Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמועות לגבי המלטות מממל"ז

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

*** הכותרת נערכה ***

תוכן השרשור הוא שמועות על המלטות מממל"ז, ולא הבטחות וקיומם.

הדרך להימנע מתפיסת מהירות ע"י ניידת העומדת בשול הדרך (קצת קשה)...וזה לא משנה באיזה מהירות אתם נמצאים תיהיו גם ב-180 קמ"ש.

אז ככה, קרן הלייזר שיוצאת מהניידת יוצאת בצורה אלכסונית (מיוצגת ע"י הקו האדום בהמחשה), כאמור הקרן היא דמיונית ואנו לא באמת רואים אותה על הכביש.

אז איך בעצם אנחנו יכולים למנוע מרכבנו להיתפס ואני מצטט את גיסי "אוו אווו זאת המחלה אצלינו, ויש כאלה שיודעים את זה, ויודעים בדיוק איפה ללחוץ ברקס"

אוקיי אז ברגע שאנו נכנסים לקרן לייזר הדמיונית אבל רק בזמן שהאוטו נכנס לאותה קרן לא לפני ולא אחרי, אנחנו לוחצים ברקס, שאני אומר ברקס אני לא מתכוון עצירת פתע אלה רק ברקס עדין שהמנורה תידלק, ואז נוצר שיבוש... מצטער שאין לי את ההסבר המדוייק למה זה ככה, כי הוא לא ידע לענות לי על זה...

בכל אופן אמרתי שזה קשה, אבל אם במקרה אתם על 160קמ"ש וראיתם נייידת תחשבו על זה, כי אין לכם כבר מה להפסיד ואל תדפקו ישר ברקס כמו מטורפים, כי הדבר יגרום לכך שבסה"כ המצלמה תתפוס אתכם על פחות מהירות, וקנס לא ימנע.

מקווה שעזרתי !!

untitled.JPG

Honda hornet 600

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

וואללה, גיסך שוטר תנועה?

לא ידעתי שיש להם משפחות :wink: סתם סתם.

זה נשמע מעניין אבל האם אתה יכול לספק פרטים נוספים?

על איזה מכשיר משטרתי מדובר?

באיזה מרחק מהניידת, ו\או באיזה זוית מהניידת ללחוץ על הברקס?

כמה להאט, למשך כמה זמן ללחוץ על הברקס ? האטה משמעותית עלולה להיות מסוכנת.

ההשערה שלי: ברגע שהקרן מתביתת על הרכב \ מספר והנהג מאט הקרן \שוטר מאבד את המיקוד ומקבל קריאה שגוייה.

הגיוני?????????????.

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

פורסם
וואללה, גיסך שוטר תנועה?

לא ידעתי שיש להם משפחות :wink: סתם סתם.

זה נשמע מעניין אבל האם אתה יכול לספק פרטים נוספים?

על איזה מכשיר משטרתי מדובר?

באיזה מרחק מהניידת, ו\או באיזה זוית מהניידת ללחוץ על הברקס?

כמה להאט, למשך כמה זמן ללחוץ על הברקס ? האטה משמעותית עלולה להיות מסוכנת.

ההשערה שלי: ברגע שהקרן מתביתת על הרכב \ מספר והנהג מאט הקרן \שוטר מאבד את המיקוד ומקבל קריאה שגוייה.

הגיוני?????????????.

גם אם זה הגיוני,

למה כשהוא מאט בצורה דרסטית יותר - המכשיר כן מצליח לתפוס?

Back to the original - NC again.

פורסם

אני מציע שמישהו ממנהלי הפורום ייקח יוזמה (לטובת המערכת,כמובן....) וייבדוק את הנושא עוד הלילה....

מקסימום אם ייתפס יוכל להגיד שהוא נסע על 150 קמ"ש לצורך פרוייקט חשוב מאוד.

בטוח ישחררו אותו ללא קנס\שלילה\זימון לשופט (ואולי אפילו התנצלות מהשוטר על כך שהפריע באמצע הפרוייקט).

