Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

XBOX 360 פוסט ייאוש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4917 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדיוק כמו שזכותם של מייקרוסופט לחסום את המכשיר שלך ממשחק רשת ולבטל לך יכולות.

וכן - אתה עובר על התנאי שימוש של המוצר - גם אם הוא שלך.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מה שבטוח, סוף סוף ההגנות עובדות כמו שצריך, רק נדרשו בערך 30 שנה לפתח אותן...

קנייה מיד שנייה של משהו חוקי ותקין זה רעיון טוב מכל בחינה כמעט -

גם לא שוברים את הראש, זה גם זול, ועל הדרך אתה אפילו מונע רווח חזירי

של החברות הגדולות, ותומך בסחר-חליפין בין אנשים פרטיים.

זה משהו שאני מיישם לאחרונה בתחום אחר לגמרי - כלי עבודה ידניים.

יותר זול לשלוח מאיזה חור בארה"ב כלי משומש שייצרו בתקופה שכלים היו מחזיקים

לכל החיים, מאשר לקנות שוב ושוב זבל סיני שמתקלקל כמעט מיד, בארץ.

אה, זה אפילו תורם לאיכות הסביבה על הדרך...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
אני לא טוען , אני יודע ובטוח שזו זכותי המלאה , מה שהחברה עשתה - שיבושם לה , ברגע שקניתי את המכישר , הוא בחזקתי המלאה , ואם ארצה לבטל אחריות , אבטל , ואם ארצה אזרוק אותו מהחלון , ואם ארצה אפתח אותו ואתחיל להחלים ומה לא , לבקש מהחברה שירות ואחריות כמובן שלא אבקש , אני לא מבין איפה אני עובר על החוק , אתה גם טוען שאסור לי לעשות גיבוי למשחק שקניתי מחנות? שאם יקרה משהו לדיסק? החוק אומר שאסור לי להוריד מהאינטרנט משחקים , זה הכל , אין הבחנה בין קונסולות , החוק לא אומר לי מה מותר ומה אסור לי לעשות עם הקונסולה שלי ולא קונסולה ש"שכרתי" ממיקרוסופט.

שישימו גם 1000 הגנות , אני אבחר מה לעשות.

עוד לא ראית שלטי חוצות כי אתה מסתכל במקומות הלא נכונים , כמו שBIG BOX לא מוכרים פה , כך גם BEST BUY לא מוכרים בארה"ב קונסולות מוסבות , לך לחנויות אלקטרוניקה קטנות פרטיות ותמצא כל מבוקשך.

לך לפורום xbox360iso וגם ילמדו אותך לעשות את כל זה לבד ולהזמין מהאינטרנט לבד.

מותר לך לך לעשות העתקים של מוזיקה ושל משחקים בעבורך בלבד. אסור לך לעשות העתקים לאחרים ובטח שלא לקבל על זה כסף.

לגבי כל השאר, כאן אנחנו נכנסים לעניין של מוסרי או לא מוסרי. מעניין אם היית מתלהב שמישהו העתיק ללא תמורה מאמר או עבודה שלך נגיד באוניברסיטה שעבדת, עמלת והשקעת בכדי לכתוב אותה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

יפה, אבל מה לעשות שבשביל להפעיל גיבוי צריך לפרוץ?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

סתם שתדעו, שבסינגפור פריצת המכשיר מנוגדת לחוק. גם אם תתעקשו לא תמצאו פה משהו שיפרוץ לכם את המכשיר. כל עוד מחיר המשחקים הוגן, אני לא מוצא טעם לפרוץ וזאת מבלי לדבר על האספקט המוסרי.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אגב, בשביל גיבוי כל המשחקים מותקנים רצלי על ה hdd, כך שהדיסק משמש רק לזיהוי והסיכוי לדפוק דיסק אפסי

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
בדיוק כמו שזכותם של מייקרוסופט לחסום את המכשיר שלך ממשחק רשת ולבטל לך יכולות.

וכן - אתה עובר על התנאי שימוש של המוצר - גם אם הוא שלך.

ליביו

לא דיברנו על ההשלכות , אבל מי שעושה את זה עושה זאת בידיעה , ואלו הם תנאי השימוש ואני מקבל על עצמי חסימה מהרשת , אבל עבירה על החוק אין פה , עבירה על תנאי שימוש יש.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
מותר לך לך לעשות העתקים של מוזיקה ושל משחקים בעבורך בלבד. אסור לך לעשות העתקים לאחרים ובטח שלא לקבל על זה כסף.

לגבי כל השאר, כאן אנחנו נכנסים לעניין של מוסרי או לא מוסרי. מעניין אם היית מתלהב שמישהו העתיק ללא תמורה מאמר או עבודה שלך נגיד באוניברסיטה שעבדת, עמלת והשקעת בכדי לכתוב אותה.

שכחתי להוסיף. כפי שידוע לי מותר לעשות העתקים כאשר יש לך את הדיסק המקורי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

יש עוד שאלה שתמיד מעתוררת בויכוחים על הפיראטיות , ברגע שרכשתי את המשחק , הוא לא שלי? לא מותר לי לעשות העתק ולתת לחבר להשתמש קצת? להשאיל? אני לא מפיץ מסחרית ולא בפומבי , רק לחבר לא , כמו שאתן לו את המקורי.

לא דיברנו על אם אני הולך למכור בשוק , את זה אני כן מגנה , גם בגלל שכדאי ועדיף לקנות מקורי , וגם בגלל שזה לדעתי טיפשי שיש לך אקס בוקס מוסב ואתה קונה דיסקים צרובים.

דיברנו על אם ולמה כדאי לי או לא להסב את המכשיר.

