Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

שלום רב!

לאחר שטיפה כאמור הרכב גומר מצבר (כל הנוריות כבויות והכל פיקס אך המצבר נגמר לאחר כ8-9 שעות של עמידה רציפה, ואם מנדנדים את הרכב אז משאבת מתלה פעילה ומשמיעה ראשים (כך הבנתי שמכלולים פעילים) מה שלא אמור להיות כשהרכב נעול!!!

כבר כמה ימי שמש והתופע נשארת!

עזרה בבקשה

בברכה

המשך נסיעה טובה ובטוחה.

חולה צרפתיות מלידה עם ניסיון.

פורסם

אני לא בטוח שיש קשר בין הרחיצה לתקלה, בכל מקרה בדיקה במוסך תעלה בקלות על הגורם.

יש לבצע בדיקה של המצבר, אם הוא והטעינה תקינים, יש לבדוק זליגת זרם ולאתר את המקור.

פורסם

אני זוכר שיהיה דיבור פה בפורום שיש בדגם מסוים של האוטו "באג" בתוכנה של הכיוון גובהה האוטו אחרי הנעילה והאוטו ממשיך לעלות ולרדת לפי דעתו. מומלץ לבדוק את העיניין אולי זה התקלה שלך.

פורסם

היי

אני עדיין סבור שזה כן קשור איכשהו לשטיפה.

היום התקלה נעלמה - לאחר 4 ימי שמש רצופים והרכב כן התניעה והכל כרגיל , אבל...:)

כן במהלך 4 ימים אלו ניתקתי מצבר, לאיפוס "התוכנה" וניסיתי עצמאית לנתק אזעקת רכב ע"י הוצאת פיוסים של האזעקה אך הדבר גרם לזה שחלונות הרכב נשארים פתוחים בעט הנעילה. חשבתי שזה האזעקה שעושה את כל הסלט ולא מנטרלת - מכבאת את המכלולים כאלו ואחרים בעט נעילה של כל הרכב.

כאמור התופעה נעלמה ולא היצטרכתי כבלים הבוקר והנעתי פיקס.

כמו כן מצבר והאלטרנטור תקינים.

לגבי זליגה - עדיין אין לי תשובה, כי עכשיו הכל מתנהג כהלכה.

עוד דבר - הרכב לאחר נעילה אמור לכבות מייד את משאבה ההידראולית ומכלולים אחרים, שמתי לב שהוא אכן עושה זאת רק עם השהיה של כ-דקה בערך אז המשאבה הידרואלית כבר כבויה והכל כבוי באמת.

השאלה שלי מהו המצב הנכון ? האם משאבה הידראולית אמורה לא לעבוד כלל בעט שנעלתה את הרכב מיד, או לאחר השהייה מסוימת? כי במצב לפני חודש שמתי לב שהיא היתה מתנתקת מייד כשהיתי נועל את הרכב!!!

תודה לכל המשיבים ועוזרים.

בברכה

המשך נסיעה טובה ובטוחה.

פורסם

אני עדיין סבור שהבעיה

באזעקה ולא במכלילי או תוכנה של הרכב

אז יש מישהו שיודיעה איך מנטרלים אזעקה ולא פוגעים בתפקוד התקין של הרכב?

אשמח אם מישהו יודיעה לעשות זאת ברכב המדובר - סיטרואן C5

תודה מראש

בברכה

המשך נסיעה טובה ובטוחה.

פורסם

מישהו יודיע איפה נמצא המחשב ואיך לעטום אותו בפני מיים?

בברכה

המשך נסיעה טובה ובטוחה.

פורסם

טוב לאחר בדיקה יש כיוון וקיים זרם זליגה של 1.6A במצב בו הכל מכובה והרכב נעול.

אעדכן בהמשך איפה הבעיה (מקווה שנמצא בהקדם) :(

כמו כן מישהו מכיר איזה מהמכלולים צורך זרם עד 1.6A במצב עובד?

מהו זרם זליגה שהינו נורמלי, האם עד חצי אמפר?

בברכה

המשך נסיעה טובה ובטוחה.

פורסם
תבדוק מה שאמרתי לך ותחזור לעדכן.

זה לא התוכנה, אצלי ברכב זה הכי עדכני.

בברכה

המשך נסיעה טובה ובטוחה.

