Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 306 VS סיטרואן ZX וולקן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היית לי וולקן לפני 200 שנה. מכונית מדהימה ביחס עלות תמורה שהיא מעניקה. אחיזה, מנוע, היגוי. הכל מתקתק. הכל חוץ מהגיר שקצת עשה קולות של מצוברח בהעברות. כמובן שה2.0 עדיפה אבל דווקא שמורות יותר הסיכוי שלך למצוא הוא ב-1.9 אוטומט שגם בהן תמצא הרבה הנאה. את ה-2.0 קנה מי שהבין מה זה, את ה-1.9 בעיקר נשים ולכן הן שמורות יותר.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
היית לי וולקן לפני 200 שנה. מכונית מדהימה ביחס עלות תמורה שהיא מעניקה. אחיזה' date=' מנוע, היגוי. הכל מתקתק. הכל חוץ מהגיר שקצת עשה קולות של מצוברח בהעברות. כמובן שה2.0 עדיפה אבל דווקא שמורות יותר הסיכוי שלך למצוא הוא ב-1.9 אוטומט שגם בהן תמצא הרבה הנאה. את ה-2.0 קנה מי שהבין מה זה, את ה-1.9 בעיקר נשים ולכן הן שמורות יותר.[/quote']

כבעלים של וולקן זה 5 שנים,אני ממליץ בחום!!

הרכב אכן מספק תמורה גבוהה למחירו המביש,התמקד במנוע ה2.0 ליטרים 8 שס',הוא אמין ומספק מומנט נאה כבר מסל''ד נמוך(בלאו הכי היא שונאת ל"נשום עמוק").

ה1.9 נחשבת לחזקה יותר אך היא אמינה פחות הודות לראש אלומיניום שנאכל כתוצאה משימוש במים רגילים.

האוטו' היו קיימות רק במנועי ה2.0 ליטר.

כמובן שאל תחשוב אפילו על אוטו'!

שיהיה בהצלחה!

פורסם

רק כדי לתקן את אי הדיוקים של השניים הקודמים:

אני מכיר לפחות זכר אחד שנוסע עד היום בוולקן 1.9 אוטומטית.

מאחד שמחזיק וולקן רק 10 שנים אני יכול לומר שהאמינות הבסיסית והתכנון לא טובים. המון תקלות כמעט מכל חזית.

מאידך, חלקים זולים, בסיס דומה לרכבים אחרים ומוסכים שכבר מכירים את העבודה מקלים מאוד על אחזקה לא יקרה.

פורסם

טוב, גם לי היתה וולקן בעברי, וגם לי היתה את אותה התלבטות.

אתה צריך לחפש את 2 הרכבים ואת הרכב במצב הטוב ביותר תקנה. מחיר הקניה הוא קטן ביחס להשקעה באחזקה וטיפולים.

וזה לא שיש לך מבחר גדול.

בדיוק נמכרה וולקן מושתלת 16V במחיר מצחיק.

זה נכון

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

תודה ענקית לכולם :)

הייתי בלי מחשב כמה זמן ובעיות עם הצבא אז לא יכולתי להכנס.

עכשיו אני אזרח וצריך להתחיל בחיפושים :)

אשמח עם תפנו עלי אנשים המחזיקים וולקן/פג'ו 306 עם מנוע 2.0 , 16V תתקבל בברכות:)

אחרי חיפוש בפורום PSI יד2 WINWIN וכאן בפורום, מצאתי כמה אופציאות(הרוב למשהו במחירים גבוהים פי2 מלפני כמה חודשים)

דיברתי עם בעל וולקן 16V מושתלת שלצערי מכר אותה כמה ימים לפני שהתקשרתי והוא אמר שהרכב מצוין אבל לא להסכף עם מחיר הקניה ולא לעלות מאזור ה 10.

מי מכיר את הרכב הנ''ל- http://www.yad2.co.il/Cars/Car_info.php?CarID=6051ab09c94c133694040e4d3c69f7e6d11&SubCatID=1&utm_source=facebookshar&utm_medium=fbfeed&utm_content=Cars&utm_campaign=innerdetails&ref=fb

Citroen volcane 2.0i

פורסם

אחרי חפירה בכל הרשת מצאתי כמה רכבים ועכשיו נוסע לעשות סיבוב ולבדוק.

על מה עלי לשים לב באת בדיקה? מה המחלות הנפוצות? לקחת למוסך ולעלות על ליפט?

תודה.

