Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמועות לגבי המלטות מממל"ז

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7449 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אסכם את הכל במשפט אחד ,ואח"כ אסביר.

"אוסף של חרטוטים וזיוני שכל".

ועכשיו להסבר (למרות שכבר הוסבר המון פעמים מעל דפי הפורום):

משטרת ישראל משתמשת היום בשלושה סוגי מכמונות עיקריים (הרביעי הוא ה-BEE ,עדיין לא מבצעי):

1. מד מהירות מבוסס רדאר (דופלר) (ממא"ל -מד מהירות אלקטרוני) מסוג מולטנובה F6 או F6A (אחד הדגמים נייד ומותקן בחזית הרכב המשטרתי ):

148_4855.jpg

השני קבוע ומותקן על עמוד:

truemulta.jpg

אלו שתי המכמונות היחידות הפעולות בצורה אוטומטית ומנפיקות צילום כראייה נגד הנהג. לפיכך ניתן להעמיד מארב כזה בו השוטר ישב ושותה קפה והמכמונת עושה את עבודתה הבזוייה.

במכמונת זו ,כפי שאמרתי , נעשה שימוש בגלי רדיו , ואם רוצים לשבש אותה יש לעשות זאת באמצעות שידור גלי רדיו בעוצמה חזקה ומרוכזת (חזרה אל המכמונת) .לא מומלץ מהסיבות הבאות :

א. לא חוקי לחלוטין (עפ"י חוק הבזק אסור לשדר אות רדיו ללא רשיון) - כלומר לשוטר יש עילה לעצור אותך במידה שהוא מגלה את המכשיר.

ב. מטגן כל מיני איברים רגישים בגוף - עקב עוצמת השידור החזקה הנדרשת. אמנם אם תשתמש במשדר כזה לתקופות קצרות (רק עם גילוי מצלמה) לא יקרה כלום , אבל איך תדאג להפעלה ?

רמז: גלאי רדאר בתור טריגר לא מספיק טוב ,הרבה התרעות שווא . הפעלה ידנית לא מספיק אמינה , כי אם כבר היית מאט במקום כל כאב הראש. NEXT PLEASE.

שיבוש באמצעות כל כיסויי המספר אינו עובד.לא CHIMERA , לא זכוכיות , לא עדשות פלסטיק -שום כיסוי ששוטר לא יבחין בו תוך שנייה וייתן לכם דוח על הסתרת לוחית הרישוי. יש חומר אחד שנטען שהוא משבש את הצילום - יש למסור לוחיות רישוי לציפוי , 2000 ש"ח , וממבט על התמונות - יעילותו אינה מושלמת . NEXT.

שיבוש באמצעות פלאש נגדי (באמצעות FLASH SLAVE) - לא יעבוד. א. לא עוזר ביום (אין פלאש). ב. כל שוטר בטווח 4 ק"מ יקלוט אתכם ותחטפו ממנו. ג. מסנוור את הנהג שמאחריכם ועלול לגרום לתאונה.

שיבוש באמצעות לחיצה על הברקס ? נו באמת . מצלמת סטילס. הכי פשוטה שיש , הפעלתה מתבצעת באמצעות הרדאר , אבל המצלמה עצמה לא שונה משום מצלמת רפלקס רגילה (לא דיגיטלית) שתקנו בחנות. מישהו מוכן להסביר לי איך משבשים צילום באמצעות אור ברקס? אני (ועוד מליוני משתמשים במצלמות בעולם) נשמח לשמוע.

2. אקדח לייזר LTI-20-20 (ממל"ז - מד מהירות לייזר):

LTI-20.jpg

עיקרון פעולתו מבוסס על שליחת קרן אור (תדר 900 ננו-שנייה אם זכרוני אינו מטעני) הנשלחת אל רכב נוסע (בעיקרון אל לוחית הרישוי .בפועל ? :? ) , נשברת ומוחזרת אל המכשיר שקולט אותה. בגלל מהירות האור הגבוהה יחסית למהירות הרכב יש די והותר זמן למדוד את מהירות הרכב (רמז , גם 250 קמ"ש לא מספיק) . המדידה מתבצעת תוך בערך 1/3 שנייה.

