Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 306 VS סיטרואן ZX וולקן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי הכל עיניין של תחזוקה נכונה ומונעת. הוולקן האדומה שנמכרה לא מזמן עברה יותר מ200K ועדיין נוסעת כמו גדולה.

אם המנוע בריא ומתוחזק כמו שצריך, ואין בעיות התחממות וכדומה אז לדעתי אין מה לדאוג יותר מדי לגבי אורך חיי המנוע.

המוסבת היא עם מנוע של 306 S16 ככל הנראה (155כ"ס), ולפי מה ששמעתי ממנו כדאי להתרחק כי הוא לא הכי אמין ו\או קשה להשיג בשבילו חלקים, והוא לא ממש חסכוני בדלק.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה :)

אתה סתם מעציב אותי עכשיו, כי ממש רציתי לקנות את הוולקן האדומה, היא ניראת מדהים.

אבל לא הספקתי(בעיות עם הצבא) :\

Citroen volcane 2.0i

פורסם

האופציה הראשונה שסימנת בקישורים שלך נראית קניה הכי טובה .הבנאדם מחזיק אותה אצלו 10 שנים וזה פרמטר חשוב לקחת בחשבון איך הבעלים טיפל באוטו ולזה שהוא היה מרוצה מהאוטו .היא גם נראית טוב עם טסט לשנה ומחיר סביר.

לפי דעתי כדאי לך מאד לנסוע לראות אותה .בהצלחה ! ותעדכן אותנו .

פורסם

היי חבר ושבת שלום לכולם

לא מנסה לדרוך לך על הייבלות אבל אני זה שרכש את הוולקן האדומה

במידה ואתה מתכוון לזו עם הקיט קויילוברים הנמכה של 50 מ"מ

והגאנטים 15 עם הצמיגים המוגדלים

בכול אופן רכשתי אותה ממאיר שבלי שום קשר הוא חבר טוב משנים עברו

יש לי נסיון עבר עשיר עם מכוניות צרפתיות כמו וולקן 1.9 וסיטרואן ax ספורט מדהימה שהחזקתי כ-4 שנים

אפשר לומר ויסכימו איתי חברי המבינים שמכוניות מהסוגים האלו כבר לא מייצרים וכנראה שכבר לא ייצרו

נכון שלא מדובר באיזו מפלצת תאוצה בקו ישר אך מדובר במכונה שמכוונת היטב להנאת נהיגה

שמורחת חיוכים בכול קטע כביש מפותל היטב....

וכמובן שאני לא מדבר על וולקן עם קויילוברים שזה כבר חלום רטוב של כול נהג חובב קרטינג

נכון להרגע הרכב נוסע עם אותו המנוע המוכר בנפח 2.0 בעל 8 שסתומים שכבר גמע קרוב ל-220,000

טפו,טפו,טפו ועדיין מרגיש צעיר ובועט מתי שצריך וזה הודות לטיפולים שוטפים במשך כול שנותיו

גם לי הייתה התלבטות בדיוק כמוך וחיפשתי דווקא את המקוריות ולא אלו שעברו הסבות

נכון מצאתי אחת שמושקעת במתלים שעלו כ-4500 שקלים אבל כול שאר הרכב מקורי לחלוטין ושמור

את הוולקן הכסופה המקורית חשבתי לקנות אבל לא עמדתי בפיתוי של האדומה והמדהימה שלי....

לכן הייתי מאוד ממליץ לך לבדוק את המקורית

אשמח גם לעזור מעבר לזה לכן כול שאלה שיש לך אענה לך בשמחה

ולגבי המנוע המקורי אין לך מה לדאוג מדובר במנועים אמינים מאוד ביחס לצרפתיות ואני מתכוון לנפח 2.0 בעלי 8 שסתומים

לא הייתי ממליץ על וולקן בנפח 1.9 בעלת 8 שסתומים אם בכלל תמצא אחת כי לא חסרים בעיות וכן חסרים חלקים שלא קל למצוא.

שיהיה בהצלחה ותעדכן מה עשית....

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוב, אז יום שישי בבוקר נסעתי לראות 2 וולקניות.

