/פחח/שמאי, תספר את האמת על הרכב במבחינת הבנתך, אך להתחייב לא ולא.

לפני כמה שנים מכרתי את הרכב שלי, במכון מצאו ורשמו קצה שילדה, תאר לעצמך שהייתי מתחייב שהרכב נקי. והאמת היא שאכן לא ידעתי על הקצה שילדה הזה, אך לך תוכיח את זה.

פורסם

OK לא להתחייב.

אבל הכיוון של השאלה שלי אחר לגמרי.

נגיד שאני עושה בדיקה במכון והכל נמצא תקין. אני מוכר את הרכב. עד פה בסדר...

אחרי שעה-שעתיים מי שקנה את הרכב מגלה שיש לרכב פגיעת שלדה חמורה/הרכב מרותך משני רכבים.

ישר הוא רץ למכון! עברו מהבדיקה נגיד 3 שעות. לא סביר שבזמן הזה האוטו גם יעשה תאונה ויפגע השאסי וגם יתוקן.

הוא מגיע למכון עם הטופס של הבדיקה.

מה יגידו לו? אנחנו לא מתחייבים? או ישלמו לו את כל שווי העסקה + פיצויים כי הרכב הזה הולך לגריטה/לפח.

עוד שאלה,

שמורים להם פרטים על בדיקות בעבר לפי מס' רישוי או שלדה במחשב שלהם?

לפני 5 שעות, green כתב:

פורסם

הכוונה של "TRONCHO" זה שאתה בתור המוכר לא תחייב בלשאת חלק מעלות הבדיקה או את כולה או כל דבר אחר שסוכם בניכם

הקונה רוצה לעשות בדיקה, בבקשה.

אני בתור מוכר (באופן אישי) לא יודע ולא מעניין מה נימצא בבדיקה ולכן אני לא מחייב על דבר.

אם אחרי הבידיקה נמצאו ליקווים שהמכור מוכן ליתגמש עבורם, להוריד מחיר\לתקן וכו', זה כבר עניין אחר.

מכון הבדיקה מתחייב, אבל בשביל זה הוא מקבל כסף (נעזוב לרגע את כ הסת"ח שהוא מציין בסוף הבדיקה, זה כבר סיפור אחר).

חלק מהכסף אם לא רובו הוא על האחריות שהוא לוקח על עצמו (המכון בדיקה).

מה יגידו לו אם תימצא בעיה, זה כבר תלוי במכון הבדיקה ובנחישות של הלקוח, בדיוק כמו בכל דבר (מול חברות הביטוח, הסלולר וכו')

פורסם

סיפור של חבר:

בשעה טובה ומוצלחת ההורים החליטו להחליף את הטויוטה המזדנקת ולקנות פאביה חדשה,

האוטו בזמנו עבר תאונה אצלם ותוקן ע"י הביטוח עם ירידת ערך מזערית.

בעת מכירת הרכב לטרייד אין, התגלה "שאסי", מה שהוריד את ערך הרכב באופן לא מזערי

מסתבר, לטענתו, שהשמאי בזמנו "דפק" אותם. עברו יותר מ 7 שנים, כל המסמכים הושמדו כבר.

במחשבה נוספת, יכול להיות שהבדיקה של הטרייד אין בכוונה הגזימה עם התיאור של הליקויים נוכח העובדה שמדובר בתאונה ישנה

אבל בכל מקרה, אחרי כל כך הרבה זמן, כמעט בלתי אפשרי לאתר מסמכים ולהוכיח מה היה ומה לא היה

• תוכן חדש...