שיבוש ?

יש כמובן את הבליינדר , אשר חוסם את החזרת קרן האור בצורה שתאפשר לאקדח לקלוט את האות ששידר (יתרונו הגדול הוא בכך שהוא לא משדר ישירות אל הממל"ז , אלא רק חוסם את הקרן המשודרת , וכך והשוטר לא יודע בוודאות ששיבשו אותו). חוקיותו היא על גבול האפור. אין שום חוק האוסר על הפעלתו , אבל שוטרים יכולים (ועושים זאת לעיתים) לעכב את הנהג והרכב בחשד לשיבוש והפרעה לשוטרים . לא שמעתי על מקרה שהגיע לתביעה , אבל עיכוב ,הטרדה ואי נעימות הם מנת חלקו של נהג שייתפס.

יש גם משבשים אחרים (למעשה כל מכשיר שמשדר אות לייזר יוכל לשבש את האקדח) אבל הם קלים לגילוי כי אם האקדח קולט אות לייזר שאינו זה שהוא שידר ,הוא מתריע למפעיל על שיבוש - ומשם הדרך לכתב אישום לא רחוקה.

שיבוש באמצעות אור ברקס ? הצחקת אותי.

בוא נפסול אחד אחד:

מדידה של רכב מתקרב , המדידה הנפוצה (99.9 אחוז מהתפיסות). במדידה זו נמצאים פנסי החזית של הרכב מול השוטר ,ולא פנסי הבלימה. איפה כאן אפשרות לשבש ?תסביר לי בבקשה.

מדידה של רכב מתרחק (סופר נדיר. המדידה מופיעה הפוך ,בצורת מהירות שלילית . השוטר חייב לרדוף אחרי הרכב הנמדד. מאוד בעייתי). עדיין - כיצד יכול אור ברקס שהוא בתדר מסויים להשפיע על אור בתדר של קרן לייזר? בקש מהשוטר המלומד להסביר לי.

עוד דבר - מדידה באקדח לייזר,כפי שציינתי , היא מהירה מאוד (1/3 שנייה). כמה נהגים אתה מכיר שיבחינו באקדח לייזר המכוון אליהם מאחור ,יגיבו תוך שליש השנייה ויגרמו להדלקת אור הברקס ? אני אענה במקומך , תודה. התשובה היא אפס. אין אדם בעולם ,לא משנה כמה טובים האינסטינקטים שלו , שיעשה זאת.

דבר אחרון לגבי הממל"ז -

לא רק שהשוטר ישתדל תמיד שלא תהיה זווית בינו לבין הרכב הנמדד , אלא ההיפך. תמיד תהיה שאיפה להיות בקו ישר ככל האפשר מול הרכב הנמדד , וזאת מסיבה פשוטה : ככל שהזווית בין המכמונת לרכב גדולה יותר , השוטר "מפסיד" מהירות בקריאה ,מכיוון שלקרן לוקח יותר זמן לחזור אל המכשיר (דמיין לעצמך משולש בין השוטר לרכב , בו הקרן משודרת בצלע קצרה יותר מזו החוזרת ,ולפיכך לוקח לה יותר זמן לחזור והמדידה פחות מדוייקת. זה הסבר לא מאוד מדוייק (בלשון המעטה) אבל הוא מנסה להמחיש למה אקדח לייזר תמיד יופיע בכבישים ישרים ולא בעיקול למשל (מעבר לעובדה שבכביש כזה בד"כ יותר קל לנסוע מהר והמשמרת של אותו שוטר תהיה יותר רווחית = יותר דו"חות למדינה). :?

3. ואסקאר - שהוא למעשה סטופר פשוט (Visual Average Speed Computer And Recorder ) :

vascar_2.jpg

אין בעולם (אני מדגיש , בעולם כולו) שום מכשיר המסוגל לשבש מכמונת זו - מהסיבה הפשוטה שאין כאן שום שידור. המכשיר מודד את המרחק שעברת , את הזמן שלקח לך לעבור אותו - הנה לך המהירות הממוצעת באותו קטע.