:wink:

ועכשיו ברצינות,לא נראה לי שמישהו כאן יתחיל לעשות חישובים מתמטיים לגבי מתי בדיוק ובאיזו זווית ללחוץ על הברקס ברגע שקלטת את הניידת.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אני מציע שמישהו ממנהלי הפורום ייקח יוזמה (לטובת המערכת,כמובן....) וייבדוק את הנושא עוד הלילה....

מקסימום אם ייתפס יוכל להגיד שהוא נסע על 150 קמ"ש לצורך פרוייקט חשוב מאוד.

בטוח ישחררו אותו ללא קנס\שלילה\זימון לשופט (ואולי אפילו התנצלות מהשוטר על כך שהפריע באמצע הפרוייקט).

:wink:

ועכשיו ברצינות,לא נראה לי שמישהו כאן יתחיל לעשות חישובים מתמטיים לגבי מתי בדיוק ובאיזו זווית ללחוץ על הברקס ברגע שקלטת את הניידת.

את זה גם אני שאלתי את עצמי אבל זה soli והשאלות הקלילות שלו....סולי מדובר על שוטר תנועה הלווו הוא לא מתמטיקאי ידוע...

ומדובר על המצלמת מהירות שמותקנת בניידות (עם הפילים, לא פילים בספארי אלה פילים של מצלמה)

Honda hornet 600

פורסם

הרעיון של הקרן כפי שאני מבין (אולי אני טועה..) זה פשוט פוגע לך ברכב ומודד כמה זמן לקח לה לחזור מהרגע שהיא יצאה מהמכשיר. זה עושה את הפעולה הנ"ל כמה פעמים וכך הוא מודד את המהירות שלך.

הקרן נעה במהירות קבועה (מהירות האור.) הפרשים בין "הפגיעה" הראשונה לשניה תראה כמה מהר נסעת.

על הפעולה המכשיר חוזר אוטומטית כמה פעמים בכל לחיצה...והשוטר בוודאי עושה את כל המעגל הזה כמה פעמים...

כך שברקס..רק יוריד את המהירות שכתוב על הממל"ז. (כמובן..).

זו דעתי.

אולי הרעיון של ללחוץ ברקס פשוט מקשה על השוטר להתמקד על המספר/ או על נקודה קבועה כלשהי בין המדידות. - בכל מקרה ממש לא הייתי בונה על זה.

פורסם

אם אני הייתי צריך להמר, הייתי אומר שבגלל אור הברקס, ישנה שבירה של קרן הליזר, והיא לא חוזרת למכשיר.

שוב, אני רק מנחש...

בכל אופן, רוב הסיכויים שאם ממל"זים אותך, נדפקת. ואני מעדיף ללחוץ על הברקס לא בנקודת האל-חזור, אלא הרבה לפני, בשביל להפחית את הנזק לכיס ולרשיון.

vot tol'ko na nas gnat' ne nado....

פורסם
הרעיון של הקרן כפי שאני מבין (אולי אני טועה..) זה פשוט פוגע לך ברכב ומודד כמה זמן לקח לה לחזור מהרגע שהיא יצאה מהמכשיר. זה עושה את הפעולה הנ"ל כמה פעמים וכך הוא מודד את המהירות שלך.

הקרן נעה במהירות קבועה (מהירות האור.) הפרשים בין "הפגיעה" הראשונה לשניה תראה כמה מהר נסעת.

על הפעולה המכשיר חוזר אוטומטית כמה פעמים בכל לחיצה...והשוטר בוודאי עושה את כל המעגל הזה כמה פעמים...

כך שברקס..רק יוריד את המהירות שכתוב על הממל"ז. (כמובן..).

זו דעתי.

אולי הרעיון של ללחוץ ברקס פשוט מקשה על השוטר להתמקד על המספר/ או על נקודה קבועה כלשהי בין המדידות. - בכל מקרה ממש לא הייתי בונה על זה.

השוטר לא צריך להתמקד על שום מספר, הוא מעשן סיגרייה ומדבר עם האישה, ואז הוא נזכר שהוא שכח את התרמוס של הקפה בבית...

חחח סתם הוא רק מפעיל את המכשיר והמכשיר מתחיל לצלם אוטומטי...מכוניות שהם מעל המהירות המותרת.