הראשונה זה זאת:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=412280

הרכב ניראה יחסית שמור לשנה שלו.

החסרונות:

מושבים קרועים

טסט פעמיים בשנה

220אלף ק''מ

נעילה מרכזית לא עובדת

יתרונות:

הרכב מקורי ללא שום שינויים

אין קילופי צבע

המחיר הנדרש 7 אלף, לדעתכם אפשר להוריד אותו במחיר?

ולאותו אדם יש עוד וולקן, אבל מנוע 1.9 16 שסטומים מושתל.(צבע שחור)

הרכב מהמם ומתנהג מטורף על הכביש.

מה הייתם ממליצים לי?

אשמח לתשובות בהקדם.

אבל לא יודע עם שווה להשקיע עכשיו 15 אלף שקל על הרכב הזה.

Citroen volcane 2.0i

פורסם

- לגבי ה-1.9, אם אני לא טועה זה הMI16. מנוע מצויין מבחינת ביצועים, אבל ממה שקראתי לא הכי חסכוני וגם יהיה קצת קשה\יקר למצוא לו חלפים זמינים.

- לגבי האוטו השני, עניין שני הטסטים בשנה בהחלט לא נעים, אבל אם האוטו עובר חלק אז זה לא קריטי. מושבים קרועים אפשר לסדר\להחליף אם הם באמת במצב רע.

כנ"ל לגבי הנעילה המרכזית.

220K, אם כל הדברים טופלו בזמן ואין בו דברים שהם בסוף חיהם עקב בלאי אז לדעתי אין הרבה חשיבות לק"מ.

- מצד שני אם אתה רוצה רכב חדש יותר עם התנהגות טובה אז הייתי אומר שה-306 תהיה בחירה טובה יותר.

- מבחינת השקעה הכל עניין של תמורה לעומת תועלת (מבחינתך בלבד), רכב מושקע ובמצב טוב יהיה יקר יותר מרכב במצב פחות טוב או פחות מושקע. רכב משופר יעלה יותר אם הבעלים לא ממהר למכור והוא פשוט יחכה לקונה המתאים. השאלה אם אתה באמת רוצה את מה שהרכב מציע, ויש לך את האפשרות הכלכלית להמשיך ולטפל בו.

בקניה של רכב ישן, ועוד ספורטיבי צריך להתחשב בהרבה יותר ממחיר הקניה. דרושה השקעה בטיפולים ותיקונים גם מעבר. הרכב יכול להיות הכי מתוקתק שבעולם ועדיין יהיה משהו שיתקלקל ותצטרך לתקן אותו, אפילו עם נסועה לא גדולה.

פורסם

טוב, אני בפ***נג מצב שאני לא יודע מה לעשות.

כל מוסך וכל בן אדם ששמע שאני רוצה לקנות וולקן, ניסה בכל דרך אפשרית להוריד אותי מהעיניין (בכללי ירדו על צרפתיות)

מצאתי 2 מכוניות שמתאימות לי (ZX ו 16V) שתיהן מקוריות.

8שסטומים 1993- (האפורה מתל אביב) יש רעש מוזר מהאלטרנטור ונזילת שמן, אחרי סיבות של 15 דקות ולחיצות כשחניתי את הרכב נוצרה שלולית שמן קטנה מתחת לאוטו.

הנהיגה הייתה חלקה ומהנה.

הבעלים דרש 7,000 ולא רצה לשמוע אפילו על לרדת במחיר.

230אלף ק''מ

16V 1994 - ''מטוס'', הנהיגה היתה יותר ממהנה, הקלאץ מאוד קצר וזה היה לא רגיל לי (אוטו ספורטיבי ראשון).

הצינורות מלאים שמן, שמן מסביב לראש מנוע, מכה בדלת ימין, חלונות חשמל לא עובדים, חימום לא עובד(יש סדק בכניסת הצינורות אז נוזל שמה מים)

מחיר אחרי התמקחות 8,300.