הפתרון היחיד הוא פשוט לקלוט את הניידת ולתת ברקס ברגע שרואים אותה (יש זמן לעשות זאת כי השוטר חייב לעקוב אחריך מרחק מסויים כדי למדוד את מהירותך הממוצעת).

4. לדבורה (BEE) לא אתייחס ברשותך ,היא אינה מבצעית.

בקיצור - כל הסיפורים שדוד שלך סיפר לך הם 1. מופרכים לחלוטין , והוא סתם מחרטט עליך .

2. חוסר ידע (משום מה יש לי הרגשה שזה הכיוון) - רוב שוטרי התנועה אינם יודעים דבר וחצי דבר אודות המכשיר אותו הם מפעילים (ועוד כמה דברים ,אבל זה לא קשור במישרין) - ולכן נפוצות בקרבם כל מיני שמועות והם מספרים לאנשים סביבם כל מיני סיפורים . הבורות והעילגות שלהם בהמון מקרים מדהימה.

אז , שלא יעבדו עליכם ! :roll:

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אז איך בעצם אנחנו יכולים למנוע מרכבנו להיתפס ואני מצטט את גיסי "אוו אווו זאת המחלה אצלינו, ויש כאלה שיודעים את זה, ויודעים בדיוק איפה ללחוץ ברקס"

עם ההבנה העקומה שיש לגיסך לגבי דרכי פעולת מכשיר האכיפה שהוא מפעיל - אשמח מאוד אם בפעם הבאה שיתפסו אותי על מהירות זה יהיה על ידו.

יהיה מאוד קל להביך קשות את משטרת התנועה בבית המשפט על כך שהיא שולחת לכביש אנשים שאין להם מושג קלוש בנושא בו הם עוסקים.

בושה. פשוט בושה.

פורסם

אני פשוט לא מאמין איזה חירטוט בלאבוש מהסרטים.

קודם כל, הדוגמה ש-asi08 הציג, נדירה ביותר ופאתטית. נו באמת, אם תיסע מעל המהירות החוקית, בכביש ריק, כל מה שתעשה הוא לחפש ניידות בשולי הכביש, על מנת להמנע מכך שייתפסו אותך.

והדוגמה שהצגת, כאשר המכונית מתרחקת מהניידת, מאוד פאתטית. אין מצב שלא הייתי רואה את הניידת לפחות חמישים-מאה מטר לפני שהגעתי אליה. יש לי מספיק זמן להאט. הרוב המוחלט של התפיסות מתבצעות כאשר הרכב מתקרב לניידת. זה נשמע ונראה יותר יעיל למשטרה, אתה לא חושב?

חוצמזה אני לא צריך להוסיף, RadarJedi כתב די והותר.

172

פורסם

שמעתי על מכשיר קליטת מהירות תוך כדי נסיעה, האם זה קיים?

לדוגמא : אני נוסע ומאחורי רכב , האם זה הגיוני שהוא יוכל לדעת מה המהירות שלי ולתפוס אותי?

1. האם זה קיים?

2. האם יש את הדבר למשטרת ישראל?

כמו כן, אם תראו הונדה אקורד כסופה באזור כביש 40 , ויש לה מעל השמשה הקדמית בצד הנהג מין שני עיגולים- מישהו יודע מה הם? , ההונדה המדוברת הינה משטרתית ותופסת המון!! טייסים ביום!

יום טוב.

מהירות האור גדולה ממהירות הקול, זו הסיבה שאנשים נראים חכמים עד שהם פותחים את הפה.

פורסם

לדוגמא : אני נוסע ומאחורי רכב , האם זה הגיוני שהוא יוכל לדעת מה המהירות שלי ולתפוס אותי?

1. האם זה קיים?

2. האם יש את הדבר למשטרת ישראל?

כמו כן, אם תראו הונדה אקורד כסופה באזור כביש 40 , ויש לה מעל השמשה הקדמית בצד הנהג מין שני עיגולים- מישהו יודע מה הם? , ההונדה המדוברת הינה משטרתית ותופסת המון!! טייסים ביום!

יום טוב.

