Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דווקא עכשיו המזגן מבריז.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4908 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תנקה את הפילטרים, תעלה את הטמפרטורה בשלט לכיוון 30 מעלות ותראה, האם הוא מחמם.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לא התכוונתי שתשאיר באופן קבוע 30 מעלות.

אם המזגן מחמם ב 30 מעלות, תתחיל להוריד את הטמפרטורת העבודה עד שתגיע לאיזון מבחינתך.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

איפה אתה גר? אם אתה גר בצפון (עמק יזרעאל/הגליל/הרי הצפון) או במרכז (הרי המרכז) יכול להיות שהמזגן לא מחמם טוב כי הטמפ' החיצונית קרובה לנקודת הקיפאון.

אצלי המזגן עבד היום 9 שעות ברצף (המדחס לא הפסיק לרגע) ועדיין לא חימם את החדר כמו שאני אוהב. כיוונתי על 30 מעלות + לחצן i fell לחוץ. כשנוגעים במדחס תוך כדי פעולה הוא קפוא, אז שפכתי עליו מים מהקומקום ותוך כמה דקות הטמפ' עלתה בלפחות מעלה אחת - סימן שיש קשר.

אצלי מדובר על מזגן 1 כ"ס של "אלקטרה", אבל גם במזגן השני של הסלון 3 כ"ס של "אלקו" אותו סיפור בדיוק. לוקח שעות עד שהם מחממים, אפילו מפזר חום של מקלחת ב- 100 ש"ח מוציא אוויר יותר חם מהמזגנים. בקיץ בקירור או בחורף שהטמפ' בחוץ מעל 10 מעלות דווקא אין בעיה בכלל.

פורסם

גם אני חש בתופעה כזו. פה מדובר במזגן בן 22 (דו-מזגן של אמקור למי שישאל...) שתמיד עובד מעולה בחום ובקור.

במזגנים ישנים היתה בעיה של חימום לקוי מתחת 7 או 5 מעלות, ובימים והלילות האחרונים היתה בחוץ טמפ' כזו בהרבה מקומות, ובזמנו פתרו אותה עם מכשירון שנקרא די-אייסר. האמת שאיני זוכר אם עשיתי כזה או לא...

פתרון ששיפר בגדול - היה לשים משהו מבודד על הצנרת בחוץ - בקטע ליד המזגן שאליו יש אצלי גישה סבירה.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
הפילטרים נוקו כבר אתמול, והמזגן חימם היטב בלילות הקרים בתחילת השבוע גם כשהוא היה מכוון ל 21 מעלות.

הסבירות שדווקא עכשיו המזגן פיתח תקלה הוא נמוך. לדעתי מדובר בשינויים במזג האויר - למרות שהכל יכול להיות.

סביר להניח שאם תקרא לטכנאי הוא יבדוק ויעשה אחד משני הדברים: א. יגיד לך שאין תקלה במזגן. ב. יוריד לך קצת גז מהמערכת.

מזגנים עובדים על עיקרון של קליטה ופליטה של חום.

מאחר ומזגנים מתוכננים לעבוד על 5 מעלות, כאשר הטמפ' בחוץ מגיעה ל 7 מעלות ומטה - קליטה של חום מהסביבה הופכת למאוד נמוכה ולכן המזגן לא מחמם בתוך הבית.

ליצרנים יש מגוון רחב של אפשרויות להתמודד עם הבעיה הזו. חלקם התקינו שסתום חד כיווני בתוך המזגן, כאשר הופכים את כיוון הפעולה שלו (מקירור לחימום) עובד למעשה שסתום קפילרי אחר שמוריד את טמפ' הקירור ל 1-2 מעלות, מה שמאפשר למזגן לחמם את הבית גם כאשר בחוץ הטמפ' עומדת על 4 מעלות. במקביל, ישנם כאלו שהלכו צעד אחד קדימה עם שסתום קפילרי שמוריד את הטמפ' נמוך יותר, וצרפו לו גוף חימום להפשרת קרח מהמעבה.

כמובן שגם עודף גז במערכת יכול לגרום לתופעה, ולכן ניקוז חלק מהכמות יביא באופן אוטומטי לטמפ' קירור נמוכה יותר וכתוצאה מכך גם אפשרות חימום טובה יותר בטמפ' נמוכות (במגבלות הפיזיקליות של מזגן כמובן).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

גר באיזור המרכז, הייתי אתמול אצל שכן עם מזגן תדיראן מאותה תקופה בערך כמו שיש לי, ואצלו המזגן פלט אויר ממש חם.

גם אני חשבתי על הסיבה שמנית והיא לא מסתדרת לי.

איזה טמפרטורה היתה אתמול בערב באיזור ת"א .

פורסם

איזה טמפרטורה היתה אתמול בערב באיזור ת"א .

אינני יודע מה היו הטמפ' אתמול בת"א, אבל אני יכול לספר שאצלי הרכב דיווח על טמפ' של 5-6 מעלות צלזסיוס בחלק מהימים האחרונים, ובאף מזגן בבית לא היו לנו בעיות של חימום (מזגן אחד של טורנדו 2 כ"ס ועוד 2 מזגנים של 0.8 כ"ס כל אחד).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...