Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
היי אתה גם מרחובות ? :) הסרטון הראשון צולם בצומת הרצל פינת בנימין לא רחוק מהשוק והקניון והסרטון השני בצומת של דרך יבנה איפה מכבי אש

כן רוב הנסיעות שלי זה באזור של רחובות

פורסם
אמנם מאוד לא חוקי וזה, אבל נראה שיש לו טווח ראייה של קילומטר לפחות, והוא גם מכיר את הכביש.

סתם התמזל מזלו הפעם, אין לו טווח ראייה, בטח לא של קילומטר קדימה. יש משאית שמסתירה גם לאוטובוס, ויש שם סדרת סיבובים.

מילא אם היה מדובר באופנוע צר, קצר והרבה יותר מהיר, עוד אפשר היה לקבל את זה. אבל האוטובוס הזה יכל לקחת איתו משפחה שלמה והרבה יותר מזה.

פורסם
סתם התמזל מזלו הפעם, אין לו טווח ראייה, בטח לא של קילומטר קדימה. יש משאית שמסתירה גם לאוטובוס, ויש שם סדרת סיבובים.

מילא אם היה מדובר באופנוע צר, קצר והרבה יותר מהיר, עוד אפשר היה לקבל את זה. אבל האוטובוס הזה יכל לקחת איתו משפחה שלמה והרבה יותר מזה.

לרכב שמצלם אין, אבל האוטובוס גבוה יותר ואחרי הסיבוב ותחילת העקיפה ניתן לראות מה שהוא ראה קודם.

(אין בזה כדי לרמוז שזה חוקי/הגיוני/מותר, רק הערת ביניים)

פורסם
אין לנהג אפשרות לשיקול דעת. אתה לא חוצה קו לבן.

נקודה.

יותר כמו פסיק. אין לאף חוק את הזכות לטמטם את הבריות.

אם הכביש חסום לגמרי? עצרת, חיכית. הכביש לא הולך להתפנות בזמן הקרוב ועקיפה (ב"קפיצת צפרדע") היא אפשרית. לא תעקוף?

את אותו הטיעון ניתן להרחיב לרמזור שלא עובד, לרחוב חד סטרי שבמהלך הנסיעה בו התברר כחסום וכך הלאה. להיצמד לחוק כלשונו זה לא הפתרון לבעיות בדרכים. הפעלת הקודקוד במהלך הנהיגה - זה כן.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
לרכב שמצלם אין, אבל האוטובוס גבוה יותר ואחרי הסיבוב ותחילת העקיפה ניתן לראות מה שהוא ראה קודם.

(אין בזה כדי לרמוז שזה חוקי/הגיוני/מותר, רק הערת ביניים)

האוטובוס ממש לא יותר גבוה מהמשאית, בטח לא משמעותית, והנהג בטח שלא יושב מעל המשאית.

לרכב המצלם יתרון קל בשדה הראייה כיוון שלא נדבק לרכבים לפניו.

על חוקיות אין מה לדבר. סתם התמזל המזל כיוון שהכביש היה קצת פנוי באותו רגע. האוטובוס היה מאוד קרוב לקחת איתו אופנוען או משפחה. יכול לעקוף ככה גם עשרות פעמים לפני ש"יצליח" לקחת איתו כמה. יכול להיות שיש לו חוש סטטיסטי מפותח, אבל הוא מהמר פה על חיים של אחרים.

אם הוא ממש מכיר היטב את הכביש, דווקא בלילה יש יותר סיכוי להבחין באלומות האור של רכבים ממול, ולראות אם הכביש באמת פנוי לגמרי. לא שהייתי ממליץ על עקיפה כזאת בלילה. בטח לא על ידי אוטובוס.

אני לא חושב שלמקרים שחן הזכיר יש קשר לעקיפה המסוכנת הזאת, סתם מתווכח עם מה שנדב כתב כאן, אבל באופן כללי בלי קשר לסרטון.

פורסם (נערך)

אם הוא ממש מכיר היטב את הכביש, דווקא בלילה יש יותר סיכוי להבחין באלומות האור של רכבים ממול, ולראות אם הכביש באמת פנוי לגמרי. לא שהייתי ממליץ על עקיפה כזאת בלילה. בטח לא על ידי אוטובוס.

נכון, והסיבה שזו עקיפה בעייתית גם בלילה היא שלא ניתן להניח של משתמשי הדרך ישתמשו באורות בצורה הראויה, אם בכלל.

אני לא חושב שלמקרים שחן הזכיר יש קשר לעקיפה המסוכנת הזאת, סתם מתווכח עם מה שנדב כתב כאן, אבל באופן כללי בלי קשר לסרטון.

צודק. ההערה שלי, כמו זו של נדב, היתה עקרונית, וזה עניין חשוב מאוד. אמירות כאלו מייצגות מערכות של אמונות, ערכים ואמירות זהות שמעצבות את אופן הנהיגה שלנו יותר מכל דבר אחר.

האמונה של נדב היא "המחוקק קובע כיצד יש לנהוג", ולכן הערך הוא "חשוב לנהוג לפי החוק" והזהות היא "אני נהג שומר חוק".

זה בסדר, אבל יש לזה פוטנציאל לבעיות (כמו בדוגמאות שציינתי ובאחרות) וזה מונע מהנהג לפתח סגנון נהיגה מגננתי שכן הוא "מסתמך" על שמירת החוק ומצפה לה מזולתו.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

גדר הפרדה זה חשוב

"הנהג האהוב" של פוטין נהרג ברכב הנשיאותי

מרצדס תועדה מתנגשת במכונית ה-BMW הנשיאותית במוסקבה. נשיא רוסיה לא היה ברכב, "הנהג המועדף עליו" נהרג

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4851385,00.html

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אין כמו קצת שמחה לאיד על הבוקר.

אידיוט החליט לחתוך אותי ולגרום לי לבצע בלימת חירום עם משאית 15 טון. במזל היה שם שוטר תנועה.

פורסם
אין כמו קצת שמחה לאיד על הבוקר.

אידיוט החליט לחתוך אותי ולגרום לי לבצע בלימת חירום עם משאית 15 טון. במזל היה שם שוטר תנועה.

מורה שלי לנהיגה היה נהג סמיטריילר לשעבר. אני לא מבין את ההגיון של אנשים, אתם נוסעים על רכב ששוקל פחות מ2 טונות ואתם עושים מהלך מסוכן שיכול לגרום לרכב עבודה ששוקל פי 10 יותר מהרכב שלכם להיכנס בכם. מה זה הפאקינג מנטליות הזאת? אנשים לא מבינים את הסטרס שעובר על נהגי משאית? צריך לתת קצת כבוד לאנשים שיש להם מספיק ביצים לנהוג על רכב כבד בכביש מלא בטמבלים למחייתם.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...