240אלף ק''מ

אמא שלי עד כדי כך נגד הרעין של הוולקן שהיא הציעה לי להוסיף לתקציב הנוכחי שלי ולקנות לאון שנת 2002 1.600 ידנית(נמצאו כמה במחיר נמוך).הלאון מוצאת חן בעיני אבל אז מוותרים על הביצועים .

יש לי הרגשה שאני צריך לקנות קורקינט ולצייר עליו שבלול. חחח..סתם.

הלכתי לאיבוד עם עצמי.יש לי סלט פירות מעורבב עם ירקות בראש.

אשמח לקצת סדר בראש, אם יש לכם רצון גדול לעזור אשמח אפילו לשיחה.

052-8422122.

תודה רבה מראש.

Citroen volcane 2.0i

פורסם

באופן כללי - כל רכב שהוא טיפה חורג מהמיינסטרים תעדיף לטפל במוסך מתמחה. בכל מוסך כללי תקבל את אותן התשובות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

עדיין קשה לי להבין מה בדיוק אתה מחפש.

אני מבין שאתה מחפש רכב ספורטיבי זול, אבל אני לא מצליח להבין אם תהיה מוכן להשקיע בתיקונים ואחזקה של כזה רכב לטווח ארוך.

מחיר הקניה זה רק חלק מהסכום שתצטרך להשקיע ע"מ להחזיק את הרכב על הכביש, יכולות לצוץ תקלות שעלותן תהיה חצי משווי הרכב. מה תעשה אז? תשבית אותו או שתשלם ותמשיך לנוסע? או שתמכור אותו לברזל?

דוגמא אישית שלי, אני הוצאתי על הרכב שלי בתקופה של 7 חודשים כ4 אלף ש"ח כאשר רק 500 מהם היו על טיפול 10K, וכל השאר היו ברמת העיקרון על כל מני תקלות ובעיות. וסה"כ עברתי איתו פחות מ4K ק"מ... ועדיין כנראה צפויות לי הוצאות נוספות בעתיד הלא רחוק.

כל רכב ספורטיבי מצריך אחזקה יקרה יחסית. אם יש לך את הכסף אז כמובן שאין עם זה שום בעיה. תמצא רכב שמור, מטופל ובלי תקלות שעלולות להתברר כיקרות. לדוגמא נזילת שמן אחרי לחיצות לא בהכרח אומרת שיש תקלה קריטית ויקרה, יכול להיות אולי מחזיר שמן גמור (כמובן זה מצריך בדיקה במוסך).

מצד שני כשבתוך תא המנוע הכל מלא בנזילות שמן וחצי מהדברים בתוך הרכב לא עובדים, ויש נזילות שקשורות לרדיאטור חימום (אם צריך לפרק דש בורד - יוצא מאד יקר) אז זה רכב שלא הייתי מתעכב עליו אם אתה לא מוסכניק שיכול לפתור את רוב הבעיות לבד ובזול יחסית.

ההצעה שלי היא כזו:

אם התקציב הכולל שלך הוא סביב ה10K ואתה לא רוצה להוציא יותר מדי על אחזקה של הרכב, לך על משהו פשוט כמו 306 1.6 ידנית ותהנה ממנה.

אם יש לך תקציב גבוה יותר ואתה מוכן להשקיע באחזקה שלה, אפשר ללכת על וולקן שמורה - אם נהגת בה ואהבת את הרכב כמובן.

פורסם

הנהיגה הייתה מהנה בשני המקרים,כן אני רוצה רכב ספורטיבי עד כמה שאפשר(גם ה8 שסטומים הרגישה לי מהנה וספורטיבית יותר מהרכב הקודם שלי).

אני רק אחרי צבא והתקציב לא בשמיים

אני פשוט רוצה למצוא את האופציה הכי שמורה.

ברכב הקודם שלי כל דבר הייתי עושה לבד(יש ידיים ורצון ללמוד), אבל שמה הייה הכל נראה פשוט יותר.

בכל מקרה יום שבת אני נוסע עוד פעם לבדוק את ה16V.

וכן אם יהיה אופציה מספיק טובה, אצטרך להתפשר על רכב רגיל או לחכות ולחפש עוד.

תודה רבה עוד פעם.

Citroen volcane 2.0i

• תוכן חדש...