לא הייתי מתלהב אם היו מעתיקים ממני , זה כבר דיון לגמרי אחר כל התעשייה הפיראטית , מתי שהיצרנים יבינו שאין מה להלחם בזה , אלא צריך לעקוף את זה (תראה את COD , שקונים אותו בעיקר לאונליין , את פיפא , שהוא לא אותו דבר בלי אונליין) אז כבר לא משנה אם יהיה לך מוסב או לא , כי המשחקים לא יהיו שווים אם לא מקוריים.

אנחנו גולשים לנושאים שונים ומשונים , אבל להסב את המכשיר אין שום בעיה , כל אחד ישתמש איך שירצה.

פורסם
יש עוד שאלה שתמיד מעתוררת בויכוחים על הפיראטיות , ברגע שרכשתי את המשחק , הוא לא שלי? לא מותר לי לעשות העתק ולתת לחבר להשתמש קצת? להשאיל? אני לא מפיץ מסחרית ולא בפומבי , רק לחבר לא , כמו שאתן לו את המקורי.

היות ואני מניח שלפי השאלות ששאלת אתה לא משפטן ולא מכיר עת עניין הקניין הרוחני,

אז לשאלתך אסור לך. נקודה.

באופן תאורתי, אם זכרוני אינו בוגד בי, גם אסור לך למכור אותו כיד שניה.

מה מתוך זה נאכף? הרוב לא.

בקונסולות הבאות כל דיסק ירשם על קונסולה ספציפית ולא ניתן יהיה לשחק בו על קונסולה אחרת.

הבה לא נהיה תמימים, מי שפורץ רוצה לשחק משחקים צרובים (פיראטים).

מי שבאמת חרד לדיסק, יכול לגבות אותו באופן חוקי על ה HDD של הקונסולה.

אני לא אומר שאני באופן אישי כזה 'צדיק' אבל בחיאת אל תתממו!

פורסם

דיסק מקורי כיד שניה אסור לי למכור?

אסור לי לתת משהו שאני רכשתי למישהו?

לא אמרתי שאני תמים , רק אמרתי שכשאני מסב קונסולה אני לא עובר על החוק , מה קורה אחרי זה כבר משהו אחר.

ד"א על הקונסולה יש "גיבוי" שעוזר לקונסולה להוריד עומס מקריאה מהדיסק , בפועל ללא דיסק לא ניתן לשחק במשחק גם אם הוא מועתק(חלקית בפועל) לדיסק.

בשביל זה יש הסבות :)

פורסם

מותר למכור כיד שניה.

כדי להתגבר אבל על בעייתיות סוגית האונליין - הכניסו את עניין הOnline Pass שרק השחקן הראשון מקבל.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לא דיברנו על אם אני הולך למכור בשוק , את זה אני כן מגנה , גם בגלל שכדאי ועדיף לקנות מקורי , וגם בגלל שזה לדעתי טיפשי שיש לך אקס בוקס מוסב ואתה קונה דיסקים צרובים.

דיברנו על אם ולמה כדאי לי או לא להסב את המכשיר.

לא הייתי מתלהב אם היו מעתיקים ממני , זה כבר דיון לגמרי אחר כל התעשייה הפיראטית , מתי שהיצרנים יבינו שאין מה להלחם בזה , אלא צריך לעקוף את זה (תראה את COD , שקונים אותו בעיקר לאונליין , את פיפא , שהוא לא אותו דבר בלי אונליין) אז כבר לא משנה אם יהיה לך מוסב או לא , כי המשחקים לא יהיו שווים אם לא מקוריים.

אנחנו גולשים לנושאים שונים ומשונים , אבל להסב את המכשיר אין שום בעיה , כל אחד ישתמש איך שירצה.

יש לך קונוסלית משחקים אז כן, מותר לך אפילו לזרוק אותה מהחלון. מותר לך לעשות מה שאתה רוצה. אסור לך לעשות את זה (הסבות לקריאת משחקים צרובים) בצורה מסחרית ובטח שלא למכור כאלה לציבור הרחב.

מותר לך להעתיק שירים מדיסק מקורי שקנית וזאת לשימושך האישי בלבד, אסור לך למכור שירים שהעתקת מאותו דיסק. ספק אם מותר לך לתת העתקים מאותו דיסק בחינם. גם אם קנית דיסק מקורי ושילמת עליו אסור לך להשמיע אותו במסיבות כמו חתונות ואירועים שונים ללא קבלת אישור מהחברה שהקליטה אותו. עובדה שהיום יש מין עמלה שמשלמים על השמעת שירים באירועים. השאלה אם העמלה הזו באמת מגיעה למי שהיא צריכה להגיע ולא "נעלמת" בדרך.

אני לא משפטן. אם אני טועה אשמח לתיקונים.

אבל למה להתלבט יותר מדיי? הנה גוגל הכל יכול יספק לנו זוית ראייה חדשה.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3523523,00.html

אני מתקן את עצמי, נכון לכתבה כאן שהיא משנת 2008 אין חוק בישראל שאוסר על פריצה של קונוסלת משחקים בניגוד גמור לארה"ב. מה לעשות, הישראלים לא רוצים לצאת פראיירים ולשלם מאות שקלים על משחקים אז פורצים.

פורסם

רוצים להתעמק בזכות למכור עותק יד 2?

http://weblaw.haifa.ac.il/he/Faculty/ElkinKoren/Publications/copyright%20and%20competition%20(dinudvarim).pdf

אני מתנצל, למדתי קורס או שניים לפני עשר שנים (פלוס) אבל לא זוכר כלום.

אני זוכר שבזמנו הופתעתי לגלות שלרוכש המקורי יש חסם מלמכור את המוצר שלו.

לא זוכר יותר מזה.

אם יש פה עו"ד שעוסק בעניין אשמח לשמוע את דעתו.

בינתיים תקראו.

• תוכן חדש...