פורסם

היי

ניתקתי שני פיסים של האזעקה - אשר הורכבה במקור וצריכת זרם ירדה משמעותית ל-0.1A במצב בו הרכב נעול !!!

כאמור צריכת זרם כשהאזעקה היתה פעילה הינה 1.6A - מצב לא כל כך תקין !

מה שכן קורה שלפעמים ישנה תופעה כשאני סוגר את הרכב אזי איזה חלון אחד או שניים או יותר נפתחים לבד בעט הנעילה ללא אזעקה.

האם מישהו נתקל בביעה חדשה שנוצרה כרגע.

כמו כן שמתי לב שאזעקה זאת מחוברת להמון מנגנונים של הרכב כולל חלונות וחיישנים שונים והיא מאווווד מסובכת לניתוק כולל כל החיבורים ולא רק פיוסים (יש שניים 10 ו15A ).

האם מישהו נתקל בבעיה כזו, אולי יש קשר בין שני התופעות עם אזעקה ובלי שבאחד החלונות או משהו יותר נכון משותף במנגנון אחראי על חלונות , מקצר ואז האזעקה מתחרפנת ובסופו של דבר נצרך זרם גבוהה (1.6A) ובמצב ללא אזעקה מנגנון זה שתקול פותח חלון בעט נעילה (לא תמיד) אך לרוב, וזה בעצם אותה תקלה?

חייב להגיד שזה באמת אתגר בכל אופון בשבילי ואני אחד שלא מרים ידיים אף פעם :)

עד כמה שחשבתי שאני מכיר את הרכב , היום זה משהו באמת מעניין :)

אשמח לעזרה כמוון ואעדכן בהמשך...

בברכה

המשך נסיעה טובה ובטוחה.

• ספונסר פורום
פורסם

האזעקה ברכבך היא של קוברה,גש למתקין מורשה של קוברה באזור מגורייך או למוסך שמכיר את הדגם הזה ואת האזעקה,יש צורך בהחלפת מוח פיקוד האזעקה.

אורן

פורסם

זה לא קוברה, זה של פגיו סיטרואן אורגינל עם מוח נוסף של ממסרים...

:(

בברכה

המשך נסיעה טובה ובטוחה.

• ספונסר פורום
פורסם

אין פז'ו סיטרואן אורגינל,ברכבים האלו הותקנו או קוברה או פיתון,השלט המקורי משמש להפעלת האזעקה גם כן,אם יש סט ממסרים,והחלון האחורי יורד מדובר בקוברה והתופעה מוכרת.

אורן

פורסם
אין פז'ו סיטרואן אורגינל,ברכבים האלו הותקנו או קוברה או פיתון,השלט המקורי משמש להפעלת האזעקה גם כן,אם יש סט ממסרים,והחלון האחורי יורד מדובר בקוברה והתופעה מוכרת.

אורן

+1

בסיטרואן לרוב הותקנו אזעקות של פיתון,אבל יכול להיות גם התקנה של קוברה.

אם זה שלט קוד זה קוברה.

פורסם

אורן

ומה הפיתרון לתופעה המוכרת?

בכל אופן פתרתי את הסיחרור הזה והפתרון הוא:

הבעיה היתה בתוך האזעקה, נגד "זרם" נשרף עם טרנזיסטור כתוצאה שמנוע חלון משך זרם .

חלון הקדמי שליד הנוסע, ליתר דיוק.

מנוע זה עובד הכי הרבה (הגיוני) ולאחר 11 שנים של שימוש הינו דורש החלפה, או שיפוץ.

לאחר תיקון מנוע-חלון- עלות של גרושים, ותיקון מעגל האלקטרוני בתוך האזעקה שאחראי על סגירת החלונות בעט נעילה(כאמור נגד וטרנזיסטור) הכל חזר לקדמותו, ברוך השם.

זהו חברים.

אני מקווה שעזרתי להמון מכם וגם לעצמי.

ועוד דבר - אל תוותרו אף פעם במיוחד במכוניות כמו סיטרואן, כי מישמוותר ישלם וביוקר במיוחד ב"מוסכים מורשים" למינהם.

המשך נסיעה טובה ובטוחה לכולם.

בברכה

המשך נסיעה טובה ובטוחה.

• תוכן חדש...