Citroen volcane 2.0i

פורסם

איזה רכבים אתה נוסע לבדוק? 306? וולקן? איזה דגמים?

מעבר לדברים הרגילים שבודקים.

- תוודא שיש מים ירוקים ברדיאטור, שאין התחממות.

- תבדוק מתי בוצע טיימינג.

- תבדוק את מצב הצינורות גומי, יכולים להיות סדוקים\קרועים\נוזלים ויכול להיות די יקר לתיקון.

לגבי 306 ספציפית אני יכול להגיע לך על כמה דברים, אני מניח שזה דומהה בוולקן.

- ידית איתות לפעמים לא מתפקדת כמו שצריך. הבורר מהירות הוונטה של המזגן לפעמים משתגע.

יש כמה וולקנים יפות למכירה בפורום PSI.

מעבר לכל זה, חשוב מאד לבדוק את הרכב במוסך מומחה לרכבים הנ"ל.

אם אתה הולך לבדוק רכבים באיזור המרכז, יש הרבה מוסכים טובים באיזור ת"א וחולון.

פורסם

אני החלתתי על ה וולקן.

בימים הקרובים אני ינסע לבדוק אותם.

כמה עולה בדיקה במוסך?

והבדיקה יוצאת מהכיס שלי? או עם יש טקלה משלו ועם הרכב תקין משלי?(אולי שאלה איפשה אבל אני באמת לא יודע)

אני נוסע לראות גם את ה 16V וגם את הוולקן.

בפורופ PSI יש אחת לבנה יפה שהוא הגזים עם המחיר והיא הייתה למחירה בפני 3 חודש ועכשיו עוד פעם למכירה אחרי שהחליפה יד.

ניראה לי רכב כזה יד 7 זה לא שמור בימיוחד.

אם אתם יודעים על וולקן שמורה ומטופלת אשמח לשמוע עליה :)

Citroen volcane 2.0i

פורסם

מאחל לך הצלחה במציאת וולקן! יש לי אחת 8שס' ואני מאוד אוהב את הרכב, אם זאת הוולקן הראשונה שלך אז

בהתחלה אל תיקח סיבובים חדים מהר, בגלל הסרן האחורי האקטיבי הרכב נותן הרגשה (למי שלא מכיר) של החלקה,

אבל אחרי שמכירים את התנהגות הרכב קשה מאוד לא לקחת סיבוב מהר :)

כל פעם שאני מתדלק אני אומר לעצמי "החודש אני אנהג רגוע" אבל בתכלס הרכב לא מאפשר לך, זה ממש כמו לנהוג בקארטינג

על הכביש.. אולי זה ישמע דפוק אבל יש ימים שאני מסיים את העבודה וממש מתרגש שאני הולך לנהוג את דרך הביתה (ואני בן 30, חחח)

פורסם

תודה רבה, יש כבר 3 רכבים שאני נוסע לראות בשבוע הקרוב.

אחת מהן וולקן(5דלתות) מוסבת למנוע 16V

אני זוכר שמישהו אמר לי שלא כדאי לקחת מוסבת, יש הסבר למה?

ועוד פעם תודה לכולם!

Citroen volcane 2.0i

פורסם

לפי דעתי לא אוהבים לקחת מוסבות עקב מקוריות הרכב ואיכות עבודה מפוקפת בהסבה. אם הרכב הוסב בצורה מקצועית ועם רכיבים סטנדרטיים ולא משהו מיוחד שאי אפשר אח"כ לאבחן במוסך אם יש שתקלה, אז אני לא רואה סיבה לא ללכת על מוסבת.

לגבי הבדיקות\הוצאות, בד"כ זה יוצא מכיסו של הקונה. אבל מאד תלוי איך תסכם עם המוכר.

לגבי עלות, תלוי במוסך אבל ממה שהבנתי זה אמור לעלות 100-200 ש"ח.

פורסם

לי הייתה ZX שעברה הסבה למנוע 16V, סרן אחורי של GTI6, ברקסים קדמיים מוגדלים וכו'.

ממליץ לך לחפש רכבים מקוריים בלבד, לא מוסבים ולא נעליים, אלה אם כן, יש אמא ואבא לכך.

אם ההסבה נעשת בצורה חפיפה, צפה להרבה בעיות הזויות בעתיד. החל מבעיות חשמל מטמטמות ועד לבעיות של מצבי רוח של המנוע.

בכל מקרה, אני מאוד נהנתי מהZX שלי, כמעט בכל המובנים.