Honda hornet 600

פורסם

מנסיון עם מכשירי מט"ז דומים בצבא (מכשירים שמודדים טווח באמצעות לייזר) אין שום בעיה לכוון על אור או כל עצם אחר,ולא תיהיה הפרעה.

מה שכן,וזה יכול להיות באיזשהו אופן,שבגלל הקרבה היחסית בין המכונית משטרה לבין הרכב שנמדד,הפעלת אור הברקס בדיוק בשנייה שמתבצעת המדידה תגרום לאיזושהי הפרעה אלקטרומגנטית (שוב,זו רק השערה),ותשבש פעולת המכשיר.

אני מתכוון להפרעה כמו שיוצר פלאפון שמתקשרים אליו,אם הוא צמוד למסך מחשב הוא יגרום לעיוותים וריצודים במסך,או אם הוא צמוד לרמקולים תשמע הפרעה בסאונד.

לדעתי זה הכיוון שאליו חותר המשורר.....

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

תשמע, יש מצב שנוצרת התאבכות הורסת, כי מקור האור (הברקס) והלייזרים הם קוהרנטיים.

אבל הסיכויי שאתה תיצור מקור אור קוהרנטי לתדירות קרן הלייזר הוא פשוט 0.

vot tol'ko na nas gnat' ne nado....

פורסם

שמעו אני לא יודע בדיוק מה הסיבות, וזה יפה שאתם מעלים השארות.

אבל אני יודע שזה פשוט ככה, ועם עובדות אי אפשר להתווכח...ויש אנשים שמודעים לזה ויודעים בדיוק את הנקודה בה צריך ללחוץ..וככה נמנעים מדו"ח גם אם הם על מהירויות ממש גבוהות פשוט לוחצים ברגע שהרכב נכנס לקרן, וממשיכים כאילו כלום.

Honda hornet 600

פורסם

לפי מה שאני הבנתי - כל המכשירים הנייחים פועלים בשיטת דופלר ולא באמצעות קרן לייזר, מדידת שינוי תדרי קול במטרה מתרחקת/מתקרבת (ככל שהמטרה מתקרבת - היא תחזיר גלי קול בתדירות גבוהה יותר וככל שהמטרה תתרחק אז גלי הקול יחזרו בתדירות נמוכה יותר).

אז:

1. לא מדובר במהירות האור כאם מהירות הקול, ולא סתם מהירות הקול אלא "round trip" שלם (בקיצור - חצי ממהירות הקול...)

2. בלימה מתמשכת אכן יכולה לשבש במעט את החזר גלי הקול אבל אני בספק אם המכשירים שבשימוש מספיק "מפגרים".

* הכותב אינו טכנאי מכשירי אכיפה כאם בעל תואר במוזיקולוגיה ותורת הצליל (מי אמר שזה לא עוזר בחיים האמיתיים? ;))

* יכול להיות שהמכשיר הנ"ל אינו פועל בשיטת דופלר, אבל בכל מקרה - קשה לי להאמין שזה לייזר...

פורסם

:razz:

לפי מה שאני הבנתי - כל המכשירים הנייחים פועלים בשיטת דופלר ולא באמצעות קרן לייזר, מדידת שינוי תדרי קול במטרה מתרחקת/מתקרבת (ככל שהמטרה מתקרבת - היא תחזיר גלי קול בתדירות גבוהה יותר וככל שהמטרה תתרחק אז גלי הקול יחזרו בתדירות נמוכה יותר).

אז:

1. לא מדובר במהירות האור כאם מהירות הקול, ולא סתם מהירות הקול אלא "round trip" שלם (בקיצור - חצי ממהירות הקול...)

2. בלימה מתמשכת אכן יכולה לשבש במעט את החזר גלי הקול אבל אני בספק אם המכשירים שבשימוש מספיק "מפגרים".

* הכותב אינו טכנאי מכשירי אכיפה כאם בעל תואר במוזיקולוגיה ותורת הצליל (מי אמר שזה לא עוזר בחיים האמיתיים? :wink:)

* יכול להיות שהמכשיר הנ"ל אינו פועל בשיטת דופלר, אבל בכל מקרה - קשה לי להאמין שזה לייזר...