כן זה נקרא דבורה

Honda hornet 600

פורסם

אגב, לכל המפקפקים במה שאמרתי.

אתם מוזמנים לשאול שוטרים...תעזבו רגע את כל החישובים שלכם בצד,אתם מוזמנים לבדוק ...

Honda hornet 600

פורסם
כן זה נקרא דבורה
וזה מה שיש על האקורד המדוברת - לפי התיאור שלי?

מהירות האור גדולה ממהירות הקול, זו הסיבה שאנשים נראים חכמים עד שהם פותחים את הפה.

פורסם

אתם מוזמנים לשאול שוטרים...תעזבו רגע את כל החישובים שלכם בצד,אתם מוזמנים לבדוק ...

שוטרים סתם מזיינים לך תמוח..

כדי שתחשוב שזה באמת ככה

והם בנתיים ירוויחו כסף מאנשים כמוך.

:evil:

פורסם

הייתי שמח לשאול אנשים שמבינים בתחום. שוטרים ממש לא נכללים ברשימת האנשים האלו.

אולי יש פה ושם שוטר עם שכל במתנ"א, אבל להערכתי משטרת ישראל תמצא לו עיסוקים טובים יותר מאשר לנמנם בתוך ניידת שיושבת בצד הדרך ודופקת תמונות.

הידע של אותם שוטרים מתמצא בעיקר בחוברת ההפעלה שייתכן שהם קראו וקיים סיכוי שחלקם אפילו הבינו. חוברת ההפעלה הזו מלמדת אותם נהלים ולא עקרונות. ואפילו את הנהלים הם לא תמיד מיישמים.

כל מי שהיה בבית משפט לתעבורה וחזה בעו"ד חוקר שוטר בתיק מהירות - יודע טוב מאוד עד כמה עמוקה הבורות של השוטרים האלו בתפעול המכשירים. על הבנת העקרונות הפיזיקליים שמאחוריהם אין בכלל על מה לדבר.

הייתי אומר שזה עצוב, אבל סה"כ זה עובד לטובת הנהגים הממהרים...

פורסם

אוקייי...אז ככה לאור הביקורות שאני רואה כאן!!

אני מוכן לעשות איתכם משהו חד פעמי לרציניים בלבד (אממ אממ ורצוי גם קצת מזומנים),

אני חוזר מדובר על מכשיר ממא"ל מולנטובה 6F, יש כאן מישהו שרוצה להצטרף ולשבת בניידת??? ואני רציני לגמרייי, אבל תזכרו הפסד זה הפסד גם אם אני מפסיד אני עומד בהבטחות, אז יש כאן מישהו שממש בטוח בעצמו ורוצה להצטרף לניידת של מרחב איילון ולהיווכח??

למי שרציני לשלוח הודעה פרטית ואני ייתן גם את המספר שלי.....

Honda hornet 600

פורסם

1. האם זה קיים?כן ,זה ואסקאר

2. האם יש את הדבר למשטרת ישראל? כן ,ראה הודעתי הקודמת

הונדה אקורד מס. 58-858-51 , נוהג בה השוטר אבי-בן-עמי (זה שהופיע במוסף לשבת של ידיעות אחרונות לפני שלושה חודשים. היא מצויידת גם במולטנובה. אין תפיסות באמצעות ה-BEE כי היא עדיין לא מבצעית. עוד משהו ?

יום טוב.

גם לך
פורסם
אוקייי...אז ככה לאור הביקורות שאני רואה כאן!!

אני מוכן לעשות איתכם משהו חד פעמי לרציניים בלבד (אממ אממ ורצוי גם קצת מזומנים),

אני חוזר מדובר על מכשיר ממא"ל מולנטובה 6F, יש כאן מישהו שרוצה להצטרף ולשבת בניידת??? ואני רציני לגמרייי, אבל תזכרו הפסד זה הפסד גם אם אני מפסיד אני עומד בהבטחות, אז יש כאן מישהו שממש בטוח בעצמו ורוצה להצטרף לניידת של מרחב איילון ולהיווכח??

למי שרציני לשלוח הודעה פרטית ואני ייתן גם את המספר שלי.....