התנהגות מדהימה! באמת שלא נהנתי ככה בחיים מרכב הנעה קדמית, היגוי מהיר מאוד ומתקשר, זנב יוצא בכל מצב שתרצה (ברכב שלי ההיגוי האחורי היה מבוטל, התחת היה יוצא בכל מהירות שתרצה, לפעמים אנשים חשבו שזו הנעה אחורית :)).

לסיכום, חפש ZX כמה שיותר מקורית, ממליץ לך לוותר על כוח מאשר על אמינות!

JEP.

פורסם

חברים כמה סלט!

1. מבחינת השלדה זה שני הרכבים עם שלדה אחד לאחד אותו הדבר.

מבחינת מנועים זה גם אותם מנועים.

2. הוולקן לעומת זאת תהיה זולה יותר לקניה וטיפלה יותר כייפית בגלל הפשטות היחסית שלה.

3. מנוע ה1.8 של הקבוצה מאד בעייתי וחלוש ולא שווה התקרבות בכלל.

ב8 השסתומים ה1.9 דווקא יותר חי מבמנוע 2000, הראש ב1.9 הרבה יותר פילפל.

4. למה לצפות,ובכן ה306 הרבה יותר צעירה במראה ונראת מודרנית יותר וזה נעים.

5. מבחינת החלפים יש בשפע, רק מנוע הs16 כדי לא להתקרב, אין חלקים מסוימים ודיאפרגמות נקרעות יחסית מהר בסעפת החלושה הזאת, אגב רבים יחלקו על זה.

6. בכך הכל שני הרכבים אמינים ביחס לשנה ולמה שעברו בחיים, פלסטיקה בעייתית תצפה לקרקושים.

אכילת דלק ממוצאת מאד ביחס ל1.6 אוטומטית יותר טריה.

סיכום: אקזמפלר שמור יתקבל בברכה רכב קומבינה לא.

האם שווה, אם אתה מוכן לנסוע על רכב מיושו וישן שיגרור בעתיד הקרוב או הרחוק תיקוני בלאי, אז אתה הולך להנאות מאד ולהודות לנו.

בהצלחה בבחירת הרכב ומציאת רכב מתאים.

פורסם

הבעיה ברכבים האלה שעושים ים קומבינות ועקיפות ומי שלא מכיר את הרכב כדאי שיתרחק וכמה שיותר מוקדם יותר טוב.

צריך לשים לב ולהקפיד על נוזל קירור מקורי ושמן גיר מקורי במנוע זה, לספורטיביות מומלץ סינטטי מלא 5-40 או 5-50 לחבר'ה שעובדים בקצה היותר ימני של סקאלת הסל"ד.

המנוע S16 באם עבר החלפת סעפות לכאלה של GTI6 יהיה חיה רעה ואמינה.

מנועי ה2.0 הם לא הבעיה בדגמים האלה, אלא שאר הדברים שנוטים להתפגר כמו רדיאטור (החאפרים מביאים בשן או סיני זבל אחר שלא קרוב לאורדונז) ורדיאטור חימום(החאפרים עושים מעקף ולא עושים חדש כי זה לפרק את הדשבורד), פלסטיקה שנוטה להתפרק אם שמו חומרי ניקיון זולים או הרכב היה כל היום בשמש.

לשים פרסטון שאוכל את הראש, שמן גיר לא מקורי שבבוקר בגללו לא נכנסים ההילוכים כמו שצריך, מעקפי חשמל או בעיות הארקה שלא מטופלות.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

תודה תודה ועוד פעם תודה :)

אין על היחס והאנשים המדהימים פה בפורום.

למה חשבתי על המוסבת? כי אני מחפש שהאוטו יהיה גם פרקטי(5דלתות) אבל כניראה אצטרך לוותר על זה ולהחלית על 8V או 16V מקורית.

זאת ההתלבטות:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=412280

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=463973

והרכב המוסב, שאולי מישהוא מכיר את הרכב ויודע איך עברה ההסבה?

http://www.yad2.co.il/Cars/Car_info.php?CarID=46c04e5dbcd466b1b097858bc5705cc30eb&SubCatID=1&utm_source=facebookshar&utm_medium=fbfeed&utm_content=Cars&utm_campaign=innerdetails&ref=fb

נ.ב

מה אורך חיי המנוע של הוולקן? כי שתיהן מעל 200 אלף והמוסבת עומדת על 180.

הסקודה שלי למשל עברה את ה300 ונוסעת כמו גדולה:)

תודה.

Citroen volcane 2.0i

• תוכן חדש...