לא הבנתי למה קשה לך להאמין שזה ליזר?

אכן מדובר על שימוש באפקט דופלר, וכל מה שכתבת הוא בקירוב נכון חוץ מהשימוש בגלי קול וכן בכך שמדובר על שינוי תדר הגל- כנראה שהתכוונת לתדירות שבה הגל הולך וחוזר למטרה וממנה שזה, בגדול, אפקט דופלר...

מדובר אמנם בגלים, אבל לא בגלי קול אלא בגלים אלקטרומגנטים, קרי ליזר. הסיבה שלא משתמשים בגלי קול, או יותר נכון, הסיבה שמשתמשים בגלים אל"מ זה משום שהם נעים במהירות האור שזה 3x10^8km/sec לעומת 0.3km/sec של מהירות הקול בקירוב. ביחס למהירות הרכב, מהירות האור היא "אינסופית" כך ששינויים קטנים במהירות הרכב נקלטים ללא בעיה והטעות במדידה מינורית.

לגבי עינין הברקס- אין לי מושג לגבי נכונות הדבר. יש לי ספק בכך שאור הבלמים משפיע על הליזר.

Leonid-אור הברקס אינו קוהרנטי, הספקטרום שלו רחב הרבה יותר משל הליזר (שגם הוא לא בדיוק קוהרנטי). אבל קוהרנטיות לא קשורה כאן להתאבכויות- אור הליזר מקוטב (גם כן בקירוב) ואור הברקס לא מקוטב, כך שלא תיתכן התאבכות משמעותית. ונניח וגם אור הברקס היה מקוטב איך אתה יודע מה מישור הקיטוב? ועוד דבר (רק כדי להקצין) אם תיתכן התאבכות הורסת אז גם תיתכן התאבכות בונה ואז יקלטו אותו נוסע 300 קמ"ש:razz: קפיש?

עד כאן שיעור אופטיקה בגרוש.

דני.

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם

זה אחד השירשורים היותר הזויים שראיתי...

1. מדידת מהירות על ידי ממל"ז מתבצעת ברוב המקרים על ידי על חזית הרכב כך שאורות הבלימה לא ישנו שום דבר.

2. הממל"ז מודד את זמן החזרת הקרן מספר פעמים ומסיק מכך את השנוי במרחק כלומר המהירות, תיאורטית בלימה יכולה לשבש משהו בחישוב אבל מעשית ידוע שגם אם בולמים אז נתפסים...

3. מכשירי הרדאר פועלים על אפקט דופלר כלומר שנוי התדר של הגל החוזר, הם פועלים לרוב על אחורי הרכב. הרדאר פועל על גלי רדיו ולכן אורות הבלימה לא ממש יפריעו לו.

4. ייתכן ואורות בלימה חזקים יפריעו למצלמה לצלם תמונה טובה.

5. אף אחד מההסברים לא מסביר למה צריך לדעת כמה ואיך לבלום.

גשו ל http://www.topspeed.co.il ותתחילו לקרוא.

פורסם

בלי התייחסות לצד הטכני שנידון כאן בשרשור, ושבו אין לי ממש מושג, אין לי טיפת אמון

"בשיטה" שמוזכרת בהודעה הראשונה. מה גם שמדובר שם על לייזר בצירוף מצלמה (ממתי

ממל"ז מגיע בצירוף מצלמה?).

בנוסף, ללייזר לוקח פחות משניה לתת קריאת מהירות. אז אם הוא כבר נתן קריאת מהירות, איך

זה בדיוק יעזור לי להמשיך "לטוס" ב-180 קמ"ש עד שאני אגיע לניידת (שירתה עלי מטווח 200 מטר),

ואז אתנפל על הבלמים ממש כאשר אני ליידם? כבר יש להם קריאת מהירות.

האם התכוונת למצלמות מהירות מבוססות הרדאר? כי אם כן, אין שם לייזר, ובנוסף, הן יצלמו אותך

אחרי שתעבור אותן, ולא לפני.

• תוכן חדש...