להיווכח במה ? שנסתמך על הודעתך הראשונה בדבר קרן הלייזר במכמונת רדאר? או על העובדה ששוטר מתנ"א הולך להכניס לניידת עליה הוא מופקד מישהו בתנאי שמקורב אליו ירוויח כסף?

ומהם תנאי ההתערבות?:?

Show me da money !!!!

דרך אגב , אם הראית לדוד שלך את השרשור ובאמצעותו הוא למד משהו על אמצעי אכיפת המהירות בשימוש המשטרה ,אני מבקש שישלם עבור השיעור (ניתן יהיה לשלם באשראי ,עקב העובדה שתצטרך לשלם גם עבור ההתערבות וגם השיעור).:twisted:

פורסם
להיווכח במה ? שנסתמך על הודעתך הראשונה בדבר קרן הלייזר במכמונת רדאר? או על העובדה ששוטר מתנ"א הולך להכניס לניידת עליה הוא מופקד מישהו בתנאי שמקורב אליו ירוויח כסף?

ומהם תנאי ההתערבות?:?

Show me da money !!!!

דרך אגב , אם הראית לדוד שלך את השרשור ובאמצעותו הוא למד משהו על אמצעי אכיפת המהירות בשימוש המשטרה ,אני מבקש שישלם עבור השיעור (ניתן יהיה לשלם באשראי ,עקב העובדה שתצטרך לשלם גם עבור ההתערבות וגם השיעור).:twisted:

ראשית כל אתה יכול להישאר רגוע גיסי לא ראה את השירשור, ולאחר שנרגענו....

סליחה שאני לא מתמצה בציוד המשטרתי אבל, מדובר על מולנטובה 6f מה שמותקן על הקרינות (בד"כ), אוקיי אז זה רדאר ולא לייזר מההה שזהה לא יהיה, ברגע שנכנסים לתחום שלו ולוחצים לחיצה על הברקס, יש שיבוש....ואני עדיין לא מבין למה אתה הולך מסביב??? אתה מוזמן להצטרף ידידי יותר מזה??, לגביי המזומנים גיסי לא קשור לעיניין....

אני תמיד דוגל בזה שעיניים לא משקרות, ואין כמו לראות דברים במציאות...אז אתה מוזמן וקח את זה ברוח ספורטיבית.

ואני יגלה לך עוד משהו קטן שאתה יכול לקחת אותו כייתרון שלך...לי עדיין לא יצא לראות את זה בעיניים, ואני מתכוון ללכת לראות את זה בעיניים, אבל כמובן בליווי של מישהו מפורום שטען שזה בלוף.

Honda hornet 600

פורסם
ראשית כל אתה יכול להישאר רגוע גיסי לא ראה את השירשור, ולאחר שנרגענו....

סליחה שאני לא מתמצה בציוד המשטרתי אבל, מדובר על מולנטובה 6f מה שמותקן על הקרינות (בד"כ), אוקיי אז זה רדאר ולא לייזר מההה שזהה לא יהיה, ברגע שנכנסים לתחום שלו ולוחצים לחיצה על הברקס, יש שיבוש....ואני עדיין לא מבין למה אתה הולך מסביב??? אתה מוזמן להצטרף ידידי יותר מזה??, לגביי המזומנים גיסי לא קשור לעיניין....

אני תמיד דוגל בזה שעיניים לא משקרות, ואין כמו לראות דברים במציאות...אז אתה מוזמן וקח את זה ברוח ספורטיבית.

ואני יגלה לך עוד משהו קטן שאתה יכול לקחת אותו כייתרון שלך...לי עדיין לא יצא לראות את זה בעיניים, ואני מתכוון ללכת לראות את זה בעיניים, אבל כמובן בליווי של מישהו מפורום שטען שזה בלוף.

בשמחה . אני אשמח לראות את חוקי הפיזיקה נבנים מחדש.

אגב -זו לא קארינה ,אלא אוונסיס. הקארינות הבודדות נשארו ביח' המרחביות ואינן בשימוש מתנ"א.

• תוכן חדש...